BlogTips

Wanneer hebben ze in Amerika zomervakantie | Schoolvakanties.

In de Verenigde Staten heeft een schooljaar doorgaans ongeveer 180 schooldagen. En in Amerika brengen leerlingen meestal vanaf de vroege herfst tot de zomerperiode op school door. Vanaf de zomerperiode tot het begin van de herfst hebben ze dus zomervakantie in Amerika.

Het is wel zo dat in Amerika de school zelf mag bepalen wanneer de zomervakantie begint en eindigt. Maar Amerikanen hebben naast de zomervakantie natuurlijk ook nog andere schoolvakanties. Zo hebben ze ook een herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie.  

Ten eerste spreken we in Amerika over schoolvakanties over de periodes waarin scholen gesloten zijn. En ten tweede valt de zomervakantie in Amerika over het algemeen tussen juni/ juli en augustus/ september. De zomervakantie in de Verenigde Staten duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

Boek een all-inclusief huurauto.

Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren, gaat voor een te gekke roadtrip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto.

Zomervakantie Amerika én de feestdagen.

De zomervakantie in Amerika valt doorgaans van eind juni/ begin juli tot eind augustus/ begin september. Maar er zijn ook uitzonderingen, want Amerikanen kennen behalve de zomervakantie natuurlijk ook feestdagen.

De regels voor feestdagen in Amerika zijn als volgt:

Wanneer een federale feestdag op een zaterdag valt, wordt deze meestal op de voorafgaande vrijdag gevierd. Maar wanneer een feestdag op een zondag valt, wordt deze meestal op de volgende maandag gevierd. 

Naast de tien jaarlijkse federale feestdagen, is Inauguration Day de elfde feestdag in Amerika en wordt om de vier jaar gevierd en wel op 20 januari, na een Amerikaanse presidentsverkiezing.

Inauguration Day is in het leven geroepen om Washington D.C. te verlichten met de gebeurtenissen rond de beëdiging van de president en vice-president van de Verenigde Staten.

Wil jij meer weten over bepaalde feestdagen? Check dan hier de belangrijkste feestdagen van Amerika. Wij hebben alle Amerikaanse feestdagen voor je op een rij gezet.

Wanneer begint de zomervakantie in Amerika?

Wanneer begint de zomervakantie in Amerika? Omdat scholen in Amerika zelf mogen bepalen waneer de vakantie begint, valt niet elke schoolvakantie op dezelfde datum.

Zo is er in Amerika bijvoorbeeld geen onderverdeling in staten, wat schoolvakanties betreft, zoals wij dat in Nederland kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verdeling van vakanties tussen Noord, Midden en Zuid Nederland.

Schoolvakanties in Amerika 2022.

Over het algemeen vallen de schoolvakanties in Amerika in 2022 op de volgende data:

Schoolvakantiesvan totweeknummers
Kerstvakantie25 december 202209 januari 202351 t/m 01
Voorjaarsvakantie26 februari 202206 maart 20228 t/m 9
Meivakantie30 april 202208 mei 202217 t/m 18
Zomervakantie23 juni 202204 september 202225 t/m 35
Schoolvakanties Amerika 2022

Hoe lang duurt de zomervakantie in Amerika?

Anderzijds rijst de vraag hoe lang de zomervakantie duurt in Amerika. Studenten in Amerika zijn doorgaans tussen de acht en tien weken vrij. Maar dit is afhankelijk van de staat waarin ze naar school gaan.

In de Verenigde Staten duurt de zomervakantie ongeveer drie en een halve maand, waarbij de leerlingen het schooljaar doorgaans beëindigen tussen eind juni en begin juli. Bovendien begint het nieuwe schooljaar in de Verenigde Staten tussen eind augustus en begin september.

Kortom: de zomervakantie in Amerika verschilt niet zo heel veel met die van ons.

Schoolvakanties in Florida.

Van de ongelofelijke mooie stranden in de Keys tot de pretparken in Orlando, Florida heeft het allemaal. Het is dan ook niet gek dat veel reizigers tijdens de zomervakantie in Amerika Florida bezoeken.

Ontdek ook de mooiste en leukste bezienswaardigheden van Florida tijdens een schoolvakantie en neem vooral de tijd om te genieten van het zonnige Florida. Want Florida wordt tenslotte niet voor niets de ‘Sunshine State’ genoemd.

Florida schoolvakanties 2022.

Over het algemeen vallen de schoolvakanties in Florida in 2022 op de volgende data:

Schoolvakantiesvan totweeknummers
Kerstvakantie25 december 202209 januari 202351 t/m 01
Voorjaarsvakantie26 februari 202206 maart 20228 t/m 9
Meivakantie30 april 202208 mei 202217 t/m 18
Zomervakantie23 juni 202204 september 202225 t/m 35
Schoolvakanties Florida 2022

Schoolvakanties in Californië.

Rondreizen in Amerika tijdens de zomervakantie is een top beleving. Zo kun je bijvoorbeeld in Californië populaire steden bezoeken zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Maar ook de overweldigende natuur in de Nationale Parken zijn zeker een bezoek waard.

Wat te denken van bijvoorbeeld Yosemite, de Grand Canyon en Death Valley.

Maar vergeet ook de schitterende Highway 1 van San Diego naar San Francisco niet. Want al de schitterende bezienswaardigheden aan de Highway 1 geven je de mogelijkheid om de staat Californië te ontdekken.

Met een auto of camper reis je langs de vele bezienswaardigheden die Californië rijk is. Rijd daarom tijdens de zomervakantie in Amerika de horizon tegemoet en geniet van een schitterende ondergaande zon.

Californië schoolvakanties 2022.

Over het algemeen vallen de schoolvakanties in Californië in 2022 op de volgende data:

Schoolvakantiesvan totweeknummers
Kerstvakantie25 december 202209 januari 202351 t/m 01
Voorjaarsvakantie26 februari 202206 maart 20228 t/m 9
Meivakantie30 april 202208 mei 202217 t/m 18
Zomervakantie23 juni 202204 september 202225 t/m 35
Schoolvakanties Californië 2022

Hoeveel vakantiedagen hebben Amerikanen?

Amerikanen hebben, vergeleken met Nederlanders, bijzonder weinig vakantiedagen. Wellicht schrik je hier een beetje van, maar Amerikanen krijgen maar 14 vakantiedagen in een heel jaar. In Amerika hebben ze dus geen drie weken zomervakantie net als bij ons.

In Amerika heeft namelijk niemand automatisch recht op betaalde vakantie.

Echter de meeste Amerikanen krijgen vrij tijdens acht feestdagen en pas na een vijfjarig dienstverband kunnen ze drie tot vier weken vakantie krijgen. Mits je een baan hebt in het hogere segment.

Je begrijpt dat daarom elke feestdag in Amerika wordt aangegrepen en uitbundig wordt gevierd.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

zomervakantie Amerika

Wanneer zijn er veel toeristen in Amerika?

Weten wanneer in Amerika de schoolvakanties en zomervakantie vallen is handig, vooral voor wie de grootste drukte wil ontlopen. Met name bij bijvoorbeeld de attractieparken in Orlando en de bekendste trekpleisters in Los Angeles.

De meeste toeristen bezoeken Amerika tijdens de schoolvakanties, omdat ze ofwel kinderen hebben en tijdens de schoolvakanties op vakantie moeten. Maar vaak ook omdat ze maar een aantal vrije dagen kunnen opnemen.

Wil jij toeristen in de Verenigde Staten vermijden en de grootste druktes ontlopen?

Ga dan in het voor- of najaar op vakantie naar Amerika. De meeste toeristen bezoeken Amerika namelijk in de zomer, tijdens de zomervakantie.

Of maak een rondreis door een van de minder bekende staten van Amerika.

Op deze manier ontloop jij in de VS namelijk hordes toeristen en waan je jezelf alleen op de wereld in een van de mooiste natuurgebieden.

Zomervakantie Amerika: Op deze plekken zijn minder toeristen.

Fijne vakantie! Of dit nu is tijdens de zomervakantie in Amerika of een andere periode.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hoe laat eten Amerikanen? Handig overzicht waardoor jij rustig kunt eten.

–> Dit kost een rondreis naar Amerika! Kortom: alle kosten op een rij.

–> Memorial Day: wanneer is het en waarom viert Amerika het.

–> Tip | Top 30 meest gelezen boeken over Amerika.

–> Hoeveel mensen hebben een geweer in Amerika?

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button