BlogDeath Valley National ParkNationale Parken

Het mooiste van Death Valley in een dag.

Laat ik maar direct één ding heel duidelijk maken: een poging om de bezienswaardigheden van Death Valley National Park in één dag te bezoeken, doet het park geen recht aan en is een enorme klus. In feite is het een onmogelijke taak om dit te doen. Je zult in een tijdsbestek van een dag wel een deel van deze gigantische, wereldvreemde plek op aarde kunnen zien, maar niet alles.

Je zult in een tijdsbestek van een dag een deel van deze gigantische, wereldvreemde plek op aarde kunnen zien, maar niet alles.

Nu we dat hebben vastgesteld, is het toch zeker de moeite waard om het over een 24 uur durend bezoek aan Death Valley te hebben. Want tijdens je rondreis in het westen van Amerika moet je nu eenmaal keuzes maken. Je kunt tijdens je vakantie gewoonweg niet alles zien.

Vaak merk ik dat mensen hierdoor een aantal bezienswaardigheden van Death Valley laten vallen. Meestal volgt er geen uitgebreid bezoek aan het park. Ze besteden minder tijd aan Death Valley dan bijvoorbeeld aan Yosemite National Park of de Grand Canyon.

 

Campers Tenzing Travel

 

Bezienswaardigheden Death Valley National Park.

Toen ik tijdens een korte vakantie naar het westen van Amerika ooit een keer in dezelfde situatie zat, deed ik precies hetzelfde. Ik had toen namelijk een strak reisschema en veel te weinig tijd. En toch wilde ik voor een tweede maal Death Valley bezoeken. Want tijdens mijn eerste bezoek aan Death Valley was ik hier veel te snel doorheen gereden.

En ten tweede is Death Valley National Park gewoon mega “cool” en de moeite waard om nogmaals te bezoeken. Het is echt alsof je op een andere planeet belandt.

Net als de Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone National Park is Death Valley National Park een plek wat je gewoon ooit een keer gezien moet hebben.

 

 

Overnachten in Death Valley.

Als je maar 24 uur in Death Valley National Park hebt, plan dan alsjeblieft eerst een –> overnachting bij Furnance Creek. Reis je met een camper dan moet dit geen enkel probleem zijn. Want je kunt in het park namelijk op veel plekken kamperen en zo ook bij Furnance Creek.

Reis je door Amerika met een huurauto en wil je in een hotel overnachten? Ook geen probleem, er is genoeg aanbod in het park. Boek wel tijdig je hotelkamer want je bent niet de enige die in het park wil overnachten.

Op de officiële website van Death Valley vind je alle informatie over kamperen in het National Park.

Voor een hotelovernachting kun je terecht op de overzichtelijke website van Booking.com. Aanraders om te overnachten in Death Valley zijn:

  • Stovepipe Wells Village
  • Furnace Creek 

Waarom een overnachting in Death Valley? De totale isolatie van het park en het gebrek aan wolken leveren hier de meest stompzinnige, prachtigste beelden op die je ooit in je leven gezien hebt. Plus je hebt bij aankomst direct al een paar bekende bezienswaardigheden van Death valley te pakken.

 

 

Bezoek het Visitor Center in Death Valley.

Het belangrijkste wat ons destijds geholpen heeft, om in een korte tijd het meeste uit Death Valley te halen, was het inschakelen van een expert. Ga naar het Visitor Center of een Park Ranger! Serieus, zoek een vrijwilliger of een Park Ranger die je met alle plezier een kaart (map) uitdeelt en je vertelt waar je moet zijn.

Wij arriveerden in Death Valley terwijl de zon net onderging. We zetten vervolgens onze tent op en brachten een nacht door met een schitterend uitzicht op een gevulde hemel met sterren en het gehuil van coyotes.

Na een net zo spectaculaire zonsopgang hebben wij meteen aangeklopt bij het Furnace Creek Visitor Centre. Door de ervaring en de tips van de vrijwilligers bij die receptie hebben wij onze kostbare tijd in Death Valley National Park uitstekend besteed.

–> Lees hier al onze artikelen over Death Valley. Alles over het park op één handige plek. 

death-valley-visitor-center

 

Mis deze belangrijke bezienswaardigheden van Death Valley niet.

Hieronder heb ik een kort lijstje gemaakt met enkele bekende bezienswaardigheden van Death Valley die je nu eenmaal gezien moet hebben.

Of je nu maar één dag of een hele week de tijd hebt in Death Valley.

 

1. Badwater Basin.

Een van de belangrijke bezienswaardigheden in Death Valley National Park is Badwater Basin. Het “Basin” bevindt zich op het laagste punt in Noord-Amerika.

Badwater Basin is eigenlijk niets meer dan eindeloze zoutvlaktes, maar je krijgt hier een kick, om met 40 graden uit je auto te springen en in een ongelofelijke hitte foto’s te maken van het ‘282 voet onderwater zeeniveau bord’.

Kom je vanuit Las Vegas, rijd dan eerst langs Badwater Basin dan kun je na je overnachting in het park direct doorrijden naar de andere bezienswaardigheden van Death Valley. Anders moet je voor dit punt omrijden en dat is zonde van je tijd en de kilometers.

Death-valley-badwater-basin

 

2. Natural Bridge.

Natural Bridge in Death Valley, een mooi natuur fenomeen, bereik je door een korte wandeling van 15 minuten vanaf de parkeerplaats.

De wandeling is 1 mijl (heen en terug) en gelegen aan Badwater Road, ongeveer 13 mijl ten zuiden van Highway 190.

 

3. Artists Drive.

Kom je van Badwater Basin of ben je op weg naar Badwater Basin, pak dan ook de Artist Drive mee. Deze weg is super populair bij Park Rangers of ze nu werken in Death Valley of elders, ze zijn allemaal te spreken over de Artist Drive.

Artist Drive is 9 mijl lang en je kunt er langs twee kanten inrijden. Park Service beschrijft deze weg als een “geologische regenboog”. Ik zeg: Die 9 mijl extra kun je nog makkelijk toevoegen aan je bezoek in Death Valley.

 

4. Devils Golf Course.

Een belachelijk knoestig uitziend veld wat je tegenover Artist Drive kunt vinden. Het veld is van steenzout en doet zijn naam eer aan. Volgens mij kan alleen de Devil zelf op dit veld een balletje golf slaan.

devils-golf-course-death-valley-national-park

 

5. Golden Canyon.

Wanneer je Badwater Basin, Artist Drive en de duivelse golfbaan hebt gezien, strek dan lekker even de beentjes en wandel door de Golden Canyon. Het bezoek aan Golden Canyon kun je als een wandeling zien, maar omdat er geen echt aangewezen wandelpad is, is het meer iets van “dwaal hier rond in je eigen tempo” situatie.

Heb je tijd tekort in Death Valley dan is 5 minuten hier rondzwerven nog beter dan niets. Heb je wat extra tijd dan zou ik gewoon een stuk verder wandelen in Golden Canyon.

Dwaal hier heerlijk rond met de mooiste uitzichten. Dat lang ronddwalen raad ik je natuurlijk niet aan tijdens hoog zomer!

death-valley-national-park-canyon

 

6. Zabriskie Point.

Een belachelijk mooi uitzichtpunt in Death Valley. Een van die bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen. Blijf je overnachten in Furnance Creek dan zul je een heel klein stukje moeten terugrijden (10 minuten), maar het uitzicht is absoluut de moeite waard.

Probeer het uitzichtpunt bij zonsondergang of zonsopkomst te bekijken. Ten eerste is het dan minder druk en ten tweede word je getrakteerd op werkelijk een spectaculair uitzicht!

death-valley-zabriskie-point

 

7. Mesquite Flat Sand Dunes.

Je hoeft niet naar de Sahara te reizen om geweldige zandduinen te zien. Want je kunt namelijk ook schitterende duinen spotten in Death Valley.

Deze schitterende duinen bereik je door een 30 minuten durende wandeling vanaf de parkeerplaats. Het warme ochtendlicht tegen het oranje zand is een schitterende wake-up call.

devils-golf-course-death-valley-national-park

 

Tips Death Valley.

  • Reis tussen oktober en mei naar Death Valley. De temperaturen lopen dan nog niet op tot ver boven de 40 graden.
  • Breng voldoende eten, snacks en vooral heel veel water mee tijdens je bezoek aan Death Valley. Er zijn niet heel veel gelegenheden waar je dit soort zaken kunt kopen behalve bij Furnace Creek Ranch en Stovepipe Wells.
  • Zorg dat je voldoende benzine hebt tijdens je bezoek aan Death Valley. Benzinestations zijn bijvoorbeeld erg schaars in het National Park. En natuurlijk is de benzine in het park een heel stuk duurder dan net buiten het National Park.
  • Ga je naar Death Valley probeer dan kleding in laagjes te dragen. Neem kleding mee waar bijvoorbeeld een capuchon aan zit of neem in ieder geval een petje mee. De temperaturen kunnen in het park gigantisch oplopen, maar in de avond koelt het ook weer heel snel af.
  • Ga je met je kinderen naar Death Valley? Dan is het wellicht een leuk idee om wat strandspulletjes mee te nemen om voor in de duinen te gebruiken. Met temperaturen van 45 graden of hoger gaat spelen in de duinen natuurlijk niet lukken :-).

 

Wandelen in Death Valley.

Bonus: Mocht je toch nog tijd over hebben in Death Valley en een aantal van de bekende bezienswaardigheden in het Park al hebben gezien? Ga dan aan de wandel.

–> Dit zijn 7 spectaculaire wandelroutes in Death Valley. 

Dit zijn de kortste wandelroutes die je kunt vinden in Death Valley. Wil je toch nog even je benen strekken terwijl je niet veel tijd hebt dan zijn deze wandelroutes wellicht een optie voor je. De wandelingen zijn gerangschikt op lengte.

wandelen-death-valley-national-park

Harmony Borax Works Interpretive Trail: 0,4 mijl, net ten westen van Furnace Creek aan Highway 190. Super kindvriendelijk en makkelijk begaanbaar.

Salt Creek Trail: 0.8 km (loopbrug), op Salt Creek Road en 21 kilometer ten westen van Furnace Creek

Natural Bridge Trail: 1 mijl (heen en terug), gelegen aan Badwater Road, ongeveer 13 mijl ten zuiden van Highway 190.

Dante’s View Trail: 1,6 mijl (heen en terug), gelegen aan het einde van Dante’s View / Furnace Creek Road. Deze hike werd zeer aanbevolen door het park personeel.

Saltwater Basin Salt Flats Trail: 1,8 mijl (heen en terug), gunstig gelegen aan de hoofdweg bij Badwater.

Mesquite Flat Sand Dunes Trail: 2,8 mijl (heen en terug), ten oosten van Stovepipe Wells op Highway 190.

Voor uitgebreide informatie over deze wandelingen en de wandelomstandigheden verwijs ik je naar de officiële site van Death Valley National Park.

 

Het weer, de temperatuur en klimaat in Death Valley.

Voor je dit schitterend National Park bezoekt, wil ik wat kwijt over de temperaturen in Death Valley. Je hebt wellicht al gehoord dat de temperaturen hier tijdens de zomerperiode behoorlijk hoog oplopen. Vervolgens denk je dat dit allemaal wel meevalt, maar geloof mij, neem de adviezen van iedereen maar ter harte.

Wij hebben het zelf meegemaakt. We reden door Death Valley met een nieuwe huurauto en toch raakte de auto oververhit en begon hierdoor te roken. De temperaturen in Death Valley liegen er niet om. Wees dus goed voorbereid voor je Death Valley bezoekt.

Omdat Death Valley tussen de bergen ligt, zorgt dit voor een extreem droog en heet klimaat. Death Valley behoort tot de heetste plekken op aarde en heeft een warm woestijnklimaat. Temperaturen kunnen overdag, met name  in de zomermaanden, oplopen van 45 tot 50 graden in de schaduw.

De hoeveelheid neerslag die in Death Valley valt, is zeer weinig en blijft beperkt tot ongeveer 40 tot 50 millimeter op jaarbasis. En waarvan het grootste deel in de wintermaanden valt. In de hete zomers is de kans op neerslag zeer klein.

Neem voldoende water mee, genoeg zonnebrand en beschermende kleding.

Gemiddelde Gemiddelde
maximale minimale
temperatuur temperatuur
januari 18 3
februari 23 8
maart 27 12
april 31 16
mei 37 21
juni 43 27
juli 47 30
augustus 45 29
september 40 24
oktober 33 16
november 24 9
december 18 2

 

Conclusie bezienswaardigheden Death Valley.

Oké, ik denk dat dit het wel zo’n beetje was. Terwijl ik het allemaal voor jullie opschrijf, wil ik eigenlijk gewoon weer terug naar dit gekke buitenaardse prachtige stukje van Amerika.

Ik zou echt willen dat ik een volgende bezoek aan Death Valley minstens drie volle dagen de tijd neem om dit schitterende National Park te bezoeken. Meer tijd om te wandelen en vroeg genoeg in het seizoen om heerlijk te kunnen overnachten in een van die kleinere, geïsoleerde campings van Death Valley.

Mocht je nog iets willen toevoegen aan deze strakke route of een korte wandeling wil aanraden? Ik hoor het graag. Laat het mij maar weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

In mijn blogpost National Parken van Amerika vind je nog veel meer informatie over de bekendste National parken van dit schitterende land.

Ook de bezienswaardigheden van Yosemite National Park en de bezienswaardigheden van de Grand Canyon komen hier bijvoorbeeld uitgebreid aan bod.

–> Ken jij Ubehebe Crater in Death Valley? 

–> Mammoth Lake is voor echte avonturiers.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Ben je op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier —> de beste Amerika deals op een rij.

 

Reizen Amerika

 

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button