Bezienswaardigheden AmerikaBlogGrand Canyon National Park

Mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon.

Uitzichtpunten Grand Canyon. Ga jij de Grand Canyon bezoeken? Dan zijn dit de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon op een rij. Want we willen tenslotte allemaal het mooiste uitzicht op deze fantastische kloof zien.

De Grand Canyon is ongeëvenaard en betoverend mooi.

Grand Canyon National Park ligt in de staat Arizona en de Grand Canyon is maar liefst 446 kilometer lang. De Grand Canyon is 1800 meter diep en 29 kilometer breed. Gelaagde banden van kleurrijke rotsen onthullen miljoenen jaren aan geologische geschiedenis.

De Grand Canyon is ongeëvenaard en de betoverende vergezichten vanaf de Rim (rand) zijn soms niet te bevatten. De Grand Canyon is niet alleen prachtig, maar ook gigantisch groot. Daarom heb ik de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon op een rij gezet. Ik heb de uitzichtpunten op volgorde gezet van West naar Oost, beginnend bij Hermits Rest.

 

national-park-magazine

 

Gebruik de shuttlebus voor de uitzichtpunten van de Grand Canyon.

Om de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon te ontdekken, dien je gebruik te maken van de shuttlebussen die in het Park rijden. De bussen vertrekken om de 30 minuten. Tijdens de zomermaanden ben je verplicht om de shuttlebus te nemen om zo te stoppen bij de verschillende uitkijkpunten.

–> Bekijk hier het uitgebreide schema van de shuttlebussen in Grand Canyon National Park.

Route rode shuttle bus Grand Canyon

De blauwe shuttlebus in het Park rijdt in de omgeving van Grand Canyon Village. Met de blauwe shuttlebus kom je geen uitkijkpunten tegen, maar je kunt deze bus gebruiken om over te stappen op de rode en oranje shuttlebus.

Route blauwe shuttle bus Grand Canyon

De oranje shuttlebus rijdt het meest naar oostelijke richting. Wil je de uitzichtpunten langs de Desert Road zien, dan zul je deze moeten bekijken met je huurauto, want de bus rijdt niet verder dan Yaki Point.

Route oranje shuttle bus Grand Canyon

Wil je zelf het uiterste oosten van de South Rim verkennen, dan kun je dit dus het beste met eigen vervoer doen. Je komt dan onder andere de volgende uitkijkpunten tegen:

 • Grand View
 • Mohave Point
 • Navajo Point
 • Lipan Point
 • Moran Point
 • Dessert View Point

 

Uitzichtpunten Grand Canyon.

Er zijn tientallen uitzichtpunten in de Grand Canyon, maar welk uitzichtpunt in de Grand Canyon is de mooiste? Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar als je onderstaande uitzichtpunten in de Grand Canyon bezoekt dan zie je volgens mij (en volgens kenners) de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon.

 

1. Hermit’s Rest Point.

Het is handig om je dag te starten bij het uiterste uitkijkpunt in het westen: Hermit’s Rest Point. Deze locatie heeft namelijk een café, toiletten en een cadeauwinkel. Het uitzicht vanaf Hermit’s Rest Point wordt enigszins belemmerd omdat de rand van de kloof hier dicht bebost is.

Maar wandel je iets verder door naar beneden, via Hermit Trailhead, dan krijg je direct een spectaculair uitzicht op de Canyon.

2. Pima Point. 

Bij Pima Point ervaar je een weids uitzicht over de Grand Canyon. Van alle uitzichtpunten in de Grand Canyon kun je hier het beste de rivier zien.

3. The Abyss.

Het uitkijkpunt The Abyss ligt uniek gelegen aan Hermit Rd in de Grand Canyon. Vanaf dit uitkijkpunt kun je namelijk diep de Canyon inkijken. Wel 914 meter de diepte in.

4. Mohave Point.

Mohave Point biedt spectaculaire uitzichten op bijvoorbeeld The Abyss en Pima Point. Bezoekers die bij dit uitkijkpunt naar het westen kijken, worden beloond met een glimp van uitkijkpunt Yuma, Cocopa en Havasupai Point. Op dit punt heb je wederom een prachtig uitzicht op de Colorado Rivier.

5. Hopi Point.

Hopi Point is misschien wel een van de mooiste uitkijkpunten van de Grand Canyon, maar dit is natuurlijk mijn bescheiden mening. Dit uitzichtpunt is omheind met een hek en je kijkt op dit punt uit op Dana Butte, dat zich boven de kloof bevindt.

Salt Creek loopt aan de ene kant van dit uitkijkpunt en Monument Creek ligt aan de andere kant van Hopi Point. Monument Creek gaat ook over in de Colorado-rivier en creëert de Granite Rapids.

Hopi Point heeft een van de meest onbelemmerde uitzichten op de West Rim en is de ideale plek voor bezoekers om een ​​aantal indrukwekkende en ontzagwekkende zonsondergangen te zien. Bij dit uitkijkpunt zijn trouwens ook toiletten aanwezig.

uitzichtpunt grand canyon national park

6. Powell Point.

Het uitkijkpunt Powell Point bereik je door een korte wandeling. Dit punt ligt verder in de Grand Canyon dan andere uitkijkpunten. Hier is een monument gebouwd om John Wesley Powell te herdenken. Powell Point is ook een belangrijk uitkijkpunt om prachtige zonsondergangen te bekijken. Het is op dit punt vaak minder druk dan bij Hopi Point.

7. Yavapai Point.

Over mooie uitkijkpunten gesproken, daarvoor ben je bij Yavapai Pont aan het juiste adres. Hier vind je een enorm aantal vergezichten waar jouw camera super blij mee is. Yavapai Point wordt daarom ook, méér dan terecht, Panorama Point genoemd.

Yavapai Point is ook te bereiken via een korte wandeling vanaf Mather Point. Veel bezoekers kiezen ervoor om te parkeren bij Mather Point en door te wandelen naar Yavapai Point. Een kleine wandeling van 15 minuten (heen), maar met prachtige vergezichten.

8. Mather Point.

Het volgende uitkijkpunt dat je tegenkomt is Mather Point. Dit is zo’n uitkijkpunt bij de Grand Canyon dat echt super fotogeniek is. Wees er wel op voorbereid dat je niet de enige toerist bent bij dit uitkijkpunt. In de zomermaanden kan het hier dus erg druk zijn.

9. Ooh Aah Point.

Ooh Aah Point is een pittig wandelpad dat ligt bij de South Kaibab Trail en ongeveer 2,6 kilometer (heen en terug) lang is. De wandeling is prachtig en tijdens de wandeling kun je het hele jaar door vogels en ander wildlife spotten.

Zodra bezoekers het uitkijkpunt Ooh Aah bereiken, worden ze beloond met een panoramisch uitzicht op het oostelijke deel van de Grand Canyon.

10. Yaki Point.

Yaki Point bereik je met de oranje shuttlebus. Dit uitkijkpunt was ooit bereikbaar met de auto, maar de parkeerplaats is tegenwoordig veel te klein om de hoeveelheid reizigers te ontvangen.

Bezoekers die Yaki Point bezoeken, kunnen picknicken en het indrukwekkende uitzicht op Cremation Creek en Clear Creek zien. Dit is tevens ook het hoogste uitzichtpunt van de Grand Canyon. Je kunt zowel links als rechts de Canyon inkijken.

11. Moran Point.

Moran Point vind ik persoonlijk een prachtig uitzichtpunt in de Grand Canyon. Je kunt hier namelijk ‘de lagen in de Canyon’ goed zien. Geen groot uitzichtpunt, maar zeker de moeite waard.

uitkijkpunt grand canyon afgrond

 

Desert View Road uitzichtpunten. Zelf rijden.

Onderstaande uitkijkpunten aan de Desert View Road zijn alleen per auto bereikbaar, omdat er in dit deel van het Park geen shuttlebussen rijden. Deze uitkijkpunten liggen bij de oostelijke ingang van Grand Canyon National Park en zijn te bereiken via Desert View Rd 64.

Dit zijn de uitkijkpunten aan de Desert View Road, van oost naar west:

 • Desert View Point
 • Navajo Point
 • Lipan
 • Pinal
 • Papango
 • Zuni
 • Moran
 • Grandview
 • Shoshone

 

1. Desert View Point. 

Desert View Point it is het eerste uitzichtpunt dat je tegenkomt als je het National Park via de oostelijke ingang binnenkomt of het laatste uitzichtpunt voordat je het Park aan de oostkant verlaat.

De reden waarom dit uitkijkpunt zo populair is, is omdat je hier de Desert View Watch Tower en de Colorado River ziet. De Desert View Watch Tower is een bijzondere toren ontworpen door Mary Colter. De toren is gemaakt van steen en ontworpen in de stijl van de oude Pueblo-torens uit 1932.

Je kunt 85 treden naar boven klimmen om zo bij het observatiedek van de toren uit te komen, waar je een 360 ​​graden uitzicht hebt. Verder zijn er op dit punt een tankstation, toiletten, een winkel, restaurant en camping aanwezig. Zeer een stop waard.

2. Navajo Point.

Navajo Point ligt iets verder op de weg van Desert View Point. Ongeveer een kilometer naar het westen. Je kunt hier direct aan de kloof parkeren en eventueel picknicken. Het fijne aan dit uitzichtpunt is dat het hier niet zo druk is.

Het beeld van de Grand Canyon verschilt hier niet zo veel als bij Desert Point, maar je kunt bij dit uitzichtpunt wel heel mooie foto’s maken van de Desert View Watch Tower. Navajo Point is het hoogste punt aan de South Rim van de Grand Canyon.

3. Grandview Point.

Grandview Point is het zuidelijkste uitzichtpunt langs de zuidrand van de Grand Canyon. Het uitzicht wordt hier enigszins belemmerd door een aantal bomen, maar dat mag de pret niet drukken. Als je namelijk de Grandview Trail volgt, dan krijg je een fantastisch uitzicht op de Grand Canyon.

Grandview was de eerste plaats die werd ontwikkeld voor toeristen en het Grandview Hotel werd hier in 1908 gebouwd. Het is tevens ook het op een na hoogste punt van de South Rim.

uitzichtpunten grand canyon desert tower

 

Uitzichtpunten Grand Canyon.

Volgens kenners zijn Hopi Point, Yavapai Point en Mather’s Point de mooiste uitzichtpunten van de Grand Canyon. En natuurlijk kan ik dat alleen maar beamen.

Persoonlijk heb ik ook erg genoten van de uitzichtpunten bij Desert View Road. Deze uitzichtpunten in de Grand Canyon worden iets minder druk bezocht en het is leuk om met de auto naar de uitkijkpunten te rijden.

–> Wil jij meer informatie lezen over de Grand Canyon? Dat komt goed uit, want ik heb een uitgebreid artikel over de Grand Canyon geschreven (openingstijden, toegangsprijs, de ingangen van Grand Canyon, overnachten en  nog veel meer).

Uitgebreide informatie over Grand Canyon National Park

 

En, wat gaat jouw favoriete uitzichtpunt bij de Grand Canyon worden?

 

Ook leuk om te lezen over de Grand Canyon.

–> De mooiste wandelroutes van de Grand Canyon.

–> Vind een mooie reis naar de Grand Canyon.

–> Hier overnacht je bij de Grand Canyon.

–> Download gratis kaarten van de Grand Canyon. Super handig!

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Grand Canyon op een rij.

–> Ken jij het prachtige Dead Horse Point State Park? 

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Grand Canyon National Park? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar de Grand Canyon aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar de Grand Canyon.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar de Grand Canyon.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in de Grand Canyon.

Zoek overnachtingen

Camper huren Grand Canyon.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Grand Canyon.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button