Arches National ParkBlogMoabTips

7 prachtige wandelroutes in Arches National Park.

Wandelen in Arches National Park is een epische beleving. Door Arches National Park loopt een 29 kilometer lange weg en er zijn diverse wandelpaden in het park aanwezig. Maar er zijn ook delen in Arches die je pas kunt bereiken na een zeer lange wandeling.

Delicate Arch Trail is een van de meest iconische wandelingen in Utah.

De meeste wandelpaden van Arches National Park starten langs de weg die dwars door Arches loopt. In het park zijn meer dan 2.000 natuurlijke zandstenen rotsbogen aanwezig, die je kunt bewonderen. De bekendste boog is Delicate Arch.

Als je Arches National Park bezoekt, wees er dan van bewust dat je een National Park betreedt met de hoogste dichtheid van natuurlijke rotsbogen ter wereld. Nergens anders ter wereld komen zoveel natuurlijke bogen voor als in Arches National Park. Wandel ze!

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Hotels Arches National Park.

Wij hebben Arches National Park bereikt via Las Vegas. Als je een rondreis door het westen van de Verenigde Staten maakt, kun je er ook voor kiezen om op Las Vegas te vliegen in plaats van op Los Angeles. Op deze manier zie je de prachtige Nationale Parken van Utah.

De dichtstbijzijnde overnachtingsplaats bij Arches National Park is het gezellige en charmante stadje MoabMoab is een klein stadje in de staat Utah en ondanks dat het een klein stadje is, is het erg belangrijk voor het toerisme in Utah.

Dat komt omdat Moab twee geweldige bezienswaardigheden heeft. Namelijk Arches en Canyonlands National Park. Het stadje is daarmee de ideale uitvalsbasis om te gaan wandelen in Arches National Park.

 

Een aantal leuke accommodaties in Arches National Park zijn:

–> SpringHill Suites by Marriott Moab heeft een modern uiterlijk, een hot tub, gratis wifi, een fitness center, prachtige uitzichten op de bergen en een zwembad.

–> Expedition Lodge is een budget-vriendelijk hotel met een waterglijbaan, zwembad en een hot tub. Je kunt hier ook kamers boeken voor een groot gezelschap, namelijk voor 6 personen.

–> Red Cliffs Lodge heeft een indrukwekkend uitzicht op de Colorado-rivier, vanaf je eigen terras. Het hotel heeft een wijnmakerij, een westers filmmuseum, een paardenkraal, buitenzwembad en een fitnessruimte. Deze plek heeft het allemaal.

Bekijk alle hotels in Moab.

 

 

Wandelen Arches National Park.

Een paar jaar geleden maakten wij een korte stop in Arches National Park, maar helaas moesten we snel door. Ooit wilde ik nog een keer terug naar Arches om een aantal wandelingen te maken. Dat is gelukt. Een aantal jaren later had ik twee dagen in onze reisroute opgenomen om te gaan wandelen in Arches National Park.

Delicate Arch Trail is een van de meest iconische wandelingen in Utah. Een fantastische wandeling, maar Arches heeft nog veel meer prachtige wandelroutes. Met name Devils Garden Trail vonden wij een topper. Dit is onze lijst van mooiste wandelingen in Arches National Park.

 

1. Delicate Arch Trail.

De bekendste boog in de staat Utah is natuurlijk Delicate Arch. Zelfs na het zien van zoveel mooie natuurlijke zandstenen bogen in Amerika, blijft Delicate Arch een van mijn favorieten.

En laten wij deze prachtige boog nu in de herfst, net voor zonsopgang hebben gezien. Er was dus geen toerist te bekennen bij dit uitkijkpunt. Maar ik heb ook foto’s en video’s gezien van mensen die in een hele lange rij stonden te wachten om een foto te maken. Wat ik bedoel is, hoe eerder je hier komt, hoe beter het uitzicht is.

Als je maar tijd hebt voor één wandeling in dit National Park, dan zou ik zeker voor deze wandeling kiezen.

Afstand: 5,4 kilometer, heen en terug
Route: heen en terug
Moeilijkheidsgraad: gematigd

 

2. Devils Garden Trail.

Wat ik het leukste vind aan de Devils Garden Trail, is dat deze trail voor iedereen te wandelen is. Er is namelijk een wandelpad voor beginners, half gevorderde en meer gevorderde wandelaars. Wij hebben het hele rondje gelopen.

  • Naar Landscape Trail. Groene bewegwijzering. Een makkelijke wandeling.
  • Naar Double O Arch. Blauwe bewegwijzering. Een middelmatige wandeling.
  • Primitive Loop Trail. Rode bewegwijzering. Een moeilijke wandeling.

De parkeerplaats is hier behoorlijk groot en toen we ’s ochtends aankwamen, was er nog voldoende ruimte om te parkeren.

Afstand: 20 kilometer, rondje
Route: Loop/rondje
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

 

3. Double Arch Trail.

Deze korte maar gemakkelijke wandeling is best gaaf! Je voelt je ontzettend klein als je naast de bogen wandelt. Dit is een mooie plek om foto’s te maken en de omgeving te verkennen. Na de Delicate Arch is dit waarschijnlijk mijn tweede favoriete boog-wandeling in Arches National park, dus mis dit wandelpad niet.

Afstand: 1 kilometer, heen en terug
Route: heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

gat in rots arches window raam
Window Trail

 

4. Window Trail.

Direct na de Double Arch trail kun je verder wandelen naar Window Trail. Wij hebben het hele rondje gewandeld en het uitzicht op dit wandelpad is prachtig. Het wandelpad gaat uiteindelijk over in een zandpad, maar het is nog steeds vrij eenvoudig te wandelen. Dit is een fantastische route voor het hele gezin en beginnende wandelaars.

Afstand: 2 kilometer, heen en terug
Route: Loop/rondje
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

5. Balanced Rock Trail.

Balanced Rock is een zeer gemakkelijke wandeling in Arches National Park en om heel eerlijk te zijn, zou ik dit niet eens een wandeling noemen. Er is namelijk amper een wandelpad te bekennen, maar de rots is meer een bezienswaardigheid. Toch is deze zeer korte wandeling naar Balanced Rock absoluut de moeite waard.

Afstand: 800 meter, heen en terug
Route: Loop/rondje
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

6. Park Avenue Trail.

De Park Avenue Trail bevindt zich nabij de ingang van Arches National Park en is een must-see. Het is namelijk best een spektakel hoe de buttes en canyons je tijdens de hele wandeling omringen. Het voelt alsof je op een andere planeet wandelt.

Het verbaasde me dat ik nog nooit eerder van dit gebied had gehoord, totdat ik naar de kaart van Arches National Park keek. Er zijn hier geen bogen te spotten, maar dat is niet erg. De buttes en hoodoos zijn grandioos en ontzagwekkend.

Afstand: 3 kilometer, heen en terug
Route: heen en terug
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 

7. Sand Dune Arch naar Broken Arch Loop.

Wat een prachtig stukje natuur op deze aarde! De Sand Dune Arch Trail is leuk, kort plus een fantastische plek om te fotograferen. Je kunt de Tapestry Arch Trail en de Broken Arch Trail toevoegen om de wandeling langer te maken.

Afstand: 7,2 kilometer, heen en terug
Route: Loop
Moeilijkheidsgraad: Matig

balanced rock oranje rots
Balanced Rock

 

Bezienswaardigheden Arches National Park.

In Arches National Park zijn meer dan 2.000 natuurlijke zandstenen rotsbogen aanwezig. Als je Arches National Park bezoekt, wees er dan maar op voorbereid dat je een National Park betreedt met de hoogste dichtheid van natuurlijke rotsbogen ter wereld.

Nergens anders ter wereld komen zoveel natuurlijke bogen voor als in Arches National Park. daarom de belangrijkste bezienswaardigheden van Arches op een rij. Op deze manier kun jij een makkelijke keuze maken wat je wel en niet wilt zien in Arches.

Alle bezienswaardigheden van Arches.

 

 


Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button