BlogEten & drinkenNew York

Uit eten met kinderen in New York.

Kun je uit eten met kinderen in New York? Die vraag wordt mij wel eens gesteld. Ik ben dan altijd een beetje verbaasd, want waarom zou dat niet kunnen? Het is helemaal niet nodig om in New York naar een fastfood restaurant te gaan om met je kinderen uit eten te gaan. Er zijn in New York bijvoorbeeld meer dan voldoende ‘kindvriendelijke restaurants’ waar je uit kunt kiezen.

Er zijn in New York meer dan voldoende ‘kindvriendelijke restaurants’.

Families die een bezoek aan New York City brengen, hebben misschien wel te veel mogelijkheden waar ze uit kunnen kiezen. En om dan een goede keuze voor het juiste ‘kindvriendelijke restaurant’ te maken kan overweldigend zijn.

Wanneer je in New York voor een ‘dim sum restaurant’ of voor een ‘pizza restaurant’ kiest dan zit je bij kinderen al snel goed. Maar je kunt ook eens proberen om een andere keuze te maken. Om voor een restaurant te kiezen waar zowel jij en de kinderen het eten heerlijk vinden. Daarom heb ik een lijst van restaurants gemaakt waar je uit eten kunt met kinderen in New York.

 

Uit eten met kinderen in New York, tips.

Laat ik beginnen met een aantal tips te geven voor je uit eten gaat met de kinderen in New York. New Yorkers denken namelijk dat jij onderstaande tips ook weet.

  • Eet wat vroeger – wanneer je in New York gaat dineren tussen 17:00 en 19:00 uur, dan heb je veel minder kans dat de kinderen andere restaurantgangers ‘storen’, die geen kinderen aan hun tafel hebben. Ga je tijdens dit tijdstip uit eten dan zul je zien dat er nog veel meer gezinnen in het restaurant zijn.
  • Verwacht in New York niet dat er kleurpotloden op tafel komen – er zijn restaurants die dit wel aanbieden, maar de meeste restaurants in New York doen dit niet. Kom dus voorbereid naar een restaurant. Neem iets voor de kinderen mee om ze bezig te houden, terwijl je op je eten wacht.
  • Wees voorbereid op lawaai – de meeste restaurants in New York zijn erg klein en je zit al snel tegen het tafeltje van je buren aangeplakt. Wij wezen onze kinderen er vaak op dat andere restaurantgangers je hierdoor iets sneller horen.
  • Mogen ze op een telefoon of ander elektronisch apparaat spelen? Zorg dan voor een koptelefoon of laat ze het volume zachter zetten. Zo heeft je buurman, die bijna bij je op schoot zit, geen last van het geluid.

 

Leuke restaurants voor kinderen in New York.

1. Alice Tea Cup.

Deze Alice in Wonderland thema thee shop is een bijzonder leuke keuze voor de lunch of voor een High Tea in de middag. De scones en sandwiches zijn hier erg goed. Er is meer dan voldoende keuze op het menu en ze hebben in dit restaurant zelfs zelfgemaakte babyvoeding op het menu staan.

De porties zijn ruim voldoende zodat je kunt vragen om het te delen. Je dient hiervoor een kleine meerprijs te betalen, maar is het absoluut waard. Ook ontbijten in Alice Tea Cup  is een aanrader.

Alice Tea Cup heeft  drie locaties. Het eerst geopende restaurant bevind zich in de Upper West Side, een tweede vestiging vind je op de Upper East Side en er is ook een een Alice’s To Go locatie in Brooklyn.

Adres: 102 W 73rd St, New York. 

uit-eten-kinderen-new-york-alice's-tea-cup

 

2. Cowgirl NYC.

Dit West Village restaurant opende haar deuren in 1989 en heeft sindsdien hun naam hoog gehouden met hun uitstekende service en de smaak van huisgemaakte Texan food. De binnenkant van het restaurant ziet er wat kitscherig uit, maar op een leuke en unieke manier. Een bezoekje aan Cowgirl was voor onze kinderen een leuke ervaring en ze hebben hier heerlijk gegeten.

Bij Cowgirl vind je een kindermenu, de prijzen zijn voor New Yorkse begrippen schappelijk en in de avond is er vaak live country en western muziek.

Adres: 519 Hudson St, New York.

 

3. Serendipity 3.

 Serendipity 3 is een beetje een hype in New York, maar wij vonden het de hype absoluut waard. Er is  namelijk een reden voor dat er een rij voor de deur staat. Dit restaurant is namelijk favoriet bij kinderen én volwassenen. Met name de bevroren chocolademelk is een hit!

De porties zijn groot, of het nu om een foot-long hotdog gaat of een gigantische ijs-coupe. Reserveer tijdig een tafeltje, om te voorkomen dat je bij dit restaurant achteraan in de rij moet aansluiten (tijdens piekuren kan de wachttijd 2 uur zijn). Hip, trendy, heerlijk eten en de kinderen vinden het leuk.

Adres: 225 E 60th St, New York.

Serendipity3-uit-eyen-kinderen-new-york

 

4. Ellen’s Stardust Diner.

Ellen’s Stardust Diner wordt in new York als toeristisch gezien, maar aangezien jij en je gezin ook als toeristen in New York aanwezig zijn, is het geen enkel probleem om hier binnen te lopen.

Met Broadway om de hoek is het niet gek dat de bediening — gekleed in kleurrijke bowling shirts en tule rokken — tunes zingen uit bekende Broadway shows. Is het muzikaal bereik goed, dan kun je ze zo maar maanden later op Broadway zien schijnen.

Je kunt hier kiezen voor een ‘kindertarief’ wat wil zeggen dat de prijzen en porties kleiner zijn. Een Broadway show in New York te duur? Loop dan binnen bij Ellen’s Stardust Diner en je krijgt er gratis zingende obers en serveersters bij. Kom ook hier op tijd, want tijdens de piekuren is het behoorlijk druk.

Adres: 1650 Broadway, New York.

Ellen's-Stardust-Diner-uit-eten-kinderen-new-york.jpg

 

5. Ninja New York.

Op zoek naar wat opwinding tijdens het eten in New York? Ga dan naar Ninja New York. Dit restaurant in New York doet je bijna geloven dat je bent afgereisd naar het ‘oude Japan’. En zwart geklede ninja’s voeren tijdens het diner een show op rond je tafel.

Het klinkt een beetje fantasie achtig, maar het eten is hier goed en eigenlijk is het ook wel erg cool dat er een stel ninja’s rond je tafel springen. Aan het interieur is aandacht besteed en je krijgt daadwerkelijk het gevoel alsof je in de 15e eeuw in Japan bent beland.

Je kunt hier voor een samengesteld menu kiezen of voor een à la carte maaltijd geserveerd door ninja’s. Dit kan eigenlijk ook alleen maar in New York, toch?

Adres: 25 Hudson St, New York.

uit-eten-met-kinderen-in-new-york-ninja-restaurant

 

6. S’MAC.

Kinderen zijn dol op macaroni met kaas, dus hoe leuk vinden ze het als aan dit gerecht een heel restaurant is gewijd? S’MAC staat voor Sarita’s Macaroni & Cheese en het was Sarita Ekya die dit Amerikaans bijgerecht wilde omzetten in een volledige maaltijd. Dat is haar goed gelukt!

Je kunt hier je eigen macaroni met kaas samenstellen of je bestelt een van de vele macaroni gerechten die op het menu staan. Wat te denken van macaroni met Philly cheesesteak of met cheeseburger of buffalo Chicken? Op het menu staan ook glutenvrije, zuivel-vrije en veganistische opties waar je uit kunt kiezen.

Onze kids vonden het eten hier heerlijk en als wij thuis weer eens macaroni eten dan is het nóóit zo goed als bij S’MAC.

Adres: 197 1st Ave. New York.

Uit-eten-met-kinderen-in-New-York-S'mac-restaurant-macaroni

 

 

Ook leuk om te lezen over New York City.

–> Hier ga je ontbijten in New York City.

–> Alles wat jij wil weten over New York City, vóór je op stedentrip gaat. 

–> 100 super leuke dingen om te doen in New York City! 

–> Alles wat jij wil weten over de metro in New York.

–> Goede betaalbare hotels in New York City.

 

Stedentrips

 

Op vakantie naar New York? Kijk ook eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button