Bezienswaardigheden AmerikaBlogBozemanYellowstone National Park

Rondreis Montana: ontdek de bezienswaardigheden.

Een rondreis door Montana brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van deze verrassende staat. Montana ligt in het noordoosten van Amerika. Omdat er slechts 1 miljoen inwoners op een oppervlakte van ruim 380.000 km² wonen, hebben toeristen ruim voldoende ruimte.

De nationale parken van Montana bieden meer dan ‘alleen maar’ Yellowstone – en Glacier National Park. Montana heeft bijvoorbeeld 9 National Park-service gebieden. Verken alles, van historische slagvelden tot natuurlijke wonderen in alle uithoeken van Big Sky Country. Ben je na de overweldigende natuur klaar voor een stad? Duik dan in de bloeiende kunst- en cultuurgemeenschappen van steden zoals bijvoorbeeld Helena en Bozeman.

Een rondreis over de vele ‘scenic drives’ is ideaal, omdat je op deze manier alle bezienswaardigheden van Montana aan bod komen. Montana is als geen enkele andere plaats op aarde. Ooit zwierven er bijvoorbeeld dinosaurussen rond en majestueuze bizons, elanden en grizzlyberen doen dat nog steeds. Verder heeft Montana glinsterende gletsjermeren, besneeuwde bergtoppen en de machtige Missouri- en Flathead Rivers.

Boek een reis naar Montana.

Uitgestrekt, ongerept en wild, Montana vertegenwoordigt het allerbeste van Amerika. Ontdek de cowboys, de State- en National Parks en een unieke dinosaurus route die een oogverblindend scala aan historische schatten bewaard.

Kaart Montana

Montana in de kaart van de Amerikaanse staten
Kaart Montana.

De staat Montana ligt tegen de grens van Canada, omsloten door de Amerikaanse staten Idaho, Wyoming, North- en South Dakota. Na Alaska, Texas en Californië is Montana de grootste staat van de Verenigde Staten. Daarnaast is het één van de minst dichtbevolkte staten van Amerika. De hoofdstad van de staat is Helena.

Nationale Parken & steden in Montana

National Park Service heeft maar liefst 9 gebieden in de staat Montana. Jaarlijks worden deze door meer dan 5,5 miljoen bezoekers bezocht. Tijdens een rondreis door Montana is het zeker aan te raden een aantal van deze bezienswaardigheden te bekijken.

 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Nez Perce National Historical Park
 • Big Hole National Battlefield
 • Grant-Korhs Ranch National Historic Site
 • Lewis & Clark National Historic Trail
 • Fort Union Trading Post National Historic Site
 • Little Bighorn Battlefield National Monument
 • Bighorn Canyon National Recreation Area

Naast de nationale parken in Montana, inclusief de overweldigende natuur, zijn ook de verschillende steden in Montana de moeite waard om te bezoeken. Ideaal is het natuurlijk om de steden en dorpen te gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek aan de nationale parken in Montana.

Steden in Montana die zeker de moeite waard zijn, zijn bijvoorbeeld de hoofdstad Helena, skioord Whitefish, universiteitsstad Missoula en niet te vergeten Bozeman. Verder zijn ook Butte, Fort Peck en Great Falls aan te raden.

Bozeman is een stad in Montana die ook wel de ‘meest leefbare plek’ genoemd wordt. De grote diversiteit aan outdoor activiteiten in combinatie met historie, kunst en cultuur maakt Bozeman tot een geweldige plaats om te bezoeken. Ideaal is overigens de gunstige ligging ten opzichte van het wereldberoemde Yellowstone National Park.

Bezienswaardigheden rondreis Montana

Het zal je niet verbazen dat een rondreis door Montana je tal van bezienswaardigheden laat zien. Waarschijnlijk teveel om allemaal te zien gedurende een trip. Vandaar een kleine selectie van een aantal noemenswaardige bezienswaardigheden in Montana.

Een aantal adembenemende bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis door Montana kunt bewonderen zijn bijvoorbeeld Beartooth Highway en Glacier National Park. Verder heb je ook nog Little Bighorn Battlefield National Monument, Garnet Ghosttown en Downtown Helena, Bozeman en vanzelfsprekend Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is namelijk de ultieme bezienswaardigheid tijdens een rondreis door Montana. Bezoek het park en ervaar ’s werelds eerste nationale park. Bewonder de verborgen kracht van een vulkaan die opstijgt in kleurrijke warmwaterbronnen, modderpotten en geisers. Maar de flora en fauna zijn minstens zo indrukwekkend.

Feiten over Montana

 • Staat sinds: 18 november 1889
 • Hoofdstad: Helena
 • Bevolking: 1.080.000
 • Oppervlakte: 380.800 km2
 • Bijnaam: Treasure State, Big Sky Country
 • Motto: Oro y Plata (Gold and Silver)
 • Boom: Ponderosa den
 • Bloem: Bitterwortel
 • Vogel: Geelkaakweidespreeuw
 • Tijdverschil: -8

Beste reistijd Montana (klimaat en weer)

Montana heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en in de winter koud. Maar wat is de beste reistijd voor Montana? Kortgezegd is de beste reistijd om naar Montana te reizen het hele jaar.

De beste reistijd voor een rondreis door Montana, en de bezienswaardigheden te bekijken, is maar hoe je het bekijkt. Voor degenen die van zon houden, is de beste reistijd voor Montana van juni tot en met september. Dit, omdat gedurende de zomermaanden de temperaturen zacht zijn. Daarnaast valt er dan ook weinig neerslag.

Voor sneeuwliefhebbers en wintersporters is de beste reistijd om naar Montana te reizen van december tot en met februari, omdat het dan koud is en veel sneeuwt. Het weer en klimaat van Montana is dus uitermate geschikt voor een skivakantie.

De tijd in Montana (hoe laat is het in Montana?)

Hoe laat is het in Montana? Montana valt gedurende de wintertijd in tijdzone UTC -7 en in de zomertijd in UTC -6. Met als resultaat dat het in Montana 8 uur vroeger is dan in Nederland.

In twee gevallen geldt dit niet. Ten eerste tussen de tweede en laatste zondag van maart. Ten tweede tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november. Dan is het in Montana 7 uur vroeger dan in Nederland.

Interessante weetjes over Montana

Dit interessante weetje gaat over het weer in Montana. Kortgezegd heeft Montana het nationaal record van het grootste temperatuurverschil in 24 uur. In januari 1972 steeg namelijk binnen 24 uur de temperatuur van -47° Celsius naar 9° Celsius. Een record verschil van 56° Celsius.

Fotogalerij Montana

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Badlands National Park een verborgen parel in South Dakota.

–> Mount Rushmore: vier presidenten op een berg.

–> Rapid City een ideale uitvalbasis voor bezienswaardigheden.

–> Crazy Horse Memorial een must visit.

–> Devils Tower: het eerste Nationale Monument van Amerika.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Back to top button