BlogSint AugustineSteden Florida

Sint Augustine bezienswaardigheden. 13 leuke dingen om te doen.

Sint Augustine, Florida en zijn bezienswaardigheden. De stad Sint Augustine in Florida werd ongeveer 450 jaar geleden opgericht. Om precies te zijn in 1565 door de Spaanse ontdekkingsreiziger en admiraal Pedro Menéndez de Avilés. En die Spaanse invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar in het stadje.

St. Augustine heeft historische monumenten, musea en unieke bezienswaardigheden.

St. Augustine is de thuishaven van belangrijke historische monumenten, diverse musea, romantische cafeetjes en unieke bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld The Castillo de San Marcos, het St. Augustine Lighthouse en het Fountain of Youth Discovery Park.

Wij hebben Sint Augustine en de bezienswaardigheden bezocht terwijl wij in Orlando verbleven. We hebben een dagtrip naar Sint Augustine gemaakt en zijn vervolgens via Daytona Beach terug naar Orlando gereden. Een flinke rit, maar absoluut de moeite waard.

 

Sint Augustine bezienswaardigheden.

Parkeren in het stadje Sint Augustine is moeilijk en de parkeerplaatsen zijn beperkt. Daarom hebben wij onze huurauto geparkeerd in de parkeergarage van het bezoekerscentrum.

De parkeergarage ligt een paar blokken ten noordoosten van Orange Street. Vanaf de parkeergarage kun je de belangrijkste bezienswaardigheden te voet bereiken.

Adres parkeergarage: 1 Cordova St, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

Dit vonden wij in Sint Augustine de leukste bezienswaardigheden:

1. Castillo de San Marcos.

Laten we maar meteen beginnen met de meest populaire bezienswaardigheid van Sint Augustine: Castillo de San Marcos. De Spanjaarden bouwde het fort Castillo de San Marcos tussen 1672 en 1695. En hierdoor is Castillo de San Marcos het oudste gemetselde fort van de Verenigde Staten.

Bovendien is Castillo de San Marcos één van de twee forten ter wereld die opgebouwd is uit coquina, een semi-zeldzame kalksteen van stukjes schelp. En hier zijn de Amerikanen behoorlijk trots op. Het fort werd in 1900 een nationaal monument.

Het monument is zeer goed bewaard gebleven en zeker een interessant stuk van de Amerikaanse geschiedenis. Vergeet voor je vertrekt uit het fort niet een demonstratie bij te wonen van het afvuren van de kanonnen op het fort.

–> Uitgebreide informatie over Castillo de San Marcos.

Adres: 1 S Castillo Dr, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

2. St. George Street.

Historische bezienswaardigheden, restaurants, bars en souvenirwinkeltjes zijn slechts een paar bezienswaardigheden die je in de voetgangerszone op St. George Street vindt.

Aan de noordkant van St. George Street zie je veel boetiekjes en een aantal historische bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de oude stadspoorten en het oude houten School House van Sint Augustine.

Aan de zuidkant van de straat zie je vooral veel winkels, restaurants, cafés, kunstgaleries en je vindt hier ook de koloniale wijk van Sint Augustine. Veel reizigers maken aan de zuidkant een stop om te lunchen, te dineren of om een souvenir voor thuis te kopen.

Het voetgangersgebied van St. George Street strekt zich uit van Orange Street naar Cathedral Place in het historische centrum van St. Augustine. Het gebied kun je gratis bezoeken.

Adres: 120 St George St, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

3. Colonial Quarter.

De Colonial Quarter vind je in St. George Street, in het historische centrum van St. Augustine. De koloniale wijk biedt bezoekers een kijkje in het leven van de bewoners van Sint Augustine in de 16e, 17e en 18e eeuw.

Het museum is verdeeld in vier gedeeltes:

  • 16e eeuwse Spaanse First City
  • 17e eeuwse Spaanse Vestingstad
  • 18e eeuwse Spaanse garnizoensstad
  • 18e eeuwse Britse 14de Colony

In elk gedeelte van het museum kun je activiteiten zoals bijvoorbeeld de bouw van een schip, musket boren, leerbewerking of het afvuren van een kanon bewonderen.

–> Vind hier informatie en tickets voor het Colonial Quarter.

Adres: 43 St George St, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

Sint-Augustine-bezienswaardigheden-Colonial-Quarter

 

4. St. Augustine Pirate & Treasure Museum.

Oké, het Pirate & Treasure Museum was niet helemaal mijn ding, maar de kinderen vonden het geweldig. Wellicht toch een bezoekje waard? Zoals de naam doet vermoeden, toont het St. Augustine Pirate & Treasure Museum een verscheidenheid aan piraten spullen.

Waaronder bijvoorbeeld ’s werelds oudste “Wanted” poster, ’s werelds enige piraten schatkist en een van de twee overgebleven 17de-eeuwse Jolly Roger vlaggen (de bekende zwarte vlag met een schedel en gekruiste beenderen erop). En als iets het oudste of enige ter wereld is, dan worden Amerikanen helemaal ‘dol’. Wellicht dat ik als nuchtere Nederlander daarom het museum met wat andere ogen bekeek.

Je vindt het museum midden in het centrum van Sint Augustine. Ben je eenmaal in het museum, dan kun je aan boord klimmen van een replica piratenschip met diverse kanonnen of klim in de toren van het museum dat een schitterend uitzicht op de stad geeft. Dat dan weer wel ;-).

Een tip is om de gratis rondleiding met kapitein Mayhem, piraat en gids tegelijk, bij te wonen en ga vervolgens met de kapitein op zoek naar de verborgen schat in het museum.

–> Tickets en tours voor het Pirate & Treasure Museum.

Adres: 12 S Castillo Dr, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

5. Catch 27, St. Augustine.

Via kennissen kregen wij de tip om te gaan lunchen bij Catch 27. Een populair restaurant, gelegen in het oude gedeelte van Sint Augustine. Bezoek je Catch 27, kijk dan eens op de menukaart bij de heerlijke verse visgerechten.

Maak een keuze uit snappers, mahi mahi, sheepshead, bot, zwarte drum, garnalen, mosselen of andere smakelijke vangsten die dezelfde ochtend in de netten van de lokale vissers zijn beland. Alle gerechten op het menu zijn vers bereid met seizoensgebonden producten.

Adres: 40 Charlotte St, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

6. St. Augustine Lighthouse & Maritime Museum.

Het St. Augustine Lighthouse & Maritiem Museum beschikt over schipbreuk artefacten, houten boten en natuurlijk, de naam zegt het al, een lighthouse (vuurtoren). De vuurtoren is gebouwd tussen 1871 en 1874 en is het oudste stenen gebouw in St. Augustine. De vuurtoren heeft 219 trappen.

Sommigen mensen geloven dat het museum bewoond wordt door geesten. Niet zomaar geesten, nee, de bewoners van Sint Augustine denken ook precies te weten wie het zijn. Namelijk een tweetal vuurtorenbewaarders en twee jonge meisjes die eind 1800 bij de vuurtoren zijn overleden.

Dit is ook de belangrijkste reden dat het St. Augustine Lighthouse & Maritiem Museum wordt opgenomen in de vele ghost tours die de stad rijk is. Ben jij benieuwd naar de geesten in de vuurtoren dan kun je —> deze spannende ghost tour bijwonen.

Wil je het museum zonder geesten bezoeken dan vind je hier tickets voor het museum.

Adres: 81 Lighthouse Avenue (use 100 Red Cox Road for gps, St. Augustine, FL 32080, Verenigde Staten.

sint-augustine-bezienswaardigheden-light-house-museum

 

7. Boek een Trolley Tour.

De bezienswaardigheden in het oude gedeelte van Sint Augustine kun je makkelijk te voet bereiken, maar er zijn een aantal bezienswaardigheden die verder weg liggen. Een Trolley Tour is dan echt een uitkomst. En omdat de temperaturen in St. Augustine hoog oplopen in de zomer is het eerlijk gezegd ook wel prettig om in een treintje plaats te nemen.

De 80-minuten durende tour heeft 23 haltes en je ziet tientallen bezienswaardigheden tijdens de Trolley Tour. Je mag overal uitstappen waar je maar wilt en als je de bezienswaardigheden hebt gezien, dan stap je op de volgende Trolley. Echt een uitkomst.

–> Wij hebben deze leuke Trolley tour geboekt in Sint Augustine. 

 

8. Lightner Museum.

Het Lightner Museum ligt net ten zuiden van Flagler College, in de buurt van het historische centrum van St. Augustine. Het museum is ondergebracht in het voormalige Alcazar Hotel, dat door Henry Flagler in 1888 werd gebouwd.

Het museum beschikt over een indrukwekkende kunstcollectie uit de 19de-eeuw. Opmerkelijke exposities omvatten onconventionele items zoals een gekrompen hoofd, een zout en peper shaker en menselijk haar. Maar je kunt ook traditionele kunstwerken, glas en antieke meubels bewonderen. Een veelzijdig museum.

–> Vind hier kaartjes voor het Lightner Museum.

Adres: 75 King St, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

9. Ponce de Leon’s Fountain of Youth Archaeological Park.

Bij Ponce de Leon’s Fountain of Youth Archaeological Park vind je de oorspronkelijke nederzetting van St. Augustine terug. De fontein van de jeugd, die verondersteld anti-aging eigenschappen te bezitten, kun je ook in het park bezichtigen. Ik heb tijdens mijn bezoek wat water gedronken, maar helaas, het verval slaat gewoon toe….

In het park vind je een planetarium, een smid, 30 witte en blauwe pauwen die in het park wonen en een Timucua replica dorp. Wij vonden het heel leuk om door dit ‘dorp’ te wandelen.

–> Uitgebreide informatie over Ponce de Leon’s Fountain of Youth Archaeological Park.

Adres: 11 Magnolia Ave, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

sint-augustine-bezienswaardigheden-fountain-of-youth

 

10. Old Jail.

Vlak in de buurt bij Fountain of Youth Archaeological Park vind je de bezienswaardigheid Old Jail. St. Augustine’s Old Jail (gevangenis) werd in 1891 gebouwd voor gevaarlijke criminelen en de bouw van de gevangenis werd gefinancierd door spoorweg magnaat Henry Flagler.

In 1954, een jaar nadat de gevangenis werd gesloten, werd het gebouw heropend als een historische attractie. Bezoekers vinden Old Jail fantastisch. Met name de tours, die worden geleid door gidsen verkleed in historische kledij, worden zeer op prijs gesteld.

De rondleidingen in de gevangenis zijn niet alleen informatief, maar je vangt ook een glimp op van hoe de gevangen destijds “woonden”. Ben je geïnteresseerd in het paranormale? Ook in Old Jail is een ghost tour beschikbaar.

–> Onze tickets voor Old Jail hebben wij bij Get Your Guide geboekt

Adres: 167 San Marco Ave, St. Augustine, FL 32084, Verenigde Staten.

 

11. St. Augustine Beach.

Nu je er toch bent, maak een ritje over Sint Augustine Beach. Dit is namelijk toegestaan op bepaalde gedeeltes van het strand. Het strand van Sint Augustine ligt op ongeveer 9 kilometer afstand, ten zuidoosten van de oude binnenstad.

St. Augustine Beach heeft 4 kilometer aan wit zandstrand en zeer helder zeewater. Het strand is populair bij gezinnen dankzij het kindvriendelijke splash pad. Heb je het stadje bezocht? Sluit dan je dag af met een ontspannende wandeling op het strand of bezoek de St. Johns County Oceaan Pier, die aan de noordkant van het strand ligt.

Adres: St Augustine Beach, FL 32080, Verenigde Staten.

sint-augustine-bezienswaardigheden-beach-strand-zonsondergang

 

Hotels in Sint Augustine.

Wil je langer dan een dag verblijven in Sint Augustine dan heb ik een aantal goede en leuke hotels voor je. Onze hotels in Amerika boek ik altijd via Booking.com. De website van Booking.com vind ik persoonlijk erg overzichtelijk en je kunt altijd je hotelovernachting(en) gratis annuleren.

Wel zo handig wanneer je voor of tijdens je reis in Amerika je roadtrip wilt wijzigen. Dit zijn volgens Booking.com de beste hotels in Sint Augustine.

–> Vind hotelovernachtingen in Amerika bij Booking.com.

 

Bezienswaardigheden in de buurt van Sint Augustine.

Omdat wij tijdens ons bezoek aan Sint Augustine in Orlando verbleven, hebben wij maar een paar uur in Sint Augustine doorgebracht. Hierdoor hebben wij een deel van de bezienswaardigheden in en rondom de stad niet kunnen zien.

Op mijn lijstje stond nog het St. Augustine Wild Reserve en de St. Augustine Alligator Farm. Wie weet heb jij meer tijd?

 

12. St. Augustine Wild Reserve.

Wil jij een blik werpen op een aantal exotische dieren? Bezoek het St. Augustine Wild Reserve. Deze non-profit organisatie werd in 1995 opgericht als zorgcentrum voor geredde en ongewenste exotische dieren. Mountain leeuwen, beren, tijgers en luipaarden zijn slechts enkele van de dieren die hier opgevangen worden.

Misschien zijn de vijf wolven en een Afrikaanse leeuw wel de opmerkelijkste inwoners van het Wild Reserve. Dit komt omdat de dieren ooit toebehoorde aan Michael Jackson. De behandeling en uitgebreide informatie van de vrijwilligers over de dieren staat voorop in het St. Augustine Wild Reserve.

–> Vind bij Viator.com tickets voor St. Augustine Wild Reserve.

Adres: 5190 Farm Creek Rd, St. Augustine, FL 32092, Verenigde Staten.

 

13. St. Augustine Alligator Farm.

De St. Augustine Alligator Farm werd in 1893 opgericht als een kleine reptielen tentoonstelling, maar de tentoonstelling werd in korte tijd zo geliefd dat de tentoonstelling al snel uitgroeide tot een van de populaire attracties in Florida. Vandaag de dag is de Alligator Farm uitgegroeid tot een moderne Zoo. Via de Bridge of Lions bereik je de Zoo op Anastasia Island.

De St. Augustine Alligator Farm is de enige crocodile farm in de wereld die alle 23 soorten krokodilachtigen in zijn bezit heeft. Al de krokodillen in de Zoo zijn erkend door vooraanstaande biologen. Ben je geïnteresseerd in krokodillen en alligators? Dan is St. Augustine Alligator Farm the place to be!

–> Uitgebreide informatie over St. Augustine Alligator Farm.

–> Waar spot je de Amerikaanse Alligator in Florida?

Adres: 999 Anastasia Blvd, St. Augustine, FL 32080, Verenigde Staten.

sint-augustine-alligator-farm

 

Ervaring Sint Augustine bezienswaardigheden.

Volgens mij heb ik voldoende informatie geven om een aantal leuke bezienswaardigheden in Sint Augustine te bezichtigen.

Mocht je een van bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken tijdens je vakantie in Amerika, dan ben ik erg benieuwd wat je er van vond en of ik nog leuke hotspots heb gemist?

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er zijn voldoende leuke en spannende dingen om te doen in Sint Augustine. Van winkelen tot strand, van musea tot diverse tours en attracties en vergeet natuurlijk het nabijgelegen St. Augustine Wild Reserve en Daytona Beach niet.

 

 

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Must see: 50 prachtige bezienswaardigheden in Florida.

–> Hier fiets je langs alligators in Everglades Park.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Florida.

–> Dit zijn ze: De leukste pretparken in Orlando.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

 

Wil je op vakantie naar Florida? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button