Bezienswaardigheden AmerikaBlog

Route 66: Dit zijn de leukste bezienswaardigheden!

Route 66. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Van al mijn artikelen op mijn site is dit het enige artikel wat ik niet volledig heb uitgevoerd en heb meegemaakt in Amerika. Want helaas heb ik niet de gehele Route 66 gereden. Maar ik heb wel de voorbereidingen tot in den treuren uitgevoerd, maar het is er helaas nooit van gekomen.  

Dé droomroute van velen: Route 66 in de Verenigde Staten.

Wel heb ik een deel van Route 66 gereden. Dat dan weer wel, maar de volledige route blijft nog steeds hoog op mijn ’to do in Amerika lijstje’ staan.  

Door al mijn planningen en uitzoekwerk over de beroemde Route 66, kan ik je wellicht, met een wat summiere uitleg, een beetje op weg helpen, wanneer jij de route wel wil gaan rijden. 

 

Reizen Amerika

 

Dé droomroute van velen.

Dé droomroute van velen: Route 66 in de Verenigde Staten. Deze prachtige route voert je kriskras door het land en is een belevenis op zich. Onderweg is er bijvoorbeeld ook van alles te zien en te doen.  

Route 66 loopt met zijn bijna 4000 kilometer dwars door de Verenigde Staten van het Noordoosten van Chicago tot het Zuidwesten, Santa Monica in Los Angeles. De weg werd in de jaren 30 voornamelijk gebruikt door gelukszoekers om het Zuidwesten van Amerika te bereiken.  

route66-bezienswaardigheden

Wanneer je de route gaat rijden, rijd je door 8 staten, 3 tijdzones en kom je met de auto of motor door diverse landschappen, verlaten dorpjes, maar ook langs en door grote wereldsteden zoals bijvoorbeeld Las Vegas en Los Angeles.                          

Vind hotelovernachting voor je Route 66 reis in Amerika.

 

 

Route 66: Bijna 4000 kilometer lang.

Ten eerste maar even wat treurig nieuws: Officieel is Route 66 al opgeheven in 1985 en bestaat de autoroute niet meer. Sinds die periode wordt het verkeer namelijk via de Interstate Highway geleid. Maar gelukkig kun je de oude Route 66 nog steeds volgen.

Omdat de route officieel niet meer bestaat, is het wellicht handig om van tevoren de route uit te tekenen. De route loopt van Chicago via de US55 naar St. Louis, om vanaf daar de US44 naar Oklahoma City te volgen. De US40 neemt het in Oklahoma City over en volg dan de route tot in Barstow. Je laatste deel van Route 66 naar Santa Monica loopt via de US 15.  

Je kunt ongeveer 2 weken uittrekken om de route te volgen. Natuurlijk kan dit ook sneller of langzamer, maar dit hangt volledig van je tussenstops af.  

Langs de route zijn gelukkig nog voldoende benzinestations, hotels, musea, motels en restaurants te vinden. Er is dus helemaal niets om je te weerhouden van een fantastische roadtrip!  

route-66-bord-highway

 

Beste reistijd route 66. 

Het voor- en najaar is een goede tijd om je route plannen. In de maanden juli en augustus kan het bijvoorbeeld extreem heet zijn en iets duurder uitvallen vanwege de vakantieperiode. Maar in de winter kunnen bepaalde delen van de weg weer afgesloten zijn. Het voor- en najaar is dus een mooie periode om de route te rijden. 

 

De 8 Staten van Route 66. 

Als je de route rijdt, kom je tijdens je tocht langs 8 staten. Elke staat heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden, leuke attracties of restaurants en hotels. Dit zijn de 8 staten van route 66.

Illinois:

De hoofdstad van Illinois is Springfield, maar de grootste stad is Chicago. De Route is in Illinois ongeveer 457 kilometer lang en begint op de hoek van Jackson Boulevard en Lake Shore drive. 

Missouri: 

De hoofdstad van Missouri is Jefferson City, maar de grootste stad is Kansas City. De Route heeft hier een lengte van ongeveer 508 kilometer. 

Kansas: 

De hoofdstad is Topeka, maar Wichita is de grootste stad. Kansas is een van de grotere staten, maar heeft het kortste stukje Route 66, die is namelijk maar 21 kilometer lang. 

Oklahoma:

De hoofdstad van Oklahoma is Oklahoma City. De Route is hier maar liefst 650 kilometer lang. 

Texas: 

De hoofdstad van Texas is Austin, maar Austin is niet de grootste stad, dat is in dit geval Houston. Route 66 heeft in Texas een lengte van 281 kilometer. 

New Mexico:

De hoofdstad van New Mexico is Santa Fe, maar de grootste stad in New Mexico is Albuquerque. De Route in New Mexico is ongeveer 610 kilometer lang.  

Arizona:

De hoofdstad van Arizona is Phoenix, dit is ook gelijk de grootste stad. Route 66 heeft een lengte van ongeveer 635 kilometer waarvan het langste, onafgebroken stuk tussen Ashfork en Oatman ligt. 

Californië:

De hoofdstad van Californië is Sacramento maar Los Angeles is natuurlijk de grootste stad in Californië. Route 66 heeft hier een lengte van 505 Kilometer. 

 

 

Bezienswaardigheden Route 66. 

Aangezien de route bijna 4000 kilometer lang is, komen er voldoende bezienswaardigheden voorbij, waar je een stop kunt maken. Ik heb de belangrijkste bezienswaardigheden van Route 66 voor je op een rij gezet.

 

Illinois:  

Leuk om te zien | Willis Tower, Navy Pier, Millennium Park.

Chicago is een typische Amerikaanse stad. Een gigantische hoeveelheid aan wolkenkrabbers in het centrum met daaromheen uitgestrekte woonwijken.

route-66-chicago

 

Missouri:   

Leuk om te zien | Meramec Caverns

Volgens de geschiedenis is de gangster Jesse James in zijn huis doodgeschoten in 1882. Het verhaal gaat echter dat Jesse James met zijn mede-bende leden zich een tijdje in de Meramac Caverns hebben schuilgehouden. En dat in 1882 niet Jesse James, maar Charlie Bigelow is doodgeschoten. Jesse James zou daarna onder de naam Frank J. Dalton in Oklahoma hebben gewoond tot hij in 1948 stierf op 102-jarige leeftijd. 

route-66-bezienswaardigheden-grotten

 

Kansas: 

Leuk om te zien | Cars On The Route.

In Galena hebben 4 dames (Renee, Judy, Betty en Melba) een compleet gerestaureerd benzinestation en restaurant waar de originele sleepwagen staat die model stond voor Tow Mater uit de film ‘Cars’.
Een must voor iedere CARS-liefhebber! Voorheen stond dit bekent als ‘4 Women On The Route’ maar in 2013 is het officieel omgedoopt tot Cars On The Route. 

route-66-kansas

  

Oklahoma: 

Leuk om te zien | Blue Whale en Blue Dome.

Blue Whale: Deze walvis werd rond 1970 gebouwd door Hugh Davis voor zijn vrouw. Hij deed er 2 jaar over en gebruikte 126 zakken cement en 10.000 kilo grind. Iedereen kon de walvis beklimmen en ervan af duiken of glijden. 

Blue Dome: Een prachtig en mooi benzinestation uit 1924. Het was het eerste benzinestation in Oklahoma waar je je auto kon laten wassen. 

route-66-benzinepomp

 

Texas: 

Leuk om te zien | Cadillac Ranch en Midpoint Café.

Je ziet tien Cadillacs, bouwjaren tussen 1948 en 1963, en deze staan op een rij met hun neus in de grond, volgespoten met graffiti. Maar neem gewoon een spuitbus verf mee, zodat je je kunt uitleven. Dit is namelijk helemaal legaal en toegestaan. 

Midpoint Cafe: Dit café ligt op Route 66 precies tussen Chicago en Los Angeles in. Het is een plek om te vieren dat je de helft van je route achter de rug hebt. Je kunt dit bijvoorbeeld vieren met een stuk zelfgemaakte ‘Ugly Crust Pie’ en het schijnt dat die Pie alleen al het stoppen waard is. 

–> 11 steden in Texas die je niet voorbij mag rijden.

route-66-midpoint-texas

 

New Mexico: 

Leuk om te zien | Bono’s Route 66 Auto Museum en Santa Fe.

Bono’s Route 66 Auto Museum: Als je van auto’s houdt moet je hier zeker een tussenstop maken.

Santa Fe: is een prachtig stad met typische New Mexico kenmerken, voornamelijk door de Adobe bouwstijl. Neem de tijd om hier rustig rond te kijken want de stad is werkelijk de moeite waard. 

 

Arizona:  

Leuk om te zien | Winslow, Seligman, Kingman en Oatman. Grand Canyon.

Wilde Westen en ghost town stadjes zoals: Winslow, Seligman, Kingman en Oatman. 

Grand Canyon: een van de mooiste highlights van deze reis door Amerika. Deze beroemde kloof en de bodemloze diepte gapen je aan. Of je dit nu wil of niet! werkelijk een must om te zien in Arizona.

 

Californië: 

Leuk om te zien | Calico, San Bernardino Route 66 Museum, Santa Monica Pier.

Calico: Dit plaatsje uit 1881 is al sinds begin 1900 een ghost town, maar is weer heropend. Het is weliswaar erg toeristisch, maar absoluut de moeite waard om een indruk te krijgen hoe het plaatsje er rond 1900 uit zag. 

San Bernardino Route 66 Museum: Op de plaats waar de eerste McDonald’s ter wereld zat, is nu een Route 66 Museum met een grote collectie McDonald’s souvenirs. 

Het einde van de Route 66 nadert en je begeeft je langzaam richting het eindpunt. Op de Santa Monica Pier in Los Angeles vind je een bord met het officiële eindpunt: End of the Trail.

route-66-santa-monica-sign

 

Reisgidsen Route 66.

 

 

 

Route 66 – hoe kom je er. 

Zoals ik al aangaf, begint route 66 in Chicago, dit is dan ook een logische aanvliegroute voor je reis. De terugreis kun je vliegen vanuit Los Angeles of vanaf San Francisco. Retourticket prijzen variëren tussen 350 euro – 500 euro (vlucht met overstap). 

Vind goedkope vliegtickets naar Amerika.

 

 

Route 66, top 3 Amerika specialisten. 

Om de route te rijden, heb je een goede voorbereiding nodig. Dit kan nogal overweldigend zijn. Je moet tenslotte de reis volledig uitstippelen, hotels boeken en je vliegtickets en huurauto regelen. Nu kan ik mij voorstellen dat je deze route graag via het reisbureau boekt. Alles is georganiseerd en het is dan een kwestie van in je huurauto stappen en deze schitterende route afleggen.

Onderstaande Amerika specialisten bieden vaak reizen voor Route 66 aan:

–> Ga met Riksja Travel naar de Verenigde Staten.

–> Amerika Plus brengt je op plaatsen in Amerika waar geen ander komt.  

–> Met 333Travel Route 66 afleggen.

 

national-park-magazine

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de 29 bekendste filmlocaties in Amerika.

–> Een creditcard, een must in Amerika!

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk? 

–> 4 gouden tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika.

–> Dit zijn betrouwbare websites voor je overnachtingen in Amerika.

 

Ben je nog op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij.

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van onderstaande websites. Neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders [/box]

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button