Bezienswaardigheden AmerikaBlogYellowstone National Park

7 prachtige Scenic Drives (routes) in Yellowstone.

Scenic Drives (routes) Yellowstone National Park. Yellowstone National Park is gigantisch groot en daarom de perfecte plek voor een prachtige autoroute.

Er zijn prachtige scenic drives (routes) in Yellowstone.

Dit Nationaal Park staat overigens niet alleen bekend om zijn afmeting, Yellowstone is namelijk het eerste Nationale Park van de Verenigde Staten en een waar natuurwonder.

Je vindt in Yellowstone bijvoorbeeld bezienswaardigheden zoals Old Faithful en Mammoth Hot Springs. Van wandelpaden tot bassins, geysers, wildlife en prachtige uitzichten op watervallen, bossen, bergen en meren. Yellowstone heeft het allemaal.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

7 prachtige Scenic Drives (routes) in Yellowstone National Park.

Bezoek jij Yellowstone National Park? Dan weet ik zeker dat jij een van onderstaande, prachtige Scenic Drives (routes) in Yellowstone wil rijden.

7 schitterende routes dwars door Noord Yellowstone, Old Faithful en West Yellowstone. Stap in je auto of camper en geniet!

 

1. Upper Grand Loop Road.

(113 kilometer)

De Upper Grand Loop Road verbindt Mammoth Hot Springs met Norris Geyser Basin, Canyon Village en Tower-Roosevelt. De weg naar het oosten van Mammoth naar Tower Junction (29 kilometer, 45 minuten) is het hele jaar door geopend. Alle andere (zij)wegen van de Upper Grand Loop Road zijn in de winter gesloten.

Je kunt de hele weg (Loop) van eind mei tot begin november in drie uur rijden. Houd er wel rekening mee dat stops en foto-momenten extra tijd kosten.

Start: Van Mammoth Hot Springs naar Norris Junction (34 kilometer, 45 minuten) klimt de weg omhoog langs hoodoos en travertijn, die gevormd zijn door een aardverschuiving op Terrace Mountain. Vervolgens gaat de weg langs de kliffen van Golden Gate voordat hij uitkomt bij Swan Lake Flat, waar je vaak wolven en bizons ziet.

Als je verder naar het zuiden rijdt, passeer je Obsidian Cliff, een plek van geologische, Indiaanse en historische betekenis. Stop vervolgens bij Roaring Mountain en ga op zoek naar zwanen in het nabijgelegen Twin Lakes.

Je eerste deel van de Scenic Drives (route) in Yellowstone National Park eindigt bij het Norris Geyser Basin, een broeinest van geothermische activiteiten. Rijd vervolgens vanaf Norris Junction in oostelijke richting naar Canyon Village (19 kilometer, 30 minuten).

Volg de weg naar het noorden vanaf Canyon Village om Tower Junction te bereiken (31 kilometer, 45 minuten). De weg klimt verder omhoog over Dunraven Pass voordat hij weer afdaalt naar Tower Fall en het Tower-Roosevelt-gebied bereikt. Voltooi de Loop westwaarts naar Mammoth. Een prachtige route met veel bezienswaardigheden en wildlife.

 

2. Scenic Drives (route) Yellowstone van Gardiner tot Cooke City.

(84 kilometer)

De weg tussen het North Entrance Station bij Gardiner en het Northeast Entrance Station bij Silver Gate en Cooke City is de enige weg in Yellowstone die het hele jaar door open is voor personenauto’s en campers. De weg wordt in de winter sneeuwvrij gemaakt, maar sneeuwstormen kunnen tijdelijke afsluitingen van de wegen veroorzaken in de herfst, winter en lente. Plan ongeveer twee uur (enkele reis) voor deze Scenic Drives (route) in Yellowstone National Park.

–> Bekijk op de officiële website van Yellowstone de conditie van de wegen.

Start: De tweebaansweg begint als de US-89 in Gardiner, Montana en je rijdt als eerste onder de Roosevelt Arch. De weg klimt vervolgens omlaag naar het zuiden langs oude modderpoelen. Steek nu de brug over bij de Gardner River en ga over de staatsgrens van Montana /Wyoming voordat je Mammoth Hot Springs bereikt.

Van Mammoth Hot Springs naar Tower Junction (29 kilometer, 45 minuten) volg je de Grand Loop Road. Stop hier om Undine Falls en de Petrified Tree te zien. Onderweg word je beloond met spectaculaire uitzichten en misschien zie je zelfs nog wel een aantal elanden, beren en bizons.

Van Tower Junction naar de noordoostelijke ingang (47 kilometer, 60 minuten) gaat deze route de Yellowstone River over naar Lamar Valley en slingert in noordoostelijke richting langs Soda Butte Creek. Na Pebble Creek klimt de weg de smalle Ice Box Canyon in, waar je (in de winter) getrakteerd wordt op bevroren watervallen.

Bij de noordoostelijke ingang verlaat de weg Yellowstone en kom je in de kleine charmante dorpjes Silver Gate en Cooke City. In de winter (van november tot mei) stopt de route bij Cooke City vanwege besneeuwde wegen.

 

3. Lower Grand loop Road.

(154 kilometer)

De Lower Grand Loop Road verbindt Madison, Norris, Canyon Village, West Thumb, Old Faithful, Grand Canyon of the Yellowstone, Hayden Valley en Yellowstone Lake. Het rijden van deze Scenic Drives (route) in Yellowstone National Park (van half mei tot begin november) duurt ongeveer vier uur.
Start: Volg de West Entrance Road van Madison Junction naar Norris Junction (22 kilometer, 30 minuten). Vanuit Madison gaat de weg langs Terrace Springs en loopt vervolgens parallel aan de Gibbon-rivier. Ga hier op zoek naar bizons en elanden in Gibbon Meadows.
De weg klimt vervolgens naar het noorden door een kloof en Gibbon Falls stijgt voor je ogen op uit de supervulkaan Caldera. Beryl Spring komt tevoorschijn in de hoger gelegen weiden bij Artists Paintpots voordat de weg het Norris Geyser Basin bereikt.

Rijd in oostelijke richting over de beboste weg van Norris naar Canyon Village (19 kilometer, 30 minuten). Vanaf Canyon Village passeert de weg de Grand Canyon of the Yellowstone om vervolgens zuidwaarts te gaan langs de Yellowstone River, met een bocht rond de oevers van Yellowstone Lake naar West Thumb (60 kilometer, 90 minuten).

Ga vanuit West Thumb in westelijke richting naar Old Faithful (27 kilometer, 45 minuten). De route stuitert twee keer over de Continental Divide, met 2.558 meter het hoogste punt van Yellowstone National Park. Na de Craig Pass te zijn afgedaald, passeert de weg Old Faithful en het Upper Geyser Basin voordat de Loop (route) noordwaarts naar Madison wordt voltooid (26 kilometer, 45 minuten).

routes-scenic-drives-tellowstone-geyser

 

4. Geyser Basin Route.

(26 kilometer)

Start: De Lower Grand Loop Road klimt zuidwaarts langs de Firehole River van Madison Junction naar Old Faithful (26 kilometer, 45 minuten) en gaat door het Lower Geyser Basin, waar Fountain Paint Pot is gevestigd, Firehole Lake en Great Fountain Geyser, voordat je Midway Geyser Basin passeert.

De weg gaat vervolgens Upper Geyser Basin binnen en bereikt eerst Biscuit Basin, dan Black Sand Basin voor het Old Faithful bereikt. De indrukwekkende stoompluimen uit de bassins zijn vanaf de weg al zichtbaar. Bizonkuddes komen trouwens ook vaak in dit gebied; bereid je dus voor op stilstaand verkeer.

 

5. Firehole Lake Drive.

(5 kilometer)

Start: Ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Madison Junction en 11 kilometer ten noorden van Old Faithful ligt de eenrichtingsweg Firehole Lake Drive (5 kilometer, 30 minuten). Je kunt deze weg van eind mei tot begin november rijden, maar houd er rekening mee dat er geen campers op de Firehole Lake Drive mogen.

De Firehole Lake Drive is toegankelijk vanaf de oostkant van de Grand Loop Road. De rit passeert acht thermische locaties, waaronder het bruine Hot Lake, de grootste warmwaterbron op deze weg. Verder zie je hier ook de prachtige Great Fountain Geyser.

De nabijgelegen White Dome Geyser barst uit met tussenpozen van 15 tot 30 minuten en dat is absoluut het wachten waard. De Fountain Paint Pot Trail Guide  (voor $ 1 verkrijgbaar bij bezoekerscentra) bevat uitgebreide informatie over de Firehole Lake Drive. Omdat hier veel beren voorkomen, is de weg in het voorjaar afgesloten.

 

6. West Entrance Road Scenic Drive.

(22 kilometer)

Wil jij in het begin van de avond wilde dieren spotten in Yellowstone National Park? Dan kun je tegen zonsondergang het beste de 22 kilometer West Entrance Road volgen. Ik verzeker je: Wildlife spotten is hier een eitje!

Start: De West Entrance Road (22 kilometer, 30 minuten) kun je van eind april tot begin november rijden. Deze weg loopt ten oosten van West Yellowstone naar Madison Junction. De weg loopt parallel aan de Madison River en heeft uitgestrekte weides die zich in de zomer vullen met bizons en in de herfst met kuddes elanden.

Bij de stopplaatsen kun je stoppen om naar de schitterende natuur en het wildlife te kijken. Maar raak niet zo gecharmeerd van de omgeving dat je de adelaars in de bomen of de bobcats die langs de rivier mist.

 

7. East Entrance Road.

(43 kilometer)

Start: Vanaf de East Entrance ingang klimt de East Entrance Road (43 kilometer, 60 minuten) langs kliffen en weides en word je beloond met een prachtig uitzicht op Middle Creek. Verderop in de vallei vind je een stopplaats met uitzicht op een betoverend terrein vol met gletsjers.

En te midden van de huilende wind snijdt de Sylvan Pass dwars door een rotsachtige gleuf in het Absaroka-gebergte. Een kleine parkeerplaats op de top, biedt je de mogelijkheid om de heuvels af te turen naar dikhoornschapen en om lange, dunne watervallen te bekijken.

O ja, gebruik tijdens deze afdaling de tweede versnelling van je auto om te voorkomen dat je remmen doorbranden. Bij Sylvan en Eleanor Lakes kun je prachtige foto’s maken, maar voor een nog mooier uitzicht neem je de 1,6 kilometer lange verharde zijweg van Lake Butte Road (geen campers toegestaan) om naar Lake Butte Overlook te rijden.

Na het bereiken van de noordkant van Yellowstone Lake, buigt de weg langs Steamboat Point. Hier kun je een verzameling puffende en luidruchtige geisers ontdekken. Volg vervolgens de weg naar Mary Bay om Fishing Bridge te bereiken.

yellowstone-scenic-drives-routes

 

Scenic drives (routes) Yellowstone. Tours en activiteiten.

Aangezien de omgeving van Yellowstone National Park behoorlijk groot en uitgestrekt is, kan ik mij zo voorstellen dat je het leuk vindt om met een georganiseerde tour of activiteit te boeken. Locals weten namelijk vaak de mooiste plekjes te vinden.

Voor het boeken van al onze tours of activiteiten in Amerika maken wij vaak gebruik van Viator.com en GetYourGuide.

Twee betrouwbare websites die uitstekende service bieden. Plus bij bijna alle boekingen ontvang je een volledige restitutie als  je minimaal 24 uur vóór de startdatum annuleert. Echt, superhandig!

 

 

Ook leuk om te lezen over Yellowstone National Park.

–> 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone

–> 8 x oh en ah bij de mooiste geysers van Yellowstone National Park

–> Wat te doen in Yellowstone tijdens de winter.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

–> Wilde dieren (Wildlife) in Yellowstone? Die zijn hier!

 

Reizen Amerika

 

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten! Kijk ook eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button