Blog

Stroom en reisstekkers in Amerika |

Ga jij op vakantie naar Amerika? Wees je er dan van bewust dat het stroomnet in Amerika niet hetzelfde is, dan in Nederland. En omdat het stroom(net) in Amerika anders is, heb je ook een reisstekker nodig om je elektronica aan te sluiten. In de Verenigde Staten heeft een stekker namelijk platte polen in plaats van ronde polen.

In Amerika heeft een stekker platte polen in plaats van ronde polen.

Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 15 verschillende soorten elektrische stekkers in gebruik voor huishoudelijke toepassingen. Ze hebben allemaal een letter toegewezen gekregen door het Amerikaanse Department of Commerce International Trade Administration (ITA).

De toegewezen letters beginnen bij de letter A en eindigen met de letter O. De toewijzing van de letters is willekeurig gebeurd. Type A is bijvoorbeeld helemaal niet beter dan type F. Hieronder vind je een wereldkaart met daarop het type stekker dat in elk land wordt gebruikt.

 

stroom in Amerika

 

Stroom(net) in Amerika.

Wat je moet weten voordat je op vakantie naar Amerika gaat.

  • In Nederland gebruiken wij 220 Volt en in Amerika is dat 110 Volt.
  • De stekker van onze elektrische apparatuur past in Amerika niet in de wandcontactdoos.

Een speciale reisstekker, waarmee je de stekker geschikt maakt voor Amerika, is bij elke elektronicazaak of makkelijker nog, online te verkrijgen. Wij maken altijd gebruik van onderstaande reisstekker en zijn daar zeer tevreden over. Onze reisstekker heeft ons nog nooit in de steek gelaten en is te koop bij Bol.com.

stroom Amerika reisstekker

Vind hier de beste reisstekkers voor je reis naar Amerika.

 

 

Omvormers Amerika.

Zoals ik eerder al aangaf, gebruiken wij in Nederland 220 Volt en in Amerika is dat 110 Volt. Het is dus belangrijk om te weten of je elektrische apparaten, die je wilt meenemen tijdens je reis, ook bruikbaar zijn op 110 Volt. Apparaten zoals telefoons, laptops en tablets werken in bijna alle gevallen zonder problemen op zowel 110 Volt als 220 Volt.

Echter het kan wel eens voorkomen dat sommige apparatuur, met een schakelaar moeten worden omgeschakeld naar het gewenste voltage. Is dit het geval tijdens je reis? Dan geeft de gebruikershandleiding van het apparaat vaak duidelijkheid. Apparaten die wel eens problemen geven, zijn bijvoorbeeld een krultang, scheerapparaat of een föhn.

Er zijn mensen die zeggen dat je kunt proberen om je apparaten zonder omvormer te gebruiken in Amerika. Het zou kunnen dat ze niet beschadigd raken, maar houdt er rekening mee dat ze mogelijk niet optimaal werken. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan een omvormer.

 

Verlengsnoer meenemen naar Amerika.

Tijdens onze vakanties in Amerika nemen wij altijd een verlengsnoer met meerdere contactpunten mee in onze bagage. Zo heb je voor al je apparaten maar 1 verloopstekker nodig en hoef je niet op zoek naar meerdere stopcontacten.

Het komt wel eens voor, dat op het einde van de dag zowel je telefoon en bijvoorbeeld de batterij van je camera leeg is.

Het is dan superhandig om al je apparaten in de verlengsnoer met meerdere contactpunten aan te sluiten en de verlengsnoer zelf met de verloopstekker in het stopcontact te steken. Op deze manier heb je maar 1 verloopstekker nodig, waarmee je meerdere apparaten oplaadt.

 

Laatste tips voor je Amerika reis.

  • Wanneer je met een auto of camper reist in Amerika, dan is een autolader, waarmee je twee USB apparaten op kunt laden, erg handig.
  • Neem een Powerbank mee op vakantie. Een Powerbank is een externe batterij waarmee je je smartphone en tablet (tegelijk) kunt opladen. Zo kun je de hele vliegreis naar muziek luisteren of op je tablet spelletjes spelen. Zonder bang te zijn dat de accu leegraakt.
  • Er zijn vliegtuigmaatschappijen die de mogelijkheid bieden om je apparaten tijdens de vliegreis van stroom te voorzien.

 

Ook leuk om te lezen.

–> Wat mag je in je koffer naar Amerika meenemen?

–> Help! Wat is mijn Amerikaanse (kleding) maat? 

–> Hoe laat is het eigenlijk in de Verenigde Staten?

–> Dit zijn ze! De verkeersregels in de Verenigde Staten.

–> Handige tool voor je vakantie. Fahrenheit omrekenen naar Celsius.

 

ReizenReizen

 

Op vakantie naar Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!  Kijk ook voor aanbiedingen en reizen naar Amerika bij onderstaande Amerika specialisten.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button