BlogTips

Rijbewijs Amerika | Dit wil jij erover weten.

Rijbewijs Amerika. Als je in Amerika auto wil rijden, dan heb je een rijbewijs nodig. Je kunt daarvoor gewoon je eigen rijbewijs meenemen, want deze wordt in de Verenigde Staten overal geaccepteerd als wettig rijbewijs.

Je kunt een internationaal rijbewijs kopen, maar deze is niet verplicht.

Wil je liever niet met je eigen rijbewijs op pad? Dan kun je ook een internationaal rijbewijs kopen bij de ANWB, maar deze is niet verplicht. Een internationaal rijbewijs koop je in een van de ANWB-winkels voor €18,95. Ook niet-ANWB leden kunnen hier een internationaal rijbewijs kopen. Het internationaal rijbewijs is een vertaling van je huidige rijbewijs.

Echter, als je langer dan 3 maanden in de Verenigde Staten verblijft, dan heb je een lokaal rijbewijs nodig. Je eigen Nederlandse rijbewijs is de eerste 3 maanden gewoon geldig, maar daarna moet je een rijtest afleggen om zo in het bezit te komen van een rijbewijs van de staat waar je verblijft.

 

 

Hoe lang is een internationaal rijbewijs geldig?

Als je een internationaal rijbewijs wil aanvragen, dan is het handig om te weten dat er drie verschillende soorten modellen verkrijgbaar zijn bij de ANWB. Voor Amerika kun je Model 1949 aanvragen.

Modellen internationale rijbewijzen:

IRB Model 1968 met grijze omslag (24,95) = 3 jaar geldig

Model 1949 met grijze omslag (18,95) = 1 jaar geldig

Model 1926 met witte omslag (18,95) = 1 jaar geldig (alleen nog geldig in Somalië)

 

Rijbewijs Amerika, leeftijd auto huren.

Tot voor kort was de leeftijd om een auto te huren in Amerika 25 jaar. Maar, er is goed nieuws voor ‘jonge reizigers’. De leeftijd om een auto te huren in Amerika is tegenwoordig gesteld op 21 jaar. Er bestaat echter nog wel een toeslag voor bestuurders tussen de leeftijd van 21 en 25 jaar.

Ben jij 21 – 25 jaar en wil je een auto huren in Amerika? Dan  kun je gewoon je huidige rijbewijs gebruiken, maar er wordt wel een toeslag berekend van ongeveer $25 per dag. Maak je gebruik van het “Underage Gold” tarief bij Alamo, dan is deze toeslag inbegrepen in het tarief!

–> Uitleg over de leeftijd en kosten van een auto huren in Amerika.

 

Auto huren in Amerika.

Wil je voor je Amerika reis een auto of camper huren? Let er dan op of de belangrijkste verzekeringen bij de huurauto zijn inbegrepen. Dit is van groot belang, want als je namelijk een ongeluk krijgt in Amerika dan wil je niet voor torenhoge kosten komen te staan.

Huur je een auto bij bijvoorbeeld Sunnycars of Alamo dan zijn de verzekeringen inbegrepen. Dan hoef je ter plaatse niets meer bij te verzekeren en kun je veilig op reis.

Wat je nog wel ter plekke kunt regelen is Roadside Assistance. Als je pech onderweg krijgt, kan dit handig zijn. Als je zelf een band kunt verwisselen, is het vaak niet nodig. Vergelijk een Roadside Assistance maar met de ANWB Wegenwacht.

–> Vind een huurauto voor je reis in Amerika. Inclusief alle verzekeringen!

rijbewijs-amerika-huur-auto

 

Rijbewijs Amerika auto of motor.

Huur jij voor je Amerika reis een auto of motor niet vooraf in Nederland, maar ben je van plan om in de Verenigde Staten een auto of motor te huren? De kans is dan groot dat verhuurbedrijven om een internationaal rijbewijs vragen. Huur je in Amerika een auto of motor? Neem dan voor de zekerheid een internationaal rijbewijs mee.

Het internationaal rijbewijs is overigens geen vervanging voor je Nederlandse rijbewijs. Je moet dus beide documenten meenemen.

 

Rijbewijs Amerika camper.

Wil je een camper huren in de Verenigde Staten? Wees je er dan van bewust dat een rijbewijs B in Amerika officieel niet geldig is voor het besturen van een camper/motorhome met een gewicht tussen 3500 en 7500 kg. Dit geldt ook voor het hierop gebaseerde internationaal rijbewijs.

Voor het rijden met deze campers is het rijbewijs C1 (lichte vrachtwagens en campers tot 7500 kg) of het rijbewijs C (vrachtwagens zwaarder dan 3500 kg) namelijk vereist.

In de praktijk zie je dat het rijbewijs B vaak wel door de meeste verhuurbedrijven wordt geaccepteerd en bieden de verzekeringsmaatschappijen in dat geval ook voldoende dekking. Huur je een camper, lees dan van tevoren goed de voorwaarden.

 

Rijbewijs Amerika bromfiets.

Heb je nu het idee om in Amerika een bromfiets te huren? Dan is ook voor het besturen van brom- en snorfietsen een rijbewijs vereist, met uitzondering van de staat West Virginia.

 

Rijbewijs gestolen of kwijt in Amerika.

Ben je op vakantie in Amerika en is je Nederlandse rijbewijs gestolen of ben je het kwijtgeraakt? Op de website van de RDW leest je hoe je na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aanvraagt.

–> Zo vraag je na diefstal of verlies een nieuw rijbewijs aan.

 

Conclusie Rijbewijs Amerika.

Eigenlijk is het heel simpel: Als je in Amerika auto wil rijden, dan heb je een rijbewijs nodig. Je kunt daarvoor je eigen rijbewijs meenemen, want deze wordt in de Verenigde Staten overal geaccepteerd als wettig rijbewijs.

Let alleen wel goed op als je een camper huurt in Amerika. Lees de algemene voorwaarden goed door om te achterhalen of je Nederlands rijbewijs B geldig is voor de desbetreffende camper.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de verkeersregels in Amerika.

–> De leukste en bekendste steden in de Verenigde Staten.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo.

–> Dit kost een rondreis door Amerika.

–> Dit zijn ze! De mooiste Nationale Parken van Amerika.

 

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button