BlogEten & drinken

Waarom is 7-Eleven 24 uur geopend terwijl het “7-Eleven” heet?

Dit keer geen artikel over prachtige bezienswaardigheden, spectaculaire natuurparken of bekende steden in Amerika. Nee, dit artikel gaat over een ‘knagende’ vraag. Want waarom wordt 7-Eleven in hemelsnaam 7-Eleven genoemd, terwijl de winkelketen 24 uur per dag geopend is?!

7-Eleven is een internationale winkelketen, met een iconisch logo en spraakmakende etenswaren. Als je een fan bent van 7-Eleven, heb jij je misschien ook wel eens afgevraagd waar de naam vandaan komt. De naam 7-Eleven rijmt en is pakkend, maar klopt de naam ook? 

Deze vraag is ons, tijdens onze reizen in de Verenigde Staten, meerdere malen door het hoofd geschoten. Waar denk je aan, zul je zeggen. We geven je groot gelijk, tijdens een prachtige roadtrip door bijvoorbeeld het westen van Amerika behoor je aan andere dingen te denken. Maar toch… waarom heet 7-Eleven dan 7-Eleven?

Prachtige reizen naar Amerika.

Vind bij onze vertrouwde partners zoals TUI, USTravel en 333Travel schitterende reizen naar de Verenigde Staten.

De betekenis van 7-Eleven.

Hoor je de naam “7-Eleven”, dan krijg je het idee dat de winkel 7 dagen per week, van 7 tot 11 uur geopend is, maar de meeste 7-Elevens zijn 24 uur per dag geopend, waardoor de naam verwarrend is. Hoe komt 7-Eleven dan aan zijn naam? 

Nou, zoals je misschien al gedacht had, waren dat vroeger ooit de openingstijden van de winkel. En daarom gaven ze 7-Eleven deze naam, maar dat was niet altijd zo.

7-Eleven begon in het begin van de 20e eeuw met de verkoop van melk, eieren en ijs in een soort koelhuis. Verschillende ijsbedrijven fuseerden in die jaren tot Southland Ice Company, gevestigd in Dallas, Texas. In 1927 begonnen ze naast de verkoop van melk, eieren en ijs ook met andere producten.

Het bedrijf ging destijds failliet door de Grote Depressie, maar kwamen daarna beter dan ooit terug. In 1933 konden eet- en drinkgelegenheden starten met de verkoop van alcohol en Southland Ice Company was hier geen uitzondering op.

En ja hoor, ze kregen wederom bekendheid. Door hun etalages te versieren met totempalen, werden ze bekend als ‘Totem Stores’, een verwijzing naar de manier waarop klanten hun aankopen uit de winkel ‘sjouwde’. Dit was lang voordat ze de geliefde Slurpee introduceerden; die maakte zijn debuut in 1965.

Nieuwe openingstijden van 7-Eleven.

Het was 1946 toen ze hun naam veranderden om hun nieuwe, uitgebreide openingstijden aan te geven: van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds, zeven dagen per week. En de nieuwe naam “7-Eleven” klopte vervolgens voor 17 jaar lang.

Maar de winkelketen breidde zich de jaren erna, buiten Texas en in de Verenigde Staten, enorm uit. Maar het was één winkel in Texas – Austin, om precies te zijn – die pionierde met de 24-uurs openingstijden.

In 1963 zorgde dus slechts één winkel in Austin voor de verandering van de naam door de hele nacht open te blijven om studenten uit de buurt te voorzien van producten.

Het was een daverend succes, dus begonnen andere locaties hetzelfde te doen. De naam 7-Eleven bleef echter een eerbetoon aan de begindagen van het merk.

Nieuwe openingstijden van 7-Eleven.

7-Eleven in Nederland.

De bekende winkelketen heeft winkels in 18 landen, vooral in Japan (meer dan een derde van alle 7-Eleven winkels in de wereld bevinden zich in Japan), de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Taiwan, China, Thailand, Australië, Filipijnen, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore en Scandinavië.

Zoals je ziet staat Nederland niet tussen het rijtje met landen. Nederland heeft inderdaad geen 7-Eleven winkels. Dit komt met name door de strenge Wet op de Winkeltijden. In 1982 heeft Schuitema geprobeerd de formule 7-Eleven naar Nederland te halen, maar dit mislukte.

Of Nederland in de toekomst ooit een 7-Eleven krijgt, blijft de vraag. Wij als USA Roadtrip Fans zouden dat natuurlijk wel waarderen. Een winkel vol met heerlijke etenswaar en Amerika gerelateerde producten is natuurlijk een feestje!

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> T.A. Moulton Barn: de meest gefotografeerde schuur in Amerika.

–> Labour Day in Amerika: dit betekent het.

–> Weetjes en feiten over de Amerikaanse zeearend.

–> 9 spectaculaire Amerikaanse sporten op een rij.

–> Zo reis je door Amerika met de bus.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button