Bezienswaardigheden AmerikaBlogGrand Canyon National ParkPagePhoenixSedona

Rondreis in Arizona: ontdek de bezienswaardigheden.

Als jij een rondreis langs de bezienswaardigheden van Arizona maakt, heb je de kans om een van de grootste wonderen van de natuur te zien: de Grand Canyon. In veel opzichten wordt de schoonheid van Arizona belichaamd door de wereldberoemde Grand Canyon, maar er is zoveel meer te zien en te doen in Arizona.

Neem nu bijvoorbeeld de bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis door Arizona kunt bekijken. Die zijn niet aan te slepen. Van bijvoorbeeld bossen, bergen, rode rotsen, diepe (slot)canyons tot wilde dieren. Arizona heeft het allemaal.

Ook de steden en dorpen van Arizona bieden een schat aan bezienswaardigheden die het ontdekken meer dan waard zijn. USA Roadtrip Fan maakt het je makkelijk door de meest belangrijke informatie over de staat Arizona en de bezienswaardigheden, die je tijdens een rondreis nodig hebt, op een rij te zetten. Lees gauw verder.

Boek een reis naar Arizona

Ontdek het mooiste van Arizona en laat je verrassen door de natuurwonderen van deze gevarieerde Amerikaanse staat.

Waarom Arizona bezoeken?

Eigenlijk is het simpel waarom je Arizona en zijn bezienswaardigheden moet bezoeken tijdens een rondreis in Amerika, want je krijgt de kans om een van ’s werelds grootste natuurwonder te zien: de Grand Canyon. Je hersenen haperen om te begrijpen wat je ziet, omdat dit natuurspektakel zo immens groot is.

Sta tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Arizona onder andere stil aan de rand van de Grand Canyon en geniet van het onvoorstelbare uitzicht. Simpelweg, omdat je dit nergens ter wereld ziet.

Kaart Arizona.

Kaart rondreis arizona bezienswaardigheden
Kaart van Arizona.

Als je de kaart van Amerika ziet, ligt Arizona in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De staat wordt omringd door maar liefst 5 andere Amerikaanse staten, namelijk Californië, Nevada, Utah, Colorado en New Mexico. In het zuiden grenst Arizona aan een ander land, namelijk Mexico. De hoofdstad van Arizona is Phoenix.

Arizona behoort tot de grootste staten van de Verenigde Staten. Qua gebied is Arizona namelijk de zesde grootste staat van Amerika en er wonen maar liefst 7,4 miljoen mensen. De staat Arizona is erg populair bij toeristen, want het heeft een aantal adembenemende natuurwonderen.

Rondreis Arizona.

Grand Tour Natuurwonderen West Amerika

Je bezoekt onder andere het wereldberoemde Grand Canyon National Park en het dinosaurus landschap van Petrified Forest. Ervaar de Navajo cultuur in Monument Valley. 

rondreis arizona bezienswaardigheden antelope canyon

Bezienswaardigheden Arizona.

De meeste reizigers weten waarschijnlijk dat de Grand Canyon, Monument Valley en Antelope Canyon in Arizona liggen. Dit zijn immers de bekendste bezienswaardigheden voor een rondreis in Arizona. Maar een bezoek aan Havasu Falls, Horseshoe Bend en Lake Powell is ook een ‘must’.

Havasu Falls.

Havasu Falls is een verpletterend mooie waterval en daardoor misschien wel één van de mooiste verborgen pareltjes van de Verenigde Staten. Opnemen in je rondreis langs de bezienswaardigheden van Arizona? Dat kan. Je vindt deze Caribbean blauw gekleurde waterval namelijk in de buurt van Grand Canyon National Park.

Horseshoe Bend.

Horseshoe Bend, de naam zegt het eigenlijk al, is een hoefijzervormige bocht in de Colorado River nabij Page en de Grand Canyon. Het woeste water van deze machtige rivier heeft in miljoenen jaren deze unieke hoefijzervormige kloof gecreëerd. Vanaf de uitzichtpunten heb je onder andere een geweldig mooi uitzicht op de 305 meter diepe kloof en de Colorado River.

Lake Powell.

Lake Powell is een stuwmeer dat is ontstaan door de bouw van de Glen Canyon Dam in de Colorado River. De omgeving bij de dam wordt Glen Canyon National Recreation Area genoemd en is een groot gebied met onder andere veel water, kloven en rotsformaties.

Lake Powell is een populaire vakantiebestemming en makkelijk op te nemen in je rondreis langs de bezienswaardigheden van Arizona. Lake Powell heeft tal van mogelijkheden voor activiteiten. Zo kun je bij Lake Powell bijvoorbeeld kajakken, zwemmen, vissen en varen.

Sedona.

Sedona ligt op ongeveer 1360 meter hoogte, in het midden van diverse natuurgebieden en twee geweldige State Parks. De stad is omgeven door schitterende roodkleurige rotsformaties, zoals Cathedral Rock, met spectaculaire kleurschakeringen en prachtige riviertjes.

Je kunt je voorstellen dat met al dit natuurgeweld er voldoende gelegenheid is om bijvoorbeeld te kajakken, wandelen en fietsen in de omgeving.

rondreis arizona bezienswaardigheden sedona
Sedona, Arizona

Hoover Dam.

De Hoover Dam zit ingeklemd in de Black Canyon tussen de kracht van de machtige Colorado River. De machtige dam ligt precies op de grens van Nevada en Arizona. Het is een ongelooflijk staaltje van techniek en is slechts in vijf jaar gebouwd tijdens de grote depressie. Dit moet je gezien hebben.

Zien en doen in Arizona.

Steden in Arizona.

De steden in Arizona spreken net zoveel tot de verbeelding als de overweldigende natuur. Ze bieden namelijk een schat aan gevarieerde ervaringen die het ontdekken waard zijn. Om tijdens je rondreis in Arizona het natuurgeweld af te wisselen met bezienswaardigheden in steden zou je onderstaande plaatsen kunnen bezoeken.

 • Phoenix
 • Flagstaff
 • Page
 • Sedona
 • Tucson
 • Apache Junction
 • Avondale
 • Chandler
 • Yuma
 • Lake Havasu City
 • Mesa
 • Tempe
 • Prescott
 • Scottsdale
 • Williams

Nationale Parken in Arizona.

Het meest bekende National Park in Arizona is natuurlijk Grand Canyon National Park. Hoe kan het ook anders. Dit National Park is namelijk met geen enkel ander park te vergelijken. Geïnteresseerd in een bezoek aan de Grand Canyon?

–> Lees dan het USA Roadtrip Fan Magazine over de Grand Canyon boordevol met onder andere tips, informatie en bezienswaardigheden.

Maar er zijn meer Nationale Parken die de moeite waard zijn voor een stop tijdens je rondreis langs de bezienswaardigheden van Arizona. National Park Service (NPS) beheert maar liefst 22 sites in Arizona, waaronder een aantal Nationale Parken en Monumenten.

Enkele voorbeelden van Nationale Parken en Monumenten die je eigenlijk niet mag missen zijn:

Petrified Forest National Park.

Petrified National Forest heeft de grootste verzameling versteend hout ter wereld. Maar dat is niet alles. In het park vind je namelijk ook het deel dat Painted Desert heet. Dit is een woestijn van gekleurde stenen die 250 miljoen jaren geleden ontstond.

Saguaro National Park.

Saguaro National Park, nabij Tucson, is vernoemd naar de grootste cactussen van de Verenigde Staten. De gigantische cactussen, van soms wel 15 meter hoog, zijn het symbool van het Amerikaanse Westen en komen namelijk slechts in een klein deel van het land voor.

Canyon De Chelly National Monument.

Dit park ligt in het gebied van Navajo Reservation en wordt beheerd door de Navajo Indianen in samenwerking met NPS. Het park heeft een aantal canyons waar al bijna 5.000 jaar mensen hebben gewoond. Vanaf de randen van de kloof heb je zicht op de traditionele woningen (hogans) van de indianen.

Je geniet hier bijvoorbeeld van geweldige uitzichten, ruïnes wandschilderingen, traditionele indianen woningen en nog veel meer. Je kunt zelfs de bodem van de kloof met een gids bezoeken.

Dit zijn de andere parken en bezienswaardigheden die NPS beheert en die je tijdens je rondreis in Arizona kunt bezoeken.

 • Grand Canyon National Park
 • Casa Grande Ruins National Monument
 • Chiricahua National Monument
 • Coronado National Memorial
 • Fort Bowie National Historic Site
 • Glen Canyon National Recreation Area
 • Hubbell Trading Post
 • Lake Mead National Recreation Area
 • Montezuma Castle National Monument
 • Navajo National Monument
 • Organ Pipe Cactus National Monument
 • Sunset Crater Volcano National Monument
 • Tonto National Monument
 • Wupatki National Monument
 • Walnut Canyon National Mo ument
 • Tuzigoot National Monument
 • Tumacácori National Monument

Reisgids Arizona.

Reisgids Arizona

Deze reisgids leidt je naar de mooiste plekken in Arizona. Bereid je met deze reisgids van Arizona voor op je rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van Arizona zoals bijvoorbeeld de Grand Canyon, Horseshoe Bend en Antelope Canyon.

rondreis arizona bezienswaardigheden reisgids arizona

Belangrijkste wegen en Scenic Drives in Arizona.

Met zoveel natuurschoon is het niet verwonderlijk dat er veel verschrikkelijke mooie wegen zijn. De zogenaamde Scenic Drives in Arizona behoren volgens sommigen namelijk tot de mooiste ter wereld. Een paar voorbeelden van enkele van de mooiste Scenic Drives van Arizona lichten wij voor je uit.

Red Rock Scenic Byway.

De Red Rock Scenic Byway begint in de stad Sedona, aan de zuidwestelijke rand van het Colorado-plateau. Het grootste plateau van de Verenigde Staten. Geniet van de schoonheid van de met ijzer doordrenkte rode rotsen en fascinerende geologische kenmerken, waaronder bijvoorbeeld hoodoos, natuurlijke bruggen en canyons.

Deze korte rit zit boordevol avontuur – van wandelen, fietsen, golfen en de pure majesteit van het landschap.

Coronado Trail Scenic Byway.

Vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Vasquez de Coronado. Hij verkende in 1540 dit gebied op zoek naar de zeven steden van Cíbola. Deze snelweg is uniek, omdat hij namelijk meer dan 460 bochten heeft en daarnaast een van de minst bereisde federale snelwegen is.

Geniet van de Apache-Sitgreaves National Forests terwijl je de dramatische verandering van hete, droge canyons naar koele, weelderige bossen op grotere hoogten ervaart.

Apache Trail.

Theodore Roosevelt verklaarde dat dit “een van de meest spectaculaire, bezienswaardigheden ter wereld” was. Van statige saguaro-cactusbossen, de koelere Superstition Mountains, de Theodore Roosevelt Dam tot twee klifwoningen. Deze rit verkent onder andere de diverse schatten van het Tonto National Forest.

Enkele andere geweldige, maar zeker niet minder mooie Scenic Byways in Arizona zijn:

 • Sunset Crater And Wupatki National Monuments Scenic Drive
 • Globe to Show Low
 • Grand Canyon Loop
 • Kaibab Plateau
 • Monument Valley Scenic Road
 • Sky Island Scenic Byway
 • Willcox To Chiricahua Scenic Drive
 • Sedona To Oak Creek Canyon Scenic Drive
 • Sonoita to Patagonia
 • Swift Trail

Feiten over Arizona.

 • Staat sinds: 14 februari 1912
 • Hoofdstad: Phoenix
 • Bevolking: 7,4 miljoen
 • Oppervlakte: 295.000 km2
 • Bijnaam: Grand Canyon State
 • Motto: Ditat Deus (“God enriches”)
 • Boom: Palo Verde boom
 • Bloem: Saguaro Cactus
 • Vogel: Cactuswinterkoning 
 • Tijdsverschil: -7/-8

Beste reistijd Arizona (klimaat en weer).

De beste reistijd voor een rondreis langs de bezienswaardigheden in Arizona is van maart tot en met november. De temperaturen variëren dan namelijk van aangenaam tot erg heet. Daarnaast valt er in deze periode amper neerslag.

Arizona heeft een woestijnklimaat. De gemiddelde temperaturen in Arizona en wanneer de meeste regen of sneeuw valt, zie je in onderstaand overzicht.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
17 ºC19 ºC24 ºC27 ºC32 ºC37 ºC38 ºC38 ºC35 ºC29 ºC22 ºC17 ºC
15
mm
16
mm
11
mm
4
mm
3
mm
3
mm
34
mm
34
mm
27
mm
25
mm
7
mm
15
mm
gemiddelde temperaturen en neerslag in Arizona

De tijd in Arizona (hoe laat is het in Arizona).

Hoe laat het is in Arizona is soms wat lastig, omdat de staat Arizona geen zomertijd hanteert en daarnaast te maken heeft met het Navajo Reservaat die wel de zomertijd hanteren. Arizona valt in de tijdzone UTC -7. Tijdens onze zomertijd is het in Arizona 9 uur vroeger. In onze wintertijd is het 8 uur vroeger.

Zoals eerder aangegeven hanteert het Navajo Reservaat in tegenstelling tot de rest van de staat wel een zomertijd. Tijdens onze zomertijd blijft het dus 8 uur vroeger. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november is het in het Navajo reservaat 7 uur vroeger.

Interessante weetjes over Arizona.

De Grand Canyon is dé bezienswaardigheid van Arizona die je niet mag missen tijdens je rondreis. Het natuurwonder is niet te beschrijven, maar ook niet te bevatten. De Grand Canyon is maar liefst 445 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep.

Jaarlijks bezoeken 5 miljoen mensen het Grand Canyon National Park.

Fotogalerij Arizona.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De stad Page in de staat Arizona: dé ideale uitvalsbasis voor dagtrips.

–> Overnachten bij Monument Valley? Dat doe je hier.

–> Alle ins & outs over Monument Valley. Rij deze bezienswaardigheden niet voorbij.

–> Ontdek het mysterieuze Sedona. Deze natuurwonderen wil jij niet missen.

–> Van uitkijkpunten tot wandelingen. Alles over de Grand Canyon

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button