BlogZion National Park

Wandelen in Zion National Park | Makkelijk, moeilijk & gevaarlijk.

Wandelen in Zion National Park is wellicht de beste manier om de ruwe schoonheid en de overweldigende natuur van dit schitterende Park te ontdekken. In de gratis shuttlebus geniet je heerlijk van de schoonheid van het Park. Toch is een wandeling, op een van de vele kilometers wandelpaden, de meest perfecte manier om te genieten van de prachtige rode rotsformaties.

Je hoeft geen expert wandelaar te zijn om te genieten van de diverse wandelpaden en routes die het Park te bieden heeft.

Echter, je hoeft geen expert wandelaar te zijn om een van de velen wandelpaden en routes die het Park te bieden heeft uit te proberen. Misschien is Zion wel een van de beste Nationale Parken in Amerika waar ze de meest makkelijke, gezinsvriendelijke en handicap toegankelijke wandelpaden hebben.

Wij hebben daar wandelaars gezien van alle leeftijden en maten. De diversiteit aan mogelijkheden in het Park zijn enorm. Ongeacht je wandel-ervaring kun jij ook wandelen in het schitterende Zion National Park!

 

autohuur USA

 

Wandelen in Zion National Park.

In dit artikel beschrijf ik 8 van de beste en mooiste wandelingen in Zion National Park. Wandelingen van alle niveaus en voor elke wandelaar.

Van eenvoudige, toegankelijke wandelingen tot moeilijke, uitdagende en grensverleggende hikes.

Voor de duidelijkheid: Ik heb onderstaande wandelingen niet allemaal gelopen, maar de meeste heb ik gelopen of tenminste een groot deel ervan. De koning der koningen staat nog steeds op mijn bucketlist.

 

Top 8 wandelingen in Zion National Park.

 

1. Canyon Overlook.

De Canyon Overlook was mijn eerste hike in Zion en wat een schitterende binnenkomer. Deze wandeling is geschikt voor zowel beginnende wandelaars als ervaren bergbeklimmers. De Canyon Overlook is een leuke en enigszins uitdagende wandeling met één van de mooiste uitkijkpunten van Zion National Park. Het is een korte wandeling en niet te moeilijk.

In tegenstelling tot sommige van de andere korte wandelpaden in Zion, is de Canyon Overlook trail niet bestraat. Je loopt continu op stenen en soms op los zand en je moet zo nu en dan wat klimmen. Deze wandeling is daardoor niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Omdat er geen grote beklimmingen zijn en het pad redelijk eenvoudig is, kun je hier wel heel leuk wandelen met je kinderen.

Canyon Overlook’s trailhead bevindt zich na de tunnel (of net voor de tunnel) aan de oostkant van het Park. De gratis shuttlebus komt hier niet, dus je parkeert je huurauto bij de parkeerplaats, net na de tunnel. Wees er vroeg bij want de parkeerplaats raakt snel vol.

 • Afstand: 1,6 kilometer
 • Geschatte tijd: 30 minuten tot 1 uur
 • Hoogte verschil: 50 meter
 • Moeilijkheid: makkelijk/gemiddeld

Zion national park

 

2. Angels Landing.

Angels Landing is een van de meest spannende en populairste wandelingen in Zion National Park. De hike brengt je vanaf de onderkant van de canyon naar de top van een torenhoge rotsformatie. Angels Landing is daarom niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Wanneer je bereid bent om de uitdagingen van deze spannende wandeling te accepteren, dan word je spectaculair beloond met een adembenemend uitzicht vanaf de top.

Deze hike is echter alleen weggelegd voor de ervaren wandelaar. De wandelpaden klimmen 1.500 voet  omhoog in 2,7 mijl. Deze wandeling is absoluut niet geschikt voor kinderen of beginners, omdat je behoorlijk moet klimmen via losliggende rotsen.

Je kunt het beste met de wandeling beginnen zodra de eerste shuttlebus van het Park begint te rijden. De wandeling begint bij de Grotto Picnic Area, waar ook een shuttlebus stopt (Stop 6). Vervolgens steek je het water van de Virgin River over en klimt verder de hele weg naar boven naar de top van Angels Landing.

Onderweg passeer je haarspeldbochten, een koele,  schaduwrijke Canyon en op het einde bereik je de beruchte rots die 1.000 voet dropoffs heeft aan beide kanten. Op de top word je beloond met een episch uitzicht op zowel de ingang van Zion Canyon, de Watchman peak, de Big Bend en de Narrows.

 • Afstand: 8,6 kilometer
 • Geschatte tijd: 3 tot 6 uur
 • Hoogte verschil: 457 meter
 • Moeilijkheid: moeilijk

wandelen-zion-national-park-angels-landing

 

3. The Narrows.

Je kunt niet elke dag een wandeling maken door een zeer smalle kloof met een wandelpad dat volledig ondergedompeld is in het water! En dat is nu precies wat The Narrows is. Een bizar mooie wandeling in een kalme rivier door een prachtig deel van Zion Canyon.

Toen ik Zion National Park voor het eerst bezocht, was de Narrows Trail, helaas, als gevolg van sneeuw en hoog smeltwater gesloten. Volgens een van de Park Rangers kan de trail  zelfs gedurende het gehele voor- of najaar gesloten zijn door hoge waterstanden. Dit ligt echt aan de weersomstandigheden. Zorg er dus altijd voor dat je voor je bezoek aan Zion op de officiële website kijkt voor de laatste up-dates.

Tijdens mijn tweede bezoek aan Zion heb ik meer geluk gehad en hebben wij gelukkig een groot deel van de Narrows gelopen. Er zijn twee startpunten voor de Narrows Trail: Aan de noordkant en de zuidkant. De meeste bezoekers van het Park beginnen aan de zuidkant. Je stopt met de shuttlebus bij de laatste stop: Temple of Sinawava, loopt vervolgens eerst een stuk op de River Walk Trail en deze gaat dan naadloos over in de Narrows.

In totaal is de Narrows hike ongeveer 16 mijl lang, maar de meeste mensen wandelen gewoon zo ver als ze kunnen of willen en keren vervolgens  weer terug naar het beginpunt. Wil je de hele 16 mile wandelen, dan heb je een vergunning nodig. Voor een wandeling tot Big Spring, wat de meeste wandelaars doen, heb je geen vergunning nodig. De wandeling tot Big Spring is ongeveer 10 mile.

 • Afstand: 25 kilometer
 • Geschatte tijd: tot 8 uur
 • Hoogte verschil: 100 meter
 • Moeilijkheid: moeilijk

wandelen-zion-national-park-the narrows

 

4. Watchman Trail.

Als je op zoek bent naar een prachtige plek om de zonsondergang in Zion te bekijken, dan is er echt geen betere keuze dan de Watchman Trail. Vanaf dit punt heb je werkelijk een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Hoewel de hike wordt beoordeeld als gemiddeld, is deze wandeling geschikt voor zowel beginners als gezinnen.

De wandeling begint bij het Visitor Center, wat betekent dat je naar dit punt geen shuttlebus hoeft te nemen. Volg  de borden naar de Wachtman trail en steek vervolgens de weg over, maar blijf aan de rechterkant van de rivier lopen om de Watchman Trail verder te volgen.

Wanneer je aan het beginpunt start, zul je door een gebied lopen met veel rotsen, planten en wellicht tref je hier ook nog  wildlife aan. Hoewel je berg op loopt, gaat dit geleidelijk en is het niet al te moeilijk. Uiteindelijk bereik je een uitkijkpunt, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei en de nabijgelegen rotsachtige pieken. Blijf net zolang bij dit uitkijkpunt tot de zon oranje kleurt en je wordt getrakteerd op een echte spektakel!

 • Afstand: 5,3 kilometer
 • Geschatte tijd: 1,5 tot 2 uur
 • Hoogte verschil: 112 meter
 • Moeilijkheid: gemiddeld

wandelen-zion-national-park-watchman-trail-rosten-woestijn

 

5. Pa’rus Trail.

Als je weinig tijd hebt of je wilt  een eenvoudige, makkelijke wandeling door de Zion Canyon maken dan is de Pa’rus Trail een fantastische optie.

Omdat het zo dicht bij de ingang ligt, is dit een perfecte wandeling om de dag mee af te sluiten of zelfs te beginnen. Net als de Watchman trail heeft ook de Pa’rus trail een spectaculair uitzicht op de zonsondergang in Zion. In Paiute, een Indiaanse taal, betekent “Pa’rus” “borrelende water”, dit verwijst naar de nabijheid van de Virgin River.

Aangezien deze wandeling bekend staat als een van de meest toegankelijke wandelingen in Zion National Park, is de Pa’rus Trail daarom perfect voor een beginner wandelaar of voor een wandeling met het hele gezin.

De Pa’rus trail heeft trouwens een geheel verharde weg en dit pad volgt de rivier voor een paar mijl. Je ziet vanaf hier ook de Watchman toren en krijgt een indrukwekkend uitzicht op de rotsen van het Park. Er zijn ook tal van loopbruggen aanwezig die je kunt oversteken om vervolgens getrakteerd te worden op een spectaculair uitzicht.

 • Afstand: 5,4 kilometer
 • Geschatte tijd: 1,5 tot 2 uur
 • Hoogte verschil: 15 meter
 • Moeilijkheid: makkelijk

wandelen-zion-national-park-patrus- trail-rivier

 

6. Riverside Walk.

Deze mooie, verharde weg slingert door de Zion Canyon, waardoor wandelaars uitzicht krijgen op prachtige rotswanden en “hangende bomen”. Ik kan de Riverside Walk sterk aanbevelen als wandelingen voor het hele gezin.

Deze hike een geweldig avontuur voor beginners, omdat het een vlakke wandeling is over een verhard pad. Wij zagen hier trouwens enorm veel mensen met kinderwagens en rolstoelen. De wandeling is meestal vrij schaduwrijk omdat het verharde wandelpad is omgeven door rotsen.

Wil je deze hike maken, dan stop je met de shuttlebus bij de laatste stop: de Temple of Sinawava. Dit is stop 9 en vanaf daar begint je wandeling. Er zijn twee routes die je kunt nemen, de verharde weg, deze gaat langs de rotsen, of het zandpad  naast de rivier.

Voor je aan de hike van de Narrows begint, moet je langs de Riverside Walk. Op de heenweg liepen wij via het verharde pad en op de terugweg naar de shuttlebus kozen wij voor het onverharde pad, naast de rivier.

 • Afstand: 3,5 kilometer
 • Geschatte tijd: 1 tot 1,5 uur
 • Hoogte verschil: 22 meter
 • Moeilijkheid: makkelijk

 

 

7. Observation Point.

Voordat wij naar Zion gingen, drongen mensen er bij ons op aan om de Observation Point trail te lopen. Men beweerd dat dit de mooiste wandeling van Zion is. Toen wij tijdens onze vakantie in Zion arriveerde, kwamen we er achter dat de trail was gesloten door ‘rockfall’. Hierdoor hebben wij helaas niet de kans gekregen om de hike te lopen.

Volgens vele reizigers is deze hike echt de moeite waard en zegt men het volgende over Observation Point:

“Ik kan gerust zeggen dat ik tijdens mijn vele reizen nog nooit een hike heb gedaan met een vergelijkbaar uitzicht, of zelfs maar in de buurt komt, met Observation Point. Een prachtig uitzichtpunt op 6521 voet hoog”.

“De wandeling begint bij Weeping Rock trailhead, met een parcours dat bijna onmiddellijk veranderd in een pad met haarspeldbochten, gebeiteld uit de rode canyon. Al zig-zaggend ga je naar de top, passeert prachtige slot canyons en torenhoge witte rotsen. De begroeiing wordt schaarser hoe hoger je klimt, maar wat je dan ziet is een adembenemende glimp over het Park”.

Wie weet, ooit….

 • Afstand: 13 kilometer
 • Geschatte tijd: 5 tot 7 uur
 • Hoogte verschil: 654 meter
 • Moeilijkheid: moeilijk

wandelen-zion-national-park- observation-point

 

8. Lower & Upper Emerald Pools.

Als je op zoek bent naar waterval wandelingen in Zion, ga dan naar een van de meest populaire routes in het Park: de Emerald Pools trail. Hier vind je een wandelpad dat je naar twee watervallen leidt. De Lower Falls is een druipende waterval, met een pad dat onder de waterval door loopt. En de Upper Falls is een iets moeilijkere wandeling, waarbij je na de Lower Pool doorloopt naar de Upper Emerald Pools.

Afhankelijk van hoeveel wandelingen je in Zion wilt doen, heb je twee keuzes: je kunt de makkelijke, verharde weg naar de Lower Emerald Falls wandelen en weer terugkeren. Of je loopt nog even verder, naar de iets moeilijkere weg naar de Upper Emerald Pools.

Het eerste deel van het pad is toegankelijk en vlak. Bij het tweede deel van de trail, naar de Upper Emerald Pools,  moet je behoorlijk wat klimmen en wordt de weg steeds steiler. Maar na een halve mijl wordt je beloond met een schitterend uitzicht, kijkend op de rotsen en een kleine pool waar water in staat.

 • Afstand: 2 kilometer naar de Lower Pool en 3,5 kilometer naar de Upper Pool
 • Geschatte tijd: 1 tot 2 uur
 • Hoogte verschil: 21 meter en 60 meter
 • Moeilijkheid: makkelijk/gemiddeld

 

 

Tours, activiteiten in Zion National Park.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de websitesvan Viator.com en Get Your Guide.

Voor wij op vakantie gaan, kijk ik rustig welke tours, activiteiten of tickets wij nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online. Echt super handig!

–> Kijk hier voor alle activiteiten en tours in Zion National Park.

wandelen-zion-national-park-jeep- tours

 

Tip Zion National Park.

Wist jij dat USA Roadtrip Fan een magazine over Zion National Park heeft uitgebracht? In dit digitaal magazine vind je de allerbeste Zion National Park tips, staan de mooiste wandelroutes en beste wildlife hotspots.

De Zion National Park reisgids sluit af met drie handige dagindelingen van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen in Zion. Op deze manier mis jij geen enkele bezienswaardigheid.

–> Bekijk hier het inkijkexemplaar van het Zion National Park Magazine.

 

Conclusie wandelen in Zion National Park.

Wanneer je Zion bezoekt, kun je met deze top 8 bekendste en mooiste wandelingen van Zion volgens mij  vooruit en ben je goed voorbereid voor een fantastische hike in Zion National Park.

Je kunt een keuze maken uit een makkelijke of een moeilijke wandeling. In principe maakt dit voor het uitzicht niet uit. Zion heeft werkelijk de mooiste vergezichten en daar hoef je geen 10 kilometer voor te wandelen.

Zion is indrukwekkend, imponerend en intimiderend. De kronkelige, smalle wandelpaden van het Park zoeken hun weg langs de vele plateaus, rotsachtige kloven en grillige bergtoppen. Als je een beetje geluk hebt, zie je tijdens je wandeling herten en berggeiten over rotsen springen.

Waar je ook voor kiest en welke wandeling je ook maakt, ik wens je veel plezier met je bezoek aan Zion National Park en zijn tienallen bezienswaardigheden.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika. 

–> 20 prachtige bezienswaardigheden aan de westkust van Amerika.  

–> Zo bezoek je Death valley in een dag.

–> Het mooiste van Bryce Canyon.

–> Het mooiste van Yosemite National Park op een rij.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Zion National Park.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Zion National Park.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Zion National Park.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Zion National Park.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Zion National Park.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button