BlogYellowstone National Park

Hier vind je wilde dieren (wildlife) in Yellowstone National Park.

Waar vind ik wilde dieren (wildlife) in Yellowstone National Park? Als je in Yellowstone bent, dan wil je natuurlijk wildlife spotten. Ondanks dat het wemelt van de wilde dieren in Yellowstone National Park, kom je ze niet zomaar op elke hoek van het Park tegen.

Om wildlife te zien in Yellowstone, volg je deze Scenic Drive.

Wil jij wilde dieren (wildlife) spotten in Yellowstone National Park? Dan zul je echt goed moeten zoeken, maar de truc is vooral dat je moet weten waar je moet zoeken. Als jij weet waar het wildlife zich bevindt in Yellowstone, dan is de kans groot dat je bijvoorbeeld zomaar een bizon tegen het lijf loopt.

Om wilde dieren (wildlife) te zien in Yellowstone National Park hoef je alleen maar onderstaande Scenic Drive te volgen. Ga op safari en zoek naar grizzly beren, herten, elanden, zwarte beren, adelaars, wilde paarden, bizons en wolven via deze wildlife tour door Wyoming, Montana en Idaho.

 

autohuur USA

 

Wilde dieren (wildlife) Yellowstone National Park.

Het noordwesten van Amerika zou het noordwesten niet zijn zonder al zijn wildlife. Yellowstone National Park heeft een overvloed aan wildlife en om tijdens je reis een van deze prachtige dieren te spotten, is een avontuur.

Omdat je op doorreis bent in de Verenigde Staten heb je gewoonweg niet de tijd om dagen op zoek te gaan naar de wilde dieren( wildlife) in Yellowstone National Park. Maar rijd jij onderstaande route, of een deel van deze scenic drive, dan garandeer ik dat je wildlife ziet.

wilde-dieren-wildlife-yellowstone-national-park
Wildlife route Yellowstone National Park. 

 

1. Grand Teton National Park.

Veel mensen bezoeken eerst Grand Teton National Park voordat ze Yellowstone aandoen. Niet zo gek natuurlijk, want Grand Teton ligt voor de zuid ingang van Yellowstone. In Grand Teton National Park worden langs de kant van de weg vaak zwarte en grizzly beren, elanden, herten en bizons gespot.

Om wildlife te zien kunnen wandelaars de 10 kilometer (heen en terug) Amphitheater Lake Trail proberen of de 13.6 kilometer (heen en terug) wandeling naar de Forks of Cascade Canyon lopen.

Goede plekken om wildlife te spotten in Grand Teton:

  • Timbered Island
  • Blacktail Ponds
  • Omgeving van Snake River  

 

2. McCullough Peak.

Rijd je vanuit Grand Teton National Park naar het noorden van Yellowstone, dan passeer je Yellowstone Lake. Draai vervolgens naar het oosten van het Park en verlaat Yellowstone via de oostelijke ingang bij de stad Cody, Wyoming. Je kunt via de stad Cody natuurlijk ook Yellowstone inrijden, mocht je van oostelijke richting komen.

In deze omgeving van Yellowstone en de stad Cody vind je verschillende kuddes met prachtige wilde paarden. Het McCullough Peaks gebied, dat ten oosten van Cody ligt, is namelijk de thuisbasis van wilde mustangs. Rijd je via Highway 14 op de Greybull Hwy of de Powell Hwy, dan kom je de wilde paarden vanzelf tegen.

Er wordt beweerd dat deze wilde mustangs (paarden) afstammelingen zijn van Buffalo Bill’s Wild West Show. Tijdens de zomerperiode zijn er genoeg bedrijven in de omgeving die begeleide mustang tochten aanbieden.

 

3. Hayden Valley en Lamar Valley.

Als je ergens wilde dieren (wildlife) in Yellowstone National Park spot dan is het wel in Hayden Valley en de Lamar Valley. Hayden en de Lamar Valley liggen ongeveer een uur van elkaar verwijderd. Hayden Valley ligt in het centraal-oosten van Yellowstone National Park en Lamar Valley ligt in het noorden van Yellowstone.

In de omgeving van Hayden Valley zie je langs de kant van de weg vaak elanden, herten, bizons en soms zelfs grizzlyberen. Rijd je verder naar het noorden, naar de Lamar Valley, dan kom je in een omgeving van graslanden en rivieren terecht.

Lamar Valley is dé plek plek om bizons en elanden te spotten, maar als je echt geluk hebt dan kom je ook nog wolven tegen.

bison-yellowstone-national-park-lamar-valley

 

4. Cooke City/ Silver Gate.

Bezoek je het noorden van Yellowstone National Park en wil je hier langer verblijven om wildlife te zien, dan is het handig om een overnachting te boeken in de plaats Cooke City/ Silver Gate of in de plaats Red Lodge, net buiten Yellowstone National Park.

Deze twee kleine plaatsen zijn perfect om een overnachting te boeken, want beiden liggen namelijk centraal gelegen ten opzichte van Yellowstone en het krioelt hier van het wildlife! Je kunt letterlijk, vanaf je gehuurde cabin of lodge, het wildlife voorbij je raam zien lopen.

–> Vind accommodaties in de buurt van Cooke City.

 

 

5. Van Gardiner naar Livingston.

Als je van de Lamar Valley naar Mammoth Hot Springs rijdt, via de Grand Loop Rd, dan durf ik nu al te zeggen dat je onderweg tientallen elanden, bizons en herten te zien krijgt. Overnacht je net buiten het Park, dan verlaat je de noordelijke ingang via het stadje Gardiner, Montana.

Rijd je van het stadje Gardiner door naar de stad Livingston, dan kom je op een prachtige, bijna schilderachtige weg terecht. Deze rit, op de Highway 89, is ongeveer 85 kilometer en de omgeving is werkelijk oogverblindend.

Rijd via Highway 89 langs de Yellowstone River en maak eens een stop bij Paradise Valley om de dieren in en rond de Yellowstone River te bewonderen. De steen- en visarenden vliegen je hier bijna letterlijk om je oren op zoek naar vis in de rivier. Elanden en herten zie je vaak langs de oevers van de rivier.

 

6. West Yellowstone.

Heb je voldoende wildlife in het noorden van Yellowstone National Park gezien? Dan is het tijd om naar West Yellowstone te reizen. West Yellowstone bereik je de West Entrance (ingang) van het Park. Volg vervolgens je weg langs de Madison en Gibbon rivier en bereid je alvast maar voor op het zien van American Eagles.

Het zien van wilde dieren (wildlife) in dit gedeelte van Yellowstone vereist wat geluk, omdat West Yellowstone druk is. Dieren vermijden druk bevolkte gebieden, maar het is wel mogelijk om in West Yellowstone het Grizzly and Wolf Discovery Center te bezoeken.

In dit centrum zijn beren en wolven te zien, worden activiteiten voor kinderen aangeboden en er zijn verschillende roofvogel demonstraties.


Video: Grizzly and Wolf Discovery Center.

 

7. Harriman State Park.

Alle geisers (Old Faithful), warmwaterbronnen en modderpoelen gezien in West Yellowstone? Dan is het weer tijd voor wildlife. Rijd vanaf West Yellowstone, in ongeveer 45 minuten, naar Harriman State Park in Idaho.

Harriman State Park ligt in een schitterend natuurreservaat van 4.500 hectare. In dit State Park vliegen de kraanvogels en zwanen je om de oren. Hoewel dit State Park een waar paradijs is voor vogels, worden hier ook vaak elanden, herten, Moose en zelfs zo af ​​en toe zwarte of grizzlyberen gezien.

Adres Harriman State Park: 3489 Green Canyon Rd, Island Park, ID 83429, Verenigde Staten.

 

8. Rexburg.

Als je tijdens je reis in Yellowstone helemaal geen wildlife tegen het lijf bent gelopen, iets wat bijna onmogelijk is, dan heb ik een alternatief voor je. Een aantal kilometers voorbij het stadje Rexburg, Idaho vind je namelijk Yellowstone Bear World.

Breng een bezoek aan Yellowstone Bear World om elanden, bizons, herten, zwarte beren en grizzlyberen van dichtbij te bekijken. Een ticket kost ongeveer $24,94 (11 tot 65 jaar) en buiten de dieren worden er ook activiteiten voor kinderen aangeboden zoals bijvoorbeeld een kleine achtbaan, een treintje en andere attracties.

Adres Yellowstone Bear World: 6010 S 4300 W, Rexburg, ID 83440, Verenigde Staten.

 

9. Jackson.

Deze wildlife scenic drive eindigt of begint (het is maar net hoe je de route rijdt) in Jackson. Vanaf Rexburg slinger je oostwaarts naar Jackson Hole om daar vervolgens het National Elk Refuge te bezoeken.

Het National Elk Refuge is een Wildlife Refuge in Jackson Hole in de staat Wyoming. Het Elk Refuge werd in 1912 opgericht om zo de habitat te beschermen en een toevluchtsoord te bieden voor een van de grootste eland kuddes op aarde.

Het winterverblijf van de elanden huisvest maar liefst 7.500 elanden. Bezoekers kunnen hier ook het hele jaar door een glimp opvangen van dikhoornschapen, coyotes, Amerikaanse zeearenden, bizons, dassen en verschillende soorten watervogels.

Adres National Elk Refuge: 675 E Broadway Ave, Jackson, WY 83001, Verenigde Staten.

wilde-dieren-wildlife-yellowstone-elk

 

Conclusie wilde dieren (wildlife) Yellowstone National Park.

Als jij tijdens je verblijf in Yellowstone National Park wildlife wil spotten, dan hoef je echt niet ver te zoeken. Dit National Park is namelijk net zo beroemd om zijn wildlife als om zijn geisers.

Zo zijn er bijvoorbeeld bijna 300 vogelsoorten te vinden in Yellowstone, 16 vissoorten, 5 soorten amfibieën, 6 soorten reptielen en 67 soorten zoogdieren, waaronder 7 inheemse hoefdieren en 2 soorten beren.

Kortom: Maak jij een rondreis door Yellowstone National Park? Het wildlife wandelt hier zo aan je voorbij! Volg jij bovenstaande route (scenic drive), of delen ervan, dan krijg je de kans om wildlife van dichtbij te zien.

Tip| Door voldoende afstand van de dieren te bewaren, zul je meer van hun natuurlijk gedrag zien. Als wildlife beweegt, als je in de buurt bent, dan kom je eigenlijk te dichtbij. Respecteer de dieren en wees voorzichtig.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Stop bij één van deze 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone

–> Wat te doen in Yellowstone tijdens de winter.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

–> OH en AH bij de 8 bekendste geisers van Yellowstone.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> Yellowstone gezien? Dan is Badlands National Park aan de beurt

 

auto huren

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button