BlogSan FranciscoTips

Tol betalen Golden Gate Bridge: dat doe je zo!

Tol betalen Golden Gate Bridge. De Golden Gate Bridge verbindt de stad San Francisco met het County Marin langs US Highway 101. Chauffeurs die de brug in zuidelijke richting willen oversteken, betalen tol. Je betaalt dus alleen tol als je San Francisco inrijdt en niet als je de stad uitrijdt.

Tot 2013 kon je tol betalen bij de Golden Gate Bridge. Tegenwoordig doe je dit online.

Reizigers die San Francisco bezoeken, konden tot maart 2013 tol betalen bij de Golden Gate Bridge. Tegenwoordig kan dit niet meer, wat het voor reizigers niet gemakkelijker maakt. Stoppen bij de tolstations is verboden en wordt zelfs bestraft.

Hoe je vandaag de dag dan wel tol betaalt bij de Golden Gate Bridge? Dit gaat online. De tol betaling kun je overigens niet voor je vakantie in Nederland regelen, want bij de betaling dien je het nummerbord van de auto op te geven. In dit artikel leg ik uit hoe, je tijdens je vakantie in de Verenigde Staten, tol betaalt voor de Golden Gate Bridge.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Tol betalen Golden Gate Bridge.

Elektronische tolheffing maakt het tegenwoordig gemakkelijk om de Golden Gate brug over te steken. Je hoeft niet meer te stoppen, dus geen gedoe meer met geld en creditcards bij het tolpoortje. Bij de brug wordt namelijk geen tol meer geïnt. In plaats daarvan kun je van vier manieren gebruik maken om tol te betalen:

  • FasTrak-account
  • Kenteken-account
  • Eenmalige betaling
  • Tolfactuur

Kort door de bocht hebben reizigers die San Francisco willen bezoeken weinig tot niets aan drie van deze opties. Deze drie opties (FasTrack, kenteken en tolfactuur) zijn praktisch als je zeer regelmatig de brug oversteekt, maar niet als je de brug eenmalig oversteekt.

Verhuurbedrijven van huurauto’s willen vaak een tolpass voor de brug ‘aansmeren’, maar dit is totaal niet nodig en vaak een veel te dure optie.

Zodra je door de poortjes van de brug rijdt, wordt er een foto gemaakt van de nummerplaat en dien je via internet of telefoon de tol te betalen. Dat kan vooraf of achteraf. De tol kosten moeten uiterlijk 48 uur na het passeren van de brug voldaan zijn.

Voor de duidelijkheid: Je betaalt alleen tol bij de Golden Gate Bridge als je de stad inrijdt. De Golden Gate Bridge én de Bay Bridge naar Oakland zijn gratis als je San Francisco verlaat.

 

Zo betaal je tol voor de Golden Gate Bridge.

San Francisco verlaten is dus gratis, maar wil je vanaf Highway 101 de brug oversteken naar San Francisco, hoe betaal je dan tol voor de brug?

Tol betalen voor de Golden Gate Bridge doe je tegenwoordig online. Je kunt op de website van bayareafastrak.org kiezen voor een eenmalige betaling.

Let op: Je kunt je betaling niet in Nederland regelen. 

Je moet tijdens het boeken namelijk in het bezit zijn van een huurauto -of camper. De website vraagt bij het boeken om je kenteken en de Amerikaanse staat waarin je huurauto of -camper is geregistreerd. Wil je de brug oversteken, dan regel je de tol betaling dus tijdens je vakantie in Amerika.

Je kunt op de website voor twee opties kiezen:

  • Geef een specifieke datum op.
  • Geef een datum op voor een geplande tolovergang(en) tot 30 dagen vanaf boeking.
Betaal hier tol voor de Golden Gate Bridge.

 

 

Kosten tol Golden Gate Bridge.

Vanaf 1 juli 2019 zijn de tolkosten om over de Golden Gate Bridge naar San Francisco te rijden verhoogd. De verhoging werd in maart 2019 goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Golden Gate Bridge om een ​​begrotingstekort van $75 miljoen te verminderen en maakt deel uit van een vijfjarenplan.

De toltarieven voor 2-assige voertuigen gingen van $8 naar $ 8,35.

In 2023 zal de tol voor sommige chauffeurs $9,75 bedragen. Tol betalen voor de Golden Gate Bridge regel je vandaag de dag snel en eenvoudig online.

 


Ook leuk om te lezen over San Francisco.

–> 41 gratis bezienswaardigheden in San Francisco.

–> Leuke fietstochten in San Francisco.

–> Dit zijn de leukste winkelgebieden van San Francisco.

–> Hier moet je zijn voor een lekker ontbijt in San Francisco.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.


 

national-park-magazine

 

Op vakantie naar San Francisco? Kijk eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar San Francisco.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Francisco.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Francisco.

Zoek overnachtingen

Camper huren in San Francisco.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button