BlogTips

Dit mag je wél en niet meenemen naar Amerika |

Wat mag je meenemen naar Amerika? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Heel eerlijk gezegd heb ik tijdens onze eerste reis naar Amerika hier niet zoveel rekening mee gehouden. Tot we in het vliegtuig zaten, en je destijds een half boek aan formulieren moest invullen, van wat er in je koffer zat en wat je meenam naar Amerika.

Amerika heeft de laatste jaren veel last gehad van terreurdreigingen. Daarom zijn de regels flink aangescherpt.

Je kreeg vroeger van de stewardessen en stewards een uitgebreid formulier, lees een half boekwerk, tijdens de vlucht aangereikt met hierop tientallen vragen. Of je bepaalde etenswaren bij had, in het bezit van gevaarlijke stoffen was, vuurwapens in je bezit had, hoeveel geld je jaarlijks verdient, wat je beroep is, wat je eerste verblijfplaats in Amerika werd en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Die lijst, dat halve boekwerk aan formulieren, is de laatste jaren gelukkig aangepast door de Amerikanen. De lijst met vragen is kleiner geworden. Dat maakt het trouwens niet minder verwarrend wat je nu wel en niet mag meenemen naar Amerika. Daarom probeer ik in dit artikel zo goed mogelijk te beschrijven wat je wél en niet mag meenemen naar Amerika.

 

ReizenReizen

 

Meenemen naar Amerika.

Omdat Amerika de laatste jaren veel last heeft gehad van terreurdreigingen, zijn de regels van de Amerikaanse douane flink aangescherpt. Het is daarom altijd goed om vooraf te checken wat je wel en wat je niet mag meenemen naar Amerika.

De voorschriften voor je hand- en ruimbagage kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. Meestal mag je naar Amerika 1x handbagage en 1x ruimbagage van 23 kg aan bagage meenemen. Maar je kunt natuurlijk ook kilo’s bijkopen.

Voor speciale voorwerpen zoals bijvoorbeeld surfplanken, muziekinstrumenten en fietsen kun je ook extra ruimbagage aanvragen. Maar wat is er nu allemaal toegestaan om mee te nemen naar Amerika?

 

Voedingsmiddelen.

Ga jij naar Amerika en wil jij bepaalde voedingsmiddelen meenemen? Dan zijn dit typische Hollandse voedingsmiddelen die je zonder problemen mag meenemen in je ruimbagage.

 • Hagelslag
 • Pindakaas
 • Stroopwafels
 • Koffie
 • Soep
 • Thee
 • Yoghurt
 • Drop
 • Koekjes
 • chocolade
 • snoep

 

Alcohol.

Voor alcohol geldt de volgende regel: Alcoholische dranken met meer dan 24%, maar niet meer dan 70% alcohol is toegestaan in de ruimbagage met een hoeveelheid van 5 liter per passagier en de alcohol moet in een ongeopende verpakking zitten.

Alcoholische dranken met 24% alcohol of minder is toegestaan in de handbagage tot 100 ml. Mini flesjes alcohol mogen in de handbagage, maar de hoeveelheid van flesjes moet passen in een 1 liter zakje.

–> Vind hier de officiële lijst met alle toegestane voedingsmiddelen voor Amerika.

 

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage.

Vaak is er nog verwarring wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage. Persoonlijk vind ik dat je best veel mag meenemen. Je ziet dan ook reizigers de gekste items in hun handbagage vervoeren.

In principe mag alles mee, behalve als het op de lijst van gevaarlijke, en daarom verboden, voorwerpen staat. Je mag tegenwoordig zelfs een klein schaartje, nagelvijl of pincet meenemen, als het scherpe gedeelte maar niet langer is dan 6 cm.

Dit zijn een aantal voorbeelden van zaken die je mag meenemen in je handbagage naar Amerika.

 • Vloeistoffen van maximaal 100 ml, in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter, één zakje per persoon.
 • Medicijnen, met medische verklaring.
 • Vloeistoffen gekocht na security, mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs.
 • Camera’s, tablets en laptops.
 • Bepaalde voedingsmiddelen.
 • Babyvoeding.

 

Wat mag ik niet meenemen in mijn handbagage.

Er zijn natuurlijk ook items die je niet mag meenemen in je handbagage. Vaak zijn dit de voorwerpen die we allemaal wel kennen. Het gaat dan met name om voorwerpen zoals wapens, drugs of beschermde dier- en plantensoorten.

 • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht.
 • Stompe slagvoorwerpen.
 • Explosieven en brandgevaarlijke stoffen.
 • Vuur- en schietwapens (ook bijvoorbeeld speelgoedpistool dat niet van echt te onderscheiden is).
 • Verdovingsapparaten
 • Drugs zoals hasj, cocaïne, heroïne, crystal meth of andere verdovende middelen.
 • Beschermde dier- en plantsoorten.

–> Vind hier de officiële lijst met alle toegestane voedingsmiddelen voor Amerika.

 

 

Medicijnen meenemen naar Amerika.

Wanneer je medicijnen gebruikt en op vakantie naar Amerika gaat, dan gelden hier bepaalde regels voor. Er zijn namelijk bepaalde medicijnen, waar je bijvoorbeeld een medische verklaring voor moet aanvragen wanneer je deze medicijnen wil meenemen naar Amerika.

Vallen je medicijnen bijvoorbeeld onder de Opiumwet? Dan moet je een medische verklaring aanvragen voor je reis naar Amerika. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis. Voor uitgebreide uitleg over het onderwerp ‘medicijnen’, verwijs ik je graag door naar het artikel: Medicijnen meenemen naar Amerika.

–> Lees hier het artikel: Medicijnen meenemen naar Amerika.

medicijnen-mee-naar-amerika-meenemen

 

Een TSA-slot.

Wanneer je naar Amerika gaat, vergeet dan geen TSA-slot (Travel Sentry Approved) mee te nemen voor je bagage. Een TSA-slot is een combinatieslot met een soort sleutelgat erin. De Amerikaanse douane kan dit slot open maken, zonder jouw slot open te breken. Zij hebben namelijk de bevoegdheid om in jouw bagage te kijken voor controle doeleinden.

Tegenwoordig hebben veel koffers al een ingebouwd TSA-slot en hoef je dus geen apart slot meer te kopen. Kijk daarom altijd even of je koffer al een TSA-slot heeft. Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld bij Bol.com online een TSA-slot kopen.

meenemen naar Amerika

–> Kijk hier voor verschillende TSA-sloten bij Bol.com.

 

Inpaklijst voor Amerika.

Ga je op vakantie of op zakenreis naar de Verenigde Staten? Maak dan gebruik van onze handige Amerika inpaklijst. Het is natuurlijk van belang om geen belangrijke documenten te vergeten, zoals je paspoort, vliegtickets, de papieren van de huurauto, een ESTA en je creditcard.

Dit zijn eigenlijk de belangrijkste items op de Amerika checklist. Een koffer en handbagage vergeet je niet snel, want waar stop je anders je kleding, laptop enz. in? Maar om toch niet voor verrassingen te komen staan, hebben wij voor je vakantie een overzichtelijke Amerika inpaklijst gemaakt.

Op onze checklist staan handige items, nuttige gadgets en belangrijke documenten die je meeneemt naar Amerika.

–> Download en print hier onze gratis Amerika inpaklijst /checklist. 

checklist-vakantie-Amerika

 

Conclusie wat mag je meenemen naar Amerika.

Tegenwoordig mag je best veel meenemen naar Amerika, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het is altijd wel even uitzoeken wat je nu wel en niet mag meenemen. Maar de Amerikaanse overheid heeft hier een handige lijst voor samengesteld, zodat je altijd weet wat je in je koffer kunt meenemen.

Eigenlijk mag je bijna alles meenemen, op bepaalde dingen na en je mag bepaalde items slechts meenemen in bepaalde hoeveelheden. Wanneer je dit vooraf opzoekt, zit je altijd goed.

Er zijn natuurlijk ook items die je niet mag meenemen en vaak zijn dit de voorwerpen die we allemaal wel kennen. Het gaat dan met name om voorwerpen zoals wapens, drugs of beschermde dier- en plantensoorten.

Veel plezier met het pakken van je koffers voor je reis naar Amerika! –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amwerika.

–> Dit zijn de verkeersregels in Amerika. Ken jij ze?

–> Bezoek zekere een van deze leuke steden in Amerika.

–> Leuke weetjes en feiten over Amerika.

–> Hoe laat is het eigenlijk in Amerika?

–> Zo gebruik je het stroom(net) in de Verenigde Staten. 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Op vakantie naar Amerika? Boek je reis bij dé Amerika specialist en kijk welke aanbiedingen er deze maand zijn. Kijk hier voor je Amerika reis en aanbieding van de maand. 

Of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming.

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button