BlogLas VegasTips

Trouwen in Las Vegas. Met dit stappenplan trouw je in Las Vegas.

Wij hebben ooit op het punt gestaan om te trouwen in Las Vegas. Het had niet veel gescheeld of dit was ook daadwerkelijk gebeurd. Trouwen in Amerika dat leek ons als Amerika fans echt fantastisch, maar om zoiets te realiseren moet je eerst een aantal dingen regelen.

Trouwen in Las Vegas, je moet meer regelen dan je denkt.

Toen trouwen in Amerika ter sprake kwam, heb ik op internet gezocht hoe zoiets werkt, maar ik kwam al snel in een wirwar van blogs, verhalen, websites en tips terecht. Waar de ene website uitgebreid over de ervaring vertelde, miste ik bijvoorbeeld bij de andere website weer praktische tips en informatie.

Uiteindelijk heb ik via diverse websites al mijn informatie verzameld en zijn we toch niet in Las Vegas getrouwd. Na lang wikken en wegen, hebben wij besloten om in Nederland te trouwen. Trouwen in het bijzijn van familie en vrienden gaf voor ons uiteindelijk de doorslag. Maar wil jij wél touwen in Las Vegas of ergens anders in Amerika? Dan heb ik alle informatie voor je op een rij gezet.

 

Trouwen in Las Vegas.

Houd jij van een avontuurlijke bruiloft? Dan is een huwelijksvoltrekking in Las Vegas natuurlijk perfect! Ik wil je niet meteen teleurstellen, maar wees je er van bewust dat trouwen in Las Vegas niet helemaal gaat zoals in de film.

Dat je bijvoorbeeld zomaar even (dronken) bij een wedding chapel naar binnen glipt om de woorden: I do uit te spreken.

Je moet vooraf, in Nederland, namelijk al een aantal zaken regelen. Maar als je dat eenmaal geregeld hebt, gaat het net zoals in de film. Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je alles over trouwen in Las Vegas en welke stappen je onderneemt.

 

Wat heb je nodig om te trouwen in Las Vegas (stappenplan).

Als jij het huwelijk in Las Vegas zelf wil regelen, dan volgt natuurlijk de vraag wat je allemaal nodig hebt om te trouwen in Amerika.

Want voordat je dolgelukkig het vliegtuig naar Amerika instapt, moet je eerst in Nederland nog wel een aantal zaken regelen.

Je hebt voor jullie huwelijk in Las Vegas namelijk een aantal documenten nodig. Maar geen zorgen, want die documenten vraag je voor vertrek gewoon aan bij de gemeente.

Als jij onderstaand stappenplan volgt dan moet het helemaal goed komen met jullie ‘Amerikaans huwelijk’.

 

1. Benodigde documenten.

Regelen bij de gemeente:

 • Jouw paspoort en die van jouw aanstaande
 • Een internationale geboorteakte
 • Een akte van trouwbevoegdheid
 • Een Internationaal uittreksel van het bevolkingsregister

Zelf regelen in Nederland:

 

2. De trouwjurk.

De trouwjurk is misschien wel een van de belangrijke items van je huwelijk. Neem je een trouwjurk mee vanuit Nederland of koop/huur jij bijvoorbeeld een jurk in Las Vegas?

Gelukkig zijn er talloze bruidsmode zaken op en rondom The Strip in Las Vegas te vinden. Bij deze zaken kun je bijvoorbeeld makkelijk een trouwjurk of trouwpak kopen of deze voor één dag huren.

Het voordeel om je jurk in Amerika te kopen of te huren, is dat je de jurk niet in het vliegtuig hoeft mee te nemen en er zo dus ook niets mee kan gebeuren. Het nadeel om een trouwjurk in Amerika te kopen of te huren, is dat je het moet doen met de bruidskleding die beschikbaar is. Vaak is die kleding niet op maat gemaakt.

Wil je iets meer zekerheid voor jullie trouwkleding? Koop dan je trouwkleding in Nederland.

Adres bruidsmode Las Vegas:  5900 W Charleston Blvd, Las Vegas, NV 89146, Verenigde Staten.

 

3. Marriage License.

Nu je de benodigde papieren en je reis hebt geregeld, kun je naar Amerika. Als je eenmaal in Las Vegas bent, dan moet je het aanstaande huwelijk rechtsgeldig maken. Dit doe je door in Las Vegas een bezoekje te brengen aan het Marriage License Bureau.

Hier moet je vóór het huwelijk een vergunning halen, zodat je in Las Vegas kunt trouwen. De kosten van de vergunning zijn $77 en het Clark County Marriage License Bureau vind je aan de noordkant van The Strip. Het Marriage License Bureau is 365 dagen per jaar geopend van 8:00 tot 00.00 uur ’s nachts.

Je hebt die dag dus voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Las Vegas te zien.

Adres Marriage License Bureau:  201 E Clark Ave, Las Vegas, NV 89101, Verenigde Staten.

 

4. Wedding Chapel.

In Las Vegas barst het van de wedding chapels. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. Wedding chapels zijn al jaren ontzettend populair. Maar welke wedding chapel kies je en waar moet je zijn?

Graceland Wedding Chapel is één van de oudste en populairste trouwkapellen in Las Vegas en is vooral bekend door de bruiloften die worden begeleid door Elvis imitators. Ben jij geen Elvis fan? Dan kun je bij andere wedding chapels ook ‘gewoon’ in een ander thema trouwen.

Naast de talloze Little Chapels op The Strip openen veel hotels ook hun deuren voor bruidsparen. In bepaalde hotels kun je namelijk trouwen, feesten en je huwelijksnacht doorbrengen. Maar bijvoorbeeld trouwen in een drive through chapel  is in Las Vegas ook de normaalste zaak van de wereld.

Vind een wedding chapel in Las Vegas die bij jullie past.

 

Budgettip | Zoek, online in Nederland, naar een wedding chapel die bij jullie past, maar boek je locatie pas in Las Vegas. De kans is namelijk groot dat je via de website veel meer geld betaalt.

De kosten voor een simpele bruiloft in de wedding chapels in Las Vegas beginnen vaak tussen de 50 en 100 dollar.

 

5. Een officiële akte regelen.

Zodra je vakantie in Amerika erop zit en jullie weer in Nederland zijn, moet je het huwelijk legaliseren. Dit doe je door bij terugkomst in Nederland een kopie van de ‘marriage license’ met een ‘money order’ van 75 dollar op te sturen.

De ‘money order’ is een bewijs van betaling. Het adres waar je het naartoe moet sturen staat op de achterzijde van de marriage license.

 

6. Ontvang een Certified Copy vanuit Las Vegas.

Als je de kopie van de marriage license opgestuurd hebt naar Las Vegas dan sturen ze je vervolgens een ‘certified copy’ toe. Dit is je trouwvergunning, maar dan met een stempel en een zegel van de staat Nevada. Dit papier moet je meenemen naar de burgerlijke stand in Nederland, waarna je het huwelijk kunt laten legaliseren.

 

7. Apostille.

De laatste stap is om je huwelijk te legaliseren. Dit doe je bij de gemeente. Bij sommige gemeentes in Nederland wordt er om een extra document gevraagd, namelijk een ‘apostille’. Vraag dus voordat je naar de gemeente gaat of je de apostille nodig hebt.

Heb je een apostille nodig? Dan kun je contact opnemen met de Secretary of State (Nevada) en moet je de certified copy weer terugsturen met een money order van 20 dollar. De apostille krijg je daarna vanzelf weer thuisgestuurd en deze kun je inleveren bij je gemeente.

 

8. Jullie huwelijk is rechtsgeldig verklaard in Nederland.

Het is al weer even geleden dat jullie in Las Vegas zijn getrouwd, maar na je huwelijk te hebben gelegaliseerd bij de gemeente is jullie huwelijk nu officieel rechtsgeldig verklaard. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

trouwen-in-las-vegas-sign

 

Trouwen in Las Vegas met een arrangement.

Regel jij de bruiloft zelf of wil je in Las Vegas trouwen met een trouwarrangement? Als je het huwelijk zelf wil regelen dan raad ik je aan om bovenstaande (8) stappenplan te volgen en dan komt het helemaal goed.

Wil je zelf niets regelen en liever met een trouwarrangement trouwen in Vegas? Dan heb ik hieronder twee bedrijven die alles regelen. Als je dit trouwarrangement boekt, dan hoef je alleen nog maar het ja-woord uit te spreken.

Trouwarrangementen in Las Vegas:

 

Trouwen bij de Grand Canyon of in een helikopter.

Amerika is Amerika niet als het allemaal nog wilder, gekker en grootser kan. Is een Wedding Chapel niet goed genoeg en dromen jullie van een unieke of misschien wel van een extreme trouwlocatie in Amerika?

Geef dan het jawoord bij de Grand Canyon of op grote hoogte tijdens een helikoptervlucht boven Las Vegas. Een once in a lifetime experience!  

Wil jij trouwen bij de Grand Canyon of op grote hoogte in een helikopter? Dan is het wellicht makkelijker om bijvoorbeeld voor een compleet ’trouwen bij de Grand Canyon’ trouwarrangement te gaan. Alles is voor je geregeld en je wordt vaak bij je hotel opgehaald en teruggebracht door een limousine.

Bekijk alle helikopter trouwarrangementen in Las Vegas.

 

 

Trouwen in Valley of Fire State Park.

Naast een wedding chapel op de The Strip of in de Grand Canyon trouwen, is er nog een locatie waar je kunt trouwen bij Las Vegas.

Jullie kunnen namelijk ook een huwelijksceremonie tussen schitterende rode rotsen laten plaats vinden en wel in Valley of Fire State Park! Met haar zandstenen rode rotsformaties is Valley of Fire State Park een unieke locatie voor jullie bruiloft.

Alles is voor jullie geregeld. Je hoeft alleen maar in een luxe limousine te stappen en een professionele fotograaf reist met jullie mee om tientallen trouwfoto’s te maken met op de achtergrond het prachtige Valley of Fire.

Bekijk alle trouwarrangementen in Valley of Fire.

 

Trouwbeloftes vernieuwen in Las Vegas.

Omdat  wij zelf niet zijn getrouwd in Las Vegas zouden wij het wel super leuk vinden om onze trouwbeloftes  in Las Vegas te vernieuwen. Wij willen graag opnieuw trouwen in Las Vegas als we een jubileum jaar vieren, maar je kunt natuurlijk altijd je trouwbelofte vernieuwen terwijl je in Vegas bent.

Naast de ceremonie, de muziek, een boeket en een professionele fotograaf heb je ook een bruiloftscoördinator nodig om te helpen bij het uitwerken van alle details op de dag van de ceremonie. Als jullie de trouwbeloftes willen vernieuwen, is het meest praktische om dit te regelen met een arrangement.

Maak er samen een zeer speciaal jubileumfeestje van en vernieuw je trouwbeloftes in een wedding chapel in Las Vegas!

Vind diverse trouwarrangementen om je trouwbeloftes in Vegas te vernieuwen.

 

 

Trouwen in Las Vegas kosten.

Trouwen in Las Vegas kan veel goedkoper uitvallen dan wanneer je bijvoorbeeld in Nederland trouwt. Ik zeg bewust ‘kan’, want je kunt een bruiloft natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ook in Las Vegas!

Als je in Las Vegas trouwt, houd er dan rekening mee dat je aan een aantal zaken geld kwijt bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van je reis, de documenten die je in Nederland aanvraagt en de huwelijksvoltrekking in Las Vegas.

Kosten trouwen in Las Vegas:

 • Esta aanvraag
 • Amerika reis (vliegtickets, huurauto, overnachtingen, eten, drinken en attracties)
 • Aanvragen documenten Nederland
 • Trouwkleding
 • Marriage License
 • Huwelijksvoltrekking
 • (Apostille)  [/tie_list]

Je ziet dat het moeilijk is om aan te geven wat een bruiloft in Las Vegas kost. De kosten van een reis naar Amerika is bijvoorbeeld voor iedereen verschillend. Kijk je alleen naar het trouwen in Las Vegas dan kost je trouwerij ongeveer tussen de $100 en $500, en voor dit geld doe je niets uitbundigs.

 • Mariage License $77
 • Huwelijksvoltrekking Las Vegas vanaf $100 – €250
 • Apostille $20

 

Is het huwelijk legaal, rechtsgeldig als je trouwt in Las Vegas?

Veel mensen willen voor de lol trouwen in Las Vegas, maar wees je ervan bewust dat als jij en je geliefde het ja-woord gegeven in Las Vegas, jullie op dat moment getrouwd zijn voor de Amerikaanse wet.

Vanaf dat moment kun je bij de trouwambtenaar in Las Vegas, een apostille en een wedding certificate opvragen en wanneer je dit in de gemeente waar je woont inlevert, wordt het huwelijk geregistreerd en rechtsgeldig verklaard.

 

Tip | Goedkoop trouwen in Las Vegas.

Vind je trouwen in een Wedding Chapel niet echt je ding, maar wil je bijvoorbeeld wel trouwen in Vegas, dan heb ik nog een alternatief voor je. Een andere en goedkopere manier om te trouwen in Las Vegas is namelijk om in het ‘Office of Civil Marriages’ te trouwen.

Het Office of Civil Marriages, ligt om de hoek bij het Clark County Marriage License Bureau en hier wordt getrouwd op afspraak. Houdt er wel rekening meer dat als je in de Office of Civil Marriages trouwt er een getuige bij aanwezig moet zijn.

Een getuige is namelijk niet in elke Wedding Chapel in Las Vegas verplicht, maar wel in het Office of Civil Marriages. Vaak getuigen aanwezige stellen hier bij elkaars huwelijk en dat maakt het juist weer extra bijzonder en leuk om te doen.

Het Office of Civil Marriages is elke maandag tot en met woensdag geopend van 14:00 tot 18:00 uur en op vrijdag van 9:30 tot 20:45 uur. Op zaterdag kun je trouwen van 12:30 tot 20:45 uur en op zondag van 9:00 tot 17:00 uur.

Adres Office of Civil Marriages:  330 S 3rd St, Las Vegas, NV 89101, Verenigde Staten.

trouwen-las-vegas-sign

 

Conclusie trouwen in Las Vegas.

Houd jij van een avontuurlijke bruiloft? Dan is een huwelijksvoltrekking in Las Vegas perfect! Je moet vooraf in Nederland een aantal zaken regelen, maar heb je die eenmaal geregeld dan staat niets jullie huwelijk in Las Vegas nog in de weg.

Regel de bruiloft zelf of trouw in Las Vegas met een trouwarrangement. Het kan allemaal! Wil je de huwelijksvoltrekking nog spectaculairder maken? Trouw dan in Vegas in een limousine, een drive through, een helikopter, bij de Grand Canyon of vernieuw je trouwbelofte in Las Vegas.

Waar je ook voor kiest, ik wens je een fantastische trouwerij in Las Vegas toe!

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 52 bijzondere bezienswaardigheden om te zien in Las Vegas.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Dit zijn de leukste, hipste en coolste hotels in Las Vegas.

–> Dit kost een rondreis door Amerika.

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

 

ReizenReizen

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button