BlogSan Francisco

Painted Ladies San Francisco

De Painted Ladies in San Francisco zijn misschien wel de meest gefotografeerde dames van San Francisco. Alamo Square’s beroemde Victoriaanse huizen bij Hayes en Steiner Streets zijn inderdaad een visuele traktatie voor het oog.

De Painted Ladies zijn de meest gefotografeerde dames van San Francisco.

De strakke rij van Victoriaanse huizen wordt een beetje teniet gedaan door de gigantische wolkenkrabbers van de binnenstad, maar de beroemde huizen leveren absoluut een mooi plaatje op. Het grasveld voor de rij huizen is ideaal voor je middag lunch in San Francisco.

De wijk waarin de Painted Ladies staan, is een van de 11 historische wijken die zijn aangewezen door het Department of City Planning. De wijk van de beroemde dames heeft hotels, Airbnb’s en goede bed & breakfast locaties voor een overnachting. Lees in dit artikel hoe je de dames bereikt, de omliggende wijken verkent, een overnachting boekt bij de dames en lees over leukste weetjes en feitjes.

 

 

Painted Ladies San Francisco.

Hoe zijn de Painted Ladies in San Francisco eigenlijk zo beroemd geworden? Dit heeft alles te maken met de bekende tv-serie Full House, die eind jaren ’80 op televisie kwam. De huizen kwamen namelijk in beeld tijdens de openingsscène van het televisieprogramma. En de rest is geschiedenis….

Veel Victoriaanse huizen uit het Queen Anne-tijdperk hebben een paar unieke kenmerken: ze hebben meerdere balkons, grote veranda’s en zijn meestal tweeënhalf tot drieënhalve verdieping hoog. Zo ook de huizen die werden gebruikt in de tv-serie.

Ben je in San Francisco, dan is het eigenlijk een must om de huizen te bezoeken. Maak een paar mooie foto’s en geniet van de omgeving. Veel reizigers bezoeken de dames net voor zonsondergang, wanneer de zon een prachtige gloed over deze huizen en Alamo Square werpt.

 

 

Hoe bereik ik de Victoriaanse huizen?

Je bent niet de enige toerist die de dames wil zien. Zo ontstond er ooit een ware opstopping met hordes toeristen voor de huizen. De bewoners van de wijk waren hier niet blij mee en hebben behoorlijk geklaagd bij de gemeente. Deze hebben ingegrepen en commerciële bussen en hop-on-hop-off-bussen mogen inmiddels niet meer bij de huizen komen.

Maar niet getreurd, je kunt de Painted Ladies gewoon zelf bezoeken. De dames zijn namelijk op 2 manieren gemakkelijk te bereiken.

  1. Je neemt bij Union Square/Market Street lijn 21 (of lijn 5) in westelijke richting naar de hoek van Hayes en Steiner Street en je bent bij de dames gearriveerd. Lijn 21 stopt bij de huizen en met lijn 5 moet je nog twee blokken lopen.
  2. Een andere optie om de dames te bereiken is via de beroemde Cable Car van San Francisco. Deze stopt namelijk in de buurt.

Adres Painted Ladies: Steiner St &, Hayes St, San Francisco, CA 94117, Verenigde Staten.

Coördinaten: 37.776401, -122.432764

 

 

Hotels bij de Painted Ladies.

De wijk waar de Victoriaanse huizen staan, is geen verkeerde keuze om te overnachten in San Francisco. Als je een huurauto in San Francisco hebt, dan is de wijk Civic Center/ Hayes Valley een leuke optie om te verblijven.

Je overnacht dan niet in het centrum van de stad, maar je kunt hier bijvoorbeeld wel bij veel hotels en Airbnb’s je huurauto parkeren. Iets wat in het centrum erg moeilijk is. Je slaat dus twee vliegen in een klap.

Het nabijgelegen Golden Gate Park, de top van Twin Peaks en 16th Avenue Tiled Steps zijn vanaf hier ook goed te bereiken.

–> Vind via Booking.com een hotel in de buurt van de Painted Ladies.


Booking.com

 

Weetjes en feiten over de Painted Ladies.

De dames zijn verschenen in een aantal bekende Amerikaanse films en tv-series. Wellicht een leuk idee om een van deze films te bekijken voordat je trip naar San Francisco begint?

Films met de Painted Ladies:

  • Bicentennial Man (1999)
  • Full House (tv-show: 1987-1995)
  • Invasion of the Body Snatchers (1978)
  • Een van San Francisco’s iconische felgekleurde Painted Ladies is te koop voor $ 2,75 miljoen.
  • Het huis aan Steinerstraat 714 is volgens Business Insider een ‘opknapper’. Er is een volledige restauratie van dit huis nodig.
  • De Painted Ladies-huizen zijn een van de populairste toeristische attracties van San Francisco, mede dankzij de sitcom “Full House” die voor het eerst werd uitgezonden eind jaren tachtig.

painted ladies bezienwswaardigheid san-francisco

 

Ook leuk om te lezen over San Francisco.

–> 41 gratis bezienswaardigheden in San Francisco.

–> Leuke fietstochten in San Francisco.

–> Dit zijn de leukste winkelgebieden van San Francisco.

–> Hier moet je zijn voor een lekker ontbijt in San Francisco.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.

 

Reizen Amerika

Op vakantie naar San Francisco? Kijk eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar San Francisco.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Francisco.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Francisco.

Zoek overnachtingen

Camper huren in San Francisco.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button