BlogTips

Vliegvelden Amerika : de drukste, slechtste én beste.

Ontdek in dit artikel op welke vliegvelden in Amerika de kortste vertragingen en de minste annuleringen zijn, maar ook wat de drukste luchthavens van Amerika zijn én de slechtste. 

Een vliegtuig halen zou gemakkelijk moeten zijn, want je gaat door de beveiliging, vindt je weg naar de gate, stapt aan boord en laat de piloten hun ding doen. Maar in werkelijkheid worden ongeveer 15 procent van de vluchten opgehouden door vertragingen en annuleringen.

De website ‘Upgraded Planes’ deed onderzoek naar 60 Amerikaanse luchthavens om erachter te komen welke de hoogste klanttevredenheid hebben, het gemakkelijkst vervoer naar een stadscentrum aanbieden en welke luchthaven de beste voorzieningen heeft.

Dus, wil jij een vliegticket naar Amerika boeken, lees dan eerst dit artikel om zo min mogelijk vertraging op te lopen op één van de vliegvelden van Amerika.

Vind goedkope vliegtickets.

Zoek vluchten, hotels en huurauto’s op één plek en vind de beste tijd om te boeken. Geen verborgen kosten en toeslagen.

Goedkope vliegtickets.

Score beste vliegvelden van Amerika.

Hoe kwam de website ‘Upgrade Planes’ nu aan de score van beste en drukste vliegvelden van Amerika?

Ten eerste werden niet alle statistieken hetzelfde gewogen. Zo werd bijvoorbeeld “Algehele tevredenheid” gewogen op 45 procent en omvatte deze categorie veel individuele betrouwbaarheidsstatistieken, zoals bijvoorbeeld de efficiëntie van de beveiligings- en bagageclaimprocessen.

“Gemiddelde vertragings-/annuleringstijden” had een gewicht van 25 procent. Deze categorie beoordeelde drie verschillende statistieken: namelijk “de gemiddelde geplande vertraging, het totale percentage te late vluchten en het totale percentage geannuleerde vluchten.”

Ten tweede droegen ook andere factoren bij aan de algemene rangschikking zoals bijvoorbeeld ‘openbaar vervoer op de luchthaven’, gewogen met 15 procent; “toegang tot de lounge”, 10 procent; en ‘Wi-Fi’ met 5 procent.

Al deze statistieken kregen een score van 1 tot 5, en die scores werden opgeteld om zo de totale score van de luchthaven te vinden.

De top 5 beste luchthavens van Amerika.

Uit bovenstaand onderzoek kwam een top vijf naar voren. Samengevat: dit zijn de vijf beste vliegvelden van Amerika.

 • Portland International Airport
 • Ted Stevens Anchorage International Airport
 • Denver International Airport
 • Tampa International Airport
 • San Francisco International Airport

Portland International Airport steeg boven alles uit met een totaalscore van 4,51 uit 5. Het vliegveld was echter niet de winnaar in de categorie vertragings- en annuleringstijden, wat misschien wel de meest cruciale factor is voor “betrouwbaarheid” – maar kwam hiermee op de tweede plaats.

In die categorie had het een score van 4,65 uit 5, net achter, Ted Stevens Anchorage International Airport. De luchthaven van Alaska had een score van 4,85 uit 5 in die categorie, maar werd slechts vierde op de algemene tevredenheidslijst.

De winnaars van de tweede en derde plaats waren respectievelijk Denver International Airport en Tampa International Airport. Terwijl San Francisco International Airport de top vijf van beste luchthavens van Amerika compleet maakt.

Slechtste luchthavens van Amerika.

Aan de andere kant van de medaille scoorde John Glenn Columbus International in Ohio de laagste score. John Glenn airport in Ohio is de slechtste luchthaven van Amerika. Want zo was de score op het gebied van vertragingen en annuleringen slechts een 2,5 uit 5.

Er was ook één luchthaven die een 1 op 5 kreeg in deze categorie, namelijk Newark Liberty, in New Jersey. Dit vliegveld in Amerika had een gemiddelde vertrekvertraging van maar liefst 30 minuten en kwam hiermee op de tweede plaats van slechtste luchthaven van Amerika.

Het nabijgelegen vliegveld LaGuardia oogstte ook ernstige ontevredenheid, met een score van 1,35 voor gemiddelde vertraging en annuleringstijden en een gemiddelde vertrekvertraging van 30 minuten, net zoals Newark.

 • John Glenn Columbus International in Ohio
 • Newark Liberty, in New Jersey
 • LaGuardia, New York

De luchthavens van Amerika op kaart.

Het is niet gemakkelijk om alle luchthavens van Amerika op één kaart, in één handig overzicht, te plaatsen. Want de luchthaven-kaart van Amerika telt namelijk maar liefst 13.513 luchthavens, meer dan enig ander land ter wereld.

Maar ze zijn niet allemaal te gebruiken, want veel van deze luchthavens bieden beperkte regionale service of zijn alleen voor militair gebruik.

Enkele van de grootste steden van de Verenigde Staten van Amerika hebben luchthavens die jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers ontvangen. Aantallen waarbij wij ons maar weinig kunnen voorstellen.

Luchthavens Amerika kaart.

Hoeveel vliegvelden heeft Amerika?

De Verenigde Staten van Amerika heeft maar liefst een totale oppervlakte van 9,8 miljoen vierkante kilometer. En met een bevolking van meer dan 328 miljoen is het het derde meest bevolkte land ter wereld.

Volgens het National Plan of Integrated Airport Systems (NPIAS) bevat de luchthaven-kaart van Amerika in totaal 13.513 luchthavens. 5.217 van deze luchthavens zijn open voor het publiek en 503 van hen bedienen commerciële vluchten aan.

De vliegvelden van Amerika vervoeren meer dan 10.000.000 passagiers per jaar en heeft ook twaalf van ’s werelds dertig drukste luchthavens per passagier.

In termen van vracht zijn acht vliegvelden van ’s werelds dertig drukste luchthavens in de Verenigde Staten te vinden. Kortom: Amerika heeft belangrijke luchthavens.

Drukste luchthaven van Amerika.

Amerika heeft ook het drukste vliegveld ter wereld, namelijk Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Maar de Verenigde Staten kent meer drukke luchthavens, namelijk Los Angeles International Airport en Dallas/Fort Worth International Airport.

Deze luchthavens, die dienen als belangrijkste hubs voor grote luchtvaartmaatschappijen zoals bijvoorbeeld JetBlue, American Airlines of United, en zijn vaak bruisend (vooral tijdens het hoogseizoen) omdat ze meer dan 1.000 vluchten per dag hosten.

Laten we eens kijken naar de drukste luchthavens in Amerika in termen van passagiersverkeer. Passagiersverkeer is het aantal passagiers (internationaal of binnenlands) dat een luchthaven passeert in een bepaalde periode, meestal een jaar. 

Dit zijn de top 5 van drukste luchthavens in de Verenigde Staten, volgens de gegevens die in 2022 zijn vastgelegd.

 • Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
 • Dallas/Fort Worth International Airport
 • Denver International Airport 
 • Chicago O’Hare International Airport 
 • Los Angeles International Airport
Video: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Waar vind ik goedkope vliegtickets?

Het is geen geheim dat vliegtickets naar Amerika niet goedkoop zijn. En wil je met het hele gezin op vakantie, trek dan je portemonnee maar open.

Want een gemiddeld vliegticket naar Amerika kost al gauw € 350 – € 500 per persoon. En dan boek je de tickets via scherpe prijzen.

Vliegtickets naar New York worden vaak het goedkoopst aangeboden, dan volgt Chicago, Boston en Miami. Naar deze steden vlieg je dan ook vaak het voordeligst naar Amerika.

De website van Skyscanner is absoluut onze favoriet als het om goedkope vliegtickets gaat. Of je nu naar Las Vegas, de metropool New York of naar het zonnige Los Angeles wil vliegen, Skyscanner heeft een handige vergelijkingszoekmachine waar de prijzen, voor een maand, per dag in één oogopslag te zien zijn. Op deze manier boek jij de voordeligste tickets naar Amerika.

–> Vind goedkope vliegtickets via Skyscanner.

Ervaring vliegvelden Amerika.

USA Roadtrip Fan heeft meerdere malen gebruik gemaakt van een aantal van de drukste vliegvelden van Amerika, maar ook van de slechte en de beste luchthavens van Amerika.

Newark Liberty, in New Jersey is groot, maar om het als slechte luchthaven van Amerika te bestempelen, dat gaat ons een beetje te ver. Het nabijgelegen “slechte” LaGuardia in New York vonden wij juist een fijn en overzichtelijke luchthaven in Amerika.

En een van de beste vliegvelden van Amerika: Denver International Airport viel ons juist weer een beetje tegen, maar dit kan natuurlijk ook aan de lange wachtrij hebben gelegen ;-). Zo zie je maar, een keuze is iets persoonlijks.

Hoe dan ook: veel plezier en hopelijk weinig wachttijd op de beste, slechtste en drukste vliegvelden van Amerika!

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

–> Deze vliegvelden liggen bij Yellowstone National Park.

–> Naar de USA met het vliegtuig. Tips & bestemmingen.

–> Help! Op welk vliegveld in NYC moet ik vliegen?

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button