Badlands National ParkBlogTips

Wandelen in Badlands National Park.

Badlands National Park, wandelen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de Notch Trail in Badlands National Park is de populairste wandelroute van het park. Als je op internet onderzoek hebt gedaan naar Badlands National Park, dan ben je waarschijnlijk al een foto tegengekomen van de Notch Trail.

De Notch Trail in Badlands National Park is een populaire wandelroute.

Op die foto staat namelijk een lange houten ladder die bevestigd is op een rotswand. Heb jij de foto gezien? Jazeker, want de foto staat namelijk aan de bovenkant van dit artikel. De Notch Trail is een wandeling van ongeveer 2,4 kilometer (heen en terug) die door het park als matig tot zwaar wordt beoordeeld.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie wandelingen die je kunt maken in Badlands National Park. Want naast het zien van de bekendste bezienswaardigheden van Badlands National Park heb jij vast nog wat tijd over in je reisschema om een van onderstaande wandelingen in Badlands te maken.

 

national-park-magazine

 

Wandelen in Badlands National Park.

Er zijn verschillende opties als het gaat om wandelen in Badlands National Park. Of je nu op zoek bent naar een kort, gemakkelijk (boardwalk)wandelpad of een meer uitdagender wandelpad, van ongeveer 16 kilometer, er is voor iedereen wel een wandeling te vinden in het park.

Badlands National Park heeft acht officiële wandelpaden, allemaal te vinden binnen een paar kilometer van de Visitor Centers.

kaart-wandelen-badlands-national-park
Kaart belangrijkste wandelpaden Badlands National Park. 

 

Wandelpaden in Badlands National Park.

Dit zijn ze, de acht wandelingen van Badlands National Park. Maak een keuze uit een van de wandelingen en wandel ze!

1. Door Trail.

1.2 km (heen en terug).
Gemakkelijk. Een houten loopplank van 1.2 kilometer leidt je door de prachtige natuur van Badlands National Park. Deze wandeling staat bekend als “de deur” naar het uitzicht op Badlands National Park. Op het einde van dit houten pad kijk je namelijk diep de afgrond in.

 

2. Window Trail.

0.4 km (heen en terug).
Makkelijk. Dit korte wandelpad leidt je via een houten vlonder naar hoodoos en prachtige rotsformaties. Het uitzicht is spectaculair en je krijgt op het einde van de wandeling zicht op een schitterende geërodeerde kloof. Verlaat de houten vlonder niet om afbrokkeling van het gesteente te voorkomen.

 

3. Notch Trail.

2,4 km (heen en terug). 
Matig tot zwaar. Zoals eerder vernoemd is Notch Trail een van de populairste wandelingen in Badlands National Park. Na een wandeling, al slingerend door een kloof, gaat dit pad verder via een ladder met boomstammen en kom je uit bij een richel “the Notch”. Hier krijg je een bijzonder mooi uitzicht op White River Valley.

De Trail begint aan de zuidkant van de parkeerplaats. Deze wandeling is niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Bij het aller laatste stukje van dit wandelpad moet je nog een kleine pittige klim maken om het weidse uitzicht te zien. Je wandelt via dit wandelpad voornamelijk over grind.

notch-trail-badlands-national-park

4. Castle Trail.

16 km (heen en terug).
Matig. Castle Trailhead ligt tussen Door Trailhead en Window Trailhead in. Het lange wandelpad begint bij de parkeerplaats van Window Trailhead en loopt vervolgens door naar de Fossil Exhibit Trail. Het wandelpad is relatief vlak en je loopt langs enkele bijzondere rotsformaties. Het pad staat niet heel duidelijk aangegeven.

 

5. Cliff Shelf Nature Trailhead.

0,8 km (heen en terug).
Matig. Deze wandeling is een loop (een rondje). Het wandelpad begint met een houten loopplank, maar gaat vervolgens over in een zand- en grindpad. Ook wandel je over een kleine houten brug om zo bij de Loop uit te komen. Je wandelt tevens langs jeneverbessen en ziet af en toe water, waar wildlife stopt om te drinken. Het is mogelijk om hier herten of dikhoornschapen te spotten.

 

6. Saddle Pass.

0.4 km (heen en terug). 
Zwaar. Dit korte wandelpad klimt naar een uitzichtpunt waar je een blik kunt werpen over de White River Valley. Het wandelpad eindigt op de Castle & Medicine Root Loop Trails. Saddle Pass is een korte, maar pittige wandeling in Badlands National Park.

 

7. Medicine Root Loop.

6,4 km (heen en terug).
Matig. Dit glooiend wandelpad sluit aan op de Castle Trail, nabij de Old Northeast Road en op de kruising van Castle & Saddle Pass Trails. Wandelaars krijgen de mogelijkheid om hier de gras-prairie te verkennen terwijl ze in de verte het prachtige uitzicht zien van de Badlands. Bij dit wandelpad zijn veel cactussen aanwezig.

 

8. Fossil Exhibit Trail.

0.4 km (heen en terug).
Makkelijk. Deze wandeling in Badlands National Park bestaat uit een houten vlonder en langs het wandelpad vind je replica’s van fossielen en exposities van uitgestorven dieren die hier ooit door het gebied zwierven.

Fossil-trail-badlands-national-park

 

Extra informatie wandelen Badlands National Park:

Voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel of reizigers die kinderen in een buggy hebben, heeft Badlands National Park ook toegankelijke wandelpaden:

  • Het eerste deel van Door Trail bestaat uit een houten loopplank met aan het einde een uitkijkpunt.
  • Window Trail  bestaat volledig uit een houten loopplank die uitkomt op een uitkijkpunt met leuningen.
  • Het eerste deel van Cliff Shelf Nature Trail bestaat uit een houten loopplank.
  • Fossil Exhibit Trail  bestaat volledig uit een houten loopplank met exposities langs de kant van de weg.

 

Bezienswaardigheden Badlands National Park.

Is wandelen een te grote uitdaging tijdens je verblijf in Badlands National Park of heb je te weinig tijd, dan kun je het park natuurlijk ook per auto, camper of per fiets verkennen.

–> Huur een fiets in Badlands National Park, en fietsen maar!

Het park kent twee hoofdwegen en hieraan liggen de belangrijkste bezienswaardigheden van Badlands National Park.

Voor uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van het park, verwijs ik je graag naar mijn artikel over de ‘bekendste bezienswaardigheden van Badlands national Park’. 

-> De bekendste bezienswaardigheden van Badlands

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine is een aanvulling op je reis naar Amerika.

–> Rapid City is de perfecte uitvalbasis voor dagtrips in South Dakota.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in Denver, Colorado?

–> Mount Rushmore een granieten rots met vier presidenten.

–> Prachtige wandeling in Rocky Mountain National Park.

–> De aller, aller mooiste reizen naar de Verenigde Staten.


 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button