Blog

Wat mag je vanaf 21 jaar in Amerika? Nou, dit!

De meesten van ons weten wel dat de regels in Amerika iets anders zijn dan bij ons, maar wat mag je vanaf 21 jaar in Amerika? Vaak weten we dat bepaalde regels in Amerika strenger zijn. Met name leeftijd speelt hierin een belangrijke rol in de Verenigde Staten.

De meeste Amerikanen kijken namelijk met smart uit naar hun 21ste verjaardag, omdat ze dan legaal alcohol mogen drinken. Dat is natuurlijk superleuk voor een 21 jarige, maar er zijn eigenlijk nog veel meer “gekke” dingen die je officieel mag doen als je 21 jaar bent geworden in Amerika.

Sommige dingen die je mag doen, als je 21 jaar bent in Amerika, zullen je misschien zelfs verbazen. Wat wij de normaalste zaak van de wereld vinden, is in Amerika vaak net even wat anders. Daarom een lijst met dingen die je mag als je eenmaal 21 jaar bent in Amerika.

Feestartikelen.

Heb jij iets te vieren en ben je op zoek naar een leuke en originele aankleding?

Wat mag je vanaf 21 jaar in Amerika?

In deze lijst staan zes dingen die je officieel mag doen zodra je 21 jaar bent geworden in Amerika. De zaken lopen uiteen van een geweer kopen, alcohol drinken tot taxichauffeur worden. Dit zijn zes dingen die je mag doen zodra je 21 jaar bent in Amerika.

1. Alcohol.

Zodra je 21 jaar bent in Amerika, mag je alcohol drinken én een bar of café bezoeken. Denk niet dat de gemiddelde Amerikaan voor zijn 21e jaar nog niet gedronken heeft, want er zijn genoeg feesten geweest, waar ze alcohol hebben gedronken.

Maar vanaf 21 jaar is het drinken van alcohol legaal in de Verenigde Staten. 21 jarigen kunnen vanaf dat moment dus publiekelijk genieten van een drankje, deelnemen aan een happy hour of bijvoorbeeld een bar bezoeken.

2. Een vuurwapen aanschaffen.

Wat mag je vanaf 21 jaar in Amerika nog meer buiten het legaal drinken van alcohol? Een vuurwapen aanschaffen. Een vergunning voor vuurwapens en de wapens zelf mag je aanschaffen zodra je 21 jaar bent in Amerika.

Je kunt dus een vergunning voor wapens aanschaffen én waar dan ook in de Verenigde Staten een geweer kopen. Dat betekent dat wanneer een 21 jarige in Amerika bijvoorbeeld naar een vuurwapenbeurs gaat, deze ook het wapen mogen kopen.

3. Marihuana kopen.

Marihuana wordt de laatste jaren in de Verenigde Staten in steeds meer staten gelegaliseerd. Dit betekent dat wiet niet meer illegaal gekocht hoeft te worden. Zodra je 21 jaar wordt in Amerika mag je dus ook legaal marihuana kopen in bepaalde staten.

Zo mag een 21 jarige in Amerika bijvoorbeeld legaal wiet kopen in de staten Californië en Colorado. Denk nu niet dat ze dit in grote hoeveelheden mogen inslaan, want daar wordt je nog voor berecht. Het gaat om kleine hoeveelheden wiet die je op zak mag hebben. Denk hierbij aan maximaal 28 gram of 6 tot 12 planten in huis. Dit verschilt per staat.

4. Uber-chauffeur worden.

Wat mag je vanaf 21 jaar in Amerika nog meer naast drank, wapens en drugs? Je mag ook Uber- chauffeur worden. Uber-chauffeur worden is voor een 21 jarige makkelijk geld verdienen en het is de laatste jaren behoorlijk populair aan het worden. Als je eenmaal 21 bent, kun je zolang je aan alle vereisten voldoet een Uber vergunning aanvragen.

5. Gokken.

Wie heeft het niet gezien in verschillende Amerikaanse films? Een 21 jarige die zijn verjaardag viert in Las Vegas. Want vanaf 21 jaar mag het allemaal, drank, drugs en gokken. Elke Amerikaan droomt dus van een gigantisch groot verjaardagsfeest in Las Vegas.

Je mag vanaf je 21 jaar in Amerika legaal van Las Vegas genieten, zolang je maar geen tijgers steelt en je weet het ‘what happens in Vegas stays in Vegas’.

6. Een kind adopteren.

Naast het feesten in Las Vegas, wat mag je vanaf 21 jaar nog meer doen in Amerika? Een kind adopteren. Een groot contrast natuurlijk, met al dat gefeest en die gokkasten, maar je kunt vanaf 18 jaar in Amerika al pleegouder zijn. Echter om een kind te adopteren moet je 21 jaar zijn in Amerika.

Dus als Amerikanen 21 jaar zijn en een baby willen, dan mogen ze een klein mensje adopteren.

Je bent 21 jaar geworden in Amerika.

Dit waren de belangrijkste dingen die Amerikanen mogen zodra ze 21 jaar worden. Op zich valt het nog wel mee, toch? Drinken, gokken, drugs en wapens. Hmm… wellicht niet zo’n goede combinatie, zo alles bij elkaar genomen?

Heb jij een feestje te vieren? Hier hebben ze de leukste feestartikelen. –> Leuke feestartikelen bij Bol.com.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit mag je in het vliegtuig meenemen naar Amerika.

–> Alle goksteden in de Verenigde Staten op een rij.

–> Dit zijn leuke weetjes en feiten over Amerika.

–> Wat betekent het Amerikaanse volkslied?

–> Help! Wat is de maat van een queensize, kingsize bed?

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button