Sequoia National Park.

Sequoia National Park ligt in het mid-oosten van Californië en grenst aan Kings Canyon National Park. De naam Sequoia zegt het eigenlijk al: Het Park staat vol met prachtige giant Sequoia bomen. Veel reizigers nemen niet de tijd om Sequoia te bezoeken en dit is begrijpelijk. Want het hoger gelegen Yosemite National Park wordt meestal als eerste bezocht en daardoor missen reizigers de bezienswaardigheden van Sequoia National Park.

Sequoiadendron giganteum; qua volume de grootste boomsoort ter wereld, oftewel de mammoetboom.

Maar ben je in de gelegenheid om een bezoek aan Sequoia National Park te brengen? Doen! Het Park is het absoluut waard. Als je het Park bezoekt, zul je een aantal kilometers moeten toevoegen aan je rondreis in Amerika, maar ik weet zeker dat je hier geen spijt van krijgt.

Sequoia en Kings Canyon National Park zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park worden beheerd. In dit artikel beschrijf ik de highlights en de mooiste bezienswaardigheden van Sequoia National Park. Kings Canyon National Park beschrijf ik in een apart artikel, want een bezoek aan dit Park is ook zeker de moeite waard.

 

Reizen Amerika

 

Sequoia National Park.

De meeste reizigers bezoeken Sequoia vooral vanwege de aanwezigheid van de Sequoiadendron giganteum; dit is qua volume de grootste boomsoort ter wereld, oftewel de mammoetboom. In het Park zijn enorm veel wandelpaden aangelegd zodat je de bomen van dichtbij kunt bewonderen.

De drukst bezochte gebieden in Sequoia National Park zijn de bossen van Giant Forest, het gebied Grant Grove en Crystal Cave. In Giant Forest vind je de beroemde General Sherman Tree, dit is de grootste boom ter wereld.

Wanneer je een bezoek aan Sequoia brengt dan is de toegangsweg naar Sequoia vanuit het zuidwesten bijzonder mooi. Vanaf de plaats Three Rivers gaat de weg, de CA-198, langs een heuvelachtig gebied en stijgt de weg langzaam en langzaam steeds hoger en komt uiteindelijk ver boven de rivier uit. Prachtig!

 

Hoe bereik je Sequoia National Park.

Zoals ik net al aangaf, ligt Sequoia niet direct op de toeristische route in Californië. Veel reizigers beginnen hun reis in het zuidwesten van Amerika vanaf Los Angeles of San Francisco. Ze starten met de Highway 1, rijden door naar San Francisco en trekken vervolgens door naar Yosemite National Park. Dan ben je Sequoia eigenlijk al een beetje ‘voorbij gereden’.

Je kunt een bezoek aan dit Park aan je reis toevoegen door eerst Yosemite te bezoeken en vervolgens ‘af te dalen’ naar Sequoia. Of je vertrekt vanaf Los Angeles en bezoekt dan Sequoia. Maar je kunt ook op de terugweg van je rondreis, na je bezoek aan Death Valley of Las Vegas, Sequoia toevoegen.

De afstanden naar het Park:

 • Los Angeles: 327 kilometer
 • Yosemite National Park: 205 kilometer
 • San Francisco:  400 kilometer
 • Death Valley: 470 kilometer
 • Visalia: 55 kilometer
 • Three Rivers: 10 kilometer  

sequoia-national-park-bezienswaardigheden-weg-bomen

 

Vliegtickets Sequoia National Park.

Als je het zuidwesten van Amerika bezoekt, dan vlieg je vaak op de volgende 3 steden: Los Angeles, San Francisco of Las Vegas. Als je Sequoia National Park aan je rondreis toevoegt, dan is een van deze drie steden een prima vertrekpunt.

Al onze vliegtickets naar Amerika boek ik via Skyscanner. Ik vind hun website enorm overzichtelijk en Skyscanner vergelijkt razendsnel goedkope vliegtickets, hotelaanbiedingen en autoverhuur.

De website heeft ook handige tools die je kunt instellen zoals bijvoorbeeld een ‘Prijsalarm’. En op de website vind je de ‘Overal’ zoekfunctie, waardoor je in een oogopslag de goedkoopste vliegtickets naar Amerika ziet. Kijk, en daarom ben ik niet alleen een usaroadtripfan, maar ook een Skyscannerfan ;-).

Vind goedkope vliegtickets naar Amerika.

 

 

Openingstijden, toegangsprijs, Visitor Centers in Sequoia National Park.

 

Openingstijden.

Het Park is 24 uur per dag geopend, 365 dagen per jaar. Openingstijden van Visitor Centers kunnen variëren in verband met de verschillende seizoenen in het Park. Kijk voor de juiste openingstijden van de diverse Visitor Centers op de officiële pagina van het Park.

Toegangsprijs.

Je kunt Sequoia National Park alleen vanuit het westen bereiken. In het Park lopen namelijk geen wegen van oost naar west. Er loopt een tweebaansweg door het Park en dit is de Generals Highway (de CA-198). De meeste reizigers komen het Park binnen via het stadje Three Rivers (CA-198) of via het hoger gelegen Pinehurst (CA-245).

De toegangsprijs van Sequoia National Park is $35 per voertuig, goed voor 7 opeenvolgende dagen. Voetgangers en fietsers betalen $20.

Bezoek je verschillende Amerikaanse Nationale Parken tijdens je reis in Amerika? Dan is het voordeliger om de America the Beautiful Pass voor slechts $80 te kopen. De pass is een jaar geldig en kun je gebruiken in alle Nationale Parken.

Visitor Centers.

Wanneer je Sequoia via Three Rivers bereikt dan kom je als eerste het Foothills Visitor Center tegen. Dit Visitor Center vind je op de Generals Highway, 1,6 kilometer ten noorden van de Ash Mountain Entrance. Het Visitor Center is het hele jaar geopend. Tijdens de zomerperiode zijn ze van 8:00 tot 17:00 uur geopend.

Wilderness vergunningen zijn verkrijgbaar bij de Wilderness Office achter het Foothills Visitor Center.

Het tweede Visitor Center dat in het Park gevestigd is, is het Lodgepole Visitor Center. Deze vind je ook op de Generals Highway, 34 kilometer ten noorden van de Ash Mountain Entrance en 3 kilometer ten noorden van de General Sherman Tree.

–> Uitgebreide informatie over de Visitor Centers.

bezienswaardigheden-seuoia-national-park-ingang-sign-bord

 

 

Overnachten in Sequoia National Park.

In Sequoia National Park bevinden zich zeven campings. De grootste daarvan is Lodgepole Campground, met 214 plaatsen, gelegen op ongeveer 4 kilometer van het Giant Forest. Iedere camping heeft een picknicktafel, een vuurring met grill en een metaalvoedsel-storage box tegen het wildlife.

Verder zijn er in het Park een aantal Lodge & Cabins te vinden waar je kunt overnachten.

Wuksachi Lodge

Wilderness Lodging

–> Vind op de officiële website van Sequoia informatie over de campgrounds.

 

Tijdens ons verblijf in Sequoia National Park hebben wij in het stadje Three Rivers overnacht. Hierdoor konden wij tijdens ons verblijf zowel Sequoia als Kings Canyon National Park bezoeken.

Wij waren erg tevreden over Three Rivers als uitvalbasis. Je bent binnen 15 minuten in het Park en op deze manier hebben wij beiden Parken uitgebreid kunnen bezoeken.

Wij hebben 3 nachten overnacht in het Rio Sierra Riverhouse. Echt een fantastische plek, recht aan de rivier!

Verwacht geen luxe hotel, maar een heerlijke kamer, midden in de natuur. De rivier loopt achter je kamer. Je kunt een kampvuur maken, barbecueën, wandelen en na je bezoek aan het Park heerlijk genieten van een schitterende zonsondergang. Wij hebben zelfs gezwommen in de rivier en de Wifi is uitstekend. Kortom: een aanrader!

Zoek een overnachting in Sequoia National Park.

 

 

Shuttlebussen Sequoia National Park.

In het Park rijden diverse shuttlebussen waarvan je gratis gebruik kunt maken. Maar er rijden ook shuttlebussen vanaf het stadje Visalia naar het Park. Voor gebruik van deze bussen moet je een reservering maken en hier zijn kosten aan verbonden.

De entreeprijs voor het Park is bij deze prijs inbegrepen. Je kunt op diverse plaatsen in Visalia opstappen. De route eindigt bij het Giant Forest Museum in het Park.

In het Park zelf kun je gebruik maken van vier gratis shuttlebussen:

 • De groene route, ofwel de Giant Forest route die stopt bij Lodgepole Visitor Center, The General Sherman Tree en het Giant Forest Museum.
 • Grijze route, ofwel de Moro Rock /Crescent Meadow route. Deze route stopt bij het Giant Forest Museum, Moro Rock, Crescent Meadow, Auto Log en Tunnel Log.
 • De paarse route, ofwel de Lodgepole/ Wuksachi route. De route stopt bij Lodgepole Visitor Center & Campground, Wuksachi Lodge & Restaurant en bij Dorst Campground.
 • Oranje route, oftewel de General Sherman Tree Trails. Deze route stopt bij General Sherman Tree Trail & Parking, General Sherman Tree Trail en bij Wolverton Trailhead.

–> De shuttlebussen rijden in het Park vanaf 23 mei tot en met 8 september.

 

 

 

Belangrijkste bezienswaardigheden Sequoia National Park.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Sequoia National Park zijn natuurlijk de sequoia bomen. Echter je vindt tijdens je route op de Generals Highway (de CA-198) voldoende uitkijkpunten om te stoppen. Onderstaande bezienswaardigheden zijn in willekeurige volgorde.

1. Tunnel Rock.

Vanuit Three Rivers bereik je binnen een aantal kilometers, na de ingang van het Park, een grote steenklomp die wonderbaarlijk op een andere kei is ‘gestapeld.’

Een leuke eerste kennismaking met het Park en een leuke stop om een foto te maken. Je kunt in de buurt van Tunnel Rock parkeren en wandelt vervolgens naar de overkant om bij Tunnel Rock te komen.

bezienswaardigheden-sequoia-national-park-tunnel-Rock

 

2. Giant Forest Museum

Het Giant Forest Museum vind je in Giant Forest Village. Het museum is voor bezoekers gratis toegankelijk en is tijdens de zomerperiode dagelijks geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Het museum heeft een permanente tentoonstelling en heet: “Saving Sequoia’s: Lessons learned in the Giant Forest.”

Je vindt in het museum diverse tentoonstellingen over de bomen en korte video’s over ecologie en bosbranden die de afgelopen jaren het Park hebben geteisterd. Houd er rekening meer dat het museum in de winter is gesloten, in de zomer kun je het museum ook bereiken met de groene shuttlebus.

 

3. Giant Forest Area

Giant Forest is het drukstbezochte gedeelte van het Park en je vindt hier vier van de vijf meest indrukwekkende sequoiadendrons ter wereld.

Dit gebied mag je in verband met het ecosysteem alleen overdag bezoeken. Diverse wandeltochten in dit gebied leiden je naar prachtige uitzichtpunten.

 

4. General Sherman Tree

De General Sherman Tree is de grootse boom ter wereld in volume en is een woudreus die tot op de dag van vandaag nog steeds groeit. De boom kreeg in 1879 haar naam door een veehouder die in de Amerikaanse Burgeroorlog onder General William Tecumseh Sherman had gediend.

Wat wetenschappers weten het volgende over de boom (geschat):

 • Leeftijd: 2200 jaar oud
 • Gewicht: ca. 1,2 miljoen kilo
 • Hoogte: 84 meter
 • Omtrek bij de grond: 32 meter
 • Diameter van de dikste tak: 2 meter

 

5. Tunnel Log

Tunnel Log is een beetje een aparte bezienswaardigheid in Sequoia National Park. Het is namelijk niets meer dan een omgevallen boom op de weg, maar wel een bijzondere boom. Deze sequoia van 84 meter lang, en met een diameter van 6,4 meter, viel in 1937 door weersomstandigheden op de weg.

De weg was vervolgens een jaar lang geblokkeerd en bedacht toen maar om een gat in de boom te maken. De opening werd 2,4 meter hoog en 5,2 meter breed, groot genoeg om auto’s door te laten. En zo werd de weg weer toegankelijk en werd de sequoia een bijzondere bezienswaardigheid.

sequoia-national-park-bezienswaardigheden-tunnel-log

6. Moro Rock

Moro Rock is een granieten berg en ligt in het midden van Sequoia National Park. Deze bezienswaardigheid in Sequoia is erg populair. 400 treden brengen je namelijk naar de top van deze berg, vanwaar je kan genieten van een adembenemend uitzicht.

De trappen werden door het Civilian Conservation Corps gebouwd in de jaren 30 en staan nu op de lijst van het National Register of Historic Places. De rots ligt op 2050 meter hoogte. Houd rekening met een behoorlijke klim. Het is geen moeilijke klim, maar je moet wel 400 treden omhoog. Heb je hoogtevrees, denk dan nog maar een keer goed na.

 

7. Crescent Meadow

Vlak bij Morro Rock ligt op het einde van deze weg, Crescent Meadow. Dit is een schitterende weide die talloze wandel mogelijkheden biedt. Wil je Crescent Meadow bezoeken en ben je met een camper? Houd er dan rekening mee dat de weg naar Crescent Meadow niet toegankelijk is voor voertuigen langer dan 6,7 meter.

Van eind mei tot begin september zijn de twee bezienswaardigheden per shuttlebus te bereiken. Je parkeert je auto of camper dan bij het Giant Forest Museum.

 

8. Crystal Cave

Crystal Cave is een prachtige grot die goed verborgen ligt in Sequoia National Park. Je betreedt de grot via een pad. Dit pad is ongeveer 1000 meter lang. Houd er rekening mee dat de wandeling van de parkeerplaats tot de ingang van de grot vrij stijl en glibberig kan zijn.

Je mag de grot overigens niet alleen bezoeken, maar onder begeleiding van een gids. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Het is koel in de grot dus een extra jas of trui kan geen kwaad.

Voor de rondleiding in Crystal Cave moet je vooraf kaarten kopen bij het Foothills Visitor Center of bij het Lodgepole Visitor Center. De reistijd van het Visitor Center naar de grot is ongeveer anderhalf uur.

 

9. Sequoia National Forest

Het Sequoia National Forest, dat zich in het uiterste zuiden van het Sequoia National Park bevindt. Ook dit is wederom een schitterend natuurgebied vol met sequoia bomen en biedt voldoende gelegenheid om te wandelen.

Je bereikt het National Forest via de CA-190. Heb je weinig tijd dan zou ik persoonlijk dit deel van het Park overslaan. Het ligt namelijk iets verder uit de richting en ver weg van alle andere bezienswaardigheden van Sequoia.

bezienswaardigheden-sequoia-national-park-forest-redwood

 

Wandelen in Sequoia National Park.

Wanneer je Sequoia National Park bezoekt, denk je aan bomen, maar ook aan wandelaars. Het is namelijk echt een wandelparadijs in Sequoia National Park.

Het aantal mogelijkheden om trails te lopen is enorm en het is voor mij onmogelijk om ze allemaal te noemen. Ik heb mij daarom beperkt tot de meest populaire trails van het Park.

 

Hazelwood Nature Trail.

Afstand: 1,6 kilometer

Tijd: 1 uur, loop

Trailhead: Begint bij het Trail Center, naast het Giant Forest Museum.

 

Converse Basin – Boole Tree | Sequoia National Forest.

Afstand: 4 kilometer

Tijd: 2 uur, loop

Trailhead: Converse Basin is bereikbaar via een off-road weg bij Highway 180, 9,6 kilometer ten noorden van Grant Grove.

 

Big Trees Trail.

Afstand: 2 kilometer

Tijd: 1 uur, loop

Trailhead: Begint bij het Giant Forest Museum parkeerplaats.

 

Crescent Meadow Loop Trail.

Afstand: 2,9 kilometer

Tijd: 2 uur, loop

Trailhead: Begint bij de Crescent Meadow parkeerplaats.

 

Tokopah Falls Trail.

Afstand: 5,5 kilometer

Tijd: 3 uur, loop

Trailhead: Begint bij Log Bridge, bij Lodgepole Campground.

 

Moro Rock.

Afstand: 9,6 kilometer

Tijd: 50 minuten

Trailhead: Begint bij Moro Rock parkeerplaats.

–> Vind hier uitgebreide informatie over alle wandelroutes in Sequoia.

 

Tips Sequoia National Park.

 • In Sequoia National Park leven beren! Probeer minstens 100 meter afstand van ze te bewaren. Ga nooit tussen een moederbeer en haar jong in staan. Zodra de beer dichtbij komt, maak jezelf groot en maak ontzettend veel lawaai. Ren nooit weg voor de beer, wacht tot deze zelf weggaat!
 • In het voor- en najaar kan het koud zijn in het Park. Er valt tijdens deze periode regen of zelfs wat sneeuw. Bezoek je het Park tijdens deze periode? Neem dan warmere kleding mee.
 • Er zijn in het National Park geen tankstations aanwezig. Zorg dus altijd voor voldoende benzine.

 

Klimaat Sequoia National Park.

In de laag gelegen gebieden – 300 tot 1200 meter – van Sequoia zijn de winters mild en nat en de zomers zijn heet en droog. De meeste regenval vindt plaats van januari tot en met de eerste helft van mei.

Tijdens de winterperiode komt het vaak voor dat laag hangende wolken vanuit het westen het Park binnendrijven, waardoor je vaak dagenlang slecht tot geen uitzicht hebt in het Park.

In de hoger gelegen gebieden – 1200 tot 2100 meter – van het Park, kenmerkt de zomer zich door warme dagen en koude avonden. Er komen dan soms ook onweersbuien voor. Van december tot mei ligt er in het hoger gedeelte van het Park vaak een dik pak sneeuw.

Gemiddelde Gemiddelde
maximum minimum
temperatuur temperatuur
januari 8 -1
februari 8 -1
maart 10 0
april 13 2
mei 18 5
juni 23 9
juli 27 13
augustus 27 13
september 23 11
oktober 18 6
november 13 2
december 8 -2

 

Beste reistijd Sequoia.

De beste reistijd om Sequoia National Park te bezoeken is tijdens de zomerperiode. De temperaturen zijn dan aangenaam. Door de wat hogere ligging van Sequoia NP is het tijdens de zomerperiode hier niet extreem heet, zoals in de rest van Californië.

Dat neemt niet weg dat een bezoek aan het Park tijdens het voor- en najaar ook zeer aangenaam kan zijn. Tijdens de maanden mei en september liggen de temperaturen zo rond de 20 graden Celsius. Precies de juiste temperatuur om een van de vele trails in het Park te wandelen.

Tijdens de wintermaanden zijn delen van het Park gesloten in verband met sneeuwval en kun je niet het hele Park bezoeken. Kijk voor je bezoek aan het Park daarom eerst altijd op de officiële website van het Park. Zodat je op de hoogte bent van bepaalde wegafsluitingen.

 

Conclusie Sequoia National Park.

Wanneer je bovenstaand hebt doorgenomen dan ben je helemaal klaar voor een bezoek aan Sequoia National Park en zijn mooiste bezienswaardigheden. Wij hebben 2,5 dag doorgebracht in Sequoia en Kings Canyon. Dit was niet voldoende om alles uitgebreid te bezichtigen, maar we hebben de mooiste highlights en bezienswaardigheden van beiden Parken goed kunnen zien.

We hebben in elk Park een volle dag doorgebracht en zijn nog een ochtend gaan wandelen in Sequoia. We hebben de beste en mooiste hikes gezien en ik had een bezoek aan beide Parken niet willen missen!

Je moet nu eenmaal keuzes maken tijdens je rondreis in Amerika. Weeg daarom goed af welk National Park het beste bij jou past!

Veel plezier in Sequoia National Park.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 50 prachtige bezienswaardigheden in Californië

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo.

–> Heb jij deze bezienswaardigheden in Death Valley al gezien?

–> Dit zijn ze! De mooiste stopplaatsen van de Highway one.

–> Lake Tahoe: Het mooiste meer van Californië.

–> Zo bezoek je Alcatraz in San Francisco.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Sequoia National Park.

Op vakantie naar Amerika en wil je Sequoia en Kings Canyon National Park in je reis opnemen? Dit zijn de beste Amerika reisspecialisten die een reis naar de Nationale Parken aanbieden.

Zelf een reis naar Amerika boeken? Kijk dan bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button