Bezienswaardigheden AmerikaBlogOverigeTips

Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

Overweeg je een vakantie naar Amerika? In dit uitgebreide artikel vertellen we je alles wat wij weten over dit prachtige, inspirerende en natuurrijke land dat grotendeels in Noord-Amerika ligt.

Van de mooiste bezienswaardigheden, bruisende steden, overweldigende Nationale Parken tot de beste reistijd en wat je verder allemaal moet regelen voor je op vakantie naar de Verenigde Staten gaat.

Wij zijn meerdere malen naar Amerika geweest. Zo hebben wij de VS tijdens het voorjaar, hoogseizoen, in het najaar en in de winter, met én zonder onze drie kinderen bezocht. Daarom geven we ook voldoende tips voor wie op vakantie naar Amerika met kinderen wil.

In dit artikel delen wij al onze Amerika ervaringen op één plek, zodat ook jij die droomvakantie naar Amerika kunt waarmaken.

Op vakantie naar Amerika

Boek hier een compleet verzorgde Amerika rondreis. Inclusief goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten, overnachtingen in bijzondere accommodaties en rijd zorgeloos rond in een all-inclusief huurauto.

Jouw Amerika droomreis

Meest geboekte reis

Prachtige stranden, bruisende steden en wildlife.

Amerika vliegtickets

Goedkope vliegtickets naar Amerika met 4 gouden tips.

Bijzondere hotels

Hotels met infinity pools, boetiek- of romantische hotels.

All-inclusief auto

Rijd zorgeloos met een all-inclusief huurauto.

Inhoudsopgave

1. Corona en het reisadvies voor Amerika.

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor reizigers die internationaal op vakantie willen.

Op het moment krijgen wij veel vragen over corona en of je hierdoor wel op vakantie naar de VS kunt. Is een vakantie naar Amerika weer mogelijk? En wat is het huidige reisadvies voor de Verenigde Staten?

Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden over corona in de Verenigde Staten van Amerika verzameld.

Is een vakantie naar de USA mogelijk?

Vanaf 8 november 2021 kun je vanuit het Schengengebied (waaronder Nederland) weer naar Amerika reizen. Er zijn wel bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Zo moet je volledig gevaccineerd zijn, minimaal 2 weken voor binnenkomst, en dien je ook een negatieve COVID-test te laten zien.

Wat is het reisadvies voor de Verenigde Staten?

De kleurcode van het reisadvies voor de Verengde Staten van Amerika is groen. Bekijk het actuele reisadvies voor Amerika via de officiele website van Nederland Wereldwijd.

Heb ik een testbewijs nodig als ik naar Nederland reis?

Vanaf 23 maart 2022 hoef je geen testbewijs meer te laten zien wanneer je (terug) naar Nederland reist. Zie de volledige checklist inreizen in Nederland voor meer informatie.

Kan ik mijn vakantie naar Amerika annuleren in verband met corona?

Overleg met de reisorganisatie of verhuurder van het vakantieadres als je een vakantie wilt annuleren door de corona maatregelen. Je kunt mogelijk ook terecht bij je verzekeraar met je annuleringsverzekering.

Voor reisvouchers bij geannuleerde pakketreizen door corona gelden bepaalde voorwaarden. Neem daarom altijd contact op met de reisorganisatie of het boekingsbureau.

Is een vakantie naar Amerika op dit moment veilig?

Amerika kent veel coronagevallen. Op moment van schrijven (januari 2022) zijn er in Amerika meer dan 866.000 mensen gestorven aan corona.

Bekijk daarom altijd eerst het actuele reisadvies voor de Verenigde Staten voor je op vakantie naar de USA gaat. Overweeg goed of een vakantie naar Amerika of roadtrip op dit moment veilig is.

Coronavirus Amerika
Coronavirus Amerika.

2. Op vakantie naar Amerika: praktische informatie.

Voordat je naar Amerika vertrekt, is het handig om op voorhand een aantal praktische zaken over de Verenigde Staten te weten. Op deze manier kom je namelijk niet voor verrassingen te staan.

Wil jij de praktische vragen over Amerika liever overslaan en direct over de mooiste en meest bijzondere Nationale Parken, steden en bezienswaardigheden lezen?

Die informatie vind je op de volgende USA Roadtrip Fan pagina’s:

Praktische vragen over een vakantie naar Amerika:

Waar ligt Amerika.

De Verenigde Staten liggen grotendeels in Noord-Amerika. Noord-Amerika is een supercontinent dat op het westelijk halfrond ten oosten van de Grote Oceaan en ten westen van de Atlantische Oceaan ligt.

Het heeft een landoppervlak van 42.549.000 km² (28,4% van het totale landoppervlak van de aarde), waarmee Noord-Amerika als geheel na Azië het grootste continent is.

Amerika heeft ongeveer 329 miljoen inwoners en van de vijftig staten grenzen er achtenveertig aan elkaar. De andere twee staten zijn Alaska en Hawaï.

Hoeveel dagen naar Amerika.

Hoeveel dagen je naar Amerika op vakantie gaat verschilt per persoon. Voor je vakantie moet je een ESTA aanvragen en deze is tot twee jaar geldig na toekenning. In die periode kun je onbeperkt reizen naar Amerika. Elk verblijf mag maximaal 90 dagen duren.

Aangezien de meesten van ons niet zoveel vakantiedagen hebben, is een vakantie van drie weken naar Amerika het meest gangbare.

Korte vakanties naar Amerika worden vaak geboekt door reizigers die de VS als eens eerder hebben bezocht. Ze boeken dan bijvoorbeeld een korte vakantie naar Amerika tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie.

Een stedentrip, van een week, wordt vaak naar de bekendste steden van Amerika geboekt zoals New York City.

Hoe lang is het vliegen naar Amerika.

Hoelang is de vliegtijd naar Amerika? Dat hangt er natuurlijk vanaf, waar je naar toe vliegt in de USA. Je kunt bijvoorbeeld vliegen naar een stad in het noorden van Amerika, maar ook naar de westkust van Amerika. Ook vanaf welk vliegveld je vertrekt, heeft invloed op de vliegtijd. 

Maar gemiddeld is de vliegtijd naar Amerika, met een rechtstreekse vlucht, ongeveer 8 uur – 12 uur. Eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken zijn ook van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lees onze blog: 4 gouden tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Amerika. Hierin leggen wij precies uit hoe je geld kunt besparen bij het vinden van vliegtickets.

Beste reistijd voor Amerika.

Wij hebben Amerika meerdere malen bezocht. Zowel in het voor- als naseizoen en tijdens de zomervakantie. Ook tijdens de kerstdagen zijn wij voor een korte vakantie naar Amerika geweest.

Het weer in Amerika is eigenlijk het hele jaar door goed. En omdat Amerika groot is, kun je zelf bepalen of je een zonvakantie of wintersportvakantie naar Amerika wilt boeken.

De staat Florida kent een orkaan- en regenseizoen. Het orkaanseizoen in Florida loopt van half mei tot eind oktober. In deze periode kunnen in de namiddag hevige regenbuien vallen of kan het stevig onweren. Maar na een uurtje of twee is het weer droog en kun je weer heerlijk van de zon genieten.

De Verenigde Staten heeft over het algemeen een landklimaat. Amerika heeft daarom warme zomers en bepaalde staten kennen strenge winters.

Eigenlijk is de beste periode om naar Amerika te reizen het hele jaar door. Over het algemeen wordt de beste reistijd voor Amerika gezien als juni tot en met september. December tot en met maart is een goede periode voor een wintersportvakantie.

Vaak valt de zomervakantie in Amerika, 8 tot 10 weken, tussen eind juni/ begin juli en eindigt de zomervakantie in augustus/ september.

Tijdverschil Amerika en Nederland.

Amerika heeft 6 verschillende tijdzones. Tussen het uiterste Westen, met Alaska, en het uiterste Oosten, met New York, zit 5 uur tijdsverschil. Het tijdsverschil met Amerika hangt dus af in welke tijdzone je op vakantie bent. 

De tijdsverschillen met Nederland zijn van -6 uur in New York (6 uur vroeger) tot en met -12 uur op Hawaii (12 uur vroeger). In Californië is het 9 uur vroeger dan in Nederland en in Florida bijvoorbeeld 6 uur vroeger.

In ons artikel: hoe laat is het in Amerika, vind je een handige Time Zone Converter die elke stad, dorp en gehucht in Amerika kent en je precies de tijd vertelt.

Kan ik met een strafblad op vakantie naar Amerika?

Ga je op vakantie naar Amerika, dan vraag je online een ESTA aan. Tijdens het aanvragen, worden er een aantal vragen gesteld, waaronder vragen over een crimineel verleden, eventueel drugsgebruik en de vraag of je in het bezit bent van een strafblad.

Ga hierover niet liegen, want alles wordt gecontroleerd en het verbergen van informatie kan er uiteindelijk toe leiden dat je een levenslang verbod krijgt om naar Amerika te reizen.

Wanneer je tijdens de ESTA aanvraag aangeeft dat je een strafblad hebt, wordt de aanvraag afgewezen.

Kun je dan helemaal niet op vakantie naar Amerika met een strafblad? Ja, er zijn mogelijkheden om toegang tot de VS te krijgen. Dit gaat dan niet via een ESTA aanvraag, maar door middel van een visumaanvraag. Ook kun je een ontheffing aanvragen bij het consulaat in het land waar je woont.

Er wordt bij beide opties gekeken of het feit dat je met een strafblad naar Amerika reist een mogelijk risico is voor het land. Beide procedures zijn een stuk ingewikkelder dan een ESTA aanvraag en een dergelijke toegang tot de USA wordt niet vaak toegekend.

Vakantie Amerika met de hond.

Kan ik mijn hond meenemen op vakantie naar Amerika? Ja, je kunt je huisdier meenemen naar de Verenigde Staten, maar je moet je wel aan een aantal regels en wetgevingen houden.

Wil jij je hond meenemen naar Amerika dan moet je een toelatingsbewijs hebben van het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC). Om dat certificaat te verkrijgen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Je moet een bewijs overleggen waarop alle vaccins van de hond vermeld staan, maar je mag niet reizen met een puppy jonger dan 3 maanden. Het vaccin moet 30 dagen vóór vertrek gegeven zijn, behalve als de hond ouder is dan 15 maanden.

Meer informatie over de aanvraagprocedure om je hond mee op vakantie te nemen naar Amerika vind je op de officiële website van de CDC

Hond meenemen naar Amerika in het vliegtuig.

Goedkoop bellen en internet in Amerika.

Wie op vakantie naar Amerika gaat, denkt meestal niet na over het bellen en het internet gebruik in Amerika. Je bent hier niet mee bezig of je verwacht dat het bellen en internetten binnen je bundel valt.

Binnen de EU bel je inderdaad vanuit je Nederlandse bundel, maar in Amerika is dit helaas niet het geval. Dus reken er maar op dat je tijdens je vakantie extra kosten maakt voor het bellen en internet gebruik in Amerika.

In ons artikel over goedkoop bellen en internetten in Amerika geven we je dé oplossing om hoge bel- en internetkosten in Amerika te vermijden.

Geld en betaalmiddelen.

In Amerika betaal je met Amerikaanse dollars (USD). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 USD. Biljetten van 2 dollar worden vrijwel niet gebruikt, biljetten van 20 dollar of kleiner worden het meeste gebruikt.

Maar de creditcard is in Amerika het meest gangbare betaalmiddel. Op elke plek in Amerika kun je met een creditcard betalen. Van de benzinepomp op de hoek tot in de meest afgelegen plekken.

Een creditcard is daarom dan ook een must in Amerika, zonder creditcard ben je nergens. Het begint al op de luchthaven, want zonder creditcard krijg je de huurauto niet eens mee.

Geld opnemen kan bij geldautomaten in Amerika met een Nederlandse betaalpas. Zet voor je vakantie de betaalpas op ‘Wereld’, zodat je ook buiten Europa geld op kunt nemen. Anders komen er geen dollars uit de geldautomaat in de Verenigde Staten.

Per transactie worden extra kosten gerekend in Amerika. Denk hier goed over na voordat je geld opneemt. Een groter bedrag in één keer pinnen is dus voordeliger dan bijvoorbeeld vijf keer op een dag pinnen.

Wij bestellen in Nederland, bij GWK Travelex, al vaak wat dollars. Op deze manier hoef je na het landen niet haastig op zoek naar een geldautomaat en kun je op het vliegveld direct iets kopen voor onderweg of de taxi betalen.

Hoeveel fooi geef ik in Amerika.

Net als in Nederland is het gebruikelijk om in Amerika fooi te geven in restaurants. Ben je slecht geholpen, dan laat je de fooi natuurlijk achterwege.

De fooien in Amerika zijn royaal, omdat fooien een belangrijk onderdeel van het salaris zijn. In restaurants geef je minimaal 15-20% fooi. Het is vaak mogelijk om ook per pinpas of creditcard fooi te geven.

In een bar in Amerika is het gebruikelijk om $1 fooi per drankje te geven. Betaal je voor een cocktail bijvoorbeeld $7, dan komt er bij het afrekenen dus $1 fooi bij. Geen must, maar wel gangbaar in Amerika.

Ga je tijdens je vakantie in Amerika naar de schoonheidsspecialist, kapper of boek je een leuke tour, dan is een fooi van 20% de norm.

Portiers en buschauffeurs verwachten in Amerika zo’n $1 fooi per koffer. Daarom is het altijd handig om losse dollars op zak te hebben.

Voor een taxirit vanaf het vliegveld in Amerika naar je plaats van bestemming is een fooi van 15-20% van het totaalbedrag de norm.

Afdingen in Amerika gebeurt nooit en is zeer ongebruikelijk. Afdingen hoort niet bij de Amerikaanse cultuur en wordt daarom absoluut niet op prijs gesteld.

In ons artikel: 51 dingen die Amerikanen heel gewoon vinden kun je nog meer handige tips ontdekken over wat gebruikelijk is in Amerika.

Elektriciteit.

Het elektriciteitssysteem in Amerika is anders dan het onze: Daar bestaat geen 220 volt systeem, maar een 110 volt systeem.

Kijk dus voor vertrek of bepaalde elektrische apparaten (föhn, opladers, scheerapparaat) ook op 110 volt werken.

Voor het gebruik van deze apparaten heb je een verloopstuk nodig, want ook het wandcontact in Amerika is anders dan hier, waardoor onze stekkers niet in het wandcontact passen.

Dit is gemakkelijk op te lossen door voor je vertrek naar Amerika een reisstekker te kopen. De stekkers in Amerika hebben twee platte pinnen (Type A). In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen.

Je kunt een reisstekker kopen met een eenvoudige overgang van ronde naar platte pinnen of een wereldstekker die voor meer landen te gebruiken is. Wel zo handig.

In ons artikel: Stroom in Amerika krijg je een volledige uitleg over wereldstekkers en het gebruik van elektra in Amerika.

Vakantie Amerika: feestdagen.

Het kan natuurlijk zo maar zijn, dat je vakantie in de Verenigde Staten op een Amerikaanse feestdag valt. Dit is iets waar je rekening mee dient te houden, want op bepaalde feestdagen is alles dicht in Amerika of de openingstijden van banken, winkels en restaurants zijn aangepast.

Independence Day, een feestdag van democratie, vrijheid en nationale trots in Amerika wordt op 4 juli gevierd. Ben jij tijdens ‘The 4 of July’ in Amerika op vakantie, dan heb je de kans om tussen een aantal parades en vuurwerk shows ‘vast’ te komen zitten.

Lees daarom ons artikel: Amerikaanse feestdagen, zodat jij precies weet op welke dagen de Amerikanen een feestdag hebben.

feestdagen-amerika-vuurwerk-optocht
Feestdagen in Amerika.

Eten en drinken in de Verenigde Staten.

Met name de gebruiken en eetgewoontes van de Amerikanen zijn bijzonder. Tijdens onze reizen hebben wij zo veel mogelijk Amerikaanse gerechten geprobeerd.

Maar wist jij dat heel veel gerechten oorspronkelijk niet Amerikaans zijn, maar door immigranten meegenomen vanuit de hele wereld? 

Toen wij voor het eerst naar Amerika gingen, dachten we drie weken lang fastfood te eten en overal gratis refills te krijgen. Mocht je dit willen, dan kan dit in Amerika, geen enkel probleem, maar wat nu echt typisch Amerikaans eten is, daar kwamen wij tijdens onze latere reizen naar Amerika pas achter.

Alles wat jij wil weten over eten en drinken in Amerika vind je in onze Amerikaanse eten en drinken blog. Hier vind je artikelen over hoe laat Amerikanen eten, wat het eten en drinken in Amerika kost, maar bijvoorbeeld ook wat de beste restaurants en beste supermarkten in bepaalde steden van Amerika zijn.

De maat van de bedden tijdens je vakantie in Amerika.

Toen wij voor de eerste keer op vakantie gingen naar Amerika, merkten we al snel dat ze in hotels en appartementen andere namen voor bedden gebruiken. Er zijn kamers met 1 of 2 queensize bedden, een kingsize bed of een groot tweepersoonsbed.

De meest voorkomende bedden in een hotelkamer of motel in Amerika zijn queen- of kingsize bedden. Maar hoe groot zijn die bedden dan en wat is de maat van een queensize en kingsize bed in Amerika? Help! Wat is de maat van een queensize, kingsize bed in de USA?

Internationaal rijbewijs voor Amerika.

Als je in Amerika auto wil rijden, dan heb je een rijbewijs nodig. Je Nederlands rijbewijs volstaat, want deze wordt in de Verenigde Staten overal geaccepteerd als wettig rijbewijs.

Uitgebreide informatie over het rijbewijs tijdens een rondreis in Amerika lees je in ons artikel: Het gebruik van je rijbewijs in Amerika.

Maar een internationaal rijbewijs aanschaffen, is ook een optie. Het internationaal rijbewijs is namelijk een vertaling van je huidige rijbewijs. Een internationaal rijbewijs koop je in een van de ANWB-winkels voor ongeveer €18,95. Ook niet-ANWB leden kunnen hier een internationaal rijbewijs kopen.

Let op | Om een auto te huren in Amerika gelden bepaalde regels. Leeftijd en je creditcard spelen hierbij een grote rol. Check daarom hier de belangrijkste tips en regels voor het huren van een auto in Amerika.

Gevaarlijke steden en wijken in Amerika.

Wij heten niet voor niets USA Roadtrip Fan, we zijn nu eenmaal groot ‘FAN’ van Amerika, maar we moeten eerlijk zijn, er zijn ook een aantal gevaarlijke dingen aan de Verenigde Staten. Zo zijn er bepaalde staten, steden of wijken die je tijdens je vakantie in Amerika maar beter kunt vermijden.

Je wordt er niet direct neergeschoten, maar wees gewoon voorzichtig, met name laat in de avond. Een aantal gevaarlijke steden en wijken in Amerika op een rij:

Ga je op vakantie naar Los Angeles, neem dan eens een kijkje in de duurste wijken van Los Angeles. Wie weet vind je er nog een leuk optrekje.

In geval van nood.

Ben je in Amerika en heb je direct hulp nodig? Twijfel niet en neem contact op met de lokale hulpdiensten 911, als je assistentie van de politie, brandweer of een ambulancedienst nodig hebt.

Wil je de ambassade / meldkamer ministerie van Buitenlandse Zaken bellen, dan achterhaal je via internet het lokaal telefoonnummer. Bijvoorbeeld: Nederlandse ambassade in Washington D.C.

Heb je het lokaal telefoonnummer achterhaald, dan bel je het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. Je betaalt het lokale tarief. Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Voor noodgevallen wat betreft de reisverzekering of ziektekosten verzekering, neem je contact op met je Nederlandse verzekeringsmaatschappij.

3. Waarom gaat het altijd over Amerika?

Voor ons is het wel duidelijk waarom je een vakantie naar Amerika moet boeken, maar hoe komt het toch dat Amerika oftewel de Verenigde Staten van Amerika altijd in het nieuws is?

Veel dingen die we zien, horen, eten en drinken komen namelijk uit de Verenigde Staten. Zoals bijvoorbeeld Hollywood-films, Amerikaanse muziek en fastfood.

Maar ook belangrijk nieuws, vooral als er in Amerika presidentsverkiezingen zijn. Hoe komt dat toch? Waarom is er zoveel aandacht voor de VS ten opzichte van andere landen?

Hieronder vind je een leuk filmpje van de NOS (Nederlandse Omroep Stichting) dat je precies vertelt waarom Amerika altijd in het nieuws is. Volgens de NOS zijn er drie verklaring waarom we het altijd over Amerika hebben.

Bron video: NOS

4. Vakantie Amerika: wat heb je nodig en wat moet je regelen.

Nu we de praktische zaken over Amerika hebben besproken, zijn we er nog niet, want wie de Verenigde Staten wil bezoeken, moet vooraf belangrijke documenten regelen.

Zo is het belangrijk om je reisdocumenten op orde te hebben, maar moet je voordat je naar Amerika reist ook een ESTA aanvragen. Een ESTA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan de geldigheid van je paspoort, (reis)verzekeringen en de creditcard. Er zijn dus een aantal benodigdheden die je moet regelen voordat je naar de States reist.

Vakantie naar Amerika: wat voor reisdocumenten heb je nodig?

Paspoort.

Om de USA binnen te komen, is het essentieel dat je je kunt identificeren met een geldig paspoort. Let op: je dient het paspoort mee te nemen dat is gebruikt bij de aanvraag van je ESTA of visum.

Als je in de tussentijd een nieuw paspoort hebt gekregen, is dit niet geldig voor je reis.

Je moet dan een nieuw ESTA of Amerikaans visum aanvragen om toch op vakantie naar Amerika te kunnen. Zorg ervoor dat je paspoort ook geldig is voor je gehele verblijf in Amerika, anders wordt je niet toegelaten.

ESTA / Visum.

Naast het paspoort is het ook belangrijk om een ESTA aan te vragen. Een ESTA is een reisvergunning die wordt afgegeven door de Amerikaanse overheid en is verplicht voor alle reizigers die per vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen.

Als je van plan bent langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten te blijven, is een ESTA niet voldoende en moet je een Amerikaans visum aanvragen.

De kosten voor het aanvragen van een ESTA via de officiele website zijn $14 per persoon. Vraag je de ESTA aan via een Nederlandse visum-bureau, dan bedragen de kosten € 29,95 per persoon. Alles wordt dan van A tot Z voor je geregeld.

Check hier ons artikel over de wijze van een aanvraag van een ESTA.

Creditcard.

We hebben de creditcard al even vernoemd. Een creditcard is een must tijdens je vakantie in Amerika. Zonder creditcard ben je nergens in de USA.

Gelukkig werken vrijwel alle veelvoorkomende creditcards in Nederland ook in de Verenigde Staten. Vooral MasterCard, Visa en American Express zijn populaire betaalmethoden in Amerika.

Wanneer en hoe je gebruik maakt van een creditcard in Amerika, lees je in ons uitgebreid artikel over de creditcard. Er wordt in het artikel ook ingegaan op het gebruik van een prepaid creditcard in Amerika en het aanvragen van een creditcard.

Reisverzekering.

Naast het paspoort en de ESTA, kan de Amerikaanse immigratiedienst vragen om documenten te overleggen die bewijzen dat je een reis- en ziektekostenverzekering hebt. Niet veel reizigers weten dit.

Maar ook voor jezelf is het natuurlijk handig om deze informatie bij de hand te hebben. Mocht er tijdens je vakantie in Amerika iets gebeuren, dan kun je direct actie ondernemen.

Kijk welke verzekering het beste bij jou past, want de maandelijkse kosten en voorwaarden verschillen per verzekering.

Heb je nog geen reisverzekering? Sluit dan een reisverzekering af, voordat je naar de Verenigde Staten reist. Voor drie weken Amerika kun je voor een kortdurende reisverzekering kiezen, maar ga je vaker op reis, dan is een doorlopende reisverzekering een voordeligere optie. Op deze manier ben je het hele jaar verzekerd.

–> Heb jij al een goede reisverzekering voor Amerika afgesloten?

Download de Amerika inpaklijst/ checklist.

Naast het verzamelen van belangrijke documenten is het ook handig om een Amerika vakantie inpaklijst te hebben. Op de checklist staan verplichte zaken die je moet meenemen, maar ook belangrijke items om in te pakken.

Denk hierbij aan een lijst met belangrijke documenten, handige items, nuttige gadgets, bepaalde kleding en onmisbare toiletspullen.

USA Roadtrip Fan heeft een superhandige checklist gemaakt, die je zowel kunt afvinken als downloaden. Op deze manier kun je met een gerust hart op vakantie.

Om de ultieme Amerika inpaklijst af te drukken, klik je op “print hier de Amerika checklist” in onderstaande button.

5. Wat kost een vakantie naar Amerika.

Hoe duur is een vakantie naar Amerika? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Want waar de ene reiziger een luxe vakantie van drie weken naar het westen boekt, gaat de ander op vakantie naar Amerika met een klein budget.

Maar gemiddeld kost een vakantie naar Amerika € 100 per persoon, per dag.

Houd je dit bedrag aan, dan heb je een aardige indicatie van de totaalprijs van je vakantie.

Natuurlijk kun je meer of minder uitgeven tijdens de vakantie, maar dat is afhankelijk van je type reis of je voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld goedkoop op vakantie naar Amerika, dan boek je goedkope motels in plaats van chique hotels of zelfs all-inclusieve resorts.

Maak je een rondreis met de camper door Amerika of met de auto? Ook dit heeft invloed op de totaalprijs van je vakantie. Ben je bereid om in een tent te overnachten? Wederom: dit heeft invloed op je totaalbedrag.

Hoe komen wij aan het bedrag van € 100 per dag, per persoon? Dat kun je lezen in ons artikel: Dit kost een rondreis door Amerika.

Hierin staat precies vermeld wat je per dag kwijt bent tijdens je vakantie in Amerika. Van vliegticket kosten, accommodatie prijzen, benzine tot de gemiddelde prijzen van activiteiten. Een handig overzicht, zodat je in één oogopslag precies ziet waar je aan toe bent.

6. Vakantie Amerika zelf samenstellen of met een reisorganisatie?

Veel mensen die naar de Verenigde Staten willen, vragen aan ons of ze zelf een reis naar Amerika kunnen plannen of dat ze alles uit handen moeten geven en het reisbureau alles laten regelen? Ook dit is afhankelijk van de type reis en je persoonlijke voorkeur.

Want maak je bijvoorbeeld een stedentrip van een aantal dagen naar New York City of ga je drie weken op vakantie naar het zuidwesten van Amerika? Hier zit qua planning en regelen natuurlijk nogal wat verschil in.

Ben jij iemand die al vaker een reis heeft samengesteld, dan moet een reis naar de USA plannen ook geen probleem zijn.

Elke reis plannen, of dit nu in Europa of elders is, komt op hetzelfde neer. Je boekt vliegtickets, vervoer, accommodaties en stippelt een route uit.

Wil jij een reis naar Amerika zelf samenstellen, dan is het handig om te weten bij welke bekende organisaties je dingen kunt boeken. Waar vind je bijvoorbeeld betrouwbare accommodaties en waar koop je tickets voor je activiteiten enz, enz.

In ons artikel: Je rondreis naar Amerika zelf samenstellen, lees je stap voor stap hoe je een reis naar Amerika plant en van welke organisaties je gebruik kunt maken.

Amerika specialisten.

Gaat een drie weekse reis naar de Verenigde Staten plannen net een stap te ver? Dan zijn er meer dan voldoende Amerika reis-specialisten die een prachtige reis voor je kunnen samenstellen. Jouw vakantie naar Amerika is dan inclusief vlucht, auto en overnachtingen.

De reis wordt van A tot Z voor je geregeld. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het vliegtuig in te stappen en genieten maar.

Onze vertrouwde partners (Amerika reis-specialisten) zijn:

Bovenstaande Amerika reis-specialisten kunnen een maatwerk reis naar Amerika samenstellen of stel zelf je reis naar Amerika samen via verschillende bouwstenen. Jij bepaalt de route, maar de specialist heeft de know-how.

Waar je keuze ook naar uit gaat, het zijn stuk voor stuk betrouwbare Amerika specialisten die je graag helpen. Vraag gewoon vrijblijvend een offerte aan en je weet precies wat een reis naar de Verenigde Staten van Amerika gaat kosten.

7. Waar ga je op vakantie in Amerika?

Je bent op de hoogte van de praktische zaken, weet welke documenten je moet verzamelen, wat er in de koffer kan en of je de reis zelf gaat samenstellen of boekt bij een reisbureau.

Maar nu komt de allerbelangrijkste belangrijkste vraag: Waar ga je naar toe in de USA? Wat zijn de leukste en mooiste vakantie bestemmingen in Amerika?

Gaat het een familie vakantie worden in New York City of wil je een rondreis door Florida maken? Ga je met het gezin naar het westen van Amerika of wil je op vakantie naar één van de tropische eilanden op Hawaii?

Om de keuze iets gemakkelijker te maken, beschrijven we kort de belangrijkste staten en gebieden van Amerika, zodat jij een beslissing kan maken welke bestemming je in Amerika wil bezoeken.

1. Californië.

Californië, ook wel de westkust van Amerika genoemd, is qua oppervlakte en inwonertal een van de grootste staten van de Verenigde Staten van Amerika. De staat Californië ligt langs de westkust van Amerika.

De hoofdstad is Sacramento, maar steden zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego worden het meest bezocht.

Naast de bekende steden kent Californië ook veel gevarieerd natuurschoon, zoals schitterende watervallen, Nationale Parken en er leven veel interessante diersoorten.

Beren, walvissen, zeeotters, zeeleeuwen, wolven, elanden, dolfijnen, de bizon en de zeearend zijn nog maar het topje van de ijsberg, van wat je aan wilde dieren ziet in Californië.

Californië is een staat van uitersten: het heeft het op één na hoogste en het laagste punt van Noord-Amerika; de dikste, omvangrijkste, en hoogst levende bomen ter wereld; en het heeft het op één na heetste gebied op aarde. 

Death Valley, Yosemite National Park, Mammoth Lakes, de Golden Gate Bridge, Lake Tahoe, Disneyland, Venice Beach en Joshua Tree National Park behoren tot de favorieten voor je rondreis door Californië.

Kust van Californië.

2. Florida.

Florida, ook wel the ‘Sunshine State’ genoemd, ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika en heeft een subtropisch klimaat. De naam van de staat is afgeleid van de Spaanse naam La Florida, wat ‘De Bloemrijke’ betekent.

De hoofdstad van Florida is niet Miami of Orlando wat velen denken, maar Tallahassee. Andere grote steden in Florida zijn Jacksonville, Fort Lauderdale, St Augustine, Clearwater, Naples en Daytona Beach.

Een vakantie naar Florida betekent veelzijdigheid, want je kunt hier een heerlijke strandvakantie houden, maar ook genieten van bekende bezienswaardigheden en pretparken zoals Disney World, Universal Studios en Sea World.

De meeste reizigers maken een rondreis door Florida. Een roadtrip met de auto of camper is de laatste jaren erg populair geworden. Maar ook overwinteren in Florida, met name in de Panhandle van Florida staat bij velen op hun Amerika bucketlist.

Natuurlijk kunnen we de krokodillen en alligators van Florida niet vergeten, je struikelt er bijna over. Met name in Everglades National Park, een uniek en uitgestrekt natuurgebied in het zuiden van Florida. Het is een absolute aanrader om hier per air-boat een tocht door het moerasgebied te maken. 

Een bezoek aan de Florida Keys & Key West is de kers op de taart. Het meest zuidelijke puntje van Amerika is Key West, dat slechts 160 kilometer van Cuba af ligt. Key West is een van de Florida Keys, een lange rij eilandjes waar voornamelijk wordt gevist, gedoken en gesnorkeld.

Florida Panhandle bezienswaardigheden
Florida Panhandle.

3. New York.

New York, de metropool die iedereen kent en waar je niet op uitgekeken raakt. Het staat ook bij veel reizigers op de bucket-list: New York bezoeken tijdens een stedentrip.

Wil jij weten wat een week New York kost? Alle kosten van een week New York hebben wij voor je op een rij gezet, inclusief handige tips.

The Big Apple, zoals New York ook genoemd wordt, kent talloze bekende bezienswaardigheden. Van Ground Zero, de Brooklyn Bridge, Time Square tot aan Central Park.

Met ons artikel 100 dingen om te doen in New York, mis je geen enkele belangrijke bezienswaardigheid.

Maar naast de bekende bezienswaardigheden heeft New York City bijvoorbeeld ook talloze musea, waarvan het Museum of Modern Art (MoMa) één van de beroemdste is.

Omdat een stedentrip naar New York niet goedkoop is, hebben wij een artikel geschreven over 42 gratis musea in New York die je kunt bezoeken.

New York City is de grootste stad van Amerika en telt bijna 9 miljoen inwoners. Dus waar ga je overnachten in deze ontzettend grote stad? Wij hebben de leukste hotels voor je op een rijtje gezet.

Check hier al onze artikelen over New York City.

De artikelen over New York City gaan bijvoorbeeld over bekende wijken zoals Harlem en Queens, maar ook over leuke hotspots, de beste hotels tot aan de High Line, Governors Island en op welk vliegveld je kunt landen.

wolkenkrabber new york city lucht skyline
New York City.

4. Oostkust.

Van de rust in de staat Maine tot wilde nachten in Miami, een vakantie aan de Oostkust van Amerika spreekt veel reizigers aan. De diversiteit, de vriendelijkheid en het overweldigende natuurschoon, de Oostkust van Amerika heeft het allemaal.

De Oostkust van de Verenigde Staten verwijst naar de staten die langs de Atlantische Oceaan liggen. Deze regio wordt daarom ook de “Oostkust” genoemd. Er zijn 14 staten die tot de Oostkust van Amerika behoren, en wist jij dat je hier ook uitstekend kunt surfen?

De staten die tot de Oostkust behoren zijn onder andere: Florida, Georgia, Maine, New York, North Carolina, Rhode Island, Pennsylvania en South Carolina. Eigenlijk hoef je tijdens je rondreis alleen maar rechtdoor te rijden, hoe makkelijk is dat? 

Wat zijn de mooiste steden aan de Oostkust? Wat te denken van steden zoals New York, Boston, Washington DC, Orlando en Miami, waar je uitgebreid kunt winkelen en prachtige bezienswaardigheden kunt bezoeken. 

Voor natuurliefhebbers is er ook veel te zien tijdens een vakantie aan de Oostkust van Amerika. In de meest noordelijke staten kun je walvissen spotten of wandelen in uitgestrekte bossen. De bossen staan vooral bekend om de Indian Summer: een spektakel van prachtige herfstkleuren.

Zuidelijker ligt het zonnige Florida, vooral geliefd om de uitgestrekte moerassen en alligators van de Everglades. Met een verscheidenheid aan landschappen en bruisende metropolen heeft dit deel van Amerika het allemaal.

Oostkust van Amerika.

5. Zuidelijke staten.

De Zuidelijke Verenigde Staten vormen een grote regio in het zuidoosten en zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. De Zuidelijke staten worden ook wel ”The Deep South’ of ‘Dixie’ genoemd.

Een vakantie naar het zuiden van Amerika staat gelijk aan blues muziek, de bekende steden Nashville en Memphis, historische plantages en moerasgebieden met zonnende alligators.

Bezoek je het diepe zuiden van Amerika, dan kom je onder andere door de staten: Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Texas, South Carolina, Tennessee en Virginia. 

Tijdens je vakantie in het zuiden van Amerika mag je de stad Nashville met de bezienswaardigheden absoluut niet overslaan. Nashville is namelijk de hoofdstad van de staat Tennessee, maar staat ook wereldwijd bekend als de hoofdstad van de country- en westernmuziek.

Ook de staat Texas hoort bij de Deep South. Maak je een rondreis door Texas, dan kom je steden zoals Houston, Dallas en Austin tegen. Maar voordat je Texas bereikt, maak je eerst nog een stop in New Orleans.

De geschiedenis van New Orleans is rijk en dat zie je terug in de bezienswaardigheden van New Orleans. Die zijn talrijk en divers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het French Quarter, de Cabildo en ervaar de Franse en Spaanse invloeden van de stad.

Een reis door de zuidelijke staten van Amerika is divers, muzikaal en kun je eindigen in het zonrijke Florida, waar een bezoek aan Miami, Orlando en Everglades National Park natuurlijk niet mag uitblijven.

zuidelijke staten Amerika kanon Amerikaanse vlag
Zuidelijke staten van Amerika.

6. Noordwest Amerika.

Ga op rondreis door noordwest Amerika en ontdek schitterende Nationale Parken en talloze prachtige bezienswaardigheden. Op vakantie naar het noordwesten van Amerika is verrassend, uniek en gevarieerd.

Langs de kust van Washington en Oregon vind je namelijk uitgestrekte stranden en ruige kliffen. Maar in het binnenland zie je geheel onverwacht een woestijngebied, waar het hele jaar door de zon volop schijnt.

En in het uiterste westen van noordwest Amerika tref je spuitende, kleurrijke geisers en briesende bizons aan in het schitterende Yellowstone.

Een roadtrip door noordwest Amerika is voor ieder wat wils, want behalve woeste natuur, kun je ook een stop maken bij enkele bekende steden van het Noordwesten.

Het bruisende Seattle, cowboy stad Denver, het zonnige Salt Lake City en het eigenaardige Idaho Falls zijn zeker een bezoek waard.

Hoogtepunten van een rondreis door Noordwest Amerika zijn Olympic National Park en Crater Lake National Park. Twee pareltjes die je absoluut niet mag missen.

Kust van Oregon.

7. Hawaii.

Hawaii is een vulkanische eilandengroep die je eens in je leven bezocht moet hebben. Van paradijselijke witte stranden tot vulkaanlandschappen en van ongerepte natuur tot een spectaculair onderwater leven. Hawaï heeft het.

Hawaii, gelegen in de Stille Oceaan, is één van de vijftig Amerikaanse staten en is een archipel met verschillende vulkanische eilanden. Er zijn acht grote eilanden, waarvan er zes toegankelijk zijn voor toeristen.

De eilanden Oahu, Maui, Lanai, Kauai, Molokai en The Big Island zijn het bekendst en worden het meest bezocht. Denk nu niet dat een droomvakantie naar Hawaii, Amerika er voor jouw niet inzit, want een vakantie naar Hawaii kost minder dan jij denkt.

Je kunt namelijk tijdens je vakantie in West Amerika gewoon een ticket naar Hawaii boeken. Vanaf Los Angeles is het ongeveer 6 uur vliegen en de prijs van een vliegticket is een lachertje. Dit kost een vakantie naar Hawaii.

Bezoek je een van de eilanden vergeet dan deze belangrijke bezienswaardigheden niet te bezoeken: Oahu, Waikiki Beach, Pearl Harbor, Waimea Canyon, Haleakala National Park, Maui, Vulcanoes National Park en de Road to Hana.

reizen hawaii maui
Maui, Hawaii.

8. Alaska.

Zo groot als Alaska is, zo groot is ook de schoonheid en dan vat je de grootste én meest ongerepte staat van Amerika heel goed samen.

Een uitgestrekte wildernis overschaduwt de relatief kleine steden, zoals bijvoorbeeld Anchorage met zijn vele bezienswaardigheden en de hoofdstad Juneau, een merkwaardige stad die je alleen via het water bereikt.

Andere bekende steden in Alaska zijn: Fairbanks, Unalaska en Sitka. De helft van alle inwoners woont in, of in de buurt, van Anchorage.

De wildernis van Alaska trekt zowel natuurliefhebbers als toeristen, maar de steden zijn vaak het startpunt voor het verkennen van de prachtige bezienswaardigheden en ongerepte natuurschoonheid.

De oogverblindende Nationale Parken Denali en Kenai Fjords horen absoluut op je Alaska to-do lijstje te staan.

Als je op vakantie naar Amerika gaat en Alaska bezoekt, dan kom je voor de bijzondere natuur. En in die betoverende natuur leven wilde dieren, die je zomaar tijdens je reis kunt tegenkomen. Van beren, wolven, zeehonden, vossen, lynxen tot orka’s. Alaska is een van de meest bijzondere staten van de Verenigde Staten van Amerika.

Wildlife in Alaska, Amerika.

9. Amerika en Canada.

Denk ook eens na om een vakantie naar Amerika te combineren met Canada. Want tijdens een rondreis door het westen van Canada en Amerika, krijg je het beste van twee werelden.

Zo kun je de reis bijvoorbeeld beginnen in het schitterende Yellowstone National Park in Amerika.

Om vervolgens de staat Montana te doorkruisen en de grens met Canada over te gaan. Via het Amerikaanse Glacier Park, rijd je namelijk zo de Canadese Rocky Mountains in, waar je het oudste natuurpark van Canada, Banff National Park kunt bezoeken.

In Banff zie je een afwisselend landschap van hoge bergpieken, uitgestrekte gletsjers, bossen en diepblauw gekleurde meren. Let goed op, want bijvoorbeeld een beer of berggeit langs de kant van de weg spotten, is niet uitzonderlijk in Canada.

Via de schitterende Icefield Parkway, rijd je door naar Jasper, dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer.

Verlaat de Rocky Mountains en rijd naar het beroemde skioord Whistler. Een totaal andere natuur, maar net zo mooi.

Eindig je reis in Vancouver, een walhalla voor natuurliefhebbers. Ga hier wandelen op Vancouver Island en als je geluk hebt, spot je onderweg beren, herten, poema’s en wolven. Maar Vancouver is ook een uitstekende plek om walvissen te spotten, bultruggen en natuurlijk de orka.

Op vakantie naar Amerika én Canada is er één om nooit te vergeten!

Combinatie reis Amerika – Canada.

8. Top 3 | Meest geboekte reizen naar Amerika.

Van onze vertrouwde Amerika partners en specialisten hebben wij de top drie meest geboekte Amerika reizen op een rij gezet. Onderstaande drie Amerika reizen worden bij onze Amerika specialisten zoals Tui, 333Travel en Tenzing Travel het vaakst geboekt.

Dit komt omdat de reizen populair zijn, scherp geprijsd, naar de bekende bezienswaardigheden in Amerika afreizen en een goede kwaliteit-prijs verhouding hebben.

Top 3 | Amerika reizen.

De meest geboekte reizen naar Amerika zijn populair omdat ze scherp geprijsd zijn en je de bekendste Amerika bezienswaardigheden ziet.

Rainbow Bridge National Monument

Highlights of the Wild West!

Rondreis westen van Amerika

Tijdens deze reis naar het westen van Amerika, ervaar je de ultieme vrijheid om met je eigen huurauto van hoogtepunt naar hoogtepunt te rijden.

Vind jouw reis
alligator-in-florida

Fly Drive Florida en pretparken!

Ontdek Florida tijdens een roadtrip

Florida heeft prachtige bezienswaardigheden, een schitterende kustlijn, zuidelijke invloeden, ongerepte witte zandstranden en turquoise wateren.

Vind jouw reis
gratis-musea-new-york-bezoeken

Stedentrip naar New York City!

Een low-budget stedentrip

Geniet van deze hippe en geweldige metropool. De stad kent ontelbaar veel bezienswaardigheden, geweldige winkelmogelijkheden en enorm veel entertainment.

Vind jouw reis

9. Vakantie Amerika: met de camper of auto?

Er zijn verschillende manieren om in Amerika te reizen. Dit kan met de auto, camper of per motor. Maar wist jij dat je zelfs met de boot naar Amerika kunt reizen? Of dat je een rondreis in Amerika kunt maken met de bus?

Er zijn dus verschillende manieren om door de verenigde Staten te reizen. Kies altijd dat vervoermiddel dat het beste bij jou of je gezin past.

Een aantal manieren om daar Amerika te reizen:

Autorondreis Amerika.

Rondreizen per huurauto door Amerika is ideaal, want je kunt heel wat kilometers afleggen waardoor je prachtige bezienswaardigheden en natuurgebieden kunt bezichtigen. Ook kun je met de auto offroad en bezoek je plekken in Amerika waarvan je het bestaan niet wist.

Toeren in een comfortabele huurauto is dé manier van vakantie vieren in Amerika. Het kan zomaar zijn dat je ’s morgens een beer ziet en ’s middags aan de afgrond van een diepe canyon staat, en in de avond overnacht in een bijzondere accommodatie.

Een leuke bijkomstigheid: de benzine in Amerika kost niets, vergeleken met Europese prijzen.

Amerika is het perfecte land om per autorondreis te verkennen. De wegen zijn in de Verenigde Staten namelijk zeer goed begaanbaar en elke stad of Nationaal Park is tijdens je rondreis per auto uitstekend te bereiken. Amerika is het perfecte land voor de ultieme roadtrip.

Kies jouw favoriete gebied in Amerika en bekijk het uitgebreide aanbod van verschillende Amerika reisorganisaties. Alle autorondreizen in Amerika zijn volledig aanpasbaar. Op deze manier stel jij jouw ideale rondreis door Amerika samen.

Ook bieden de Amerika specialisten volledige pasklare autorondreizen door Amerika aan. Je hoeft alleen maar in de auto plaats te nemen en roadtrippen maar.

Vakantie Amerika met de camper.

Rijd met een camper door het zuidwesten van Amerika en bezoek de bekendste bezienswaardigheden. Met een camper op vakantie in Amerika is een ‘once in a lifetime experience’.

Huur een camper en maak een rondreis om nooit te vergeten. De keuze is reuze, want je hebt maar liefst 50 schitterende staten om uit te kiezen. Met zo’n grote veelzijdigheid heb je aan één camperreis niet voldoende, maar je kunt natuurlijk altijd nog terug.

Breng een bezoek aan een van de vele betoverende natuurparken of maak een stop bij steden zoals Los Angeles en San Francisco met de bekende Golden Gate brug. 

Een camper huren in Amerika is ook een leuke manier van reizen, want jij bepaalt waar je stopt onderweg. Rijd met de camper langs alle belangrijke bezienswaardigheden of stop op verrassende plekken die niet van tevoren zijn aangegeven.

Boek je camperreis in de Verenigde Staten op tijd, want dan profiteer je van de beste prijzen, maar laat je ook goed adviseren, want het is belangrijk om een camper te huren die bij je past.

Wil jij een camper in Amerika huren? Dat kan bij verschillende organisaties. Ga er op uit met het hele gezin of huur een camper voor twee personen en trek rond in je eigen tempo.

camper reizen Amerika RV camper monument valley
Camper reis door Amerika.

Amerika met de motor.

Heb jij wel eens gedroomd om met een Harley Davidson door Amerika te toeren? Een motorvakantie in Amerika is een fantastische belevenis.

Een motorvakantie in de Verenigde Staten geeft een gevoel van onafhankelijkheid. Het is een schitterend avontuur. De landschappen, steden, bijzondere bezienswaardigheden en de Nationale Parken van Amerika zijn indrukwekkend om te zien.

Je kunt er voor kiezen om individueel met een motor door Amerika te reizen of deel te nemen aan een groepsreis.

Ben je avontuurlijk ingesteld en regel je graag veel zelf, kies dan voor een individuele reis, maar wil je liever dat alles van A tot Z voor je geregeld is, neem dan deel aan een motor groepsreis. De groep bestaat vaak uit 14 tot 16 personen.

Vervul je droom en toer op een motor (bijvoorbeeld een Harley Davidson) door Amerika. 

Onderstaande Amerika organisaties nemen je graag mee voor een onvergetelijke en zorgeloze motorvakantie.

–> UStravel.nl. Schitterende motorreizen.

–> Riksja Travel. Stel je eigen Amerika reis samen.

–> Exit-reizen. Motorreizen door Amerika.

De verkeersregels in Amerika.

De wegen in Amerika zijn perfect om een roadtrip te maken. Wij vinden het heerlijk om met de auto door Amerika te toeren. En natuurlijk kun je eindeloos over brede wegen rijden, maar let op, want er doemt altijd wel ergens een auto van de Highway Patrol op.

Zomaar uit het niets, midden in de woestijn. Je mag de huurauto aan de kant zetten en de vriendelijke agent vertelt je vervolgens wat er allemaal mis ging, terwijl jij zorgeloos over de Amerikaanse snelweg aan het toeren was.

Sommige verkeersregels in Amerika zijn net even iets anders dan bij ons en het is daarom belangrijk om te weten welke verkeersregels er in Amerika zijn.

–> Lees ons artikel over de verschillende verkeersregels in Amerika.

verkeersbord-amerika-verkeersregels
Verkeersborden in Amerika.

10. Maak een roadtrip door Amerika.

Verken Amerika met een onvergetelijke roadtrip. Of je nu met de auto, camper, bus, trein of motor reist, maak een schitterende roadtrip door de Verenigde Staten, het land waar alles mogelijk is.

Stop tijdens je roadtrip bij één van de vele Nationale Parken, ontdek de prachtige kusten van Amerika, geniet van bruisende steden of maak een wandeling in een afgelegen State Park.

Omdat Amerika groot is, zijn de afstanden die je kunt afleggen ook ontzettend groot. Stippel daarom je roadtrip in de USA van tevoren goed uit, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

In het artikel 15 prachtige roadtrips in de Verenigde Staten kun je meer dan voldoende inspiratie opdoen.

Veel reizigers die op vakantie naar Amerika gaan, bezoeken als eerste het westen van de VS. Het prachtige Californië leent zich uitstekend voor een roadtrip.

Ben je van plan om en roadtrip door het zuidwesten van Amerika te maken, dan zijn deze 7 spectaculaire roadtrips in het westen van Amerika wellicht iets voor jou.

Er zijn enorm veel roadtriproutes om uit te kiezen. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen. Natuurlijk zijn er een aantal klassieke roadtrips in Amerika die we je aanraden.

Op onze pagina reizen vind je inspiratie voor je roadtrip in de VS. Kies voor de wereldberoemde Route 66 of maak een roadtrip langs de westkust of de oostkust van Amerika.

11. Op vakantie naar Amerika.

Je hebt eenmaal besloten om die vette roadtrip in Amerika te gaan maken, maar waar moet je in hemelsnaam beginnen?

Geen land lijkt vertrouwder dan de Verenigde Staten van Amerika, want in films en op televisie zijn veel hoofdrollen weggelegd voor bekende bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld en de Golden Gate Bridge.

De populaire muziek van Amerika begon met jazz uit New Orleans en veroverde vervolgens de hele wereld. Maar er is nog veel meer.

Natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de Grand Canyon, maken grote indruk op de meest ervaren reizigers en een bezoek aan Yosemite National Park laat een diepe indruk achter.

We kunnen helaas niet alle bezienswaardigheden van Amerika benoemen, maar ga je op vakantie naar Amerika dan zijn dit onze favorieten bezienswaardigheden en de beste plekken om in Amerika te bezoeken.

De leukste bezienswaardigheden.

Als mensen voor de eerste keer op vakantie naar de USA willen, kun je grofweg zeggen dat ze vier bekende gebieden in Amerika willen zien. Ofwel het zuidwesten, Florida, New York of de zuidelijke staten van Amerika.

Reizigers die voor een tweede of derde keer een rondreis door Amerika maken, bezoeken vaak de overige delen.

Hieronder geven we tips over de leukste en mooiste bezienswaardigheden als je voor de eerste keer naar Amerika op vakantie gaat. We benoemen bewust geen steden, want die komen later nog aan bod.

Voor uitgebreide informatie over alle overige bezienswaardigheden in Amerika kun je hier terecht.

Leukste bezienswaardigheden zuidwest Amerika:

 • Yosemite National Park
 • Death Valley National Park
 • The Albuquerque International Balloon Fiesta
 • Lower & Upper Antelope Canyon
 • Mighty 5 National Parks
 • Route 66
 • Bryce Canyon National Park
 • Monument Valley
 • Mesa Verde National Park
 • Valley of Fire
 • Hoover Dam
 • Grand Canyon National Park

Uiteraard zijn dit niet alle bezienswaardigheden van het zuidwesten van Amerika, lees voor meer informatie onze artikelen: 50 schitterende bezienswaardigheden in Californië of Californië met kinderen.

Mooiste bezienswaardigheden Florida:

 • Everglades National Park
 • Waikiki Springs State Park
 • Myakka River State Park
 • Sanibel Island & Captiva
 • Daytona Beach
 • Busch Gardens
 • Florida Panhandle
 • Bezienswaardigheden omgeving Orlando

Wil je tijdens je vakantie in Florida nog meer bezienswaardigheden ontdekken? Lees dan ons artikel: 50 top dingen om te zien tijdens een roadtrip door Florida.

Leukste bezienswaardigheden New York:

 • Vrijheidsbeeld
 • Harlem
 • Brooklyn Bridge
 • Empire State Building
 • High Line Park
 • 9/11 Memorial & Museum
 • Hudson Yards Observation Deck
 • Williamsburg New York
 • Central Park

Bovenstaande bezienswaardigheden in New York zijn slechts het topje van de ijsberg. Manhattan kent zoveel toffe bezienswaardigheden dat één bezoek aan New York City niet voldoende is.

Wil jij zoveel mogelijk uit je stedentrip in New York City halen? Check dan ons artikel: 100 dingen om te doen in New York.

Mooiste bezienswaardigheden zuidelijke staten van Amerika.

 • Rondreis door Georgia
 • Nashville, Tennessee
 • Natchez, Mississippi
 • Rondreis door Alabama
 • Great Smoky Mountains National Park
 • Graceland
 • New Orleans’ French Quarter
 • Boone Hall Plantation

Met name de steden Nashville, Memphis, Savannah, Houston, New Orleans en Atlanta zijn de grootste bezienswaardigheden in de zuidelijke staten van Amerika, maar ook hier geldt: er is veel te veel te zien voor één bezoek.

De mooiste steden.

Wild West-vibes in Colorado, strakke hoogbouw hotels in Waikiki Beach op Hawaï, Spaanse architectuur in Texas – geen twee steden in Amerika zijn hetzelfde.

Het landschap van de Verenigde Staten van Amerika is divers en de steden zijn prachtig ontworpen – het land doet zijn volkslied “America the Beautiful” uit het einde van de 19e eeuw absoluut zijn eer aan.

Plan je een vakantie naar Amerika? Dit zijn, naast New York City, Los Angeles, Miami en San Francisco de meest pittoreske, mooiste en indrukwekkende steden die je gezien moet hebben.

 • Honolulu, Hawaii
 • Seattle, Washington
 • Chicago, Illinois
 • San Diego, Californië
 • Anchorage, Alaska
 • Virginia Beach, Virginia
 • New Port, Rhode Island
 • Breckenridge, Colorado
 • Savannah, Georgia
 • Salt Lake City, Utah
 • San Antonia, Texas
 • Orlando, Florida

Nationale Parken & State Parken die de moeite waard zijn.

Als je op vakantie naar Amerika gaat, sla dan de Nationale & State Parken van Amerika absoluut niet over. Amerika beschikt over vele prachtige natuurparken, verspreid over het hele land, waarvan enkele tot de mooiste ter wereld behoren.

De diversiteit van de natuur in Amerika is enorm, waardoor elk Nationale & State Park zijn eigen schoonheden en bijzondere kenmerken heeft.

Het verschil tussen een State Park en een National Park is dat de eerste door de staat wordt beheerd en een National Park door de federale regering. Qua schoonheid doen ze niet voor elkaar onder.

Tijdens je rondreis in Amerika kun je helaas niet alle parken bezoeken, maar hieronder een kleine greep uit de mooiste en meest indrukwekkendste National & State Parken van de Verenigde Staten die je kunt bezoeken.

 • Yosemite National Park
 • Grand Canyon National Park
 • Joshua Tree National Park
 • Valley of Fire State Park
 • Death Valley National Park
 • Zion National Park
 • Bryce National Park
 • Yellowstone National Park
 • Grand Teton National Park
 • Everglades National Park

De bekendste en meest bezochte National & State Parken van Amerika vind je op onze National Park pagina.

Het Amerika National Park Magazine.

Ben jij voorbereidingen aan het treffen voor een vakantie naar Amerika, dan is het handig om te weten dat USA Roadtrip Fan meerdere digitale magazines heeft uitgebracht over de Nationale Parken van Amerika.

Elk National Park Magazine bestaat uit maar liefst 100 pagina’s. Het tijdschrift staat boordevol met prachtige foto’s, tips en inspirerende verhalen over de Nationale Parken van Amerika.

Elke uitgave geeft je als lezer inzicht in het park, het landschap, de geschiedenis, de wilde dieren, de belangrijkste bezienswaardigheden en nog veel meer.

Met schitterende fotografie en verhelderende artikelen inspireert het National Park tijdschrift je om de wonderschone Nationale Parken van Amerika te bezoeken.

Het magazine sluit af met handige routes voor een verblijf van 1, 2 of 3 dagen in een National Park.

Kortom: Een geweldig handig hulpmiddel bij het plannen van je reis. Maak je bezoek aan de Nationale Parken tot een groot succes en bestel nu één van onderstaande edities.

 • Yosemite National Park magazine
 • Grand Canyon National Park magazine
 • Yellowstone National Park magazine
 • Zion National Park magazine
 • Rocky Mountain National Park magazine
 • Great Smoky Mountains National Park magazine
national-park-magazine

Interessante staten om te bezoeken.

De natuur in Amerika is spectaculair en biedt een oneindig aantal mogelijkheden voor een vakantie of rondreis in de States. Wat de meest interessante staten in Amerika zijn, is natuurlijk persoonlijk, want waar de één houdt van grillige bergtoppen, zwijmelt de ander weg bij schitterende watervallen.

In de mooiste staten van de Verenigde Staten van Amerika, kun je bijvoorbeeld wandelen, maar ook met een boot of kano varen of met een auto of camper door een prachtig natuurgebied rijden.

Bezoek je tijdens je vakantie in Amerika verschillende staten, dan zie je prachtige stranden in Californië tot briesende bizons in Yellowstone National Park.

Natuurgebieden wisselen elkaar af met grillige bergtoppen, heldere meren, kolkende rivieren en sidderende zandkorrels in Death Valley.

Alligators liggen al zonnend langs de weg in Florida en ruimtevaarders wuiven naar je in Houston, Texas. Lady of Liberty is te bewonderen in het bruisende New York City en het Hollywood Sign verwelkomt je in Los Angeles.

Maak een keuze uit een van de interessante en mooiste staten van Amerika.

Ontdek tijdens je Amerika vakantie gave activiteiten.

Mensen die voor de eerste keer op vakantie naar Amerika gaan, maken vooraf vaak een lijstje met dingen om te doen en bezienswaardigheden.

Bijvoorbeeld het bezichtigen van Nationale Parken, bekende steden, spannende sportwedstrijden en ze zoeken uit voor welke attracties ze tickets willen kopen.

Vaak denken ze dat ze hiermee goed voorbereid zijn voor een roadtrip naar de Verenigde Staten. Maar dat is niet altijd zo en kan wel eens heel anders uitvallen tijdens je vakantie.

Wil je bijvoorbeeld tijdens je vakantie in de VS een baseball wedstrijd zien, dan kan het zo maar zijn dat er op dat moment alleen nog maar dure kaarten beschikbaar zijn. Dit komt omdat je last-minute kaarten koopt.

Voorkom dat je tijdens je reis nog tickets moet kopen voor bepaalde activiteiten, omdat je dan misschien de boot mist, de kaarten veel te duur zijn of je erg lang in de rij staat bij bepaalde attracties.

Tip | kopen van tickets voor activiteiten.

De tip is om je tickets voor je vakantie naar Amerika al te bestellen. Op deze manier hoef jij tijdens je rondreis in Amerika nergens meer druk over te maken.

De tickets staan in je telefoon of heb je geprint en kun je direct tonen. Heb je van tevoren tickets gekocht, dan mag je bij sommige attracties zelfs de rij overslaan.

Dus als jij een rondreis door de VS gepland hebt, maar nog geen tickets voor bezienswaardigheden, tours, attracties of wedstrijden hebt, geven we hieronder de top 3 beste aanbieders van online tickets voor attracties en bezienswaardigheden in Amerika.

–> Viator is een bedrijf van het wereldberoemde Tripadvisor en biedt wereldwijd meer dan 200.000 tours, attracties en bezienswaardigheden aan.

–> Get Your Guide is al jaren een platform, geleid door jonge mensen, dat wereldwijd de beste activiteiten verzamelt en aanbiedt.

–> Bij Undercover Tourist koop je de beste en voordeligste tickets voor Disneyland Amerika en de Universal Studios Themaparken.

De meest romantische accommodaties.

Wat is er nu lekkerder dan na een hotelovernachting aan de Californische kust zó het strand op te lopen? In Los Angeles vind je naast prachtige stranden ook gezellige restaurants en winkels. En terwijl de zon zakt, proost jij met een heerlijke cocktail… als dat geen vakantie is.

Geniet je liever van All Inclusive? In een luxe hotel aan zee in Florida ontbreekt het je aan niets. En in steden zoals Miami of Naples shop je een zomer outfit bij elkaar op de boulevard. De hotels aan de kust van Florida zijn ook heel geschikt voor een familievakantie.

Liever geen strandvakantie of All Inclusive boeken in Amerika, maar geniet jij meer van bruisende steden zoals New York City of Chicago? Boek dan een overnachting in een leuk boetiek hotel, een romantisch- of goed budget hotel in Amerika.

Na een lange dag genieten in je accommodatie van de rust, maar wel gemakkelijk met de auto bereikbaar, dat zijn dé beste accommodaties in Amerika. Onderstaande drie organisaties helpen je met het vinden van de meest bijzondere hotels of motels.

Check hier overigens het belangrijkste verschil tussen een hotel en motel in Amerika.

Boek hier je hotel, appartement of vila in Amerika.

–> Booking.com heeft een gratis programma waardoor je flinke korting krijgt. Je kunt je accommodatie altijd gratis annuleren, wat handig is als je de route van je Amerika reis omgooit.

–> TuiVillages, is een overzichtelijk website met vakantiehuizen. Je huurt op de website de mooiste vakantiehuizen in heel Amerika.

–> Gebruik Trivago om zeker te weten dat je de juiste prijs betaalt voor een accommodatie. De website vergelijkt diverse hotelprijzen en je profiteert van geweldige aanbiedingen.

12. Reisgidsen en boeken over Amerika.

Veel van onze informatie voor onze reizen naar Amerika verzamelen wij via internet of via social media. Maar zelfs in deze digitale wereld, waar je bijna alles online kunt vinden, gebruiken wij ook nog steeds reisgidsen over Amerika.

Natuurlijk kun je veel online vinden, maar de pareltjes, onbekende en bekende steden, top bezienswaardigheden en de mooiste natuurgebieden van de USA ontdek je in reisgidsen.

In de Amerika reisgidsen staat in een beknopt overzicht, waar je tijdens je vakantie in de Verenigde Staten moet zijn, wat je absoluut niet mag overslaan of juist niet moet bezoeken. Lees ons artikel: de mooiste en beste reisgidsen over Amerika.

Een aantal van onze favoriete Amerika reisgidsen zijn:

Zuidwest Amerika reisgidsen.

Florida reisgidsen.

New York reisgidsen.

Reisgidsen Amerika algemeen.

Zit je eenmaal in dat vliegtuig, dan wil je wellicht ook iets meer te weten komen over de Verenigde Staten van Amerika?

Er zijn tientallen interessante en leuke boeken over Amerika uitgebracht, maar ook hierin hebben wij zo onze voorkeur.

Niets is prettiger dan weg dromen en inspiratie opdoen uit een goed boek. En als dat boek ook nog eens over Amerika gaat, helpt je dit alleen maar om de Verenigde Staten van Amerika beter te begrijpen.

Wil jij meer weten over bepaalde gebeurtenissen, bekende personen of over de geschiedenis van Amerika? Dan vind je in in dit artikel de top 30 meest gelezen boeken over Amerika.

Een aantal van onze favoriete boeken over Amerika zijn:

13. Vakantie Amerika met kinderen.

Veel reizigers vragen zich af of een vakantie naar Amerika met kinderen haalbaar is? Hier kunnen we kort en krachtig in zijn: Ja! Een vakantie naar Amerika met kinderen is er één om nooit te vergeten.

Een rondreis door Amerika of roadtrip door de USA is juist ideaal met kinderen. Omdat Amerika groot is, kies je vaak voor één of twee staten om door te reizen. Hierdoor kun je bekende bezienswaardigheden afwisselen met bruisende steden en schitterende natuur.

Op deze manier is er voor ieder wat wils en heeft het hele gezin iets aan de vakantie.

Ga je op vakantie naar Amerika met het gezin, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld je reis beginnen in New York en heerlijk uit eten in kindvriendelijke restaurants in New York om vervolgens door te vliegen naar het westen van Amerika.

Rijd met de kinderen in een camper langs de westkust of maak juist een roadtrip in Florida.

Zo hebben wij ooit tijdens een kerstvakantie geskied in Colorado en tijdens de kerst Las Vegas met onze kinderen bezocht. Twee reizen waar onze kinderen het nog steeds over hebben.

Hoe dan ook, een reis naar Amerika kost geld, waar veel gezinnen een lange tijd voor moeten sparen. Ontdek daarom eerst eens wat kinderen leuk vinden om te doen in Amerika.

Ons artikel: dit willen kinderen zien in Amerika helpt je daarbij.

Amerika (kinder) reisspecialisten).

Er zijn Amerika specialisten die specifieke reizen naar Amerika met kinderen aanbieden. Het reisbureau weet na jaren lange ervaring precies wat kinderen leuk vinden in de USA en daar is de reis op afgestemd. Een reis die zowel leuk is voor kinderen als voor volwassenen.

Vind zowel bij Riksja reizen als bij 333Travel vakanties naar Amerika die kinderen ook leuk vinden.

14. Vakantie Amerika: Onze ervaringen.

Onze reizen naar Amerika en onze ervaringen, kunnen we natuurlijk niet in één alinea samenvatten, vandaar ook de oprichting van USA Roadtrip Fan.

Wat we wel kunnen doen, zijn een aantal highlights van Amerika en onze belangrijkste ervaringen met jullie delen, zodat je hier rekening mee kunt houden voordat je naar Amerika reist.

Amerika vakantie met een klein budget.

Jaren geleden vertrokken wij met een klein budget naar Amerika, maar eerlijk is eerlijk, die tijden zijn voorbij. Je droomreis naar Amerika kost geld en de USA bezoeken met een klein budget is verleden tijd.

Natuurlijk kun je kamperen in Amerika om zo kosten te besparen en met een klein budget te reizen, maar over het algemeen kun je zeggen dat een vakantie naar Amerika behoorlijk veel geld kost.

Waar je vroeger voor € 40 – € 50 euro een overnachting kon boeken, betaal je daar tegenwoordig €80 – €250 per nacht voor. Onze ervaring is dat een vakantie naar Amerika ongeveer € 100 per persoon, per dag kost.

Fastfood of gezond eten tijdens je vakantie in Amerika?

De fabel dat je in Amerika alleen maar fastfood kunt eten is klinkklare onzin. Tijdens al onze reizen naar de VS hebben wij natuurlijk genoten van vette hamburgers en overheerlijke pancackes, maar je kunt in Amerika ook gezond eten.

Er zijn genoeg restaurants waar je vegan, vegetarisch of gezonde snacks vind en in de supermarkt haal je gewoon groenten en fruit, niet goedkoop, maar onze ervaring is dat je er voor kunt kiezen om in Amerika gezond te eten.

Met de auto of camper op vakantie in Amerika?

De meeste van onze vakanties in Amerika hebben wij met een auto gedaan. Wij hebben ook een keer een rondreis door Amerika gemaakt met een camper, maar onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de auto. Dit omdat ons gezin uit 5 personen bestaat.

Onze ervaring is, dat het overigens niet veel uitmaakt qua budget. Een auto huren in Amerika is dan wel goedkoper dan een camper huren, maar door met een camper in Amerika te reizen, geef je weer minder geld uit aan accommodaties. Huur je een camper, dan gebruik je meer benzine, maar met een auto leg je weer meer kilometers af.

Reizen met een camper door Amerika is, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, niet goedkoper, maar meer een persoonlijke afweging.

Auto of camper huren in Amerika? Kijk naar je budget, gezinssamenstelling en de soort vakantie die je wilt beleven en maak dan de juiste afweging.

Boek je een korte of lange vakantie naar Amerika?

Wij durven hardop te zeggen dat een korte vakantie naar Amerika net zo leuk is als bijvoorbeeld drie weken rondreizen in de Verenigde Staten van Amerika.

Want tijdens de herfst-, voorjaars- of kerstvakantie Amerika bezoeken, is juist een hele beleving. Onze ervaring is dat het tijdens het voor- of najaar juist goed vertoeven is in Amerika. Er zijn tijdens deze periode heerlijke temperaturen en veel minder toeristen.

Een korte vakantie naar Amerika, in plaats van een lange vakantie, kost ook minder geld, omdat je nu eenmaal minder uitgeeft. Denk hierbij aan de autohuur, huur van accomodaties, uit eten en het bezoeken van attracties.

Wil je tijdens de zomervakantie naar Amerika, besteed je tijd dan goed en boek een lang vakantie, maar bijvoorbeeld één week New York City bezoeken behoort ook gewoon tot de opties.

Onze leukste vakantie naar Amerika!

Onze leukste vakantie naar Amerika? Het is natuurlijk onmogelijk om hierop antwoord te geven. Want al onze ervaringen met Amerika zijn speciaal en bijzonder geweest. Wij hebben bijvoorbeeld memorabele vakanties in de States gehad, maar ook een aantal verrassende.

Zo vielen onze monden open van verbazing van de prachtige natuur in het noorden van Amerika en zijn we verliefd geworden op een beer die langs ons zwembad liep in Lake Tahoe.

We hebben tranen gelachen tijdens een rit door Death Valley en hebben geskied in Colorado, in de mooiste poedersneeuw die we ooit in ons leven hebben gezien.

Op een schietbaan in Orlando hebben we met zware machinegeweren geschoten, maar ook een schildpad van de dood gered in de Great Smoky Mountains om vervolgens een onvergetelijke cruise vanaf Miami te maken.

We hebben gedobberd in een infinity pool in onze gehuurde villa in Phoenix, hebben ons verloofd in Los Angeles, Amerikaanse vrienden gemaakt op de top van een berg in Sedona en een indrukwekkend gesprek gehad met een zwerver in New York City.

Hiermee willen we zeggen, dat wanneer jij naar de VS gaat ook indrukwekkende, memorabele en verassende momenten gaat meemaken en we durven zelfs uit te spreken dat je vakantie naar Amerika een droomreis wordt.

Fijne vakantie!

Mocht je na het lezen van dit uitgebreide artikel nog vragen hebben over een vakantie naar Amerika, aarzel dan niet om ons een mail te sturen of laat een reactie achter, onderaan dit artikel.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button