Vliegvelden New York | Help, op welk vliegveld in NYC moet ik vliegen?

New York, The City That Never Sleeps. Wie wil er nu niet een citytrip naar deze fantastische wereldstad maken? Er zijn zoveel bekende bezienswaardigheden in New York City dat ik ze niet eens allemaal kan noemen. Maar wat te denken om tijdens je citytrip het Statue of Liberty, het Empire State Building, Central Park of Times Square te bezoeken?

Hoe ver liggen de vliegvelden van New York City verwijderd?

Maar New York is nog zo veel meer dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Het is een uitzonderlijke stad, een stad die door geen enkele andere stad geëvenaard wordt. Alleen al om in New York te zijn, is een ervaring op zich. Staat New York op jouw bucketlist? Ga er dan voor en boek vandaag nog je vlucht naar New York!

Maar bij het kiezen van je vlucht naar deze schitterende stad is het wel handig om te kijken naar welk vliegveld je vliegt. Want hoeveel vliegvelden heeft New York eigenlijk? Hoe ver liggen de vliegvelden van New York City verwijderd? Wat kost bijvoorbeeld een taxirit naar Manhattan? En om je te helpen bij je keuze, heb ik de belangrijkste vliegvelden van New York op een rij gezet.

 

 

Vliegvelden New York.

Wist jij dat New York 7 vliegvelden heeft en hiermee de stad is met de meeste vliegvelden ter wereld? In tegenstelling tot bijvoorbeeld Londen, dat zes drukbezochte vliegvelden heeft, zijn vier van de New Yorkse luchthavens echter erg klein.

De overige drie vliegvelden van New York zijn wel groot, en kennen verschillen in afstand naar bijvoorbeeld het centrum, prijzen van vliegtickets en bijkomende (transfer) kosten. Maar welk vliegveld is nou handig om naar toe te vliegen, wanneer je bijvoorbeeld een midweek of weekendje New York boekt?

–> 4 gouden tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Amerika

 

3 vliegvelden van New York op een rij.

Zoals ik net al aangaf heeft New York drie grote vliegvelden en maken miljoenen mensen per jaar hier gebruik van. De drie grootste vliegvelden in New York zijn:

vliegvelden new york

 

1. John F. Kennedy International Airport (JFK).

Het vliegveld JFK ligt op ongeveer 24 kilometer afstand van Manhattan. JFK is de grootste luchthaven van de drie vliegvelden in New York. Op dit vliegveld komen de meeste internationale vluchten aan. In totaal kwamen er vorig jaar meer dan 60 miljoen passagiers door de luchthaven.

Reistijd naar Manhattan: 60 – 90 minuten.

Vervoer vliegveld:

  • –> AirTrain: JFK Airport – Jamaica Station (Queens) – Vanaf Queens ga je met de subway. Kosten ongeveer €5.
  • Taxi: Taxistandplaats vliegveld. Kosten ongeveer €60.
  • –> Shuttlebus of privé transfer: Reizen via een shuttlebus of privé transfer vanaf vliegveld. Kosten vanaf €15.

 

2. LaGuardia Airport (LGA).

LaGuardia is het kleinste vliegveld van New York en wordt alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten. LGA is de luchthaven die het dichtst bij het centrum van New York ligt. Het vliegveld ligt namelijk in Queens op ongeveer 13 kilometer afstand vanaf Manhattan.

Een groot voordeel aan LaGuardia is, omdat dit een klein vliegveld is, dat het een stuk rustiger is dan de andere twee vliegvelden. Omdat dit een vliegveld voor alleen binnenlandse vluchten is, kun je vanuit Nederland niet naar LaGuardia vliegen, of andersom.

Reistijd naar Manhattan: 40 minuten.

Vervoer vliegveld:

 

3. Newark International Airport (EWR).

Het vliegveld Newark bevindt zich in de stad Newark en is het middelgrote vliegveld van de drie vliegvelden. Newark Airport ligt iets verder weg van Manhattan dan de andere twee luchthavens. Het vliegveld ligt namelijk op ongeveer 30 kilometer vanaf Manhattan.

Hoewel Newark qua kilometers verder vanaf Manhattan ligt dan JFK Airport, is de reistijd naar Times Square korter. Dit komt omdat je vanaf Newark van een gunstigere kant van de stad komt qua files. Veel mensen kiezen voor Newark Airport, omdat het vaak goedkoper vliegen is dan op JFK.

Reistijd naar Manhattan: 60 minuten.

Vervoer vliegveld:

  • Subway: North Area Trans Center naar Port Authority Bus Terminal. Kosten ongeveer €10.
  • Taxi: Taxistandplaats vliegveld. Kosten ongeveer €60.
  • Shuttlebus of privé transfer: Reizen via een shuttlebus of privé transfer vanaf vliegveld. Kosten vanaf €15.

 

Op welk vliegveld in New York moet ik vliegen.

Er zijn zowel voor- en nadelen te noemen aan de 3 grootste vliegvelden in New York. Het ene vliegveld ligt wat verder weg bij Manhattan dan het ander. Weer een ander vliegveld heeft bijvoorbeeld een betere aansluiting op Manhattan. En bij vliegveld A vallen de vervoerskosten naar Manhattan wat goedkoper uit dan bij vliegveld B.

De verschillen in vliegvelden in New York zijn aanwezig, maar deze vind ik persoonlijk minimaal.

Voor welk vliegveld in New York je ook kiest, je bent bij alle drie de vliegvelden nog maar een stap verwijderd van je bezoek aan New York City. Wil jij de droom naar New York waarmaken? Kijk dan eens op de website van Skyscanner.

Al onze vliegtickets naar Amerika boek ik namelijk via Skyscanner. Ik vind hun website enorm overzichtelijk en Skyscanner vergelijkt razendsnel goedkope vliegtickets, hotelaanbiedingen en autoverhuur.

–> Vergelijk hier gratis goedkope vliegtickets naar New York City.

 

Video, John F. Kennedy (JFK) International Airport Terminal 1.

Om een indruk te krijgen hoe de vliegvelden in New York eruit zien, vind je hieronder een video van ActionKid. In het filmpje is precies te zien hoe je aankomt op JFK International Airport. Op deze manier krijg je een goede indruk van de vliegvelden in New York City.

Bron video: YouTube, ActionKid.

 

Korting attracties en tours in New York.

Ben je eenmaal in New York City aangekomen, geniet dan van je vakantie en vergeet niet naar de New York Pass te kijken, voor al je bezienswaardigheden.

De New York Pass kan je 40% korting opleveren voor bepaalde bezienswaardigheden in New York. Wil jij meerdere bezienswaardigheden zien in New York en wachtrijen overslaan? Dan is deze pas echt een uitkomst.

–> Uitgebreide informatie over de New York Pass.

Ook de New York Explorer Pass is trouwens een goede keuze voor je stedentrip in New York. Maak een keuze uit meer dan 80 bezienswaardigheden. Je kunt kiezen voor 3, 4, 5, 7 of 11 bezienswaardigheden. Bezoek de attracties binnen 30 dagen en je korting kan per attractie oplopen tot wel 50%.

–> Bekijk hier de New York Explorer Pass.

 

Conclusie vliegvelden New York.

Er zijn zowel voor- en nadelen te noemen aan de 3 grootste vliegvelden in New York. Het ene vliegveld ligt bijvoorbeeld wat verder weg bij Manhattan dan het ander. De verschillen in vliegvelden zijn aanwezig, maar persoonlijk vind ik deze minimaal.

Voor welk vliegveld in New York je ook kiest, je bent bij alle drie de vliegvelden nog maar een stap verwijderd van je bezoek aan New York City. Veel plezier!

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Alle kosten van een weekje New York op een rij. 

–> 100 super gave bezienswaardigheden in New York City.

–> De Vessel, de nieuwste attractie in New York City.

–> Hier vind je goede betaalbare hotels in New York.

–> Het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dat doe je zo.

 

Stedentrips

 

Op vakantie naar New York.

Op vakantie naar Amerika? Boek je reis bij dé Amerika specialist en kijk welke aanbiedingen er deze maand zijn. Kijk hier voor je Amerika reis en aanbieding van de maand. 

Of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming.

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button