Wakulla Springs State Park: een top bezienswaardigheid in Florida.

Ken jij de bezienswaardigheid Wakulla Springs State Park? Nee? Dit supermooie staatspark in Florida vind je in de buurt van de stad Tallahassee. Wakulla Springs is niet alleen leuk om te bezoeken, maar is ook nog eens ’s werelds grootste en diepste zoetwaterbron.

Sommige delen van het water zijn zo helder dat je zo’n 30 meter diep het water in kunt kijken. Het is dus niet gek, dat ze in Wakulla Springs State Park een boottocht met glazen bodem als bezienswaardigheid aanbieden. In het park kun je ook wandelen, fietsen, zwemmen en zie je veel wilde kalkoenen, herten en Amerikaanse alligators.

Verder zijn er nog tal van andere faciliteiten in het park en natuurlijk de zoetwaterbron. Bij de bron vind je een zeven meter hoge duik- en observatietoren waarvan je kunt duiken. Kortom: er zijn genoeg bezienswaardigheden in Wakulla Springs State Park.

Accessoires voor je Florida reis.

Deze leuke reisaccessoires zijn ideaal voor als je op reis gaat, een weekendje weg of voor dagelijks gebruik.

Wakulla Springs State Park, Florida.

Waar ligt Wakulla Springs State Park? Wakulla Springs ligt ongeveer 25 minuten ten zuiden van Tallahassee en wordt officieel Edward Ball Wakulla Springs State Park genoemd.

Edward Ball kocht het perceel in 1931 en zette er een lodge op, pal naast de zoetwaterbron. De lodge is nu een hotel waar je kunt overnachten, maar het hotel heeft ook een restaurant en een giftshop.

–> reserveer een kamer in de Wakulla Springs Lodge.

Wakulla Springs is de grootste en diepste (75 meter) zoetwaterbron ter wereld. De bron is omgeven door een moeras en buiten het feit dat de zoetwaterbron al een bezienswaardigheid op zich is, zwemmen er in Wakulla Springs State Park ook nog eens tientallen manatees (zeekoeien) rond.

De manatees, ook wel zeekoeien genoemd, zijn van oktober tot en met januari in het park te zien.

Het gebied is schilderachtig mooi en daar kon de film industrie van Hollywood zich ook in vinden, want de film ‘The Creature from the Black Lagoon’ werd in Wakulla Springs gefilmd, maar ook de film ‘Tarzan’, begin jaren ’40.

Manatees Wakulla Springs State Park.

Waarom Wakulla Springs State Park bezoeken?

Wakulla Springs State Park ligt helemaal in het noorden van Florida, dus waarom moet je Wakulla Springs bezoeken? Net zoals bij veel andere bronnen en staatsparken in Florida, draaien de activiteiten en bezienswaardigheden om water, wildlife en wandelen, en daar is Wakulla Springs State Park geen uitzondering op.

Wat Wakulla Springs State Park in Florida wél een bijzondere bezienswaardigheid maakt, is dat Wakulla de grootste en diepste (75 meter) zoetwaterbron ter wereld heeft.

Kaart Wakulla Springs State Park.

Entree Wakulla Springs State Park.

Om toegang tot Wakulla Springs te krijgen, betaal je entree: $6 per voertuig. De boottour kost $8 per persoon en kinderen van 3 tot 12 jaar betalen $ 5. De boottocht is gratis voor kinderen van 3 jaar en jonger.

Het Edward Ball Wakulla Springs State Park is van 08.00 uur tot zonsondergang, 365 dagen per jaar geopend.

The Lodge (het hotel) is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. Check-in tijd is 15.00 uur en check-out tijd is 11.00 uur.

Adres Wakulla Springs State Park: 465 Wakulla Park Dr, Wakulla Springs, FL 32327, Verenigde Staten.

De Wakulla Springs boottour.

De boottour is ongetwijfeld dé grootste bezienswaardigheid van Wakulla Springs State Park. Het heldere water van Wakulla Springs is namelijk supermooi om te zien. Boten met een glazen bodem bieden passagiers een fantastisch blik op de onderwater wereld van Wakulla Springs. De boottochten maken al sinds 1875 deel uit van de geschiedenis van het park.

De eerste boottour vertrekt om 9:40 uur en de vaartijd is ongeveer 45 tot 55 minuten. De boten varen tijdens de rest van de dag niet op een vast tijdstip, maar zodra er weer voldoende mensen zijn, vertrekt de boot.

De boot neemt bezoekers mee op een vaarroute van ongeveer drie kilometer stroomafwaarts en vaart terug tussen prachtige cipressen, elegante vogels, wildlife en gevaarlijk uitziende alligators. Zeekoeien worden ook vaak gespot in Wakulla Springs, maar dit is alleen tijdens de wintermaanden.

De enthousiaste gids vertelt tijdens de boottocht interessante verhalen over de aanwezige onderwater grotten, de natuur, het wildlife, maar ook over de films die in het park zijn opgenomen. Wees niet verbaasd als je tijdens de tocht tientallen dieren spot. Waaronder bijvoorbeeld slangen, schildpadden, vissen alligators, bijzondere volgels en nog veel meer.

De boten varen 365 dagen per jaar, als het weer het toelaat. Komt de temperatuur boven de 40 graden Celsius uit of zijn er onweersbuien dan wordt de boottour afgelast.

Een ticket voor de boottour in Wakulla Springs kost $8 per persoon en de laatste boot vertrekt om 17:00 uur.

Zwemmen in Wakulla Springs State Park.

Klaar met de boottocht? Neem dan en duik in de schitterende spring van het staatspark. Wacht even, heb ik net niet verteld dat er tientallen alligators in het park rondzwemmen? Inderdaad, wij waren ook zeer verbaasd om mensen te zien zwemmen in het park, maar het is mogelijk.

Het gedeelte bij het einde van de boottocht heeft namelijk een zwemplateau, waar je vanaf kunt springen en waar je kunt zwemmen in Wakulla Springs. Een beetje raar om net een boottocht achter de rug te hebben, waar je tientallen alligators ziet en vervolgens mensen ziet zwemmen. De alligators liggen immers om de hoek!

Volgens de rangers van het park, komen de alligators niet bij het zwemgedeelte omdat het gedeelte voor de spring een zeer diepe ‘kloof’ heeft. De alligators zwemmen hier niet graag overheen en daarom is zwemmen in Wakulla Springs geen enkele probleem.

Mocht je het aandurven, dan is zwemmen bij Wakulla Springs State Park dus een bezienswaardigheid op eigen risico.

Wandelen bij Wakulla Springs State Park.

Geen bezienswaardigheid in Wakulla Springs State Park, maar wel leuk om te doen, is wandeling te maken in het park. Het park is erg overzichtelijk en heeft verschillende wandelpaden.

1. De Cherokee Sink Trail.

De ingang van de trailhead bevindt zich aan Highway 61, drie kilometer ten zuiden van Highway 267. Het wandelpad ligt aan de westkant van de weg, tegenover het park. Het wandelpad brengt je naar Cherokee Sink, een 80 meter diepe sinkhole.

2. Sally Ward Trail.

Een brug over de Sally Ward Spring Run biedt toegang tot het hooggelegen hardhoutbos aan de noordkant van de Wakulla-rivier. Tijdens deze wandeling van negen kilometer zie je veel herten en alligators.

3. Hammock Spur Trail

De Hammock Spur Trail is eigenlijk geen wandeling te noemen, want het wandelpad is maar 1,6 kilometer lang. Dit wandelpad vind je bij binnenkomst bij het park en wil je de wandeling langer maken, dan kun je overgaan op de Sally ward Trail.

3. De Bob Rose Trail.

De parkeerplaats van de Bob Rose Trail bevindt zich op CJ Spears Road, ongeveer 1,6 kilometer ten oosten van highway 319. Dit wandelpad ligt wat verder van het park, maar is erg bijzonder, omdat het wandelpad je naar een grottenstelsel brengt. Langs de wandelroute zie je veel oude putten en ingestorte grotten.

Oktober tot en met maart zijn de beste maanden om van de wandelpaden in Wakulla Springs te genieten.

Wandelpaden Wakulla Springs State Park.

Bezoek Wakulla Springs Lodge.

De Wakulla Springs Lodge, het hotel van het park, is een fijne plek om even te ontsnappen aan de hitte of om er bijvoorbeeld te lunchen. Je kunt bij het hotel over het terrein wandelen, maar ook de cadeauwinkel bezoeken, die schattige lamantijn- en alligatorknuffers heeft.

Er is ook een kleine snackbar in de giftshop aanwezig en het hotelgedeelte heeft een eetzaal waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Zodra je het hotel binnenwandelt, maak je een reis terug in de tijd. Je ziet hoge plafonds die beschilderd zijn en ‘antieke stoelen’ en tafels vullen de ruimtes.

Een leuk weetje is dat Wakulla Spring State Park een bijzondere bezienswaardigheid heeft. De Lodge heeft namelijk ’s werelds langste marmeren bar. De marmeren bar is maar liefst 21,3 meter lang en 7,62 centimeter dik. Uit één blok marmer werden acht stukken gesneden en hiermee is de bar de langste marmeren bar te wereld gebouwd.

Tip | De Florida State Parks Pass.

Ga jij nog meer staatsparken bezoeken in Florida? Verdiep je dan eens in de Florida State Parks Pass. Met de Florida State Parks jaarpas krijg je namelijk toegang tot alle staatsparken van Florida.

De Florida State Parks Pass geeft je toegang tot alle Florida State Parks, waar je onder andere kunt fietsen, wandelen, zwemmen, kajakken, snorkelen, varen, duiken en nog veel meer.

–> Uitgebreide informatie over de Florida State Parks Pass.

Bezienswaardigheden Tallahassee.

Ben je klaar met je bezoek aan Wakulla Springs State Park? Dan is het de hoogste tijd om de bezienswaardigheden van de stad Tallahassee te bezoeken. Tallahassee mag dan wel de hoofdstad van Florida zijn, maar het is niet de grootste stad, dat is de stad Jacksonville.

Zodra je Tallahassee binnenrijdt, zie je statige heren- en plantagehuizen en voel je de Zuidelijke gastvrijheid. Je bent duidelijk in het noorden van Florida beland. Bekijk bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het State Capitol Museum, het Tallahassee Museum en Cascades Park.

Ook leuk om te lezen over Florida.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button