BlogRapid CitySteden

Rapid City: Om de hoek bij Mount Rushmore.

Rapid City ligt aan de oostelijke kant van Black Hills National Forest, vlakbij Mount Rushmore. Deze kleine stad in het westen van South Dakota heeft dus niet voor niets de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’. De stad is vernoemd naar de Rapid Creek waar de stad omheen is gebouwd.

Met een gezellige hoofdstraat en voldoende hotels, is Rapid City een goede uitvalbasis voor omliggende bezienswaardigheden.

Met een gezellige hoofdstraat (Main St.) en voldoende hotels, is Rapid City een goede uitvalbasis voor bijvoorbeeld State Parks en National Parks. Maar ook binnen de stadsmuren van Rapid City vind je voldoende bezienswaardigheden. Het Museum of Geology, Reptile Gardens, Chapel in the Hills en Dinosaur Park. 

Overnacht je in Rapid City, dan kun je ook een dagtrip maken naar het afgelegen Badlands National Park, ongeveer een uur rijden richting het oosten. Bezienswaardigheden zoals Mount Rushmore, Custer State Park en Crazy Horse Memorial liggen praktisch om de hoek. Rapid City is een goede uitvalbasis voor omliggende bezienswaardigheden.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

 

Rapid City vliegtickets.

Vanaf Amsterdam kun je niet rechtstreeks naar Rapid City vliegen. De dichtstbijzijnde grote stad is Denver. Als je naar Denver vliegt vanaf Amsterdam Schiphol, vlieg je met één tussenlanding.

De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Denver, Verenigde Staten, inclusief tussenlanding is ongeveer 13 uur. Je landt op het vliegveld Denver International Airport (DEN).

Na je landing rijd je vervolgens met een grote Amerikaanse huurauto of een superleuke camper naar Rapid City.

–> Vind hier goedkope vliegtickets naar Rapid City. 

 

 

Rapid City hotels.

Eenmaal op de plaats van bestemming is het niet moeilijk om een hotel of Airbnb te vinden in de stad. Rapid City is namelijk goed op toeristen ingespeeld en er zijn meer dan voldoende accommodaties waar je kunt overnachten. Van de bekende Amerikaanse hotelketens tot kleine, gezellige B&B’s of een appartement via Airbnb.

Een aantal goede hotels in Rapid City:

–> Vind een accommodatie in Rapid City.

 

 

Bezienswaardigheden Rapid City.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden te zien in de stad, zoals bijvoorbeeld Reptile Gardens, Museum of Geology of maak een wandeltocht in Skyline Wilderness Area Park. Maar de stad is ook een uitstekend startpunt om de bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken.

10 bezienswaardigheden in Rapid City op een rij.

1. Reptile Gardens.

In Reptile Gardens leven hagedissen, slangen, krokodillen, papegaaien, komodovaranen, insecten en amfibieën. Veel van deze dieren worden getoond in een show, zoals bijvoorbeeld de Gator Show, Snake Show en Birds Show. De dierenshows vinden gedurende de dag plaats.

De bloementuinen van Reptile Gardens hebben duizenden prachtige bloeiende planten, waaronder zeer zeldzame en exotische planten. De Sky Dome heeft verschillende tropische planten die je, samen met hun bewoners, hagedissen en kikkers kunt zien.

De reuzenschildpadden op het terrein zijn vriendelijk en goed voor een leuk fotomoment. In Prairie Dog Town kunnen bezoekers hun hoofd in een hol steken en harige bewoners zien.

Adres: 8955 South Highway 16, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

2. Dinosaur Park.

Rapid City heeft veel parken en speeltuinen, maar deze zijn niet zo bijzonder als Dinosaur Park. Want naast een geweldig uitzicht over de stad, kun je in Dinosaur Park (gebouwd in de jaren ’30) namelijk ook met verschillende dinosaurussen op de foto.

Deze enorme dinosaurus-beelden staan op een heuvel en kijken uit over de stad. Je kunt in dit park dus niet alleen dinosaurussen spotten, maar ook van een prachtig uitzicht genieten. O ja, had ik al verteld dat je Dinosaur Park gratis kunt bezoeken?

In de buurt ligt ook het Skyline Wilderness Area Park, waar je nog meer natuurschoon kunt bewonderen.

Adres: 940 Skyline Drive, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

3. Storybook Island.

Storybook Island is een kinderpark vol met klassieke sprookjes. Dit betoverde park is gratis en kun je betreden via de “London Bridge”. In het park kunnen kinderen spelen met meer dan 100 verschillende speeltoestellen. De speeltoestellen hebben thema’s of zijn personages uit boeken zoals bijvoorbeeld Mother Goose en Dr. Seuss.

Betaalde attracties in dit pretpark zijn bijvoorbeeld Bippity Boppity Bounce House en de Storybook Island Train. Storybook Island is geopend tussen de maanden mei en september.

Adres: 1301 Sheridan Lake Road, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

4. Museum of Geology.

Het Museum of Geology is een onderwijs- en onderzoeksfaciliteit met een grote collectie fossielen en mineralen. Als onderdeel van de South Dakota School of Mines and Technology bestaan de collecties uit fossielen van zoogdieren, reptielen, zeedieren en Black Hills mineralen.

Het museum is open voor publiek, geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk. Je vindt hier exposities, rondleidingen en een leuke kinderzone.

Adres: 501 East St. Joseph Street, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

5. Journey Museum.

De exposities in het Journey Museum vertellen de geschiedenis van de vorming van de Black Hills, meer dan 2,5 miljard jaar geleden. Het museum toont ook prehistorische vondsten uit het gebied, samen met displays van dinosaurusbotten en reptielen.

Het museum is onderverdeeld in aparte afdelingen: het Archeologisch Onderzoekscentrum heeft oude voorwerpen, waaronder bijvoorbeeld oud aardewerk. De cultuur van de Sioux-indianen is te zien in het Sioux Indian Museum en wandel ook binnen bij het Minnilusa Pioneer Museum Collection.

Adres: 222 New York Street, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

art-alley-rapid-city

6. Art Alley.

Art Alley is te vinden tussen 6th St. en 7th Street in het centrum van Rapid City. Dit straatje staat vol met afvalcontainers en Street Art. De straat wordt vaak opnieuw voorzien van muurschilderingen en kleurrijke berichten.

Iedereen is welkom om zijn tekening of muurschildering in het steegje te plaatsen, alhoewel je daarvoor wel een vergunning nodig hebt. Veel bezoekers zijn al tevreden om het straatje te bezoeken en een paar foto’s te maken. Een evoluerend kunstwerk, dat je elke keer iets nieuws biedt, zodra je het steegje bezoekt.

Adres: 599 7th St, Rapid City, SD 57701, Verenigde Staten.

 

7. The City of Presidents Walk

Ga op zoek naar een aantal presidenten in de stad. Deze stad staat namelijk vol met bronzen beelden van vroegere presidenten. Ze staan verspreid in het centrum van Rapid City en je komt de ​levensgrote bronzen beelden overal tegen.

Het City of Presidents-project begon in 2000 om de erfenis van het Amerikaanse presidentschap te eren. Elk beeld wordt particulier gefinancierd. The City of Presidents maakt deel uit van de Rapid City Historic District Tour.

–> Download hier ‘The City of Presidents’ walking guide.

Adres: 631 SD-79, Rapid City, SD 57701, Verenigde Staten.

 

8. Black Hills Caverns.

Black Hills Caverns is geopend van mei tot september en geeft je een kijkje in de grotten van Black Hills. Historisch gezien werden deze grotten gebruikt door de Lakota-indianen en goudzoekers. Maar tegenwoordig kunnen bezoekers de grotten ook zien en een tour maken van een uur, of boek de “Crystal Tour” van een half uur.

In Black Hills Caverns vind je onder andere logomieten, stalagmieten, helictieten, paarse amethist en popcornkristal. De deskundige gids die de grot-expeditie leidt, vertelt uitgebreid en toont je alle bijzonderheden in de grot.

Op het terrein vind je ook een souvenirwinkel met zeldzame stenen, speciale kristallen en andere bijzondere souvenirs die je mee naar huis kunt nemen.

Adres: 2600 Cavern Road, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

9. Bear Country USA.

Bear County USA ligt ten zuiden van Rapid City. Het is een drive-through wildpark. Het park stelt bezoekers in staat om Noord-Amerikaanse zwarte beren, wolven, poema’s, elanden, buffels, herten, dikhoorn- en Dall-schapen en Rocky Mountain-geiten te zien. Maar het park staat ​​vooral bekend om de grote populatie zwarte beren.

Je komt dit park tegen op weg naar Mount Rushmore, dus als je nog even wat wilde dieren wilt bekijken dan ben je hier aan het juiste adres. Bear Country USA is geopend tussen de lente en eind oktober. Voor de juiste openingstijden kun je op de website van Bear County USA terecht.

Adres: 13820 US-16, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

 

10. Chapel in the Hills.

Chapel in the Hills is een replica van de beroemde 12e-eeuwse staafkerk Borgund in Noorwegen. Dit unieke gebouw heeft ingewikkeld houtsnijwerk, Noorse drakenkoppen en christelijke symbolen.

De bouw van deze kerk werd aangedreven door ds. Harry R. Gregerson, die zich liet inspireren door de Noorse kerk. De kapel, ingewijd in 1969, werd tot 1975 als locatie voor een Luthers radiostation gebruikt. Daarna werd de kerk overgenomen door een non-profitorganisatie die momenteel de kapel exploiteert.

Tegenwoordig kunnen bezoekers genieten van de architectuur en de mooie omgeving van Chapel in the Hills. Er zijn rondleidingen beschikbaar en elke avond om 19.30 uur wordt er in de kerk een avondgebed gehouden.

De toegang om Chapel in the Hills te bezoeken is gratis, hoewel donaties op prijs worden gesteld om de kerk in stand te houden. Verder is er nog een bezoekerscentrum en museum op het terrein.

Adres: 3788 Chapel Lane, Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten.

chapel-in-the-hills-rapid-city

 

Rapid City tours en activiteiten.

Er zijn een aantal tours en activiteiten waaraan je kunt deelnemen tijdens je verblijf in Rapid City. Je kunt natuurlijk ook zelf de omgeving ontdekken, maar op pad gaan met een local heeft toch net iets meer. Je ontvangt namelijk informatie die alleen inwoners van de stad weten.

Ontdek via de betrouwbare organisaties GetYourGuide en Viator een aantal leuke tours en activiteiten.

 

 

Bezienswaardigheden omgeving Rapid City.

Ben je van plan bent om Rapid City in je reisprogramma op te nemen, vergeet dan niet een aantal mooie bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. De stad is namelijk omgeven door prachtige (natuur) bezienswaardigheden.

1. Mount Rushmore.

Mount Rushmore Monument ligt in Keystone, South Dakota. Hoewel dit in de middle of nowhere is, ligt de granieten berg met zijn vier presidenten in de prachtige Black Hill-regio, en is zeer gemakkelijk bereikbaar. Het monument toont vier presidenten, gehakt uit een graniet berg. De presidenten zijn: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

–> Uitgebreide informatie over Mount Rushmore.

Afstand Rapid City: 30 minuten.

 

2. Custer State Park.

Custer State Park ligt op enkele minuten van Mount Rushmore. Dit State Park is een behoorlijke verrassing met rotsformaties die recht omhoog steken. Gun jezelf voldoende tijd om over de prachtige wegen in het park te rijden, want er is erg veel te zien.

De belangrijkste Scenic Drive routes om te rijden zijn: Iron Mountain Road, Wildlife Loop Road en de Needles Highway. Vanaf verschillende punten langs Iron Mountain Road zijn er ook perfecte fotomomenten om Mount Rushmore vast te leggen. In het park spot je herten, bizons, wilde kalkoenen, ezels en geiten op de Wildlife Loop.

–> Uitgebreide informatie over Custer State Park.

Afstand Rapid City: 34 minuten.

 

3. Crazy Horse Memorial.

Ongeveer 30 minuten van Mount Rushmore is het Crazy Horse Memorial te zien. De bouw van dit Memorial begon in 1948 door Korczak Ziolkowski, die eerder op Mount Rushmore had gewerkt voordat hij aan deze uitdaging begon. Tegenwoordig wordt ‘het beeldhouwwerk’ op de berg door zijn familie uitgevoerd.

De berg toont het beeld “Crazy Horse”, de leider van de Lakota Indianen die op zijn paard rijdt. Omdat er geen foto van Crazy Horse is, vertegenwoordigt het beeld een eerbetoon aan alle indianen. Op dit moment is alleen het hoofd van Crazy Horse nog maar te zien. Het duurt nog ongeveer 100 jaar om het beeld volledig te voltooien.

Bij dit memorial vind je ook het Indian Museum of North America, de Mountain Carving Room en het Native American Educational and Cultural Center.

–> Uitgebreide informatie over Crazy Horse Memorial.

Afstand Rapid City: 50 minuten.

crazy-horse-memorial

5. Badlands National Park.

Badlands is een gemakkelijk National Park om te bezoeken. Er is namelijk maar één hoofdweg die door het park slingert. Het duurt ongeveer een uur om Badlands, dat ten zuidoosten van Rapid City ligt, te bereiken. Het landschap verandert dramatisch op verschillende punten in het park, wat een beetje apart is voor zo’n klein gebied.

Nadat je het bezoekerscentrum heb bezocht, sla dan rechtsaf en ga naar Notch Trail, Door Trail en de Badlands Overlook voordat je de rest van het park bezoekt. Er zijn hier namelijk veel wandelmogelijkheden en mooie uitzichten.

–> Uitgebreide informatie over Badlands National Park.

Afstand Rapid City: 1 uur.

 

6. Devils Tower Monument.

Op weg naar Yellowstone National Park kom je Devils Tower tegen. Het monument is vanaf de snelweg al te zien en niet te missen. Devils Tower was het allereerste monument van de Verenigde Staten. Teddy Roosevelt opende het monument in 1906.

Hoewel veel bezoekers ervoor kiezen om rond de voet van Devil’s Tower te wandelen, om zo de geribbelde randen te bewonderen, besluit ongeveer 1% van de 400.000 jaarlijkse toeristen om de zware klim naar de top te maken.

–> Uitgebreide informatie over Devils Tower Monument.

Afstand Rapid City: 1 uur 30 minuten.

 

7. Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is het eerste National Park van de wereld en waarschijnlijk een van de meest bekende en mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten. Dit schitterende park staat vooral bekend om de bijzondere geologische verschijningen, zoals bijvoorbeeld de gekleurde warmtebronnen en geisers. Een must-see in het noorden van Amerika.

–>De mooiste geisers en routes in Yellowstone.

 

 

Het klimaat in Rapid City.

Het weer en klimaat in Rapid City. Rapid City heeft een warm landklimaat dat zich kenmerkt door een lange koude winterperiode en een korte, maar hete zomerperiode. De meeste neerslag valt tijdens de zomermaanden. Hierdoor ligt de gemiddelde luchtvochtigheid iets hoger dan in de rest van het jaar.

Rapid City ligt in Tornado Ally. Er kunnen tijdens het tornado seizoen dus tornado’s voorkomen. Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Rapid City net onder de 28 graden Celsius.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 2 – 10
februari 4 – 9
maart 8 – 6
april 14 0
mei 20 6
juni 26 11
juli 30 15
augustus 29 13
september 23 7
oktober 17 2
november 8 – 5
december 3 – 10

 

Ervaring Rapid City.

Ons bezoek aan Rapid City is ons goed bevallen. Wij hebben twee overnachtingen geboekt in de stad en hierdoor hebben wij de belangrijkste bezienswaardigheden, de State- en National Parks in de omgeving gezien.

Veel reizigers stoppen in deze stad als ze op doorreis zijn naar Yellowstone National Park of gebruiken Rapid City als overnachtingsplaats om de omgeving te ontdekken. Ik kan alleen maar beamen dat dit een uitstekende keuze is, maar vergeet de bezienswaardigheden van Rapid City ook niet.

Rapid City heeft niet veel hoogbouw en hierdoor voelt de stad ‘knus’ aan. Vergis je niet in de afstanden, want de stad is behoorlijk uitgestrekt. Met verschillende State Parks, National Parks, wildlife en bekende monumenten om de hoek is Rapid City absoluut een stop waard.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine is een aanvulling op je Amerika reis

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in Denver, Colorado?

–>25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone op een rij

–> De aller, aller mooiste reizen naar de Verenigde Staten.


 

national-park-magazine

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button