Bezienswaardigheden AmerikaBlogNationale ParkenShenandoah National Park

Ken jij Shenandoah National Park en zijn bezienswaardigheden? Nee!?!

Shenandoah National Park en zijn bezienswaardigheden liggen voor een groot deel in de Blue Ridge Mountains in het kleurrijke Virginia. Skyline Drive is de hoofdweg van het park, een weg die 168 kilometer lang van noord naar zuid kronkelt.

Voor degenen die het park voorbij Skyline Drive willen verkennen, zijn er nog 800 kilometer aan avontuurlijke wandelpaden te vinden. En tijdens je bezoek aan Shenandoah National Park en zijn bezienswaardigheden krijg je schitterende weidse uitzichten over heuvelachtig- en bosrijk gebied.

Maak diverse stops bij de uitkijkpunten en kijk uit over de Shenandoah Valley en het bergmassief Massanutten Mountain. Naast heuvels en bossen vind je in Shenandoah ook prachtige rivieren, watervallen en rotsformaties. Tijdens de herfst (Indian Summer) is Shenandoah National Park een top locatie met al de verschillende kleuren. Niets houd je meer tegen om dit prachtige park te bezoeken.

All-inclusief autohuur in Amerika.

Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren gaat voor een te gekke road trip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto.

Praktische informatie Shenandoah National Park.

Shenandoah National Park en de bezienswaardigheden liggen voor een groot deel in de Blue Ridge Mountains. De Blue Ridge Mountains is een lange bergketen die helemaal door Pennsylvania, Maryland, West Virginia, Virginia, North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia loopt.

Shenandoah National Park is een lang en smal park. Skyline Drive loopt langs de rand van het park en vanaf deze weg heb je toegang tot tal van uitkijkpunten, bezienswaardigheden, bezoekerscentra en avontuurlijke wandelpaden.

Er zijn vier parkingangen. De drukste ingangen zijn Front Royal en Thornton Gap, gelegen in de bovenste helft van het park. De ingangen Swift Run en Rockfish bevinden zich in de zuidelijke helft van het park en zijn minder druk bezocht.

Het park heeft twee Visitor Centers: Dickey Ridge Visitor Center en Big Meadows Visitor Center en vijf campings waar je kunt overnachten.

Veel van de mooiste bezienswaardigheden, uitkijkpunten en wandelpaden van Shenandoah National Park bevinden zich in het midden van het park. Dit is het gebied tussen Thornton Gap (Highway 211) en Swift Run Gap (Highway 33).

Hoogstwaarschijnlijk zul je hier het grootste deel van je tijd doorbrengen, maar de noordelijke en zuidelijke delen zijn zeker ook de moeite waard. 

Shenandoah Entreepas – Eén voertuig – $ 30,00. Onbeperkte toegang voor één voertuig en alle passagiers gedurende zeven opeenvolgende dagen, beginnend op de dag van aankoop.

Of bezoek het park met de —> America the Beautiful Pass.

Accommodaties in Shenandoah National Park.

Aangezien Shenandoah National Park lang en smal is, kan het lastig zijn om te beslissen waar je gaat overnachten. Waar je ook verblijft, in of rondom het park, je zult altijd een aantal kilometers moeten rijden om bij de uitkijkpunten en bezienswaardigheden te komen.

Overnachten in Shenandoah:

De beste plek om te verblijven, als je zo min mogelijk wilt rijden, is natuurlijk een overnachting in het park. Binnen het park zijn twee accommodaties aanwezig: Big Meadows Lodge en de Lewis Mountain Cabins. In het park zijn ook vijf campings aanwezig, die allemaal aan de Skyline Drive liggen.

De kosten om te kamperen in Shenandoah variëren van $ 15 tot $ 45 per nacht.

Overnachten rondom Shenandoah:

Buiten het Shenandoah National Park zijn Front Royal, Luray en Harrisonburg goede steden om te overnachten. Het voordeel van buiten het park verblijven is dat je meer hotelopties, meer restaurants en toegang tot grotere supermarkten hebt. Maar je “pendelt” wel elke dag op en neer naar het park. 

Wij verbleven in de Residence Inn in Harrisonburg. Om in Shenandoah National Park te komen, was het 30 minuten rijden, plus extra rijtijd in het park. 

Shenandoah National Park bezienswaardigheden.

De meeste bezienswaardigheden in Shenandoah National Park zijn uitkijkpunten, waar je adembenemende uitzichten over het park krijgt. Maar niet getreurd, want naast de uitkijkpunten zijn er nog tal van watervallen en wandelpaden die je kunt verkennen. Dit zijn volgens USA Roadtrip Fan de leukste stops in Shenandoah National Park.

1. De Skyline Drive.

Dit is zonder twijfel het eerste wat je moet doen in Shenandoah National Park. Moeten, is natuurlijk wat overdreven, maar de Skyline Drive overslaan, is eigenlijk geen optie.

De Skyline Drive loopt langs de ruggengraat van het park, langs de top van de Blue Ridge Mountains. Vanaf deze schilderachtige weg kun je bij verschillende uitkijkpunten stoppen, kiezen uit meer dan 800 kilometer aan wandelpaden, historische bezienswaardigheden zien en verschillende bezoekerscentra bezoeken. 

De Skyline Drive is 168 kilometer lang. De weg begint in het noorden, in de buurt van Front Royal, en eindigt bij de ingang Rockfish Gap aan de zuidkant van het park. Met een snelheidslimiet van 35 mph (56 km/u) duurt het ongeveer 3 uur om de Skyline Drive te rijden.

Als je eenmaal een aantal uitkijkpunten en een paar korte wandelingen hebt toegevoegd, dan duurt het een hele dag om de Skyline Drive, van boven naar beneden te rijden. 

Je hoeft niet de hele Skyline Drive te rijden, want de mooiste uitzichtpunten en wandelingen zijn te vinden tussen de ingangen Thornton Gap en Swift Run Gap.

2. Uitkijkpunten aan de Skyline Drive.

Het is onmogelijk om alle prachtige uitkijkpunten aan de Skyline Drive te benoemen. Het zijn er namelijk meer dan 70. Je hoeft niet ver te rijden om bij een uitzichtpunt te komen. Kies gewoon welke je het mooiste vindt.

Onze favoriete uitkijkpunten in Shenandoah National Park: 

  • Range View Overlook, mijlpaal 17 
  • Buck Hollow Overlook, mijlpaal 32,8 
  • Hazel Mountain, mijlpaal 33 
  • Crescent Rock, mijlpaal 44 
  • The Point Overlook, mijlpaal 55,5

3. Bearfenche Mountain.

Dit is een leuke wandeling in Shenandoah National Park. De wandeling is kort en af en toe klim je over rotsen, waardoor dit een leuke hike is voor oudere kinderen en volwassenen. De wandeling is slechts 1,7 kilometer (heen en terug).

Om de top van Bearfence Mountain te bereiken, moet je een korte, steile rotswand en een reeks enorme, grillige rotsblokken beklimmen. Eenmaal bovenop Bearfence zijn de uitzichten spectaculair. Dit is een van de weinige plekken in het park waar je een 360° uitzicht hebt. 

4. Dark Hollow Falls.

Dark Hollow Falls is een van de meest populaire bezienswaardigheden en wandelingen in Shenandoah National Park. Deze relatief korte, gemakkelijke wandeling brengt je naar een van de hoogste watervallen in het park. 

Vanaf de parkeerplaats loop je het wandelpad af naar de voet van de waterval. In de buurt van de voet van de waterval zijn veel leuke plekken om foto’s te maken. Om terug te komen bij de auto, gaat de wandeling bergopwaarts. 

Parkeer op de parkeerplaats Dark Hollow Falls op de Skyline Drive. Dit is net ten noorden van Big Meadows en het Harry F. Byrd Sr. Visitor Center. De wandeling is ongeveer 2,2 kilometer (heen en terug).

Dark Hollow Falls. Shenandoah National Park.

5. Stony Man.

Met een hoogte van 1.231 meter is Stony Man de op een na hoogste berg in Shenandoah National Park. Een bezienswaardigheid die je dus absoluut niet mag missen.

Voor een klim naar de top, maak je een relatief korte en gemakkelijke wandeling, dus goed te doen voor bijna alle leeftijden. Dat gezegd hebbende, het is ook een extreem populaire wandeling, dus verwacht grote drukte. 

De wandeling is 4 kilometer heen en terug en duurt ongeveer 1 uur. Parkeer op de parkeerplaats van Stony Man op de Skyland Drive.

6. Hawksbill Mountain.

Met 1.234 meter is Hawksbill Mountain de hoogste berg in het Shenandoah National Park. 

Er zijn verschillende manieren om bij Hawksbill Mountain te komen, maar de snelste en gemakkelijkste manier is via de Upper Hawksbill Trail. Parkeer op de parkeerplaats van Upper Hawksbill. Vanaf hier is het een wandeling van 3,5 kilometer heen en terug.

Om de top te bereiken, zal het grotendeels een bergopwaartse wandeling zijn. Maar je kunt de top van Hawksbill Mountain ook bereiken via de Lower Hawksbill Trail. Deze route is iets korter (het is maar 2,4 kilometer heen en terug), maar heeft veel meer hoogteverschil, dus een zwaardere klim.

7. Wildlife spotten in Shenandoah National Park.

Terwijl je je een weg baant door de haarspeldbochten van Skyline Road, vergeet dan onderweg niet te zoeken naar wildlife. Als je goed oplet zie je onderweg bijvoorbeeld herten en eekhoorns. Maar als je echt geluk hebt, dan zie je misschien zelfs een bosmarmot, bever of een zwarte beer. 

Kijk in de lucht naar blauwe gaaien en buizerds, er zijn er genoeg. En terwijl je langs bergbeekjes wandelt, zie je misschien een school forellen zwemmen in het heldere water. Hoewel veel van de slangen van het park niet gevaarlijk zijn, moet je uitkijken voor koperkoppen en ratelslangen, die beide giftig zijn.

De beste plekken in Shenandoah National Park om wildlife te spotten is langs de Skyline Drive en op de vele wandelpaden van het park. De dieren worden meestal ’s morgens vroeg en net voor zonsondergang gezien.

national-park-magazine

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

8. Rose River Falls.

Als je meerdere watervallen wilt zien tijdens één wandeling in Shenandoah National Park, zet dan Rose River falls op je to-do-lijst. 

Deze wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang. Beginnend op Skyline Drive, wandel je naar Rose River Falls en loop je terug omhoog, langs talloze watervallen en beekjes. Het zien van Rose River Falls is aardig, maar ons favoriete deel van de wandeling was bij Hogcamp Branch. 

Op de top van Hogcamp Branch bereik je de kruising met Dark Hollow Falls. Je hebt de mogelijkheid om iets verder te wandelen (minder dan 400 meter) om vervolgens Dark Hollow Falls te zien. Om terug te keren naar de auto, wandel je via de Rose River Fire Road.

9. Eet een heerlijke Blackbery ijsje. 

Beide lodges (Big Meadows en Skyland) serveren heerlijk Blackberry-ijs, dat je absoluut niet mag missen. Het ijsje is al een bezienswaardigheid op zich in Shenandoah National Park. Ijs is natuurlijk geen bezienswaardigheid, maar eerlijk is eerlijk: lekker dat het was!

Een bolletje ijs is niet heel goedkoop, volgens mij $ 5 per bolletje, maar heerlijk. En als je in de ochtend of de middag hebt gewandeld, dan heb je die tweede bol ook verdiend.

10. Luister naar livemuziek bij Big Meadows of Skyland Lodge.

Er gaat niets boven het geluid van bluess in de Blue Ridge Mountains. Zeker als je een bord met kippenvleugels en jalapeño poppers op je bord hebt en een koud drankje in je handen. Zowel Big Meadows Lodge als Skyland Lodge hebben op de meeste zomeravonden gratis muziek.

Wij genoten van verschillende muziek in de New Market Taproom, waar ook kinderen van harte welkom zijn.

11. Marys Rock in Shenandoah National Park.

Een prachtige bezienswaardigheid (uitzichtpunt) in Shenandoah National Park. Om bij Marys Rock te komen, moet je een pittigere wandeling maken dan sommige van de anderen op deze lijst, maar het uitzicht vanaf de top is schitterend. 

Er zijn twee manieren om bij Marys Rock te komen. Beide wandelingen maken deel uit van de Appalachian Trail. Marys Rock South is de kortere, gemakkelijkere wandeling naar de top. Het is 4 kilometer heen en terug. Marys Rock North is iets langer en zwaarder. Het wandelpad is ongeveer 5,7 kilometer.

Marys Rock. Shenandoah National Park.

Hoeveel dagen heb je nodig in Shenandoah National Park?

Het is natuurlijk iets heel persoonlijks hoelang een bezoeker in een National Park wil verblijven. Waar de een alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van Shenandoah National Park wil zien, wil de ander elk hoekje van het park verkennen. Daarom een aantal opties:

Met één dag in Shenandoah heb je genoeg tijd om de Skyline Drive te rijden, te stoppen bij een aantal uitkijkpunten en een of twee korte wandelroutes te wandelen. Wij raden Dark Hollow Falls, Bearfence Mountain en/of Hawksbill Mountain aan. 

Met twee dagen in Shenandoah kun je dag één volledig afleggen en meerdere (korte) wandelingen op dag twee maken of je kunt Old Rag wandelen. 

Met drie dagen in Shenandoah kun je bijna alles op deze lijst doen. Het is mogelijk om alle wandelingen die we in dit bericht noemen in drie dagen te doen, als je het niet erg vindt om twee tot drie wandelingen per dag te maken.

Beste reistijd voor Shenandoah National Park.

Shenandoah National Park kan het hele jaar door worden bezocht, maar het park kent vier verschillende seizoenen. 

In het voorjaar beginnen de bomen al in april te bloeien en in mei is het park schitterend groen. Het late voorjaar is een goede tijd om het park te bezoeken, wanneer de wilde bloemen in bloei staan ​​en het park tot leven komt.

In de zomer is het park weelderig en groen. In de bergen zal het iets koeler zijn dan in Shenandoah Valley. 

De herfst is misschien wel de beste tijd om Shenandoah National Park te bezoeken. In oktober kleuren de bomen namelijk schitterend goudgeel en oranje. Plan daarom je bezoek voor de laatste twee weken van oktober om de herfstkleuren op hun hoogtepunt te zien. Deze periode wordt ook wel Indian Summer genoemd.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Skyline Drive. Shenandoah National Park.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de leukste dingen om te doen in Washington D.C.

–> Ken jij het hippe Georgetown, de oudste wijk in Washington D.C?

–> Dit zijn ze: 16 superleuke bezienswaardigheden in Philadelphia.

–> Hier eet je de beste Philly-Cheesesteak in Philadelpia.

–> 100 bekende en onbekende dingen om te doen in New York.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button