Bezienswaardigheden AmerikaBlogDeath Valley National Park

Ubehebe Crater Death Valley.

Ubehebe Crater in Death Valley. Wist jij dat je kunt wandelen in Death Valley? Het is namelijk geen enkel probleem om in de vroege ochtend of in de late avond een blokje om te gaan in dit warme National Park. De temperaturen zijn tijdens deze uren redelijk aangenaam en Ubehebe Crater in Death Valley is een leuke wandeling.

Maak een blokje om naar Ubehebe Crater in Death Valley.

De Ubehebe Crater is een indrukwekkendere krater. Eerst dacht ik dat het gewoon een ‘gat in de grond’ was, maar dat is absoluut niet het geval. De krater is ongeveer 804 meter breed en 182 meter diep.

Het meest indrukwekkende van de krater zijn de ongelooflijke mooie kleuren naarmate de krater dieper wordt. De krater werd niet gecreëerd door een meteoor, maar door een vulkanische explosie die de top van de berg eraf blies en verpulverd gesteente en magma over het omringende landschap heen duwde.

 

national-park-magazine-Amerika

 

Ubehebe Crater in Death Valley.

Eerst wat praktische zaken op een rij voordat je de wandeling naar de Ubehebe Crater in Death Valley maakt. De wandeling gaat via een zachte ondergrond en tijdens de wandeling is er hoogteverschil. Je wandelt namelijk eerst naar beneden, maar je moet ook weer omhoog.

  • Afstand: 3200 meter
  • Type: Loop (rondje)
  • Tijd: 1-2 uur
  • Hoogte bij trailhead: 792 meter
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
  • Beste tijd: februari-april of oktober-november
  • Vergunningen: Nee
  • Water: Nee. Zelf meenemen

wandellen-ubehebe-crater-

 

Routebeschrijving naar Ubehebe Crater.

De parkeerplaats voor de Ubehebe Crater is een van de laatste plaatsen in het noordelijke deel van Death Valley. Je kunt bij de parkeerplaats ook met een auto komen zonder 4WD. Er is een lange onverharde weg naar de parkeerplaats. Een langzame hobbelige rit in een normale auto, maar het is goed te doen.

Het is ongeveer een uur rijden van Furnace Creek en 45 minuten van Stovepipe Wells. Neem vanaf beide punten de 190 naar het noorden tot de kruising met Scotty’s Castle Road. Sla vervolgens Scotty’s Castle Road in en volg deze.

De meer voor de hand liggende weg gaat vervolgens naar rechts, maar je gaat links /rechtdoor op Racetrack Road gedurende 8 kilometer over grind naar de Ubehebe Crater parkeerplaats.

 

Death Valley entree.

Er is op dit punt geen ingang of Visitor Center voor Death Valley. Toegangsprijzen voor het park betaal je bij een van de ‘zelf betaal-faciliteiten’ in het park.

Entree:
Auto /camper met maximaal 4 personen – Goed voor 7 dagen: $ 35
Motor – Goed voor 7 dagen: $ 20
Individueel (te voet of met de fiets) – Goed voor 7 dagen: $12

Bezoek je meerdere Nationale Parken tijdens je reis in Amerika, dan is het handig en voordelig om de America the Beautiful Pass aan te schaffen.

Info over de America the Beautiful Pass.

 

 

De wandeling naar Ubehebe Crater in Death Valley.

Tijdens de wandeling naar de krater kom je geen bijzondere bezienswaardigheden tegen. Je loopt via een wandelpad naar Ubehebe Crater en ziet de prachtige omgeving van Death Valley. Deze hike in Death Valley is een leuke manier om eens een krater van dichtbij te bekijken.

Ontdek de Ubehebe Crater op 3 verschillende manieren:

 

Optie 1: Daal af in de krater.

Vanaf de parkeerplaats leidt een zeer steil wandelpad je rechtstreeks naar de bodem van de krater. Het is een korte trip naar beneden, via een onverhard pad, en een hele lange klim weer recht omhoog.

Optie 2: Little Hebe Trail.

Little Hebe Trail is een veel kleinere krater ten westen van Ubehebe. Vanaf de parkeerplaats klim je direct rechts de krater rand op. Eenmaal boven zie je Little Hebe. Wandel nu naar Little Hebe of wandel verder langs de rand van de krater.

Optie 3: The Rim Trail. 

Je kunt deze loop in beide richtingen rond de krater maken. Het steilste deel van het wandelpad is naar rechts, net voorbij de parkeerplaats. Het grootste deel van de rand van de krater is zanderig en eenmaal in het midden van de krater krijg je adembenemende uitzichten op de omliggende Panamint Mountains.

Tijdens deze wandeling voel je je erg geïsoleerd als je rondkijkt in de lege en uitgestrekte vlaktes van het prachtige Death Valley.

death-valley-ubehebe-crater

 

Ervaring Ubehebe Crater Death Valley.

Kom je in dit deel van Death Valley, dan is een wandeling naar Ubehebe Crater absoluut de moeite waard. Je kunt net zo lang bij de krater blijven als je zelf wilt. Je kunt de krater van bovenaf bewonderen of naar de bodem van de krater wandelen en de verschillende kleuren van de krater ontdekken.

Het was trouwens erg winderig toen wij er waren, omdat je namelijk op de top van een berg staat, omringd door open woestijn vlaktes. Misschien nog wel het meest verrassende was dat het hier zelfs een beetje koud kan aanvoelen door de wind.

Kortom: Een wandeling naar de bodem van een bijzondere afgelegen krater.

–> Maak nog 7 andere spectaculaire prachtige wandelingen in Death Valley. 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Overnachten in en rondom Death Valley. Hier moet je zijn.

–> Ken jij deze prachtige (50!) bezienswaardigheden in Californië?

–> Zo bezoek je Death valley in een dag. 

–> Lake Tahoe het best bewaarde geheim van Californië.

–> Mono Lake in Californië buitenaards mooi.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button