Bezienswaardigheden AmerikaBlogPage

Rainbow Bridge National Monument een geheim bij Lake Powell.

Rainbow Bridge National Monument is een nog redelijk onontdekte parel in het zuidwesten van Amerika. Het Monument is te vinden bij Lake Powell, vlak om de hoek bij Page in Utah. De reden dat Rainbow Bridge National Monument niet zo vaak wordt bezocht, komt omdat het Monument alleen bereikbaar is per boot of met een zeer moeilijke wandeling.

In 1909 brachten de indianen voor het eerst blanke mannen naar Rainbow Bridge.

Wij bezochten Rainbow Bridge door middel van een boottocht. Met onze gehuurde boot gingen wij van Bullfrog Marina, richting het zuiden naar Rainbow Bridge National Monument. Deze prachtige boottrip is absoluut de moeite waard om de historische en iconische natuurlijke brug van Utah te bezoeken.

De brug via het water vinden is geen probleem, want Lake Powell heeft verschillende boeien die belangrijke afslagen markeren en Rainbow Bridge National Monument bevindt zich bij boei 48. Dit is ongeveer in het midden van het meer tussen Page en Bullfrog. Een klein bordje wijst je vervolgens door een smalle kloof naar Rainbow Bridge National Monument.

 

ReizenReizen

 

Rainbow Bridge National Monument.

Heb je het bordje langs het water gespot, dan kom je na een paar smalle kronkelende stukjes in een kleine open baai uit, waar je de boot kunt aanmeren. Bij de baai vind je ook een toilet. Vergeet hier vooral niet in het water te kijken, want er zwemmen hier namelijk superveel vissen rond.

Vanaf de baai is het ongeveer anderhalve kilometer lopen, over een goed onderhouden wandelpad, om Rainbow Bridge National Monument te bereiken. Onderweg zie je de brug al diverse keren om de hoek ‘gluren’, maar bij de brug zelf heb je het mooiste uitzicht.

Rainbow Bridge is prachtig om te zien. De stenen brug is vrijstaand, net als Delicate Arch in Arches National Park. De brug is 88 meter lang en 83 meter hoog.

Ben je bij de brug, loop dan door naar het vlakke gedeelte voor de brug. In het midden van deze brede plek bevindt zich een heel duidelijk spoor van een dinosaurus met drie tenen. Er loopt vanaf hier ook een wandelpad naar links.

Dit wandelpad neemt je mee naar achter de brug, waar je een schitterend zicht op Rainbow Bridge National Monument krijgt. Er zijn ook een paar plaquettes aanwezig ter ere van de indianen die in 1909 de eerste blanke mannen naar de brug brachten.

Een bezoek brengen aan Rainbow Bridge is een uitdaging, maar absoluut de moeite waard.

Rainbow Bridge National Monument brug rivier woestijn Page

 

Bezienswaardigheden in buurt van Rainbow Bridge.

Heb je Rainbow Bridge National Monument eenmaal bezocht, neem dan ook eens een kijkje bij één van onderstaande bezienswaardigheden. Zo ligt Lake Powell bijvoorbeeld bijna tegen het stadje Page aan, dus er is veel te doen en te zien in de omgeving.

 

1. Page.

Page is voor Amerikaanse begrippen een kleine stad en toch reizen er jaarlijks veel toeristen naar Page. Je vindt hier namelijk niet alleen een van de drukstbezochte Canyons in Amerika, maar de stad is ook een perfecte uitvalsbasis om de nabijgelegen bezienswaardigheden te ontdekken.

In Page zelf vind je Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Waterholes Canyon. Deze schitterende bezienswaardigheden mag je absoluut niet overslaan tijdens je rondreis door het Westen.

2. Horseshoe Bend.

Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel de bekendste hoefijzer- of haarspeldbocht van Amerika. De plek die bekend staat als de bezienswaardigheid Horseshoe Bend ligt aan de Colorado River en werd ongeveer vijf miljoen jaar geleden gevormd.

Het iconische Horseshoe Bend is een drukke bezienswaardigheid bij Lake Powell. De meeste reizigers, bezoeken Horseshoe Bend tussen 9.00 en 18.00 uur. Bij Horseshoe Bend is een uitkijkplatform met railing geïnstalleerd en de wandelpaden zijn de laatste jaren flink geüpdatet.

Het parkeerterrein is tegenwoordig ook uitgebreid en er geldt een parkeertarief. Een auto kost 10 dollar, inclusief alle inzittenden.

3. Antelope Canyon.

Antelope Canyon is een van de meest bezochte en gefotografeerde slotcanyons in de Verenigde Staten. Het is ongeveer 30 minuten rijden van Lake Powell naar Antelope Canyon.

Er zijn twee canyons om uit te kiezen: Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. Upper Antelope Canyon is meer toegankelijk. Lower Canyon heeft meer wandelmogelijkheden, maar je moet vijf trappen naar beneden en uiteindelijk weer acht trappen omhoog.

De Canyons bevinden zich op Navajo Nations land en je moet een tour boeken om de canyons te zien.

4. Glen Canyon Dam.

Ooit gehoord van Glen Canyon Dam? Glen Canyon Dam ligt net buiten Page, Arizona, vlakbij de grens met Utah. De dam ligt in een afgelegen stuk woestijn, maar als je naar Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley, Page of Rainbow Bridge National Monument reist, dan kom je de dam vanzelf tegen.

glen-canyon-dam-page-arizona

 

Ervaring Rainbow Bridge National Monument. 

Rainbow Bridge, die in de Navajo-cultuur als heilig wordt beschouwd, is een symbool van de goden, die verantwoordelijk zijn voor het creëren van regen, en de essentie van het leven in de woestijn. Zodra Rainbow Bridge National Monument ‘opdoemt’, begrijp je direct wat de Navajo’s hiermee bedoelde.

Deze indrukwekkende natuurlijke brug voelt namelijk nog steeds een beetje apart aan. Rainbow Bridge National Monument is de hoogste natuurlijke brug ter wereld. Wij vonden het erg indrukwekkend. De brug is hoger dan het Capitool van de Verenigde Staten en bijna net zo lang als een voetbalveld.

Dus ja, wij vonden ons bezoek aan Rainbow Bridge National Monument absoluut de moeite waard.

Rainbow Bridge National Monument

 


national-park-magazine

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

–> Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

–> Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

–> Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

–> Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

–> Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button