BlogPhiladelphia

16x (super leuke) Philadelphia bezienswaardigheden.

Heel eerlijk: de stad Philadelphia heb ik in een vogelvlucht gezien en wat vond ik het jammer dat wij niet meer tijd hadden voor Philadelphia en zijn bezienswaardigheden. Philadelphia is een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania, in het oosten van het land.

Philadelphia is de zesde stad van de Verenigde Staten.

De stad ligt ongeveer 150 kilometer vanaf New York City en is met ruim 1,5 miljoen inwoners de grootste stad van Pennsylvania en de zesde stad van de Verenigde Staten. Vanuit New York City zijn wij in 1 uur en 25 minuten met de trein (Amtrak) naar Philadelphia gereisd.

De stad Philadelphia heeft een aantal bekende bezienswaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende trappen uit de Rocky films, het Liberty Bell & Independence National Historical Park of Boathouse Row. Mocht jij meer tijd hebben in deze verrassende leuke stad? Dan vind je hier de leukste bezienswaardigheden van Philadelphia!

 

 

 

Philadelphia. Hoe kom je er?

Zoals ik net al aangaf ligt Philadelphia ten zuiden van New York. Als je vanuit Nederland (Schiphol) direct naar Philadelphia vliegt, dan land je, na een reis van 9 uurtjes, op Philadelphia International Airport.

De prijs voor een retour –> vliegticket is ongeveer €500.

Vlieg je liever eerst naar New York en wil je na een uitgebreid bezoek aan New York City, Philadelphia met je huurauto aandoen? Dan rijd je in ongeveer anderhalf uur vanaf Manhattan naar Philadelphia.

–> Autohuur vergelijken doe je bij bij Easyterra.nl

Je kunt ook vanaf New York City met de trein naar Philadelphia. Maak er maar gewoon een leuke dagtrip van, zoals wij hebben gedaan. Je reist in 1 uur en 25 minuten met Amtrak vanaf Penn Station naar 30th Street Station in Philadelphia.

Als je eenmaal in Philadelphia bent, dan kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer. De stad Philadelphia staat trouwens ook bekend als een wandelstad, maar de fiets wordt de laatste jaren ook steeds populairder.

 

 

Philadelphia bezienswaardigheden.

‘Philly’, zoals de stad ook wel wordt genoemd, vertegenwoordigt een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis, want in Philly werd namelijk de Onafhankelijkheidsverklaring getekend.

In de stad vind je veel  historische gebouwen, parken en musea, maar de moderne wolkenkrabbers zijn ook in grote getale aanwezig.

Vooral het historische centrum vonden wij erg gezellig en als ik je een tip mag geven? Plan maar gewoon twee dagen in voor Philadelphia en zijn bezienswaardigheden.

 

Schaf de Philadelphia All-inclusive Pass aan.

Tip | Ben je van plan om meerdere musea en bezienswaardigheden te bezoeken in Philadelphia, dan kan het voordelig zijn om de handige Philadelphia All-inclusive Pass aan te schaffen.

Met de Philadelphia All-inclusive Pass kies je uit 1, 2, 3 of 5 dagen onbeperkt sightseeing op bezienswaardigheden en attracties, maar ook tickets voor de Hop-on-Hop-off-Bus zitten bij de prijs inbegrepen. Kortom: bezoek alle bezienswaardigheden in Philadelphia voor 1 ticketprijs!

De leukste tours en tickets voor bezienswaardigheden in Philly.

 

 

Dit zijn de leukste en bekendste bezienswaardigheden in Philadelphia:

1. The Liberty Bell.

De Liberty Bell maakt geen geluid, maar de boodschap van The Liberty Bell klinkt wel luid en duidelijk: “Verkondig vrijheid door het hele land, aan alle inwoners.” Deze inscriptie, op de gescheurde maar o zo machtige bel, is de reden waarom Liberty Bell een symbool werd voor alle vrijheidszoekers in de Verenigde Staten.

De bel, die het hele jaar door gratis te bezoeken is, trekt mensen vanuit heel de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Iedereen wil graag een ​​foto maken voor de hoge glazen wanden die uitzicht geven op Independence Hall.

Adres: 526 Market St, Philadelphia, PA 19106, Verenigde Staten.

 

2. Poseer met het Rocky standbeeld en ren daarna de “Rocky Steps” op.

Sinds Rocky’s eerste triomfantelijke film uit 1977 zijn de trappen van het Philadelphia Museum of Art een bijzondere bestemming geworden. Reizigers van over de hele wereld rennen namelijk de trap op en gooien vervolgens hun vuisten in de lucht, net zoals in de film.

En terwijl ze dit doen, hebben ze meteen ook een spectaculair uitzicht op de Benjamin Franklin Parkway en de skyline van Philadelphia.

Om deze ervaring nu helemaal af te maken, ga je naar de onderkant van de trap en maak je vervolgens een foto met het bronzen standbeeld van Rocky, oorspronkelijk gemaakt voor de Rocky III film.

Adres: 2600 Benjamin Franklin Pkwy, Philadelphia, PA 19130, Verenigde Staten.

 

3. Independence Hall, de geboorteplaats van de Verenigde Staten.

Hoewel er in Philly veel historische bezienswaardigheden zijn, heeft Independence Hall een zeer belangrijke betekenis voor de ontwikkeling van de Verenigde Staten. Want in 1776 ondertekenden de grondleggers in de vergaderzaal van dit gebouw namelijk de onafhankelijkheidsverklaring.

Jaren later kwamen vertegenwoordigers van diverse staten in het gebouw bijeen om de kaders van de Amerikaanse grondwet te leggen.

Tegenwoordig staat Independence Hall op de UNESCO-werelderfgoed lijst en zijn er het hele jaar door rondleidingen beschikbaar. Tickets zijn gratis, maar wel vereist en kun je ophalen bij het Independence Visitor Center.

Adres: 520 Chestnut St, Philadelphia, PA 19106, Verenigde Staten.

 

4. Reading Terminal Market.

Gelegen onder een voormalige spoorweg terminal, vind je de 125 jaar oude Reading Terminal Market. De Market is echt een leuke (toeristische) trekpleister met een overdaad aan verse producten zoals bijvoorbeeld vis, fruit, vlees en kaas. Maar ook sieraden en huishoudelijke producten zijn hier in overvloed aanwezig.

In de Market zijn ruimtes met zitplaatsen, waar klanten heerlijk kunnen genieten van een maaltijd. Je kunt een keuze maken uit tientallen restaurantjes of maak eens een stop bij de veelgeprezen DiNic-broodjes met warm geroosterd varkensvlees.

Adres: 51 N 12th St, Philadelphia, PA 19107, Verenigde Staten.

bezienswaardigheden-philadelphia-market

 

5. Verken de opgeknapte hippe waterkant van Philly (Old City).

Ooit vond je in dit deel van de stad onontwikkelde pieren en onbenutte gebouwen, maar tegenwoordig is de waterkant van Delaware River een van de hipste buurten in Philadelphia. Dit is met name te danken aan de opening van een aantal bezienswaardigheden en parken in de buurt.

Zoals bijvoorbeeld Cherry Street Pier en Race Street Pier, maar ook Spruce Street Harbor Park en Blue Cross RiverRink zijn bekende bezienswaardigheden die je het hele jaar door kunt bezoeken. Bovendien doet het prachtige uitzicht op de Benjamin Franklin-brug – die Philadelphia met New Jersey verbindt – ook geen kwaad.

Dit deel van de stad wordt ook wel Old City genoemd.

Adres: 301 S Christopher Columbus Blvd, Philadelphia, PA 19106, Verenigde Staten.

 

6. Boathouse Row.

In 1821 ontdekte men dat de Schuylkill-rivier een ideale plek was om te roeien en tegen het midden van de 19e eeuw keurde de stad dan ook de bouw van 10 charmante clubhuizen goed. Deze huizen waren bestemd voor de bemanning van Boathouse Row.

Nu zijn de clubhuizen een National Historic Monument geworden en zijn de boothuizen nog steeds in gebruik door amateur- en erkende roeiers.

Buiten dit historisch feitje is Boathouse Row een van de meest herkenbare en Instagram waardige bezienswaardigheden van Philadelphia. Ik zou er even langs gaan als ik jou was.

Adres: 1 Boathouse Row, Philadelphia, PA 19130, Verenigde Staten.

 

7. City Hall.

City Hall is al meer dan een eeuw de thuisbasis van het stadsbestuur van Philadelphia. Ooit was dit stadhuis het hoogste gebouw in de Verenigde Staten, maar City Hall is vandaag de dag nog steeds het grootste gemeentelijke gebouw in Amerika.

Het stadhuis is aan de buitenkant ‘versierd’ met meer dan 250 beeldhouwwerken en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen in het gebouw of met een tour naar de toren van het stadhuis. Beide opties zijn gratis en geven een uitzicht vanaf het observatiedek.

Adres: 1400 John F Kennedy Blvd, Philadelphia, PA 19107, Verenigde Staten.

 

8. Philadelphia’s Magic Gardens.

Philadelphia’s Magic Gardens is een openbaar kunstproject dat volledig bestaat uit mozaïek. Het project bevindt zich in een soort tuin, tussen twee gebouwen in, en bestaat uit een enorm labyrint en verschillende galeries.

De muren van Magic Gardens zijn bedekt met diverse materialen, zoals bijvoorbeeld glazen flessen, fietswielen en gevonden voorwerpen die werden aangeleverd door buurtbewoners.

Geen fan van musea, dan is Magic Gardens wellicht een bezoekje waard. Tickets zijn $10 per persoon.

Adres: 1020 South St, Philadelphia, PA 19147, Verenigde Staten.

 

 

 

9. Maak een foto van het LOVE Sculpture in Love Park.

Een van de bekendste herkenningspunten in Philadelphia is het John F. Kennedy Plaza (of ook wel LOVE Park genoemd). Het park en het LOVE beeld zijn onlangs gerestaureerd. Er zijn in het park wat meer groene zones en er is een hightech waterpartij bijgekomen.

Het AMOR-beeld – een Spaanse versie van het LOVE-beeld – is te zien in Sister Cities Park, op korte loopafstand van LOVE Park.

Adres: Arch St, Philadelphia, PA 19102, Verenigde Staten.

 

10. Bezoek een van de vele musea aan de Benjamin Franklin Parkway.

De Benjamin Franklin Parkway, nagemaakt van de Champs Elysees in Parijs, wordt ook wel de artistieke straat van Philadelphia genoemd. Het is namelijk zo dat de belangrijkste culturele musea van de stad aan de Parkway zijn gevestigd.

Waaronder bijvoorbeeld de Barnes Foundation, The Franklin Institute, The Academy of Natural Sciences, het Rodin Museum en het bekroonde Philadelphia Museum of Art.

Geen enkele Philly-ervaring is compleet zonder een duik te nemen in het culturele aanbod van de stad.

Adres: 2600 Benjamin Franklin Pkwy, Philadelphia, PA 19130, Verenigde Staten.

 

11. Eastern State Penitentiary.

Een andere super populaire bezienswaardigheid in Philadelphia is de voormalige Eastern State Penitentiary gevangenis. Verken de cellenblokken van de Eastern State Penitentiary, ooit de beroemdste en duurste gevangenis ter wereld en leer meer over de geschiedenis van dit gebouw.

De Eastern State Penitentiary was van 1829 tot 1971 in gebruik als gevangenis en onder andere maffiabaas Al Capone moest er zijn straf uitzitten. De gevangenis ligt op slechts 15 minuten lopen van het Philadelphia Museum of Art. Kosten tickets: $14 per persoon.

Adres: 2027 Fairmount Ave, Philadelphia, PA 19130, Verenigde Staten.

 

12. Fairmount Park.

Geloof het of niet, maar Fairmount Park is een van de grootste stadsparken ter wereld. Dus even te voet door het park wandelen, is niet zomaar gedaan. Gelukkig kun je het park aan meerdere kanten betreden en je kunt het park natuurlijk ook per fiets ontdekken.

In Fairmount Park vind je de Philadelphia Zoo en het bekende Philadelphia Museum of Art, maar ook diverse wandel-, fiets- én ruiterpaden. Je loopt in Fairmount Park trouwens ook nog tegen een groot standbeeld van Jeanne d’Arc aan.

Een andere bekende bezienswaardigheid in het park is de Whispering Bench. Deze bank is zo gemaakt dat je elkaar aan de andere kant kan horen fluisteren. Het park gezien? Wandel dan naar Fairmount Avenue voor hippe restaurants en koffietentjes.

Adres: 4231 Avenue of the Republic, Philadelphia, PA 19131, Verenigde Staten.

 

13. University of Pennsylvania.

De universiteit van Pennsylvania, oftewel in de volksmond ‘Penn’ genoemd, is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in Amerika.

Je kunt de universiteit bezichtigen door mee te gaan met een tour onder begeleiding van een student. Wil je met een tour mee? Meld je dan aan bij het Office of Admissions, in de College Hall.

–> vind hier toegangstickets voor het Penn museum op de campus.

Adres: 1 College Ln Hall Room 1, Philadelphia, PA 19104, Verenigde Staten.

 

14. Philadelphia Mint.

De Philadelphia Mint (Munt) is opgericht om de nationale identiteit van Amerika te bevorderen en de economie van het land te stimuleren. Daarom vond men dat er een nationaal munthuis moest komen. De Muntwet ging in op 2 april 1792.

Tegenwoordig ontdek en zie je bij US Mint hoe muntgeld wordt gemaakt. Je kunt van bovenaf de fabriek in gluren. Alle tours bij U.S. Mint zijn gratis en duren ongeveer 45 minuten.

Adres:  151 N Independence Mall E, Philadelphia, PA 19106, Verenigde Staten.

 

15. One Liberty Observation Deck.

Bekijk de stad Philadelphia vanaf het One Liberty Observation Deck. Ga naar 253 meter hoogte en geniet van een 360 graden panoramisch uitzicht.

Vanuit dit indrukwekkende gebouw, in hartje centrum, kun je schitterende foto’s maken van de nabijgelegen bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld: Love Park, het stadhuis, Fairmount Park en de Schuylkill- en Delaware-rivieren.

Kom meer te weten over de geschiedenis van Philly via de digitale schermen op het observatiedek. Tickets voor het One Liberty Observation Deck kosten €15.

Adres: 1650 Market St # 5700, Philadelphia, PA 19103, Verenigde Staten.

 

16. Bekijk muurschilderingen langs de ‘Mural Mile’.

Verken ‘Mural Mile’ met een ervaren gids tijdens een 2 uur durende wandeling door de buitengewone openluchtkunst collectie van Philadelphia. Geniet van een ontspannen wandeling terwijl je een route van ongeveer 3 kilometer aflegt langs een aantal van Philly’s bekendste muurschilderingen en leer de verhalen achter deze opvallende stukken.

De muurschilderingen zijn ontstaan om de stad Philadelphia nieuw leven in te blazen en om verandering in het hart van de stad (Old City) te creëren.

–> Wandel mee en boek een tour langs de bekende ‘Mural Mile’. 

philadelphia-grafiti-muurschilderingen

 

Hotels in philadelphia.

Wil je langer dan een dag verblijven in Philadelphia, dan heb ik een aantal goede en leuke hotels voor je. Onze hotels in Amerika boek ik altijd via Booking.com. De website van Booking.com vind ik persoonlijk erg overzichtelijk en je kunt altijd je hotelovernachting(en) gratis annuleren.

Dit zijn volgens Booking.com de beste hotels in Philadelphia.

Vind een hotel bij Booking.com in Philadelphia.

 

 

Geniet van een authentieke Philly-cheesesteak.

Als je Philadelphia bezoekt, dan kun je er eigenlijk niet omheen: een Philly-cheesesteak! Als je in de stad bent dan is dit broodje echt een must.

De Philly-cheesesteak is misschien wel het beroemdste dat je kunt eten in Philadelphia. Deze bekende sandwiches bestaan ​​uit gehakte (of dun gesneden) biefstuk, kaas en/of gebakken uien op een broodje. Echte kenners bestellen hun broodje cheesesteak met maar slechts twee woorden: soort kaas (Provolone, American of Whiz) en “met” of “zonder” uien.

Natuurlijk gaat al jaren de discussie welk restaurant de beste Philly-cheesesteak verkoopt en deze discussie zal voorlopig ook nog wel jaren voortduren. Voor een echte iconische Philly-ervaring ga je toch echt naar South 9th Street en Passyunk Avenue. Rivalen Geno’s Steaks en Pat’s King of Steaks ‘vechten’ hier dagelijks om de strijd van beste Philly-cheesesteak in Philadelphia.

–> Top 10 van de lekkerste Philly-cheesesteak in Philadelphia.

Adres: 1237 E Passyunk Ave, Philadelphia, PA 19147, Verenigde Staten.

philly-cheese-steak

 

Winkelen Philadelphia.

In Philadelphia kun je uitstekend shoppen, want er is namelijk geen gebrek aan winkels. Wil jij een aantal uurtjes winkelen tijdens je verblijf in Philly? Dan doe je dit in de King of Prussia Mall en in Rittenhouse Row. Je kunt op beide locaties enorm veel kleding en andere accessoires kopen tegen een lagere prijs.

King of Prussia Mal ligt niet in het centrum van Philly, maar een kleine 30 kilometer verder. Rittenhouse Row ligt wel in het centrum.

In Downtown Philadelphia en Chinatown is het voor winkelliefhebbers ook een waar paradijs, want ook hier kun je goed winkelen en koopjes scoren. De belangrijkste winkelstraat van Philadelphia is Walnut Street tussen 18th street en Broad Street.

Adres King of Prussia Mall: 160 N Gulph Rd, King of Prussia, PA 19406, Verenigde Staten.

 

 

Top 5 restaurants in Philadelphia.

Philadelphia kent veel wijken en de Italiaanse wijk is misschien wel de bekendste van de stad. De Italiaanse wijk vind je in South Philadelphia en de mogelijkheden om hier lekker te eten zijn eindeloos.

Er worden in deze wijk veel leuke, maar vooral lekkere Food Tours aangeboden.

Verder vind je in de stad ook nog The Gayborhood en deze wijk is te herkennen aan de regenboog kleuren onderaan elk straatnaambordje. In deze kleurrijke wijk in Philly vind je volop (homo)cafés, bars, restaurants en een bruisend nachtleven.

BYOB: Vergeet niet dat het een uitdaging is, voor restaurants in Philly, om een drank-licentie te verkrijgen, vanwege de verouderde Pennsylvania alcohol wetten. Veel Philadelphia restaurants omarmen daarom ook één van de meest unieke oplossingen: BYOB (Bring Your Own Bottle). In bepaalde restaurants is het dus gewoon toegestaan om je eigen drank-, wijnfles mee te nemen.

Dit zijn de beste restaurants in Philadelphia volgens Tripadvisor:

  • Ristorante Pesto.
  • The Victor Cafe.
  • Butcher and Singer.
  • Bistro Romano.
  • Parc Brasserie.

 

Bezienswaardigheden in de buurt van Philadelphia.

Omdat wij tijdens ons bezoek aan Philadelphia in New York City verbleven, hebben wij maar een dag in Philly doorgebracht. Hierdoor hebben wij een deel van de bezienswaardigheden in en rondom de stad helaas niet kunnen zien.

Op mijn lijstje stonden nog de Philadelphia Zoo en een bezoek aan de Amish. Wie weet heb jij meer tijd?

 

1. Philadelphia Zoo.

De Philadelphia Zoo is een historisch monument in Philly, want de Zoo is namelijk een van de eerste dierentuin van de Verenigde Staten. Ondanks de rijke historie heeft de Zoo (dierentuin) een moderne uitstraling. Elmwood Park Zoo ligt helemaal in het noorden van Philadelphia en is de tweede dierentuin van de stad. Deze Zoo is een stuk kleiner dan de Philadelphia Zoo.

Tickets voor de Zoo in Philadelphia kosten $24 per persoon.

Adres:  3400 W Girard Ave, Philadelphia, PA 19104, Verenigde Staten.

 

2. Breng een bezoekje aan de Amish.

Op steenworp afstand van Philadelphia vind je de Amish. De Amish leven op eenvoudige wijze waarbij religie, waarden en traditie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Een van de Amish dorpjes die je kunt bezoeken, tijdens je bezoek aan Philadelphia, is bijvoorbeeld Intercourse. Maar buiten het dorpje Intercourse vind je in de omgeving nog veel meer Amish dorpjes en dan met name in de omgeving van Lancaster, ongeveer 100 kilometer van Philadelphia.

–> Lees het artikel over hoe en waar de Amish in Amerika leven. Inclusief kaart. 

Adres: 23 N Market St, Lancaster, PA 17603, Verenigde Staten.

 

Ervaring  Philadelphia bezienswaardigheden.

Volgens mij heb ik je voldoende informatie geven om een aantal leuke bezienswaardigheden in Philadelphia te bezichtigen.

Mocht je een van bovenstaande bezienswaardigheden bezoeken tijdens je vakantie in Amerika, dan ben ik erg benieuwd wat je er van vond en of ik nog leuke hotspots heb gemist?

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er zijn voldoende leuke en spannende dingen om te doen in Philadelphia. Van winkelen tot restaurants, van musea tot diverse tours en attracties en vergeet natuurlijk het nabijgelegen Amish gebied, Lancaster niet!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 100 te gekke bezienswaardigheden in New York City.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Philadelphia.

–> 29 te gekke filmlocaties in Amerika

–> De mooiste bezienswaardigheden van Washington D.C.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.? Dat doe je zo!

 

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button