BlogLos Angeles

Street Art in Los Angeles | 9 Instagram waardige muren in LA

Street art in Los Angeles. Tijdens het bezoeken van een stad is Street Art spotten een leuke bezigheid om te doen. In steeds meer steden zie je Street Art op muren verschijnen. Zo ook in Los Angeles.

Street Art spotten is een leuke bezigheid in Los Angeles.

Ik heb Los Angeles meerdere malen bezocht en ik was verrast hoeveel Street Art je tegenkomt. Met name in Downtown Los Angeles, waar ik een keer een trendy appartement had gehuurd. Een super leuk appartement en handig in verband met het parkeren van je huurauto, maar dat terzijde.

Ben jij in Los Angeles? Ga dan eens Street Art spotten, al doe je het maar voor Instagram! Het is tegenwoordig namelijk ‘een ding’ om door de stad te wandelen en foto’s te maken van Street Art. Geïnspireerd door bloggers en influencers is het voor reizigers namelijk ook een leuke ’toeristische attractie’ geworden.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

 

9x Street Art in Los Angeles.

Ik heb prachtige Street Art gezien in Downtown Los Angeles en de vraag die ik wel eens krijg is: “waar vind je Street Art in Los Angeles?” Dus, hier zijn 9 Instagram-waardige muren in Los Angeles, gelegen in het Art District, in Downtown Los Angeles.

 

1. Goddess Wall.

Wie kent hem niet, kunstenaar WRDSMTH? Ik had er nog nooit van gehoord hoor, maar WRDSMTH blijkt een in Los Angeles gevestigde straatartiest te zijn die bekend staat om zijn afbeelding van een vintage typemachine, met inspirerende teksten. En Colette Miller’s Angel Wings Project? Daar had ik via Instagram wel eens van gehoord.

Deze twee bekende straatartiesten hebben samengewerkt aan een project in Los Angeles en zo ontstond prachtige Street Art in Los Angeles.

Adres: 700 W 8th Street, Los Angeles, CA 90017.

 

2. Elephant Wall.

De naam zegt het al, een muur met daarop een afbeelding van een olifant. Om precies te zijn 3 olifanten. De muurschildering is prachtig gemaakt. De artiest is niet bekend. Dit is overigens niet de enige Street Art die je hier ziet. In deze hele blok vind je kleurrijke muurschilderingen.

Adres: 298 Rose Street, Los Angeles, CA 90013.

 

3. The Original Angel Wings.

Dit is Colette Millers eerste Angel Wings-muurschildering, voordat ze aan het Angel Wings Project over de hele wereld begon. Je zult even moeten zoeken, want de muurschildering is niet heel groot en bevindt zich direct naast het Art Share Los Angeles gebouw.

Adres: 801 East 4th Place, Los Angeles, CA 90013.

 

 

4. Black and White Wall.

Dit is ook een vrij nieuwe muurschildering in het Art District en bevindt zich direct naast de Writing Wall. Wandel de straat door van The Original Angel Wings en je komt deze zwart-wit Street Art vanzelf tegen.

Aangezien je toch al het hele Art District aan het verkennen bent, is het wellicht een idee om bij het hippe Arts District Brewing Company binnen te lopen?

Adres: 303 S Hewitt Street, Los Angeles, CA 90013.

 

 

5. Woman on the Wall.

Deze muurschildering in het Arts District is onlangs bijgewerkt met levendigere kleuren en ligt slechts een paar deuren verder van The Pie Hole. Ondertussen heb je vast trek gekregen van al die prachtige kunst. Geen betere plek om uit te rusten dan bij The Pie Hole.

Adres: 700 Traction Avenue, Los Angeles, CA 90013.

 

6. Third Eye Wall.

Deze Street Art in Los Angeles is niet altijd zichtbaar. Want de muurtekening is namelijk op het rolluik van de EightyTwo bar gemaakt. Zodra deze bar zijn deuren sluit, krijg je de muurschildering (rolluik-art) te zien. Aangezien de bar pas eind van de middag zijn deuren opent, kun je de kunst op het rolluik natuurlijk ook al in de ochtend zien.

Adres: 707 E 4th Pl, Los Angeles, CA 90013.

 

7. Bloom Wall.

Ook dit is een vrij nieuwe muurschildering in het Art District van Los Angeles en gemaakt door HUEMAN. De fleurige muurschildering bevindt zich op een parkeerplaats. Het is dus het beste om ’s ochtends vroeg te komen zodat er geen auto’s voor je Street Art geparkeerd staan. Op deze manier krijg je dé perfecte Instagram foto.

Adres: 298 Rose Street, Los Angeles, CA 90013.

 

8. Art Share LA Wall.

Deze muurschildering is gevestigd op het Art Share LA gebouw, dat werd opgericht in 1997. De leden van Art Share LA willen graag lokale kunstenaars ondersteunen door gemeenschapsprogramma’s aan te bieden zoals bijvoorbeeld (kunst)lessen, tentoonstellingen en evenementen.
Adres: 801 East 4th Place, Los Angeles, CA 90013.

 

9. Writtings Wall.

De Writings Wall bevindt zich naast de Black and White Wall dus je kunt ze allebei op de foto zetten. De namen van de muurschilderingen zijn trouwens niet door de kunstenaars bedacht, maar door voorbijgangers en Instagram influencers. Op deze manier is het iets makkelijk om de Street Art in Los Angeles te vinden.

Adres: 303 S Hewitt Street, Los Angeles, CA 90013.

 

Conclusie Street Art in Los Angeles.

Dit waren ze! 9 Instagram waardige muurschilderingen in het Art District van Los Angeles. Omdat veel van deze muurschilderingen zich in het Arts District bevinden, kun je in korte tijd alles zien.

Parkeer daarom je auto op een plek en wandel door de straten van het Art District om zo al die verschillende muurschilderingen op de foto vast te leggen. Ik raad je aan om het District vroeg in de ochtend te bezoeken zodat het nog niet te druk is.

Omdat het Street Art is, kunnen de tekeningen overgespoten zijn voordat jij in Los Angeles bent. Neem dus maar snel een foto!

Tip | 

Downtown Los Angeles is overdag behoorlijk veilig, maar persoonlijk raad ik aan om de Street Art niet laat in de avond te bekijken. Zorg er maar gewoon voor dat je veilig op vakantie bent.

 

 

Ook leuk om te lezen over Los Angeles.

–> Ken jij deze prachtige bezienswaardigheden in Los Angeles al?

–> Dit zijn ze! De 9 mooiste stranden van Los Angeles.

–> 41x gratis bezienswaardigheden zien in San Francisco.

–> Op vakantie naar Californië? Vind hier de mooiste reizen.

–> Wat te doen bij Venice Beach? Nou, dit!

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Los Angeles? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Los Angles aanbieden. Of neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Los Angeles.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Los Angeles.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Los Angeles.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Los Angeles.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Los Angeles.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button