Bezienswaardigheden AmerikaBlogSan Francisco

Zeeleeuwen bij Fisherman’s Wharf in San Francisco.

Hier vind je ze!

Natuurlijk heb jij ooit gehoord over de ‘beroemde’ zeeleeuwen in San Francisco op Fisherman’s Wharf, maar weet jij ook waarom de zeeleeuwen op Pier 39 in San Francisco liggen?

En weet jij hoe de zeeleeuwen in San Francisco gekomen zijn, met hoeveel ze aanwezig zijn en wanneer je ze kunt spotten? Op al deze vragen geef ik antwoord, zodat jij de beroemde zeeleeuwen tijdens je vakantie in San Francisco absoluut niet mist.

De zeeleeuwen vind je bij het gezellige Fisherman’s Wharf, dicht op elkaar gestapeld en al luierend in de zon. Ze zijn luid, in grote getale aanwezig, stinken een beetje, maar ze zijn o zo schattig om te zien. De Californische zeeleeuwen nemen de haven van San Francisco over en toeristen vinden het fantastisch!

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Zeeleeuwen in San Francisco op Fisherman’s Wharf.

Bij K-Dock (aan de westzijde van pier 39) bevinden zich tientallen zeeleeuwen. Deze luidruchtige blaffende “honden” namen in januari 1990 de haven van San Francisco over, kort na de aardbeving in Loma Prieta in 1989.

Aanvankelijk waren in de jaren ’90 zo ongeveer 10 tot 50 zeeleeuwen aanwezig in de haven van San Francisco, maar dankzij een overvloedige voorraad aan haring, beschikbare dokruimte en de beschermde omgeving van de jachthaven groeide de populatie binnen een paar maanden tot over de 300 zeeleeuwen.

Elke winter neemt de populatie van zeeleeuwen in San Francisco toe. Er kunnen wel 900 zeeleeuwen aanwezig zijn, waarvan de meeste mannetjes zijn. Tijdens de zomermaanden trekken de zeeleeuwen naar de Kanaaleilanden in het zuiden voor het broedseizoen, maar de laatste jaren verblijft een kleine groep het hele jaar bij Pier 39.

Dus ben jij tijdens de zomer op vakantie in San Francisco? Dan kun je gewoon de schattige beestjes bewonderen.

zeeleeuwen-pier-39-san-francisco

 

De zeeleeuwen van San Francisco waren plots verdwenen.

In 2009 gebeurde er iets bijzonders met de zeeleeuwen van San Francisco. Ze waren namelijk plots verdwenen. Niemand weet precies waarom, maar op een dag kwamen er steeds minder zeeleeuwen naar Pier 39.

De vissers en booteigenaren bij Pier 39 stonden letterlijk te juichen, want die zijn de zeeleeuwen liever kwijt dan rijk. Ze verstoren namelijk het water, hun boten, eten hun vangst op en leveren overlast.

Tijdens de laatste week van november in 2009 verlieten de zeeleeuwen massaal de houten dokken en niemand wist of de zeeleeuwen ooit nog zouden terugkeren.

“We hebben geen idee waar ze naartoe zijn verhuisd of waarom”, zegt Shelbi Stoudt, die een team leidt die gestrande dieren in de San Francisco Bay helpt vanuit het Marine Mammal Center in Sausalito, Californië. Maar Shelbi Stoudt gaf ook aan dat zeeleeuwen trekdieren zijn en het normaal is dat ze zich verplaatsen. “Dus ook al weet niemand waar ze zijn, er is echt geen reden om ze te zoeken”, zei Stoudt.

Stoudt kreeg uiteindelijk gelijk, want in het voorjaar van 2010 verzamelde de zeeleeuwen van San Francisco zich weer massaal bij Fisherman”s Wharf. Niet iedereen was hier blij mee, maar tegenwoordig zijn de zeeleeuwen van San Francisco in ieders hart gesloten.

 

Sea Lion Center in San Francisco.

Wil je meer uitleg over de zeeleeuwen? Ga dan naar het Sea Lion Center bij Pier 39. Het centrum wordt beheerd door Aquarium of the Bay en hier leer je van alles over de zeeleeuwen.

Het centrum heeft interactieve displays, educatieve video’s en fascinerende presentaties, gegeven door een Aquarium of the Bay naturalists. Raak in het centrum bijvoorbeeld eens de vacht van een zeeleeuw aan of bekijk een zeeleeuwen-skelet.

Als je eenmaal de Californische zeeleeuwen hebt leren kennen, ga dan naar buiten om bij K-Dock (Pier 39) te zeeleeuwen in het echt te zien, horen en te ruiken.

Adres Sea Lion Center: 203, Pier 39, San Francisco, CA 94133, Verenigde Staten.

Coördinaten Pier 39: 37.810786, -122.411458

zeeleeuwen-fishermans-wharf-san-francisco

 

Fisherman’s Wharf San Francisco.

Buiten de zeeleeuwen is er natuurlijk nog veel meer te zien en te doen bij Fisherman’s Wharf. Het luiden van de bel van de Cable Car; de bezienswaardigheden; Pier 39; de geluiden en geuren van Jefferson St.; de gerenoveerde historische rode baksteen fabrieken – allemaal helpen ze mee om Fisherman’s Wharf tot de leukste bezienswaardigheid van San Francisco te maken.

De boot naar Alcatraz is bij Fisherman’s Wharf overigens ook een populaire trekpleister, maar ook de historische schepen die voor anker liggen bij Hyde Street Pier mag je niet missen.

Een voormalige chocoladefabriek op Ghirardelli Square is tegenwoordig een winkel- en eetcomplex waar je geweldige ijscoupes kunt krijgen. Fisherman’s Wharf heeft het allemaal!

–> Dit zie je en doe je bij Fisherman’s Wharf in San Francsco.

 

Cable Car San Francisco.

Hoe je bij de zeeleeuwen bij Pier 39 in San Francisco komt? Nou, dat doe je natuurlijk in één van die beroemde cable cars van San Francisco. De cable car van San Francisco is de laatste handbediende kabeltram die nog in gebruik is in de Verenigde Staten.

De tram staat symbool voor de stad San Francisco. De kabeltrams van San Francisco zijn samen met de klassieke kabeltrams van New Orleans de enige bewegende National Historic Landmarks in Amerika.

–> Zo maak je er gebruik van de beroemde cable cars in San Francisco. 

Je kunt natuurlijk ook gewoon met het openbaar vervoer door San Francisco reizen. Een netwerk van treinen, bussen en fietsen brengen je in San Francisco waar je maar wilt. En dan noem ik nog niet eens de taxi’s, Uber’s en je eigen voeten, waar je gebruik van kunt maken.

Wil jij tijdens je vakantie geld besparen en je huurauto later ophalen of eerder inleveren in San Francisco? Geen probleem, maak gewoon gebruik van het openbaar vervoer in San Francisco. Dat deden wij ook.

–> Zo maak je er gebruik van het openbaar vervoer in San Francisco. 

 

Laat je ons weten of je de zeeleeuwen bij Fisherman’s Wharf hebt gespot?

 


national-park-magazine

Reizen

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

 

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button