BlogYellowstone National Park

Yellowstone in de winter. Dit wil je meemaken!

Yellowstone tijdens de winter. Om maar meteen met deur in huis te vallen: Ik bezoek graag afgelegen gebieden tijdens de winter (periode). Zo zijn wij bijvoorbeeld in 2016, in de maand december, naar IJsland gevlogen. In januari 2018 bezochten wij, Banff en Jasper National Park in Canada en zijn wij in 2017 gaan skiën in Breckenridge, Colorado in de Verenigde Staten.

Yellowstone verandert in een magisch winter wonderland.

Dit zijn een aantal voorbeelden van plekken die ik tijdens de winter heb bezocht, maar er staat nog één gebied heel hoog op mijn winter to-do lijstje, namelijk Yellowstone National Park! Dit National Park is in de zomer al onbeschrijfelijk indrukwekkend, laat staan hoe gaaf Yellowstone dan wel niet in de winter moet zijn.

Yellowstone National Park is natuurlijk schitterend tijdens ieder seizoen, maar als de hete geiser dampen zich mengen met de koude winterlucht dan ontstaat er een magische atmosfeer. Van besneeuwde bergtoppen, bevroren rivieren, briesende kuddes bizons tot besneeuwde dennenbomen, Yellowstone heeft het allemaal. Combineer deze ingrediënten met weinig tot geen bezoekers en Yellowstone verandert in een magisch winter wonderland.

 

national-park-magazine

 

Yellowstone tijdens de winter.

Al jaren ben ik deze trip aan het voorbereiden en toch is het er nog steeds niet van gekomen. Elk jaar denk ik, zou het dit jaar dan eindelijk gaan gebeuren….. Waarom boek ik dan niet, alles is tenslotte uitgewerkt? Tja, was het maar zo eenvoudig, maar Yellowstone in de winter bezoeken, daar zitten wel wat haken en ogen aan.

Ten eerste de prijs, want op vakantie naar Yellowstone in de sneeuw, dat kost een paar centen. Wegen 10 tot 14 dagen vakantie in de Verenigde Staten op tegen deze hoge kosten? Ten tweede is Yellowstone in de winter niet volledig open. Bijna alle wegen zijn afgesloten in verband met sneeuwval en dat gedeelte dat je wel mag bezoeken, moet vaak onder begeleiding.

Buiten deze twee punten zijn er genoeg redenen om Yellowstone wél tijdens de winter te bezoeken. Zo krijg je bijvoorbeeld een prachtige vakantie in winterwonderland, heb je spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergtoppen en stomende geisers.

Verder is Yellowstone in de sneeuw puur avontuur, want je kunt bizons en wolven spotten, spannende sneeuw- en sneeuwscooter tochten maken, langlaufen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wil jij Yellowstone National Park in de winter bezoeken? Dan volgen hier mijn tips over wat je kunt doen in Yellowstone in de winter. Waar spot je bijvoorbeeld wildlife, welke geisers bezoek je en waar boek je een overnachting? Ik vertel het je allemaal.

Video: National Geographic.

 

Hoe bereik ik Yellowstone tijdens de winter.

Je kunt Yellowstone National Park op verschillende manieren bereiken tijdens de wintermaanden. Vanuit Nederland is het Nationaal Park onder andere te bereiken via de luchthaven op Bozeman, Montana of via de luchthaven van Salt Lake City, Utah.

Op Salt Lake City vlieg je rechtstreeks, maar rechtstreekse vluchten naar Bozeman zijn er niet. Deze luchthaven kun je bijvoorbeeld via een tussenstop op Chicago of Minneapolis bereiken. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 10 uur naar Salt Lake City. Ticketprijzen naar Yellowstone National Park zijn vanaf €550.

–> Vind goedkope vliegtickets naar Yellowstone.

 

 

Winterseizoen in Yellowstone.

In Yellowstone sluiten bepaalde wegen al vaak rond half oktober, in verband met sneeuwval en in de eerste week van november sluiten bijna alle wegen in Yellowstone National Park. Van december tot en met april is Yellowstone volledig afgesloten.

De enige weg die het hele jaar door open is voor auto’s, is de weg die loopt van de noordelijke ingang van Gardiner, Montana naar Cooke City, Montana (via Tower Junction). De N Entrance Rd is het hele jaar open.

Bepaalde delen van Yellowstone National Park gaan vanaf half december wel open voor winteractiviteiten en voor georganiseerde tour- en sneeuwtochten. Tijdens deze periode bezoek je het Park dus altijd met een begeleidde sneeuwscooter tour of je boekt een ticket voor de snowcoach.

Alleen op deze manier kun je bijvoorbeeld Old Faithful, de Grand Canyon van Yellowstone en andere populaire bezienswaardigheden bezoeken.

 

Welke wegen zijn vanaf december geopend voor winteractiviteiten?

 • West Entrance naar Old Faithful
 • Mammoth naar Old Faithful
 • Canyon naar Norris.
 • Canyon naar Lake
 • Old Faithful naar West Thumb
 • South Entrance van Lake naar Lake Butte Overlook
 • East Entrance naar Lake Butte Overlook (Sylvan Pass)

Het winterseizoen in Yellowstone sluit eind maart, maar het grootste deel van het Park is in april ook nog gesloten om de wegen voor te bereiden voor het zomerseizoen. Begin mei zijn vaak alle wegen weer geopend in Yellowstone.

Kijk voor de exacte data en voor wegafsluitingen op de officiele website van Yellowstone National Park.

yellowstone-in-de-winter
Foto: Ricardo00

 

Entree Kosten Yellowstone National Park.

Bezoekers die de zuidelijke ingang van Yellowstone binnenkomen, reizen eerst door het Grand Teton National Park; hiervoor wordt apart entreegeld in rekening gebracht of je maakt in beide Parken gebruik van de America Beautiful Pass (jaarpas).

Een ticket is geldig voor toegang tot Yellowstone National Park gedurende zeven dagen vanaf de aankoopdatum.

 • Auto of camper: $35
 • Motor of sneeuwscooter: $30
 • Individueel (te voet, per fiets, ski, enz): $20 

 

Overnachten in Yellowstone in de winter.

Veel hotels, blokhutten en campings in Yellowstone National Park, waaronder bijvoorbeeld de beroemde Old Faithful Inn, zijn alleen tijdens het zomerseizoen geopend. In de winter bezoeken namelijk maar een handjevol reizigers, in tegenstelling tot de zomer, Yellowstone National Park en daarom sluiten hotels hun deuren.

Er zijn echter 3 accommodaties in Yellowstone National Park waar je wel kunt overnachten tijdens de wintermaanden.

 • Mammoth Hot Springs Hotel & Cabins (per auto bereikbaar)
 • Old Faithful Snow Lodge & Cabins (per snowcoach bereikbaar)
 • Mammoth campground (per auto/camper bereikbaar) 

Er zijn wel voldoende accommodaties buiten Yellowstone National Park te vinden in de winter, maar houd er rekening mee dat overnachten bij de oost- en zuidelijke ingang tijdens de winterperiode niet praktisch is, in verband met wegafsluitingen. Overnachten in Gardiner en West Yellowstone is de meest praktische optie.

–> Vind overnachtingen in Yellowstone National Park tijdens de winter.

 

Uitgebreide informatie over accommodaties in Yellowstone National Park lees je in mijn blogpost: –> Overnachten in Yellowstone National Park tijdens de wintermaanden.

 

 

Dingen om te doen in Yellowstone in de winter.

Tijdens de winter zijn er voldoende dingen om te doen in Yellowstone National Park. Zo kun je bijvoorbeeld wildlife spotten, zwemmen in warmwaterbronnen, erop uit trekken met een sneeuwscooter, skiën en wandelingen maken in de sneeuw.

Dit zijn de leukste activiteiten in Yellowstone in de winter:

 

1. Langlaufen langs geisers in Yellowstone.

Yellowstone National Park is een fantastische plek om te langlaufen. De paden variëren van makkelijk geprepareerde tracks tot moeilijke backcountry-routes. Er zijn diverse begeleide tochten die je kunt bijwonen en bij deze organisaties huur je ook je uitrusting.

Twee populaire langlauf routes zijn: de Biscuit Basin Trail, die door Old Faithful geiser bassin slingert, en Blacktail Plateau Trail, een uitdagende route op de Blacktail Plateau Drive.

 

 2. Wolven spotten in Yellowstone’s Lamar Valley.

Misschien verwacht je het niet, maar de winter is misschien wel de beste periode om wolven te spotten in Yellowstone National Park. Dit komt omdat de sneeuw de wolf heel makkelijk zichtbaar maakt.

Yellowstone Forever Wolf Tours biedt begeleide sneeuwschoen wandelingen aan met een wolf ecoloog, in de noordoostelijke regio van Yellowstone. De tours omvatten meerdere overnachtingen in het Mammoth Hot Springs Hotel.

 

3. Boek een snowcoach tour in Yellowstone.

Omdat de meeste wegen in Yellowstone in de winter zijn afgesloten, kun je het beste de bezienswaardigheden van dit Park zien (en warm blijven) tijdens een begeleide sneeuwcoach tour. Deze gele ‘bussen’ brengen je tot diep in het park en rijden langs verschillende geisers, rivieren en valleien.

Verschillende bedrijven organiseren vanuit de West, Zuid, Oost en Noord ingangen snowcoach tours aan.

Tours die worden aangeboden in het Park zijn tijdens de winter maanden niet goedkoop, je moet hierbij denken aan prijzen vanaf €125 per persoon. Informeer daarom altijd bij diverse organisaties voor een juiste prijs.

snowcoach-yellowstone-national-park-winter
Snowcoach.

 

4. Ga mee met een hondenslee tour.

Er gaat niets boven een ‘slee rit’, door een besneeuwd landschap, achter een roedel van opzwepende sledehonden. Want heb je eenmaal aan een hondenslee tour deelgenomen, dan verzeker ik je dat je nooit anders meer door een besneeuwd landschap wil ‘rijden’.

Leun achterover, laat de honden het werk doen en geniet van een prachtig uitzicht. Verschillende bedrijven bieden bij de diverse ingangen van Yellowstone hondenslee tours aan.

 

5. Boek een sneeuwscooter tour in en rondom Yellowstone.

Ze zeggen dat Yellowstone Country de beste sneeuwscooter paden van de Verenigde Staten heeft. Je vindt hier namelijk maar liefst 978 kilometer aan Snowmobile Trails die van West Wyoming helemaal doorlopen tot aan Montana. Yellowstone wordt dus niet voor niets de ‘sneeuwscooter hoofdstad van de wereld’ genoemd.

Huur een eigen sneeuwscooter of bekijk Yellowstone onder begeleiding van een gids.

 

 

6. Wandel op de winterse sneeuwschoen paden in Yellowstone.

Wandel door het stille bos, voel de ‘warme wind’ van de  geisers en zoek ondertussen naar wildlife. Het enige dat je nodig hebt, is een paar sneeuwschoenen en gevoel voor avontuur. Er zijn genoeg organisaties die begeleide wandeltochten aanbieden door het Yellowstone.

In de stad West Yellowstone kun je ook sneeuwschoenen huren om zo in de omgeving te wandelen. Deze tocht kun je uiteraard ook maken zonder gids.

 

7. Ga zwemmen in een van de warmwaterbronnen in Yellowstone.

In het noorden van Yellowstone ontmoet de Yellowstone Boiling River de Gardner River en hierdoor is Mammoth Hot Springs ontstaan. Je kunt hier niet alleen een duik in de zomer nemen, maar dus ook in de winter!

Ook het Hot Springs State Park in Thermopolis, Wyoming is volgens kenners een bezoekje waard. Het overdekte Bath House blijft het hele jaar open.

Als je ten noorden van Yellowstone verblijft, dan is het Fairmont Hot Springs Resort een aanrader voor een warme duik. Het zwembad met warmwaterbronnen is 24 uur per dag geopend en heeft zelfs een waterglijbaan.

 

8. Verwarm jezelf in een van de verwarmde hutten in Yellowstone.

Is het nu echt te koud, dan kun je jezelf nog altijd opwarmen in een van de hutten in Yellowstone National Park. De hutten zijn schuilplaatsen voor skiërs, wandelaars en sneeuwscooter tours. De hutten zijn geopend van half december tot half maart en enkele bieden snacks en warme dranken aan.

Je kunt jezelf opwarmen in de gebieden van Canyon, Fishing Bridge, West Thumb, Mammoth, Indian Creek en Old Faithful.

 

9. Woon een Yellowstone Ranger Programma bij.

Parkwachters geven het hele jaar door verschillende leuke (en gratis) programma’s en tours. De winter maanden zijn hierop geen uitzondering. Er zijn bijvoorbeeld verschillende Ranger Programma’s die je kunt bijwonen: Begeleide sneeuwschoen wandelingen maken, voer gesprekken over de geisers van het Park of woon een Ranger avondprogramma bij.

–> Bekijk op de website van Yellowstone de programma’s, tijden en locaties.

 

10. Bezoek een museum of casino in de buurt van Yellowstone.

Is het buiten nu echt veel te koud, dan zijn er nog genoeg andere activiteiten die je binnen kunt ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een museum of een casino of ga naar het Buffalo Bill Center of the West in Cody.

Koop tickets voor het National Museum of Wildlife Art in Jackson, Wyoming of het Museum of the Rockies in Bozeman, Montana.

Wil je een gokje wagen? Bij het Wind River Hotel & Casino in Riverton, Wyoming en het Fort Hall Casino in Fort Hall in Idaho kun je je dollars kwijt. Wellicht dat je deze reis weer terug verdient?

 

11. Bezoek Old Faithful (Geiser) tijdens een begeleide tour.

Van alle geisers in Yellowstone is Old Faithful wel de bekendste en meest actieve. Tijdens de winterperiode mag je Old Faithful niet op eigen gelegenheid bezoeken, maar wat denk je ervan om deze spectaculaire geiser met een sneeuwscooter te bezichtigen?

Een uitbarsting van de geiser is gegarandeerd en de waterstralen van Old Faithful spuiten ruim veertig meter de ijzig koude lucht in.

winter-Yellostone-sneeuw-geiser-bossen
Foto: Ricardo00 

 

Welke wilde dieren zie ik in de winter in Yellowstone National Park.

Als je tijdens het winterseizoen naar Yellowstone gaat, dan wil je natuurlijk ook wildlife spotten! Maar het is natuurlijk wel winter en veel dieren houden dan hun winterslaap. Toch heb ik goed nieuws voor je, want er zijn wel degelijk een aantal dieren die je in de winter in Yellowstone National Park kunt spotten.

Bezoek Lamar Valley in het noorden van Yellowstone en de kans is groot dat je onderstaand wildlife tegen het lijft loopt.

 • Wolven
 • Elanden
 • Bisons
 • Herten
 • Vossen
 • Otters
 • Bighorn Sheep
 • Vogels
 • Coyotes 

yellowstone-dieren-wildlife-vos
Foto: Ricardo00

 

Welke kleding draag je in de winter in Yellowstone.

De temperaturen in Yellowstone, tijdens de winter, kunnen erg laag zijn. – 20 graden Celsius is geen uitzondering. Deze temperaturen hebben wij ook in 2018 meegemaakt in Jasper National Park in Canada. Maar geloof mij, als je goed gekleed bent, is er niets leukers dan de kou te trotseren.

Een van de belangrijkste kleding tips voor de winterperiode is om laagjes te dragen. Draag laagjes als je gaat skiën, draag laagjes als je een wandeling maakt en draag laagjes op bijvoorbeeld de sneeuwscooter.

Het meest praktische in de winter is om een jas aan te schaffen met een winddichte buitenlaag, capuchon en verschillende lagen zoals bijvoorbeeld wol of synthetische stoffen.

Draag verder thermo ondergoed voor zowel je boven- als onderlichaam. Vermijd vooral stoffen van katoen als je van plan bent om veel buiten te zijn. Katoen heeft namelijk weinig tot geen vochtafvoer waardoor je nat en koud blijft.

Kies voor dikke (ski) sokken en waterdichte laarzen als je in sneeuw wandelt. Schaf spikes aan voor onder je schoenen en draag een muts of capuchon. Dit laatste is echt een must omdat je de meeste warmte via je hoofd verliest. Vergeet vooral geen goede waterdichte handschoenen aan te schaffen om je vingers warm te houden.

Extra kleding tip: Wegwerp-handwarmers die je in je handschoenen kunt stoppen, zijn een uitkomst voor mensen die makkelijk verkouden worden of een slechte bloedsomloop naar hun handen hebben. Heerlijk!

Vind goede winterkleding voor je reis naar Yellowstone.

 

 

Conclusie Yellowstone in de winter.

Volgens mij heb ik voldoende informatie gegeven voor een reis of vakantie naar Yellowstone National Park tijdens de wintermaanden. Naar Yellowstone reizen is niet iets wat je zomaar even tijdens een kerstvakantie doet, want er gaat namelijk behoorlijk wat planning aan vooraf.

Bijna alle wegen zijn in de winter in Yellowstone gesloten en op eigen houtje het Park ontdekken, is niet toegestaan. Toch zijn er genoeg redenen om Yellowstone wél tijdens de winter te bezoeken.

In de winter kun je bijvoorbeeld verschillende bezienswaardigheden bezichtigen, sneeuwscooter- en wandeltours boeken, zwemmen in Hot Springs of combineer Yellowstone met een skivakantie in Jackson, Wyoming of Salt Lake City, Utah.

Yellowstone in de winter: Gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren…….

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De 25 mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

 –> Waar ligt Yellowstone National Park?

–> De leukste steden van de Verenigde Staten op een rij.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.? Dat doe je zo!

 

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button