BlogTips

Verkeersregels Amerika | ‘Keep your Lane’ in de VS.

De wegen in Amerika zijn perfect om een roadtrip te maken. Wij vinden het heerlijk om met de auto door Amerika te crossen. Nou ja crossen. Dat crossen is niet helemaal waar. Natuurlijk kun je eindeloos over brede wegen rijden, maar er doemt altijd wel ergens een auto van de Highway Patrol op. Zomaar uit het niets, midden in de woestijn. Nee, sommige verkeersregels in Amerika zijn net even iets anders dan bij ons in Nederland.

Verkeersregels in Amerika zijn net even iets anders dan bij ons in Nederland.

En ja, je kunt in Amerika over eindeloze wegen rijden, je raampje open, zonnebril op en je favoriete muziek schalt door de boxen. Heerlijk genieten van het uitzicht en gewoon rechts van de weg rijden net als in Nederland. Maar dan zijn er net die paar verschillen met de verkeersregels waar je op moet letten.

Dan heb ik het bijvoorbeeld over stopborden, de maximum snelheid in Amerika en de verkeersboetes die je kunt krijgen. Ik benoem de belangrijkste verkeersregels in Amerika voor je, zodat jij heerlijk kunt genieten van je roadtrip. Dus zonder plotseling te worden aangehouden door de Highway Patrol, terwijl je totaal niet bewust bent van wat je nu verkeerd deed.

 

SelectSelect

 

Verkeersregels Amerika.

Dit zijn de belangrijke algemene verkeersregels in Amerika die net even anders zijn dan bij ons in Nederland. Ik noem ze niet allemaal, want bepaalde verkeersregels zijn direct duidelijk wanneer je in Amerika bent. Deze worden bijvoorbeeld met borden aangegeven.

 • Je moet rechts rijden en links inhalen.
 • In alle staten in Amerika is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,8 promille. Plus in de meeste staten is het meenemen van een geopende fles alcoholhoudende drank verboden. Je mag tevens niet rijden onder invloed van drugs.
 • In veel staten en ook in diverse steden is het bellen, sms’en en appen met een mobiele telefoon tijdens het rijden verboden.
 • Voetgangers hebben altijd voorrang op oversteekplaatsen, ook als deze niet op de weg zijn gemarkeerd.
 • Op kruispunten met op alle wegen het achthoekige stopbord (met onderbord de tekst: 4-way of All way) moet iedere bestuurder stoppen. De bestuurders rijden vervolgens weer verder in volgorde van aankomst.
 • Op wegen met twee of meer rijstroken in dezelfde rijrichting en op eenrichtingswegen is rechts inhalen toegestaan.
 • Je mag een stilstaande schoolbus met knipperende rode lichten niet voorbij rijden. Je moet stoppen op 6 meter afstand en mag pas weer wegrijden als de rode lichten zijn gedoofd.
 • Rechtsaf slaan bij een rood verkeerslicht in Amerika is toegestaan. Tenzij uit borden anders blijkt (No turn on red). Je moet wel altijd eerst stoppen bij rood en op  juiste wijze voorrang verlenen aan het andere verkeer voor je afslaat.

 

Verkeersregels Amerika.

 • Wil je linksaf slaan naar een weg met twee of meer rijstroken in dezelfde rijrichting, dan moet je na het afslaan eerst de meest links gelegen rijstrook kiezen en van daaruit geleidelijk naar rechts opschuiven.
 • Parkeren doe je  alleen met de verkeersstroom mee. Je mag dus niet aan de linkerkant van de weg parkeren met de neus van de auto in tegengestelde richting. Parkeer je op een helling, dan is het verplicht om de voorwielen naar de richting van het trottoir te draaien.
 • Diamond Lane / (HOV) High Occupancy Vehicle Lane is een carpool baan in Amerika. Op sommige plekken mag je daarop rijden als je met twee of meer personen in de auto zit. Maar soms is het minimum aantal passagiers drie. Het aantal passagiers staat op de borden aangegeven.
 • Keep your lane. Op wegen met meer dan twee rijstroken in dezelfde rijrichting wordt de meest rechtse rijstrook gebruikt voor invoegende en uitvoegende auto’s. Bestuurders die hun weg vervolgen, gebruiken het Keep your lane-systeem. Hierbij moet je een eenmaal gekozen rijstrook volgen, ook als de rijstrook aan de rechterzijde leeg is en je in Nederland weer naar rechts zou moeten.
 • Je auto mag in Amerika niet stilstaan op een brug of in een tunnel en langs een weg met een rode stoeprand.
 • In alle staten van Amerika is het gebruik van een kinderzitje verplicht, maar de regelgeving met betrekking tot het gebruik van het kinderzitje verschilt per staat. Uitgebreide informatie over kinderzitjes in Amerika vind je hier. 
 • Het is in enkele staten in Amerika voor inzittenden van een auto of camper verboden te roken in het bijzijn van kinderen.

verkeersregels-amerika-road-closure-bord

 

Maximum snelheid in Amerika.

Zoals ik net al aangaf, nodigen de brede wegen uit om het gaspedaal flink in te trappen, maar ook op verlaten wegen moet je je aan de snelheid houden. Zelfs wanneer je in Amerika een paar mijl te hard rijdt, krijg je een boete. De Highway Patrol staat overal klaar met hun snelheidsmeter.

Wat is nu de maximum snelheid in Amerika?

 • Binnen de bebouwde kom: 25-40 mph (40-64 km/h).
 • Buiten de bebouwde kom: 40-70 mph (64-112 km/h)
 • Autosnelwegen: 55-75 mph (88-120 km/h) 

Houd er rekening mee dat bovenstaande snelheden variëren per staat, maar in Amerika geldt de regel dat je extra alert moet zijn in de omgeving van scholen. In schoolzones is de maximumsnelheid in de regel 15 of 20 mph (24 of 32 km/h). Houd je hier echt aan, want de politie is erg alert.

Wanneer je denkt dat het allemaal wel zal loslopen en je het niet zo strikt hoeft te nemen, dan heb je het mis. De Highway Patrol is streng en het enige advies wat ik je kan geven is: Houd  je aan de snelheid. Snelheden staan zeer duidelijk aangegeven op witte borden met zwarte cijfers.

–> Auto rijden in Amerika: Dit zijn de regels en wetten. 

verkeersregels-Amerika-snelheid-bord

 

Verkeersboetes Amerika.

De belangrijkste verkeersboetes waar je tegen aan kunt lopen tijdens je reis in Amerika zijn waarschijnlijk voor verkeerd parkeren, te hard rijden of voor het weggooien van afval. Weggooien van Afval?

Gooi tijdens je vakantie in Amerika nooit afval uit de auto, hierop staan hoge boetes. Soms wel tot $1000. In sommige staten kun je er zelfs voor gearresteerd worden.

Je ziet regelmatig bordjes langs de weg met de tekst: “Adopt a highway, litter control” met daaronder de naam van een persoon of organisatie die vrijwillig dat stukje snelweg schoon houdt. Gooi je afval uit je raam, dan rijdt de meneer van de Highway Patrol graag achter je aan voor een fikse boete.

Krijg je een boete en betaal je deze niet omdat je denkt: Ze vinden mij toch nooit in Nederland dan heb je het mis. Reis je een volgende keer naar Amerika en je hebt een openstaande boete, dan kun je bij immigrations behoorlijk wat problemen krijgen.

–> Zo koop je een ‘GRATIS’ navigatie voor Amerika. 

 

Leeftijd auto rijden in Amerika.

Tot voor kort was de leeftijd om een auto te huren in Amerika 25 jaar, maar ik heb goed nieuws voor jonge roadtrippers. De leeftijd om een auto te huren in Amerika is tegenwoordig gesteld op 21 jaar. Er bestaat echter nog wel een toeslag voor bestuurders tussen de leeftijd van 21 en 25 jaar als ze een auto willen huren in Amerika.

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een auto huren in Amerika, dan geldt er een toeslag van ongeveer $25 per dag. Huur je een auto bij Alamo en maak je gebruik van het “Underage Gold” tarief, dan is deze toeslag inbegrepen in het tarief.

Voor personen jonger dan 21 jaar geldt in alle staten in Amerika een absoluut alcoholverbod.

 

Tip: aangehouden door politie.

Wanneer jij in Amerika geen overtredingen maakt en je aan bovenstaande regels houdt en niet te hard rijdt, dan kom je ook niet in aanraking met de Highway Patrol of een politieagent. Maar denk je nu dat het allemaal wel meevalt en toch een regeltje overtreedt en wordt aangehouden dan werkt het als volgt:

Een politieagent geeft aan dat je moet stoppen en de blauwe zwaailichten worden aangezet. Amerikaanse agenten blijven trouwens altijd achter je rijden en halen je niet in. Je ziet in je spiegel een bord met: Stop Politie! Als je dit negeert, wordt de sirene ingeschakeld.

Wanneer je moet stoppen, parkeer je auto dan aan de rechterkant van de weg. Houdt je rijbewijs bij de hand om te tonen. Terwijl je op de politieagent wacht – hij/zij loopt naar het raam van bestuurderskant, nooit naar de passagierszijde -, onthoud nu dit uiterst belangrijke stukje: Blijf in je auto zitten!

Als je toch uitstapt, maak je direct kennis met een uiterst zenuwachtige politieagent en geloof mij dat wil je niet. Wij hebben ooit in Miami iemand zien uitstappen, meerdere politieagenten doken er op af, met getrokken pistool!

In Nederland stap je gewoon uit de auto om ‘een gesprek’ met de politie te voeren, maar in Amerika werkt dat net even iets iets anders. Gewoon rustig blijven zitten en luisteren.

–> Rijbewijs Amerika: Dit wil jij er over weten voordat je op vakantie gaat. 

politie-wagen-verkeersregels-amerika-sheriff

 

Conclusie verkeersregels in Amerika.

Zoals je kunt lezen, zijn er toch een aantal verkeersregels in Amerika anders dan bij ons in Nederland. Veel verkeersregels staan echter duidelijk op de verkeersborden uitgelegd. Wanneer je goed oplet, moet dit dan ook geen enkel probleem veroorzaken.

Houd je aan de snelheid in Amerika en wees er op bedacht dat wanneer je dat gaspedaal intrapt, zelfs in de woestijn en op zeer afgelegen plekken, de meneer van de Highway Patrol op de loer ligt. Blijf zo veel mogelijk op een baan rijden (Keep your Lane) en rechts inhalen mag. Dan moet het helemaal goed komen tijdens je vakantie.

Veel rijplezier en succes met de verkeersregels in Amerika!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Alle bezienswaardigheden van Amerika op een rij

–> De leukste en bekendste steden in de Verenigde Staten.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> Dit kost een rondreis door Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika!

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button