BlogYellowstone National Park

Deze vliegvelden liggen bij Yellowstone National Park.

Vliegveld Yellowstone National Park. Wil jij Yellowstone National Park bezoeken? Dan is het handig om te weten wat het dichtstbijzijnde vliegveld bij Yellowstone is. Gelukkig liggen er meerdere luchthavens dichtbij Yellowstone National Park, dus je hebt altijd een keuze.

Er liggen meerdere vliegvelden bij Yellowstone.

Reigers die Amerika bezoeken, maken vaak een rondreis door het zuidwesten van Amerika. Als je op Los Angeles vliegt, dan ligt Yellowstone National Park ongeveer 1600 kilometer verder. Niet echt handig dus. Zoek maar gewoon een vliegveld in de buurt van Yellowstone.

Of je Yellowstone National Park nu via Grand Teton National Park, de Noord, Zuid, Oost of West ingang wil bereiken, door op onderstaande vliegvelden te vliegen, je bent binnen een paar uur bij Yellowstone National Park en kan je vakantie beginnen.

 

 

Vliegveld Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en heeft een oppervlakte van 8983 km². Aangezien Yellowstone gigantisch groot is, heeft het Park verschillende ingangen. Yellowstone heeft maar liefst 5 ingangen en hierdoor kun je het Nationaal Park ook via diverse luchthavens bereiken.

 

Noord ingang:

Wil je Yellowstone via de Noord ingang betreden, dan kun je vliegen op Bozeman international Airport. De stad Bozeman in Montana ligt ongeveer anderhalf uur van de noordelijke ingang van Yellowstone. Deze luchthaven is handig als je van plan bent om de Nationale Parken Yellowstone en Glacier te bezoeken.

Je kunt niet direct vanaf Nederland naar de luchthaven van Bozeman vliegen. Je maakt minimaal 1 tussenstop. De prijs van een ticket is vanaf €505.

 

Oost en Noordoost ingang:

Als je Yellowstone via de noordoost of oost ingang wil betreden, dan is de dichtstbijzijnde stad Cody, Wyoming. Vanaf Nederland vlieg je op Cody-Yellowstone Regional Airport. De luchthaven ligt drie kilometer ten zuidoosten van het centrum van Cody en in minder dan een uur bereik je de (Noord)oost ingang van het Park.

Helaas gaat er vanuit Nederland geen directe vlucht naar Cody-Yellowstone Regional Airport en maak je onderweg 2 tussenstopsDe prijs van een ticket is vanaf €586.

 

Zuid ingang:

Ga je Yellowstone via de zuid ingang betreden, dan is Jackson Hole Airport, in het Grand Teton National Park, het dichtstbijzijnde vliegveld. Grand Teton National Park is het naburige Nationaal Park van Yellowstone. Vanaf Jackson Hole Airport is het is ongeveer een uur rijden naar de zuidelijke ingang van Yellowstone.

Je kunt niet direct vanaf Nederland naar de luchthaven van Jackson vliegen. Je maakt minimaal 1 tussenstop. De prijs van een ticket is vanaf €492.

 

West ingang:

Bij de west ingang van Yellowstone vind je de luchthaven West Yellowstone Airport  in de staat Montana. Het is een kleinere luchthaven, maar dit vliegveld ligt op slechts 10 minuten van de ingang van het Park.

Vanuit Nederland is er geen directe vlucht naar West Yellowstone Airport en daarom maak je onderweg 1 tussenstop. De prijs van een ticket is vanaf €1088.

 

Een andere optie is de luchthaven Idaho Falls Regional Airport. Deze luchthaven ligt ongeveer twee uur van de west ingang van Yellowstone. Dit vliegveld geeft overigens ook een goede toegang tot Grand Teton National Park.

Je kunt niet direct vanaf Nederland op de luchthaven van Idaho Falls vliegen. Je maakt minimaal 2x een tussenstop. De prijs van een ticket is vanaf €900.

Vind goedkope vliegtickets naar Yellowstone.

 

 

Vliegvelden die je gebruikt tijdens een roadtrip naar Yellowstone.

Veel reizigers die Yellowstone National Park bezoeken, maken een roadtrip in de Verenigde Staten. Vaak vliegen ze niet direct op Yellowstone, maar op een van de luchthavens in de omliggende staten van Yellowstone National Park.

Op deze manier reis je bijvoorbeeld drie weken rond in Amerika en kun je Yellowstone bezoeken tijdens je roadtrip. Een groot voordeel om voor een vliegveld ver buiten Yellowstone te kiezen, zijn de kosten. Je vliegt namelijk veel goedkoper op een van deze grote luchthavens, een tussenstop is niet nodig en je huurauto is ook vele malen goedkoper.

Enkele goedkope luchthavens voor Yellowstone zijn:

  • Denver, Colorado
  • Salt Lake City, Utah
  • Las Vegas, Nevada
  • Seattle, Washington

De kosten voor vliegtickets voor een van deze 4 steden beginnen vaak al vanaf €400. Plus je kunt een directe vlucht vanaf Nederland boeken, zonder tussenstop. Wellicht het overdenken waard?

Vind vliegtickets in de omgeving van Yellowstone.

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone National Park.

–> Wat te doen in Yellowstone tijdens de winter.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

–> OH en AH bij de 8 bekendste geisers van Yellowstone.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

 

auto huren

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button