Bezienswaardigheden AmerikaBlogLas VegasLos Angeles

Van Los Angeles naar Las Vegas.

Van los Angeles naar Las Vegas. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, een roadtrip van Los Angeles naar Las Vegas is geen pretje. De weg is saai, kilometers lang en je rijdt door een dorre en vlakke woestijn, in ’the middle of nowhere’.

De afstand van Los Angeles naar Las Vegas is 436 kilometer.

De afstand van Los Angeles naar Las Vegas met de auto is om precies te zijn 436 kilometer en duurt ongeveer 4 uur en 15 minuten. De reistijd van Los Angeles naar Las Vegas van 4 uur en 15 minuten is zonder te stoppen. Inclusief stops is de reistijd ongeveer 8 uur.

Ondanks dat het een lange en saaie weg is, kun je tijdens deze roadtrip toch een aantal leuke en interessante bezienswaardigheden zien. Je moet ze alleen weten te vinden. Maak onderweg een aantal stops om zo je eentonige reis van Los Angeles naar Las Vegas op een leuke manier te onderbreken.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

 

Van Los Angeles naar Las Vegas.

Eigenlijk kun je met de auto maar een route rijden van Los Angeles naar Las Vegas en dat is via Highway 15. Natuurlijk kun je via andere wegen een omweg maken, maar de route over Highway 15 is het snelste.

Tevens is rijden via Highway 15 ook de mooiste route van Los Angeles naar Las Vegas. Niet qua uitzicht, maar zeker wat het aantal bezienswaardigheden betreft.

route-van-los-angeles-naar-las-vegas

 

Bezienswaardigheden van Los Angeles naar Las Vegas.

Ga jij tijdens je reis in het zuidwesten van Amerika van Los Angeles naar Las Vegas, dan zijn onderstaande bezienswaardigheden absoluut de moeite waard om te bekijken.

 

1. Elmer’s Bottle Tree Ranch.

Elmer’s Bottle Tree Ranch ligt niet direct aan Highway 15, maar is een leuke bezienswaardigheid aan de historische Route 66. Ik raad je daarom dan ook echt aan om langs Elmer te rijden.

Voordat Highway 15 werd aangelegd, was Route 66 de belangrijkste snelweg van Los Angeles naar Las Vegas. Tegenwoordig zijn veel plekken langs de oude Route 66 uitgestorven als gevolg van de nieuwe snelweg. Bottle Tree Ranch is een van die plekken.

Elmer ging vaak met zijn vader de woestijn in en samen verzamelden ze ‘vreemde’ voorwerpen. Van al de “rotzooi” die ze verzamelden, creëerde Elmer bomen. Met name flessen waren een veel gevonden voorwerpen in de woestijn en zo ontstond de flessenboom.

Het is een leuke plek om rond te lopen en het is helemaal gratis! Niet alleen deze tuin is bijzonder, ook Elmer is heel bijzonder….

Adres: 24266 National Trails Hwy, Oro Grande, CA 92368, Verenigde Staten.

 

2. EddieWorld.

Eddie World is geen bezienswaardigheid, maar wel een handige stop. Een perfecte stop om te tanken en om je suikergehalte een boost te geven. Gelegen in het kleine gehucht Yermo heeft EddieWorld een gigantisch groot beeld van een ijsje aan de kant van de weg staan. Je kunt de ijsco niet missen.

Bij EddieWorld kun je tanken en er is hier een ongelooflijk assortiment aan eten te vinden, zover je oog reikt. Als je op zoek bent naar een tankstation en snacks voor onderweg, dan is dit dé plek. Je komt onderweg geen beter tankstation tegen. Er zijn pizza’s en andere fastfood-snacks te koop, maar ook snoep, heel veel snoep.

Adres: 36017 Calico Rd, Yermo, CA 92398, Verenigde Staten.

 

3. Calico Ghost Town.

Calico Ghost Town is een spookstadje midden in de woestijn. Het is een oud mijnstadje dat al sinds 1881 bestaat en halverwege 1890 werd verlaten nadat zilver zijn waarde had verloren. De stad die ooit mijnwerkers een goed bestaan ​​gaf, verloor zijn drukte en werd een ‘spookstad’.

Tegenwoordig maakt Calico deel uit van het San Bernardino County Regional Parks-systeem en naast de geschiedenis en vele bezienswaardigheden heeft Calico Ghost Town ook winkels, restaurants en kun je hier kamperen en wandelen.

Wij hebben deelgenomen aan de trein-tour. Erg leerzaam en leuk om het terrein te verkennen in een oud stoomtreintje.

–> Uitgebreide blog over het spookstadje Calico Ghost Town. Onze ervaring.

Adres: 36600 Ghost Town Rd, Yermo, CA 92398, Verenigde Staten.

calico-ghost-town-los-angeles-las-vegas

 

4. Lake Dolores Waterpark (verlaten).

Lake Dolores Waterpark ligt ongeveer halverwege je reis. Allereerst wil ik even zeggen dat ik niet precies op de hoogte ben over de wetten in Amerika, wat betreft het betreden van verlaten terreinen. Bij dit verlaten waterpark staan geen hekken en geen “verboden toegang”-borden. Volgens mij mag je hier dan gewoon rondlopen.

Er schijnt hier trouwens ook een man te wonen, die beweert de eigenaar te zijn, maar wij hebben hem niet gezien. Toen wij Lake Dolores Waterpark bezochten, waren er nog een paar andere mensen aanwezig.

Kortom: dwaal hier even rond en bekijk met eigen ogen hoe dit ooit een succesvol waterpark moet zijn geweest. Er staan nog glijbanen, een aantal leegstaande zwembaden en gebouwen met heel veel graffiti.

Adres: 72 Hacienda Rd, Newberry Springs, CA 92365, Verenigde Staten.

 

5. Zzyzx Road.

Bij Zzyzx Road vind je een Mineral Spring. Zzyzx is een Amerikaans plaatsje in San Bernardino County. Tot 1974 was dit de locatie van Zzyzx Mineral Springs & Health Spa, maar tegenwoordig is het Desert Studies Center van de California State University hier gevestigd.

Zzyzx spreek je uit als Z-eye-zicks. Het minerale kuuroord was ooit een groot succes, maar ligt er nu verlaten bij. Volgens locals hebben er in de Spring verschillende onverklaarbare genezingen plaatsgevonden en wordt de Spring ook wel de “fontein van de jeugd” genoemd. Een oase met palmbomen, midden in de woestijn.

Adres: 49441 Zzyzx Rd, Baker, CA 92309, Verenigde Staten.

 

6. Prizm Outlets.

Shoppen of winkelen in Las Vegas, het kan op verschillende plekken. In Las Vegas heb je twee grote outlet malls. De Las Vegas Premium Outlets North en de Las Vegas South Premium Outlets. Wil jij hier meer over weten? Ik heb een artikel over het winkelen in Las Vegas geschreven met een een aantal tips.

Winkelen in Las Vegas.

 

Voor je Las Vegas binnenrijdt, kom je ook nog een Outlet tegen, namelijk de Prizm Outlets. Wil jij nog even je benen strekken voor je het ‘gokgeweld’ van Vegas tegemoet gaat? Maak dan een stop bij deze Outlet en sla je slag.

Adres: 32100 S Las Vegas Blvd, Primm, NV 89019, Verenigde Staten.

 

7. Seven Magic Mountains.

Seven Magic Mountains ligt op slechts 20 minuten van Las Vegas en deze bezienswaardigheid is een hit op Instagram. Verwacht op deze plek dus veel mede-reizigers. De Seven Magic Mountains is een kunstobject gemaakt door de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone. Je vindt Seven Magic Mountains tussen Prizm Outlets en Las Vegas.

De kunstenaar werkte vijf jaar aan het kunstwerk dat bestaat uit zeven tussen de 9 en 10,5 meter hoge pilaren van op elkaar gestapelde rotsblokken. De rotsblokken hebben felle, fluorescerende kleuren die een enorm contrast vormen met de gortdroge woestijn van de Ivanpah Valley.

Adres: S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89054, Verenigde Staten.
los-angels-las-vegas-seven-magic-mountains

Van Los Angeles naar Las Vegas.

Zoals ik eerder aangaf is de autorit van Los Angeles naar Las Vegas (of van Las Vegas naar Los Angeles) een lange weg. Maar er zijn voldoende stops onderweg. Maak er maar gewoon een leuke dag.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De leukste bezienswaardigheden van Los Angeles op een rij.

–> Dit wil jij doen en zien in de beroemde gokstad Las Vegas.

–> Dit vinden kinderen leuk om te doen in Las Vegas.

–> Vind hier de mooiste reizen naar de Verenigde Staten.

–> 52 bijzondere dingen om te doen op de strip van Vegas.

–> De bekendste steden in de Verenigde Staten op een rij.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Los Angles aanbieden. Of neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button