Bezienswaardigheden AmerikaBlogTips

Let op! Voor deze nationale parken in Amerika moet je in 2022 reserveren.

De Nationale Parken van Amerika worden steeds drukker, waardoor natuur, wildlife en wegen het zwaar hebben. Om de bezoekersstroom beter te reguleren heeft National Park Services besloten dat je voor enkele Nationale Parken in Amerika in 2022 moet reserveren.

Via de officiële website van nps.gov maak je een reservering en hiermee krijg je drie opeenvolgende dagen toegang tot het park vanaf de gereserveerde aankomstdag. Hierdoor kun je het park dus pas betreden als je een reservering of een tijdslot hebt aangemaakt.

Dit heet ook wel een Timed Entry Permit. De kosten van de Timed Entry Permit oftewel een Day-Use Reservation bedragen $2 per auto. De Nationale Parken waar je in Amerika in 2022 een reservering voor moet maken zijn: Yosemite-, Arches-, Acadia-, Glacier-, Rocky Mountain- en Haleakala National Park.

De Amerika National Parkpass.

De Nationale Parken in Amerika worden beheerd door National Park Services (NPS) en om toegang tot de parken te krijgen, schaf je de Nationale parkpas aan -America the Beautiful Pass- .

Reserveren National Parken Amerika.

Er zijn twee dingen vereist om bepaalde Nationale Parken in 2022 in Amerika tijdens het zomerseizoen te bezoeken: 

 • Timed Entry Permit 
 • Een toegangsbewijs (of de America the Beautiful Pass)

Yosemite National Park.

Bezoek je Yosemite tussen 20 mei en 30 september 2022 dan is er een reservering vereist voor degenen die het park binnenrijden tussen 06:00 uur en 16:00 uur. De tickets zijn 3 opeenvolgende dagen geldig vanaf de gereserveerde aankomstdag.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Yosemite.

Arches National Park.

Vanaf 3 april tot en met 3 oktober 2022 moet je ook in Arches National Park reserveren voor toegang tussen 06:00 uur en 17:00 uur. Tickets zijn 3 opeenvolgende dagen geldig vanaf de gereserveerde aankomstdag.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Arches.

Acadia National Park.

National Park Service heeft in Acadia National Park een reserveringssysteem voor Cadillac Summit Road opgezet, zodat bezoekers veilig kunnen rondrijden en tevens een parkeerplaats kunnen vinden.

Voor andere locaties in het park of voor bezoekers die het gebied te voet, per fiets of per taxi betreden, hoef je niet te reserveren. In 2022 heb je in Acadia een reservering nodig van eind mei tot eind oktober.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Acadia.

Bezienswaardigheden-Acadia-National-Park
Acadia National Park.

Glacier National Park.

Van 27 mei tot 11 september tussen 06:00 uur en 16:00 uur is één ticket per voertuig vereist voor degenen die het park binnenrijden via Going-to-the-Sun Road vanaf de West Entrance, St. Mary’s Entrance (vanaf eind juni, wanneer de weg weer opengaat) en Camas Entrance.

Ook voor North Fork Area is een reservering nodig. Het gaat dus om twee losse tickets. Tickets zijn 3 opeenvolgende dagen geldig vanaf de gereserveerde aankomstdag.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Glacier.

Rocky Mountain National Park.

Een reservering voor Rocky Mountain National Park is nodig om het park te betreden tussen 27 mei en 10 oktober 2022. Bezoekers kunnen vervolgens kiezen tussen “toegang tot het park met Bear Lake Road” (tickets vereist vanaf 5 uur ’s ochtends tot 18.00 uur) of “toegang tot het park zonder Bear Lake Road” (tickets vereist van 09.00 uur tot 15.00 uur).

Reserveren kan vanaf 2 mei om 10.00 uur. 25 tot 30 procent van de tickets is bestemd voor last-minute reizigers en worden de dag ervoor om 17.00 uur vrijgegeven.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Rocky Mountain.

Haleakala National Park.

Bezoekers van Maui’s Haleakala National Park moeten een reservering maken als ze tussen 3:00 en 7:00 uur in de ochtend willen arriveren – zonsopkomst-.

De reserveringen zijn 60 dagen voor de bezoeksdatum verkrijgbaar en een deel van de tickets wordt 2 dagen van tevoren beschikbaar gesteld.

-> Reserveren Nationale Parken Amerika – Haleakala National Park.

Haleakala National Park, Hawaii.

Help! Er zijn geen tickets beschikbaar.

Heb je geen tickets kunnen reserveren in Amerika voor je favoriete Nationale Park? Geen zorgen, want gelukkig heeft NPS nog meerdere opties.

 • 25 tot 30% van het totale aantal beschikbare tickets is de dag voor aankomst te reserveren vanaf 17:00 uur.
 • Je kunt vóór of na genoemde tijden het park in gaan zonder te reserveren.
 • Een ticket is 3 opeenvolgende dagen geldig vanaf de gereserveerde aankomstdag. Je kunt dus ook één of twee dagen eerder reserveren.
 • Boek een accommodatie of boek een tour waarmee je het park in gaat. Je hebt dan ook geen reservering nodig.

Reserveren van andere bijzondere National Park tickets.

De Nationale Parken van Amerika worden steeds drukker en het einde is nog niet in zicht. Veel parken zijn vaak vol en sluiten daarom hun poorten zodra wegen en wandelpaden vol raken.

Enkele van de meest populaire Nationale Parken van Amerika kiezen voor een nieuwe oplossing: reserveren en toegangskaarten met een tijdslimiet om zo de bezoekersaantallen te reguleren en natuur te behouden.

Zo dien je voortaan ook te reserveren voor bepaalde wandelingen Shenandoah en Zion National Park.

Shenandoah National Park.

Wist jij dat je voor de steile klim naar de top van Old Rag Mountain in Shenandoah National Park in Amerika in 2022 ook moet reserveren?

National Park Services lanceert in 2022 namelijk een pilot-ticket reserveringssysteem, bedoeld om de omgeving te beschermen en de veiligheid op weg naar de top van Old Rag Mountain te vergroten.

Het programma loopt van maart tot november, waarbij tickets naar verwachting $ 1 administratiekosten per reservering kosten. Ook worden er elke dag achthonderd vergunningen beschikbaar gesteld. 

De eerste reeks tickets gaat op 1 februari in de verkoop en kan tot 30 dagen voorafgaand aan een geplande wandeling worden gekocht.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Shenandoah National Park.

Zion National Park.

Al jaren verschijnen er huiveringwekkende foto’s van de beroemde wandeling Angels Landing in Zion National Park op Instagram. Een spectaculaire wandeling die bijna niet meer gemaakt kan worden door de enorme drukte in het park.

Zion National Park heeft daarom besloten een loterij op te starten om zo in 2022 aan Angels Landing Trail te mogen deelnemen.

Vanaf 1 april 2022 moeten alle wandelaars, die de beroemde Angels Landing willen wandelen, deelnemen aan een loterij (deelnemen kan vanaf drie maanden van tevoren tot één dag voor je bezoek).

Je kunt bij de vergunning van Angels Landing kiezen uit drie tijdvensters:

 • Vóór 9.00 uur
 • Van 9.00 uur tot 12.00 uur
 • Na 12.00 uur

Vergunningen kosten $ 3 per persoon plus $ 6 aanvraagkosten, en wandelaars kunnen een groepsgrootte van maximaal zes personen aanvragen.

–> Reserveren Nationale Parken Amerika – Angels Landing Zion National Park.

Zion National Park in Utah, Amerika uitkijkpunt
Zion National Park.

Het schitterende National Park Magazine.

Bezoek jij een van bovenstaande National Parken? Dan heeft USA Roadrip Fan een verrassing voor je: het National Park Magazine.

Het USA Roadtrip Fan National Park magazine is namelijk een aanvulling op je reis naar Amerika. Het magazine geeft je een exclusieve kijk in de mooiste Nationale Parken van Amerika. 

Het National Park Magazine bestaat uit maar liefst 100 pagina’s. Dit digitale tijdschrift staat boordevol met prachtige foto’s, tips en inspirerende verhalen. Elke uitgave geeft je als lezer inzicht in het park, het landschap, de geschiedenis, de wilde dieren, de belangrijkste bezienswaardigheden en nog veel meer.

–> Bekijk hier een van de National Park Magazines.

Met schitterende fotografie en verhelderende artikelen inspireert dit National Park tijdschrift je om de wonderschone Nationale Parken van Amerika te bezoeken.

Kortom: Een handig hulpmiddel bij het plannen van je reis. Maak je bezoek aan de Nationale Parken tot een succes en bestel nu een van de digitale edities.

national-park-magazine
-> Inkijkexemplaar National Park Magazine.

Accommodatie geboekt in Yosemite? Dan hoeft je niet te reserveren.

Heb je in Yosemite National Park een accommodatie geboekt? Dan hoef je vooraf geen reservering te maken.

Als je bijvoorbeeld een hotel, privé-accommodatie of vakantiewoning in Wawona, Yosemite West of Foresta hebt gereserveerd, dan hoef je vooraf niet te reserveren om het park te betreden.

Je moet wel gewoon entreegeld betalen bij het betreden van het park. Houders van de America the Beautiful Pass hoeven geen toegangsprijs te betalen.

Je hoeft ook niet vooraf te reserveren als je een camping of accommodatie hebt gereserveerd op de volgende campings in Yosemite:

 • Upper Pines
 • Lower Pines
 • North Pines
 • Camp 4
 • Wawona Campground
 • Bridalveil Creek
 • Tuolumne Meadows

Hetzelfde geldt als je een reservering hebt voor een verblijf in Curry Village, Housekeeping Camp, Yosemite Valley Lodge, Ahwahnee of Wawona. 

Backpackers en klimmers – of reizigers met een Half Dome-vergunning hebben ook geen extra reservering nodig.

Kamperen in de National Parken.

Wil jij die droomvakantie naar Amerika waarmaken, maar is een hotel reserveren in een van de Nationale Parken in Amerika te duur? Ga dan kamperen in Amerika. Het mooiste is, dat kan gratis!

Het hoe, wat, waar en op welke plekken je gratis kan kamperen in Amerika, leggen we uit in ons artikel: Gratis kamperen in Amerika. Kamperen is een van de goedkoopste manieren om van de natuur en National Parken in Amerika te genieten.

–> Gratis Kamperen in Amerika: Dat kan hier!

Gratis kamperen in Amerika is ook nog eens een budgetvriendelijke optie, en die nog voordeliger uitvalt als je kampeerplek gratis is.

Ja, je leest het goed: je kunt op veel plaatsen in Amerika gewoon gratis kamperen. Je moet alleen weten waar je moet zijn en hoe je naar een gratis kampeerplek moet zoeken.

Amerika the Beautiful Park Pass.

Tijdens de 19e eeuw ontstond de gedachte in Amerika om gebieden met bijzonder natuurschoon onder speciale bescherming te plaatsen.

In het jaar 1872 wees het Amerikaanse congres daarom Yellowstone aan als het eerste Nationale Park van Amerika. Inmiddels zijn er meer dan 62 Nationale Parken in de Verenigde Staten van Amerika.

De parken worden beheerd door National Park Services (NPS) en om toegang tot een National Park te krijgen, betaal je entree of je koopt de Nationale parkpas Amerika -America the Beautiful pass-.

–> Schaf hier de America the Beautiful pass aan.

De America the Beautiful pass kost $80 en is gedurende één jaar geldig, voor één auto/camper met inzittenden. Je kunt de Nationale parkpas bij elk Nationaal Park kopen waar entreegeld wordt gevraagd.

Tips | Reserveren Nationale Parken Amerika.

Hoewel het idee om vooruit te moeten reserveren voor de Nationale Parken van Amerika ontmoedigend kan zijn, maakt NPS het je zo gemakkelijk mogelijk.

Voor de populaire Nationale Parken in Amerika geeft de site als tip om van tevoren een account aan te maken en je datums te reserveren (inclusief enkele back-up opties), zodat die tijdsloten alvast worden gereserveerd.

NPS beveelt ook aan om de nieuwste webbrowser te downloaden om te voorkomen dat er meerdere browsers of tabbladen geopend zijn tijdens het boeken.

Reizigers dienen alle details van elke reservering te lezen om zo te begrijpen wat ze bij aankomst te wachten staat.

De mobiele app van recreatie.gov is ook handig om te downloaden om onderweg toegang te krijgen tot je reisinformatie.

Is de data van je keuze niet beschikbaar op de site? Besef dan dan je ticket 3 opeenvolgende dagen geldig is vanaf de gereserveerde aankomstdag. Je kunt dus ook één of twee dagen eerder reserveren.

Reserveren voor de Nationale Parken van Amerika is niet moeilijk of ingewikkeld. Wees er alleen tijdig bij om teleurstelling te voorkomen.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Handige camper spots in Amerika.

–> De vieste hotels van Amerika. Durf jij hier een kamer te boeken?

–> Vliegvelden Amerika; de drukste, slechtste en beste.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

–> Top 50 bezienswaardigheden van Californië.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button