Bezienswaardigheden AmerikaBlogJacksonvilleSint AugustineTallahassee

Tallahassee Florida: 12x super(leuke) bezienswaardigheden.

Als je op zoek bent naar een bijzondere vakantiebestemming in Florida, denk dan eens aan de stad Tallahassee. Tallahassee is namelijk de hoofdstad van de Amerikaanse staat Florida en heeft tal van leuke bezienswaardigheden. Het Florida State Capitol en Wakulla Springs State Park zijn daar slechts twee voorbeelden van.

De stad Tallahassee mag dan wel de hoofdstad van Florida zijn, maar het is niet de grootste stad, dat is Jacksonville. Zodra je Tallahassee binnenrijdt, zie je statige heren- en plantagehuizen en voel je de Zuidelijke gastvrijheid. Je bent duidelijk in het noorden van Florida beland.

De stad Tallahassee in Florida en de bezienswaardigheden kun je in één of twee dagen bezoeken. De stad is redelijk compact en er zijn genoeg leuke dingen om te doen. Variërend van historische musea tot mooie parken en alles wat daartussenin zit. Ga je mee? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Tallahassee, Florida.

Hotels in Tallahassee

Vind een overnachting in Tallahassee, Florida. Van chique hotels tot hotels met Zuidelijke charmes.

Tallahassee, Florida. 12x bezienswaardigheden.

Tallahassee ligt in de panhandle en is de hoofdstad van de staat Florida. De stad werd gesticht in 1824 en is de thuisbasis van de Florida State University en daarom een echte studentenstad.

Jaarlijks worden er in Tallahassee verschillende concerten, kunst- en foodfestivals gehouden. Kortom: Tallahassee, Florida is een bruisende stad met voldoende bezienswaardigheden.

1. Het Florida Historic Capitol Museum.

Het Florida Historic Capitol Museum, gelegen aan South Monroe Street, toont politieke voorwerpen, tentoonstellingen en bijzondere foto’s. Het museum is gehuisvest in een bijgebouw van het Florida State Capitol. Toen de hoofdstad werd gebouwd, was het de bedoeling om het Capitool af te breken, maar de burgers van Tallahassee staken hier een stokje voor.

Het Capitol werd gerestaureerd en de kamers die je in het museum kunt bezoeken, zijn bijvoorbeeld het kantoor van de gouverneur, het huis van afgevaardigden en het hooggerechtshof. Bezoekers leren in het museum alles over de gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van Florida.

Naast de exposities zijn er ook audiovisuele displays, multimedia borden en bijzondere opnames te horen. Er zijn in het museum ongeveer 250 kunstvoorwerpen en 21 kamers te zien. Het museum is gratis te bezoeken. Het Tallahassee Florida Capitol Museum is een bijzondere bezienswaardigheid voor geschiedenisliefhebbers.

Adres Florida Capitol Museum: 400 S Monroe St, Tallahassee, FL 32399, Verenigde Staten.

2. Tallahassee Museum.

Het Tallahassee Museum, ongeveer 9,6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Tallahassee, is de perfecte manier om Tallahassee in zijn natuurlijke omgeving te ontdekken. Bij het museum zijn namelijk tientallen natuurpaden, flora en fauna en historische gebouwen te zien. Maar vergeet ook de zip-line niet, waar je vanaf kunt ‘zippen’.

Om het Tallahassee Museum te bezoeken, betalen bezoekers tussen de $ 8,50 en $ 12 per persoon, afhankelijk van de leeftijd. De toegangsprijs is exclusief toegang tot de zip-line en het avonturenpark. Er zijn combo-tickets voor het museum en de buitenactiviteiten te koop. 

Adres Tallahassee Museum: 3945 Museum Rd, Tallahassee, FL 32310, Verenigde Staten.

3. Railroad Square Art District.

Het Railroad Square Art District is een kunstzinnige bezienswaardigheid in het centrum van Tallahassee, Florida. Een hippe plek, waar je gezien wilt worden. Er zijn antiekwinkels en kunstgalerijen en eclectische bedrijven waar ze bijvoorbeeld flipperkasten hebben, maar er is ook een overdekte rots-klimhal en een gespecialiseerde kajakwinkel. Om over de verschillende foodtrucks, sap-barretjes en hippe restaurants nog maar te zwijgen.

Neem een uurtje of twee de tijd om door dit gebied te slenteren. Railroad Square Craft House verdient lof vanwege de sfeer en smakelijke gebakjes en koffie. De beste tijd om dit gebied te bezoeken, is de eerste vrijdag van de maand, wanneer er livemuziek wordt gespeeld en alle galerieën en winkels open zijn. 

Adres Railroad Square Art District: 618 McDonnell Dr, Tallahassee, FL 32310, Verenigde Staten.

4. Tallahassee Automobile Museum.

Dit museum, dat ook bekend staat als het Tallahassee Automobile and Collectibles Museum, is een must voor zowel auto- als antiekliefhebbers. Met een grote verscheidenheid aan (antieke) auto’s is het museum een ​​hit bij zowel auto- als geschiedenisliefhebbers.

Enkele unieke auto’s die in het museum staan zijn bijvoorbeeld de Ford Model T Torpedo Runabout uit 1911, de Amphicar uit 1962 en de Cherry Twister Mustang uit 1966. Je kunt ook de lijkwagen bekijken die president Abraham Lincoln heeft vervoerd en de Penguin’s Duck Vehicle (uit de film “Batman Returns”).

Het Tallahassee Automobile Museum ligt ongeveer 13 kilometer ten noordoosten van het centrum van Tallahassee. Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijzen variëren, maar beginnen bij $ 8 en lopen op tot $ 17,50 per persoon, afhankelijk van je leeftijd.

Voor autoliefhebbers is het museum een must-see bezienswaardigheid in Tallahassee Florida.

Adres Tallahassee Automobile Museum: 6800 Mahan Dr, Tallahassee, FL 32308, Verenigde Staten.

5. Mission San Luis.

Deze gereconstrueerde Spaanse Franciscaanse missie, in 1960 uitgeroepen tot nationaal historisch monument, geeft reizigers een kijkje in hoe het leven was in de 17e eeuw. Bezoekers kunnen zelf rondlopen, waarbij ze het stamhuis, de kerk en woonwijken van de Spaanse kolonisten en Apalachee-indianen kunnen zien.

Je hebt ook de mogelijkheid om bij de missie voorwerpen te bekijken die in de jaren tachtig op de site zijn opgegraven. Als je Mission San Luis in het weekend bezoekt, heb je de keuze om met een ranger een rondleiding langs de faciliteiten te maken. Mission San Luis is een bezienswaardigheid in Tallahassee Florida die je terugneemt in de tijd.

Mission San Luis, gelegen in het westen van Tallahassee, is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De missie is op maandag gesloten. Toegang kost tussen de $ 2 en $ 5, afhankelijk van je leeftijd.

Adres Mission San Luis: 2100 W Tennessee St, Tallahassee, FL 32304, Verenigde Staten.

6. Alfred B. Maclay Gardens State Park.

Heb je iets meer tijd in Tallahassee, Florida? Dan raden we de bezienswaardigheid Alfred B. Maclay Gardens State Park aan. In het State Park vind je een prachtige siertuin die bekend staat om de azalea’s en camelia’s, maar je ziet er ook magnolia’s, jasmijn, gardenia en gember. Wandel tussen de paden en bekijk de prachtige vijver.

Je kunt in het State Park genieten van het landschap, wandelen, vogels kijken of ontspannen bij het het meer. Mountainbiken, peddelen, vissen en zwemmen behoren ook tot de dagelijkse activiteiten van het park. Er is echter één klein probleempje: er zijn twee afzonderlijke toegangsprijzen voor dit staatspark. Je betaalt entree voor het State Park én om de (sier)tuinen te betreden.

Het staatspark en de tuinen zijn dagelijks geopend van 08.00 uur tot zonsondergang. Het museum is van januari tot april dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt het park te voet betreden voor $ 2, $ 4 in een voertuig met één persoon en $ 6 als je met één of meer passagier rijdt.

Afhankelijk van je leeftijd kost het $ 3 en $ 6 om de tuin te betreden. Alfred B. Maclay Gardens State Park ligt ongeveer 11 kilometer ten noorden van het centrum van Tallahassee. 

Adres Alfred B. Maclay Gardens State Park: 3540 Thomasville Rd, Tallahassee, FL 32309, Verenigde Staten.

Alfred B. Maclay Gardens State Park.

7. Het Knott House Museum.

Op 20 mei 1865 las Edward McCook de emancipatieproclamatie voor op de trappen van het Knott House (dat dienst deed als tijdelijk hoofdkwartier van het leger van de Unie).

Deze dag markeerde de vrijheid van de slaven van Florida, een belangrijke dag in de geschiedenis van de staat. Het eigendom van het huis ging uiteindelijk over van staatsartsen naar rechters van het Hooggerechtshof van Florida, totdat het in 1928 werd overgenomen door politicus William Knott, en zijn vrouw, Luella.

Tijdens rondleidingen zie je hoe de Knotts familie het landgoed hebben achtergelaten en leer je alles over de betekenis van het huis, de geschiedenis van de Florida Panhandle en de burgeroorlog. Een mooie historische bezienswaardigheid in Tallahassee Florida.

Adres Knott House Museum: 301 E Park Ave, Tallahassee, FL 32301, Verenigde Staten.

8. Museum of Florida History.

Sommige voorwerpen in het Museum of Florida History dateren van 12.000 jaar geleden, maar anderen zijn iets minder oud, zoals bijvoorbeeld de verschillende memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog en de collecties vlaggen, uniformen en munten. 

Plan voldoende tijd in om door dit museum in het centrum van Tallahassee, Florida te dwalen. Neem ongeveer twee uur de tijd om te genieten van de drie tentoonstellingen van het museum en tal van extra (wisselende) tentoonstellingen.

Het museum sluit dagelijks om 16.30 uur en is doordeweeks en in het weekend op verschillende tijden geopend. Van maandag tot en met vrijdag gaat het museum om 9.00 uur open, op zaterdag om 10.00 uur en op zondag om 12.00 uur. De toegang is gratis, maar donaties zijn welkom. Je kunt parkeren bij het museum of op een van de betaalde parkeerplaatsen op de Martin Luther King Boulevard.

Adres Museum of Florida History: 500 S Bronough St, Tallahassee, FL 32399, Verenigde Staten.

9. Downtown Market.

De Downtown Market is van maart tot november elke zaterdag geopend. De Markt vind je in het centrum van Tallahassee, Florida en is een authentieke bezienswaardigheid. Breng een ochtend- of middag in het gebied door en je bent weer voorzien van je boodschappen.

Proef lokale producten, kaas en andere heerlijke gerechten. Koop een vers gebakken stokbrood, wat kaas en een fles wijn voor een spontane picknick. Of geniet van een muziekoptreden. Er is ook biologische koffie of gebak verkrijgbaar op de markt. Muziek, eten, poëzie en kunstwerken op een plek en gratis te bezoeken.

Adres Downtown Market: 115 E Park Ave, Tallahassee, FL 32301, Verenigde Staten.

10. Goodwood Museum & Gardens.

Goodwood Museum is gebouwd in 1830 en was ooit een grote plantage die eigendom was van slavenhouders, waar het land werd bewerkt door slaven. Tegenwoordig is het museum omgeven door weelderige tuinen en bezit Goodwood 16 historische gebouwen met originele meubels, waardoor gasten een blik kunnen werpen in het 19e-eeuwse Tallahassee. 

Wandel door de tuinen met planten en bloemen of dwaal door de 16 gebouwen van het Victoriaanse tijdperk. Bij het museum is ook een ijsbaan, een volière, een kas, een aantal kleine huisjes en een café om te bezoeken.

Adres Goodwood Museum & Gardens: 1600 Miccosukee Rd, Tallahassee, FL 32308, Verenigde Staten.

11. National High Magnetic Field Laboratory.

Het National High Magnetic Field Laboratory is het grootste en krachtigste magneetlaboratorium ter wereld en het enige laboratorium in zijn soort in de Verenigde Staten. Een zeer technische en bijzonder bezienswaardigheid dus in Tallahassee, Florida.

Elk jaar bezoeken meer dan 2000 wetenschappers van over de hele wereld het Mag Lab om de kracht en impact van magneten op technologie, energie en leven te onderzoeken en te bestuderen. Bekijk de krachtigste magneten van het land en leer hoe ze worden gemaakt.

Je kunt hier ook met echte wetenschappers praten en vragen stellen hoe magneten worden gebruikt om ons dagelijks leven te bevorderen. Er zijn rondleidingen beschikbaar in Mag Lab en het is gratis te bezoeken.

Adres Mag Lab: 1800 E Paul Dirac Dr, Tallahassee, FL 32310, Verenigde Staten.

12. Tallahassee–St. Marks Historic Railroad State Trail.

De Tallahassee-St. Marks Historic Railroad State Trail volgt de route van de eerste spoorlijn van Florida. Wil je wat calorieën verbranden tijdens je vakantie in Amerika? Dan is dit pad echt iets voor jou. Het is namelijk een sportieve bezienswaardigheid in Tallahassee, Florida.

Het pad geeft je niet alleen de mogelijkheid om te fietsen, maar je kunt het pad ook te voet volgen. Wandel, jog, ren, fiets of skate op deze historische weg van ongeveer 25 kilometer en stop hier en daar om foto’s te maken.

Adres Historic Railroad State Trail: 4778 Woodville Hwy, Tallahassee, FL 32305, Verenigde Staten.

Tallahassee Downtown.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Tallahassee, Florida.

Hoewel Tallahassee, in vergelijking met andere populaire bestemmingen in Florida, meer in het noorden ligt, heeft de hoofdstad toch veel te bieden. Bovenstaande lijst zijn nog maar de populairste bezienswaardigheden van Tallahassee, maar in de omgeving van Tallahassee, Florida zijn ook nog twee bezienswaardigheden die je eigenlijk niet voorbij mag rijden.

1. Wakulla Springs State Park.

Het zoete water van Edward Ball Wakulla Springs State Park is in sommige delen zo helder dat je zo’n 30 meter diep het water in kunt kijken. Het is dus niet gek, dat ze in Wakulla Springs State Park boottochten aanbieden met glazen bodems.

De eerste boottour vertrekt om 9:40 uur en de vaartijd is ongeveer 45 tot 55 minuten. De boten varen zodra er voldoende mensen zijn. Een ticket voor de boottour in Wakulla Springs kost $8 per persoon en de laatste boot vertrekt om 17:00 uur.

In het park kun je wandelen, zwemmen, zie je veel wilde kalkoenen, herten en Amerikaanse alligators. Kortom, er is genoeg te zien, te doen en te beleven in dit prachtige State Park in het noorden van Florida. Vergeet geen insectenspray mee te nemen, want bij de wandelpaden komen namelijk veel teken en muggen voor. Het water is Wakulla Springs State Park is perfect om in te zwemmen.

Tijdens de wintermaanden zie je ook veel manatees in Wakulla Springs State Park. De zeekoeien spelen maar al te graag in de warme wateren van Wakulla Springs in Tallahassee. Bekijk baby zeekoeien en hun moeders en maak een Cruise om ze van dichtbij te zien. Op de Wakulla-rivier zie je niet alleen zeekoeien, maar ook schildpadden, alligators, gieren en andere inheemse flora en fauna in Florida. 

Wakulla Springs State Park ligt slechts 40 kilometer ten zuiden van Tallahassee. Het park is elke dag geopend van 8 uur ’s ochtends tot zonsondergang. De toegang kost $ 2 per voetganger of fietser, $ 4 voor een voertuig met één inzittende en $ 6 voor een auto met ten minste twee passagiers.

Adres Wakulla Springs State Park: 465 Wakulla Park Dr, Wakulla Springs, FL 32327, Verenigde Staten.

2. St. Marks National Wildlife Refuge.

St. Marks National Wildlife Refuge ligt slechts 60 kilometer ten zuiden van de stad Tallahassee en is een must voor iedereen die wilde dieren wil spotten in Florida. Het St. Marks Refuge is in 1931 opgericht als een beschermd leefgebied voor trekvogels. Er leven ondertussen 250 vogelsoorten, 52 soorten zoogdieren, 40 soorten amfibieën en 66 soorten reptielen in het gebied.

Veel van deze diersoorten zijn zeldzaam of worden bedreigd, waaronder bijvoorbeeld de kraanvogel, de flatwoods-salamander en de West-Indische lamantijn. Wil je liever wandelen, vissen, fietsen of paardrijden op het terrein? Geen probleem, ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Het park heeft ook een gerenoveerde vuurtoren die je kunt bezoeken. De St. Marks-vuurtoren werd gebouwd in 1842 en is de op één na oudste vuurtoren van de staat Florida. Omdat de vuurtoren nog steeds in gebruik is, mag je de trappen naar de top helaas niet beklimmen.

Om het park te bezoeken, betaal je $ 5 entree per voertuig of $ 1 als je per fiets of te voet komt. Een extra vergoeding van $ 2 dekt je bezoek aan de St. Marks vuurtoren. St. Marks Refuge is het hele jaar door overdag geopend en het bezoekerscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Adres St. Marks National Wildlife Refuge: 1255 Lighthouse Rd, St Marks, FL 32355, Verenigde Staten.

Wakulla Springs State Park.

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Bezoek ook Jacksonville, Florida en de bezienswaardigheden.

–> Wist jij dat er een Florida State Park Pass bestaat?

–> Dit is de beste reistijd voor een vakantie naar Florida.

–> Dit zijn ze: de mooiste stranden van Florida!

–> Overwinteren in Florida? Dit zijn de kosten.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button