Bezienswaardigheden AmerikaBlogNew York

Queens in New York: Tips en bezienswaardigheden.

Het grootste en meest diverse stadsdeel van New York, Queens, krijgt maar half zoveel aandacht als het naburige Brooklyn, maar wist jij dat Queens in New York charmes, vermakelijke musea, twee vliegvelden (John F. Kennedy International Airport en LaGuardia Airport) en superbekende sportlocaties heeft?

Queens ligt ongeveer 20 kilometer ten oosten van Manhattan en heeft 91 verschillende buurten en grenst aan het westelijke uiteinde van Long Island. Het stadsdeel Queens in New York is opgericht in 1683 en vernoemd naar de Engelse koningin Catharina van Braganza.

Bezoekers die zich naar Queens wagen, zien bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kunst in het Socraters Sculpture Park en leren over de film geschiedenis in het Museum of Moving Image. Indiaas, Thais, Chinees of Dominicaans eten doe je in de buurten Jackson Heights en Flushing en een honkbalwedstrijd ervaar je in Citi Field. Nieuwsgierig geworden naar Queens in New York?

Vind een stedentrip naar New York.

Ontdek New York en beleef The City that never sleeps

Is Queens in New York gevaarlijk?

Voordat we de bezienswaardigheden van Queens in New York benoemen, willen we eerst antwoord geven op de vraag of Queens gevaarlijk is?

Wij hebben New York City meerdere keren bezocht en hebben Queens vaak vermeden. Tot we een keer ‘per ongeluk’ in de wijk terecht kwamen, omdat we een verkeerde metro hadden genomen.

Daar stonden we dan midden in Queens, New York. Hoe gevaarlijk was het? Op het eerste gezicht leek het mee te vallen, maar voor de zekerheid liepen we snel door naar het eerstvolgende metrostation.

Later die week, na wat onderzoek verricht te hebben, keerden we terug naar Queens. Of Queens in New York gevaarlijk is? Nee. Overdag kun je Queens gewoon bezoeken, maar vermijd bepaalde buurten in de avond. Neem dan een taxi en loop niet te laat over straat.

Bezienswaardigheden in Queens, New York.

Queens heeft uitstekende musea, geweldige restaurants en bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de wereldtentoonstelling in Flushing Meadows. Maar vergeet ook het USTA National Tennis Center niet en bekijk hedendaagse kunst in MoMA PS1. Bezoek het prachtige Queens Botanical Garden en bekijk sculpturen in het Noguchi Museum.

De leukste bezienswaardigheden voor kinderen in Queens, New York zijn de New York Hall of Science, de Queens Zoo en Hunter’s Point South Park.

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Queens:

1. MoMA PS1.

MoMA PS1 is een van de grootste kunstmusea in de Verenigde Staten. Het museum heeft hedendaagse kunst en is een top bezienswaardigheid in Queens. Het museum, opgericht in 1971 als het Institute for Art and Urban Resources, Inc., is gehuisvest in een schoolgebouw uit 1892.

Het gebouw werd in 1997 grondig gerenoveerd en heeft twee verdiepingen, een grote entree en een buitenplaats. Binnen zijn er acht ruimtes gewijd aan kunst van internationale en nationale kunstenaars. De overige exposities combineren het werk van meerdere kunstenaars uit verschillende landen.

Kosten ticket MoMa PS1: Volwassenen betalen $ 10, senioren en studenten $ 5 en kinderen hebben gratis toegang

Adres MoMa PS1: 22-25 Jackson Ave, Queens.

2. American Museum of the Moving Image.

Dit museum, in de hippe wijk Astoria, is een must voor filmliefhebbers en fans van popcultuur. Het American Museum of the Moving Image brengt de geschiedenis van films en televisie tot leven door middel van verschillende tentoonstellingen.

Bekijk het gestreepte shirt van Freddy Krueger, test je vaardigheden met geluids- en filmmontage in privécabines en kom ook oog in oog te staan ​​met je favoriete muppets in de Jim Henson-tentoonstelling.

Er is voor elk wat wils in dit museum, en voor alle leeftijden. Kortom: een top bezienswaardigheid in Queens, New York.

Kosten ticket Museum of the Moving Image: Volwassenen $ 15, senioren en studenten $ 11, kinderen vanaf 3 jaar $ 9 en kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis toegang

Adres American Museum of the Moving Image: 36-01 35th Ave, Queens.

3. Queens Botanical Garden in Queens, New York.

Je verwacht het niet, maar een grote oase, in het midden van Queens, biedt bezoekers 25 prachtige tuinen. De Queens Botanical Garden ontstond tijdens de Wereldtentoonstelling van 1939-1940 als de tentoonstelling “Gardens on Parade”.

Maak een mooie wandeling door de verschillende tuinen en bewonder onder andere Oak Allee, een kruidentuin en een bijentuin. De bloemen en struiken in Fragrance Garden zorgen voor een verrassende ervaring, voor zowel kinderen als volwassenen.

Queens Botanical Garden ligt op korte afstand van het USTA Billie Jean King National Tennis Center en andere bezienswaardigheden in Flushing Meadows Corona Park.

Kosten tickets Queens Botanical Garden: Volwassenen $ 6, senioren en studenten $ 4, kinderen 4-12 jaar $ 2 en kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis toegang

Adres Queens Botanical Garden: 43-50 Main St, Queens.

4. Socrates Sculpture Park en het Noguchi Museum.

Socrates Sculpture Park in de wijk Astoria is een verrassende leuke bezienswaardigheid in Queens, New York. De Amerikaanse beeldhouwer Mark di Suvero creëerde het beeldenpark op een verlaten stortplaats en transformeerde het in een bijzonder park.

Het park, dat uitkijkt over de East River en de skyline van Manhattan, toont sinds 1986 grootschalige kunstwerken van beroemde kunstenaars. De kunstwerken worden ter plaatse gebouwd en bezoekers kunnen ze gratis bekijken.

Op een steenworp afstand van het park ligt het Noguchi Museum, waar een brede collectie werken van de Japans-Amerikaanse kunstenaar Isamu Noguchi te zien is. Het museum heeft ook een kleine buitenbeeldentuin.

Het Socrates Sculpture Park is gratis te bezoeken.

Adres Socrates Sculpture Park: 32-01 Vernon Blvd, Queens.

5. Citi Field.

Het iconische honkbalpark Citi Field, gelegen in Flushing Meadows Corona Park, is de thuisbasis van de New York Mets. De Mets maken deel uit van de National League-divisie van de Major League Baseball en spelen vaak tegen de Philadelphia Phillies, de Los Angeles Dodgers of de Colorado Rockies.

Degenen die iets meer willen weten over de geschiedenis van de Mets, kunnen ook een bezoek brengen aan de Mets Hall of Fame & Museum, voor video’s met hoogtepunten en trofeeën van de overwinningen van de World Series in 1969 en 1986.

Het museum is open tijdens speeldagen en tijdens niet-speeldagen kunnen bezoekers een rondleiding krijgen langs het honkbalveld, inclusief toegang tot bepaalde gedeeltes van het park.

Adres Citi Field: 41 Seaver Way, Queens.

Citi Field, Queens, New York.

6. Flushing Meadows-Corona Park.

Flushing Meadows-Corona Park in Queens, New York stond centraal tijdens de Wereldtentoonstelling van 1964. Het grootste park in Queens beschikt over verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Queens Botanical Garden, New York Hall of Science, Queens Museum, Queens Theatre en Citi Field.

Het park is eigenlijk een must om te bezoeken in Queens. Er zijn namelijk zoveel dingen om te zien in het park, dat je direct een aantal belangrijke bezienswaardigheden hebt te pakken.

In het park vindt ook het US Open Grand Slam-tennistoernooi plaats, namelijk in het USTA Billie Jean King National Tennis Center.

Maar de belangrijkste bezienswaardigheid van Flushing Meadows-Corona Park is misschien wel – de iconische Unisphere – een 140 meter hoge stalen wereldbol, gepopulariseerd door de film uit 1997, Men in Black. Tientallen toeristen maken foto’s van het kunstwerk. Het is echt dringen geblazen om de wereldbol in zijn geheel op de foto te krijgen.

O ja, en vergeet ook de observatietorens van het New York State Pavilion niet, ook gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en de Queens Zoo.

Het Flushing Meadows-Corona Park is gratis te bezoeken.

Adres Flushing Meadow-Corona Park: Between Grand Central Pkwy and, Van Wyck Expy, 11354.

7. Queens Museum of Art.

Het Queens Museum of Art, ook gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1964, is gehuisvest in een strak, modern gebouw in het Flushing Meadows-Corona Park. Het museum toont exposities met betrekking tot architectuur, kunst en design.

De collectie van het museum omvat meer dan 10.000 items, waarvan het merendeel gerelateerd is aan de Wereldtentoonstelling. Maar bezoekers krijgen bijvoorbeeld ook de kans om zich te vergapen aan de Neustadt-collectie van Tiffany-glasramen, lampen en objecten, van Tiffany Studios.

En mis natuurlijk het hoogtepunt van het museum niet, “Panorama of New York”, een enorm groot schaalmodel van vijf stadsdelen van New York City, uitgebeeld zoals in de jaren ’60.

Adres Queens Museum of Art: New York City Building, Meridian Rd, Queens.

8. Gantry Plaza State Park.

Gantry Plaza State Park, ook wel bekend als Gantry Park, ligt aan 47th Road, langs de East River in het Hunters Point-gebied van Long Island City. Het Gantry Plaza State Park is geopend in 1998, maar sinds 2009 is het park volledig uitgebreid.

Het is een groot park met een speeltuin, grasvelden, picknicktafels en je kunt een wandeling langs de rivier maken. Het uitzicht vanaf de rivier is prachtig. Je krijgt vanaf dit punt namelijk een spectaculair uitzicht op de skyline van Midtown Manhattan en het gebouw van de Verenigde Naties.

Het park is ook erg populair bij fotografen die overdag, bij zonsondergang en ’s nachts graag foto’s maken van de skyline van Manhattan. Er zijn ook een aantal bars en restaurants in het park, en vergeet ook niet het ‘Pepsi Cola Sign’ te fotograferen.

Het Gantry Plaza State Park is gratis te bezoeken.

Adres Gantry Plaza State Park: Long Island City, NY 11101.

9. Het Louis Armstrong House.

Het Louis Armstrong House, gelegen aan 107th Street in Queens, New York, is het voormalige huis van Louis Armstrong en zijn vrouw Lucille Wilson. Tegenwoordig is het huis omgetoverd tot een museum, gewijd aan het leven van de grote muzikant.

Armstrong en zijn vrouw woonden van 1943 tot zijn overlijden in 1971 in het huis. Zijn vrouw schonk het huis aan de stad New York, zodat er een museum van kon worden gemaakt.

Het huis werd in 1976 aangewezen als nationaal historisch monument en in 1988 als een monument in New York City. De archieven van het museum bevatten boeken, memorabilia, opnames en geschriften.

Kosten tickets Louis Armstrong House: Volwassenen $ 12, senioren en studenten en kinderen vanaf 5 jaar $ 8 en kinderen jonger dan 5 jaar hebben gratis toegang

Adres Louis Armstrong House: 34-56 107th Street, Queens, NY 11368

10. New York Hall of Science.

De New York Hall of Science, gelegen aan 111th Street in het Flushing Meadows-Corona Park, is een wetenschappelijk museum. Opgericht als onderdeel van de Wereldtentoonstelling van 1964, verpauperde het museum totdat het in 1986 werd gerenoveerd en heropend. Verdere renovaties vonden plaats in 1999, 2003 en 2004.

Als je afvraagt ​​wat je met kinderen in Queens, New York kunt doen, dan is dit het museum waar je moet zijn!

Tegenwoordig is het New York Hall of Science, met 400 exposities, het enige praktijkgerichte wetenschaps- en technologiemuseum in New York City met een focus op biologie, scheikunde en natuurkunde.

Het museum is gewijd aan het opleiden van kinderen die weinig of geen ervaring hebben met wetenschap. Een aantal leuke tentoonstellingen van het museum zijn: The Nature of Networks, Realm of the Atom en Rocket Park.

Kosten tickets New York Hall of Science: Volwassenen $ 16 en kinderen $ 13

Adres New York Hall of Science: 47-01 111th St, Queens, NY 11368.

11. Queens Zoo.

De Queens Zoo, gelegen aan 111th Street in Flushing Meadows Park, is een dierentuin die deel uitmaakt van vier dierentuinen en één aquarium. De dierentuin werd geopend in 1968 en Queens Zoo heeft meer dan 75 diersoorten. De dierentuin biedt rondleidingen en programma’s aan waarmee kinderen leren over dieren en hoe ze worden verzorgd.

Kosten tickets Queens Zoo: Volwassenen (13 en ouder) $ 9,95, senioren $ 7,95 en kinderen van 3-12 $ 6,95 en kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis toegang

Adres Queens Zoo New York: 53-51 111th St, Queens.

12. Alley Pond Park in Queens New York.

Alley Pond Park, het op een na grootste park in Queens, is de thuisbasis van de oudste en hoogste boom van New York. Bijgenaamd de Queens Giant, wordt de 42 meter hoge tulpenpopulier geschat op meer dan 300 of 450 jaar oud.

De boom werd geschonken aan de Waals-Belgische protestantse families (die behoorden tot de eersten die zich in Manhattan vestigden) van de Nederlandse West-Indische Compagnie in de 17e eeuw.

De vele wandelpaden in het park geven bezoekers de kans om New York te ervaren zoals het vroeger was, met weilanden, bossen en wetlands. Het park heeft barbecueplaatsen, speeltuinen en grasvelden.

Het Alley Pond Park is gratis te bezoeken.

Adres Alley Pond Park: 224-65 76th Ave, Bayside, NY 11364.

13. Het strand bij Rockaway Beach.

Eindig je avontuur in Queens, New York aan het strand bij Rockaway Beach. Rockaway Beach heeft twee populaire strandgebieden, namelijk Rockaway Park en Jacob Riis Park.

De stranden van deze twee bekende badplaatsen in Queens trekt zonaanbidders en surfers van heinde en verre. Het Rockaway Beach en Broadway, gelegen in de gelijknamige wijk, is het grootste stadsstrand, maar bijvoorbeeld veel minder druk dan Coney Island in Brooklyn.

Tijdens de zomer zie je zonaanbidders genieten van dit negen kilometer lange zandstrand. Het strand heeft speeltuinen en surfscholen. De Rockaway Beach Surf Club, gelegen aan de promenade, serveert ook taco’s van de populaire eetkraam, Tacoway Beach.

De metro brengt je in 20 minuten van Rockaway Beach naar Jacob Riis Park, waar je een iets minder druk strand aantreft. Op dit stuk strand vind je een bazaar met eettentjes, liveshows en sport- en filmevenementen.

Rockaway Beach, Queens, New York.

De beste hotels in Queens, New York.

Zoals we al eerder aangaven, is het belangrijk om te weten waar je veilig kunt overnachten in Queens. Queens is namelijk groot en niet elke buurt is even optimaal. Daarom een aantal goede hotels in Queens, New York, waar je zorgeloos kunt overnachten.

Er zijn momenteel in Queens meer dan 100 gevestigde hotels en minstens 50 in aanbouw. Dit betekent dat je tijdens je verblijf in Queens, New York vrijwel altijd een geschikt hotel kunt vinden.

Wil je liever in Manhattan overnachten, lees dan ons artikel over goede, betaalbare hotels in Manhattan, New York.

–> Home2 Suites Long Island City/Manhattan View.

Het Home2 Suites Long Island City/Manhattan View is een ruim en modern middenklasse hotel. De 115 studio’s en suites met één slaapkamer hebben een woonkamer, een keuken en een bureau.

Je krijgt ook elke ochtend een gratis ontbijt, toegang tot de fitnessruimte en was-faciliteiten. Het is 20 minuten rijden naar Manhattan en 1 minuut lopen naar de metro halte 39th Ave N.

Dit hotel met 10 verdiepingen geeft ook een ongelooflijk mooi uitzicht over de stad, vooral ’s ochtends. De parkeerplaats bij het hotel is beperkt.

–> Beschikbaarheid en prijzen.

–> The collective Paper Factory .

De collective Paper Factory is gevestigd in Long Island City. Zoals de naam al doet vermoeden, was het vroeger een papierfabriek. Tegenwoordig is het een state-of-the-art hotel met industrieel-chique kamers. De vintage esthetiek maakt het een topkeuze voor antiekliefhebbers.

Het hotel ligt op 6,1 km van Manhattan en biedt gratis WiFi, een flatscreen-tv, een gezellige inrichting, een 12 meter hoog plafond en een koffiezetapparaat in elke kamer.

Het fitnesscentrum en de 24-uursreceptie zijn enkele van de voordelen waarvan je kunt genieten tijdens uw verblijf in dit hotel.

–> Beschikbaarheid en prijzen.

Leuke buurten in Queens New York.

Queens heeft 91 verschillende buurten en grenst aan het westelijke uiteinde van Long Island. Het is natuurlijk onmogelijk om al deze 91 wijken te zien tijdens je bezoek aan Queens. Daarom een aantal leuke wijken in Queens op een rij:

De wijk Astoria.

Astoria is een van de meest populaire buurten in Queens, New York en staat bekend om zijn diversiteit. Volgens de New York Times noemen immigranten uit meer dan 100 landen Astoria hun thuis. Het grootste etnische cluster in Astoria is Grieks!

Mensen komen van over de hele stad om te genieten van Astoria’s geweldige Griekse eetcultuur. Astoria ligt op slechts 20 minuten met de metro van Midtown. Als je geweldige foto’s wilt maken of gewoon Manhattan van een afstand wilt bewonderen, biedt het Astoria Park de beste uitzichten op Upper Manhattan en de Queensboro-brug.

De wijk Sunnyside.

Voor een meer stedelijke sfeer, ga je naar Sunnyside in Queens, New York. De wijk Sunnyside is vooral bekend om het Sunnyside Gardens Historic District. Als je door de historische wijk loopt, kun je door de binnenplaatsen en de bakstenen herenhuizen uit 1920 zo vergeten dat je dicht bij Manhattan bent.

Sunnyside bereik je vanaf Midtown Manhattan met de 7-trein. Als je op zoek bent naar een rustigere locatie, dan is Sunnyside een leuke plek.

De wijk Forest Hills.

Forest Hills in Queens is een wijk die vooral bestaat uit 30-plussers met jonge kinderen. In de straten, met groene bomen, staan koloniale huizen. Een verscheidenheid aan winkels vind je bijna op elke hoek van de straat.

De vele parken in de omgeving dragen bij aan het buitenstedelijke gevoel.

Forest Hills heeft het Long Island Rail Road-station, zodat je tijdens een hete zomer naar de stranden kunt gaan als je wilt.

Wijk Astoria, Queens, New York.

Ook leuk om te lezen over New York.

-> Maar liefst 100 dingen om te doen in New York City!

–> 42x een gratis museum bezoeken in New York.

–> Hier wil jij zeker weten ontbijten in New York.

–> Zo boek je een helikoptervlucht in New York.

–> Williamsburg, New York: 9 superleuke bezienswaardigheden.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button