BlogTips

Typisch Amerikaans bier.

Typisch Amerikaans bier. Wist jij dat Amerikanen graag een biertje drinken en dat de Verenigde Staten daarom meer dan 8.000 brouwerijen heeft? Voor de Amerikanen zelf is dit geen geheim, want volgens een enquête noemt ongeveer 42% van de ondervraagde bier als hun favoriete drankje, terwijl slechts 34% voor wijn kiest.

Amerikanen zijn niet de meest dorstige consumenten als het om bier gaat. Die eer gaat naar Tsjechië, wiens burgers ongeveer 138 liter bier per hoofd van de bevolking drinken. Amerikanen staan als bierdrinkers ​​wereldwijd op de 12e plaats en drinken “slechts” 74,90 liter bier per hoofd van de bevolking.

Wat is nu typisch Amerikaans bier? Een blik op onderstaande lijst laat zien, dat een typisch Amerikaans biertje light of “lite” is. Ongeveer een derde van de bieren in de lijst valt namelijk onder die categorie. Inclusief de drie best verkochte bieren van Amerika: Bud Light, Coors Light en Miller lite. Niet alle bieren uit onderstaande lijst worden in Amerika geproduceerd, maar dat maakt het bier niet minder lekker voor de Amerikanen.

Typisch Amerikaans bier.

Zoek jij nog een origineel cadeau, bijvoorbeeld een vaderdag cadeau of wil je eindelijk eens zelf bier brouwen? Zoek niet verder! Je hebt het gevonden….

Typisch Amerikaans bier. Top 10.

Bier is ‘big business’ in Amerika. De totale jaarlijkse omzet bedraagt ​​namelijk ongeveer $ 100 miljard. Craft Beers zijn booming, maar vertegenwoordigen ongeveer 15% van het bier dat in Amerika wordt verkocht. Amerika’s populairste bier is Bud Light – met een paar miljard dollar omzet.

1. Bud Light.

De verkoop is de laatste jaren met meer dan 20% gedaald, maar Bud Light is nog steeds Amerika’s meest verkochte en favoriete bier. Het feit dat het bier door deskundigen als “Awful” wordt beoordeeld, schrikt de echte fans nog steeds niet af.

2. Coors Light.

Dit low-calorie, koolhydraatarme pils doet niet veel voor bier kenners, maar spreekt veel drinkers in Amerika aan vanwege zijn lichte, zuivere smaak en het gemak waarmee het biertje naar binnen glijdt. Coors Light is overigens niet echt ‘light bier’, want er zijn andere bieren op de markt met veel minder koolhydraten en calorieën.

3. Miller Lite.

Miller noemt dit typisch Amerikaans biertje “het originele lightbier” – maar dat is niet zo. Caloriearm bier werd namelijk uitgevonden door een chemicus in 1967 en werd destijds al verkocht onder verschillende merknamen. Tot 1972, toen Miller het kocht, het opnieuw formuleerde en het in 1975 uitbracht als Miller Lite.

Tv-campagnes, met gepensioneerde sportfiguren en andere beroemdheden, worden vaak ingezet om het bier populair te houden.

4. Budweiser.

Budweiser is het best verkochte bier in Amerika dat geen light (of “lite”) bier is. Het wordt gebrouwen met een proces dat ‘kraeusening’ wordt genoemd, wat betekent dat het koolzuurhoudend wordt met actief fermenterend bier. Dat helpt bij het verwijderen van onaangename smaken en de carbonatatietijd verkort.

Kortom: Budweiser is een dorstlessend, verfrissend typisch Amerikaans biertje met veel koolzuur en nauwelijks bitterheid.

5. Michelob Ultra.

Dit lichte biertje is goed voor bierdrinkers die een koolhydraatarm dieet volgen. Michelob Ultra bevat namelijk maar 2,6 gram koolhydraten per flesje. Dit bier staat op nummer vijf van de lijst en is daarna tevens het minst calorierijke bier op deze lijst.

6. Corona. 

Amerika’s favoriete Mexicaanse bier, en het nummer 1 geïmporteerde bier van het land, Corona werd voor het eerst gemaakt in 1925, maar verscheen pas in 1981 in de Verenigde Staten. Corona wordt vaak gedronken met een scheutje limoensap – en in 2018 sloot het productiebedrijf Earth Source een deal om Corona Extra-limoenen op de markt te brengen. Niet echt een typisch Amerikaans biertje, maar meer een typisch Mexicaans biertje.

7. Modelo Especial.

Modelo Especial is het op één na populairste Mexicaanse bier voor Amerikaanse drinkers. Dit biertje is meer een pils-achtig biertje. Modelo heeft ook nog een donkerdere, rijkere pilsneef in München, Negra Modelo, hoewel de verkoop daarvan aanzienlijk lager is.

8. Busch Light.

Deze lichtere broer of zus van het originele Busch bier bevat iets minder alcohol (4,1% versus 4,3%), maar verdient de aanduiding “light” met 95 calorieën per blikje (negen minder dan Busch) en 3,2 gram koolhydraten, ongeveer de helft wat zijn naamgenoot (Busch) heeft.

9. Heineken.

Ook Heineken komt voor in de top tien van typisch Amerikaans bier. Heineken wordt al meer dan 150 jaar in Nederland gebrouwen en is een van de meest herkenbare en meest verkochte biermerken ter wereld. Ook voor Amerikanen is Heineken een populair biertje.

10. Keystone Light.

Als laatste op de lijst, maar zeker niet het minst lekkere typisch Amerikaans biertje, vinden we Keystone Light. Dit drievoudig gefilterde, lichte biertje, gebrouwen door Coors in Colorado, bevat slechts 101 calorieën. Proost!

Zelf Amerikaans bier brouwen.

Heb je dorst gekregen van al dat typisch Amerikaans bier? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je kunt namelijk ook je eigen Amerikaans bier brouwen.

Voor iedereen die het leuk lijkt om thuis zelf bier te brouwen, is dit bierbrouwpakket een schot in de roos. Bestel het ‘Basis Startpakket’ en ga direct aan de slag. Dit pakket bevat vers geschroot en verpakt mout in plaats van een zakje poeder.

Maar wees gewaarschuwd: je loopt het risico hier een nieuwe hobby aan over te houden. Want het lekkerste Amerikaanse bier, dat brouw je zelf met een bier brouwen pakket!

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Een compleet overzicht van typisch Amerikaans eten.

–> Alle Amerikaanse fastfood ketens op een rij.

–> Dit zijn volgens Amerikanen de beste supermarkten in Amerika.

–> Hier vind je de lekkerste Freaky Shakes (in Nederland én Amerika)

–> Wat kost het eten gemiddeld in Amerika?

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button