Overnachten in en rondom Yosemite National Park.

Wie Yosemite National Park bezoekt, kan op verschillende locaties en manieren overnachten in en rondom Yosemite National Park. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. Want wil je bijvoorbeeld in een hotelkamer overnachten, in een Cabin, een B&B, een Lodge of juist op een camping? Overnachten in Yosemite National Park? Het kan allemaal!

Hoe dichter je bij alle attracties overnacht, hoe duurder je overnachting in Yosemite wordt.

Sommige reizigers hebben de voorkeur om te overnachten in Yosemite National Park zelf, terwijl andere reizigers juist buiten het Park willen overnachten. Zo heeft iedere reiziger zijn eigen voorkeur en redenen. Maar een overnachting boeken in en rondom Yosemite National Park kan een uitdaging zijn.

Reserveren is namelijk echt een must als je in het Park zelf wil overnachten. Daar moet je ook snel bij zijn, minimaal 6 maanden van tevoren, want de reserveringen zijn vaak binnen één uur, nadat het Park een nieuwe maand heeft vrijgegeven, al weer weg. En om over de kosten nog maar niet te spreken. Want hoe dichter je bij alle attracties overnacht, hoe duurder je overnachting in Yosemite National Park wordt.

 

autohuur USA

 

Kosten overnachten Yosemite National Park.

Uiteindelijk is het je eigen persoonlijke voorkeur die bepaalt of je liever in of rondom Yosemite National Park je accommodatie boekt.

Waar je ook voor kiest, wees erop voorbereid dat je overnachtingen in en rondom Yosemite iets duurder uitvallen dan de rest van je overnachtingen tijdens je Amerika reis.

Gemiddeld kost een overnachting in het National Park tussen de €150 en €350. Buiten het National Park beginnen de prijzen vanaf €100. Dit is een gemiddelde. Prijzen variëren en met name wanneer je tijdens het voor- of najaar of tijdens het hoogseizoen een overnachting boekt in Yosemite National Park.

overnachten-yosemiten-national-park-campground-rv-park

 

Voor- en nadelen overnachten in en rondom Yosemite.

De keren dat wij Yosemite hebben bezocht, hebben wij net buiten het National Park geslapen. Persoonlijk zou ik dat een volgende keer anders aanpakken. Zo hebben wij ooit in een Cabin aan de Rim van Grand Canyon NP geslapen en dat was toch wel erg bijzonder om met zoveel natuurspektakel wakker te worden.

Overnachten in het Park.

 • Overnacht je in het Park dan heb je minder reistijd nodig.
 • Slapen in het Park heeft net dat beetje meer. Denk aan wildlife en de schitterende natuur waarin je je begeeft.
 • Overnacht je in het Park dan zit je dichter bij alle bezienswaardigheden en activiteiten.
 • De mooiste zonsopkomst en zonsondergang in het Park meemaken, kan eenvoudiger wanneer je in het Park overnacht.

Overnachten buiten het Park.

 • Overnachtingen buiten het National Park zijn meestal iets goedkoper.
 • Buiten het National Park heb je een groter aanbod.
 • Bij bijvoorbeeld Booking.com vind je last-minute aanbiedingen voor overnachtingen buiten het Park.
 • Overnacht je buiten het Park dan kun je bij Booking.com gratis je overnachting annuleren. Super handig wanneer je bijvoorbeeld je route wil aanpassen.
Vind overnachtingen buiten Yosemite National Park.

 

hotel-overnachten-yosemite-national-park

 

Overnachten in Yosemite National Park.

Er is geen groter gemak dan een verblijf midden in Yosemite National Park. Wie wil er nu niet wakker worden met alle natuurlijke wonderen van het Park, recht voor je deur. Yosemite heeft accommodaties van elegante hotels tot eenvoudige canvas tenten. Een perfecte plek om je te vestigen, omringd door enkele van de meest majestueuze wonderen op aarde.

Hotels.

 • The Ahwahnee.
 • Wawona Hotel.
 • Glacier Point Ski Hut.  

Cabins en Lodges.

 • Yosemite Valley Lodge.
 • Curry Village.
 • Housekeeping Camp.
 • White Wolf Lodge.
 • Tuolumne Meadows.
 • High Sierra Camps.

Campings.

 • Kies uit 13 campings in Yosemite, die voorzien zijn van traditionele tenten, campings, RV sites en kamperen in de wildernis 
Bekijk deze hotels, Cabins, Lodges en campings.

 

 

Overnachten buiten Yosemite National Park.

Buiten Yosemite National Park vind je een overmaat aan hotels, appartementen of bijvoorbeeld B&B’s. En deze accomodaties vind je in alle soorten en prijsklassen.

Van de bekende Amerikaanse ketens zoals Comfort Inn, waar een overnachting ongeveer $100 per nacht kost, tot Château du Sureau in Oakhurst, waar een hotelkamer $400 en een villa $2.700 per nacht kost. Kortom: Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Onderstaande locaties liggen tussen de 20 kilometer en 125 kilometer van Yosemite National Park.

Plaatsen buiten Yosemite National Park om te overnachten:

 • Lee Vining, 20 kilometer.
 • Oakhurst 26 kilometer.
 • El Portal 30 kilometer.
 • Mammoth Lake 65 kilometer.
 • Mariposa 68 kilometer.
 • Oakdale 111 kilometer.
 • Bishop 122 kilometer 
Bekijk deze accommodaties buiten Yosemite.

 

osemite-national-park-tent-campground-camping

 

Hoe lang bezoek je Yosemite National Park.

Hoe lang je in Yosemite blijft, is natuurlijk iets heel persoonlijks. Want waar de een aan één dag genoeg heeft, wil de ander bijvoorbeeld een National Park volledig uitpluizen.

Mijn advies aan reizigers is om drie overnachtingen te boeken bij Yosemite. Op deze manier kun je 2 volle dagen in Yosemite National Park doorbrengen zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden van het Park kunt bezichtigen.

Begin bijvoorbeeld bij het Visitor Center om hier zo veel mogelijk informatie te verzamelen voor je bezoek. Vraag eventueel naar de conditie van de wandelpaden en neem brochures mee van de meest interessante bezienswaardigheden.

Vraag bijvoorbeeld ook naar de Yosemite Guide, hierin vind je bijvoorbeeld veel interessante informatie over attracties en shuttlebushaltes.

 

Wat te doen in Yosemite.

Yosemite National Park is een van mijn favoriete Nationale Parken in Amerika. Het is tevens ook het eerste Nationale Park dat ik  bezocht. De eerste keer heb ik het Park, net als zo velen, veel te snel bezocht.

We zijn er doorheen gereden, gestopt bij de bekende uitkijkpunten, foto’s gemaakt en hebben destijds niet eens de tijd genomen om bijvoorbeeld een van de vele mooie wandelroutes in Yosemite National Park te lopen.

Daarom is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je wil doen én zien in Yosemite. Vind jij het oké om met de auto alleen langs de highlights van het Park te rijden of wil je ook wat ondernemen in Yosemite?

Om niet dezelfde fout te maken als ik, heb ik een artikel geschreven met de belangrijkste bezienswaardigheden van Yosemite. Op deze manier kun jij zelf van te voren bepalen wat je wel en niet wil doen in Yosemite.

–> Lees hier artikel: De mooiste bezienswaardigheden van Yosemite National Park. 

 

Tip Yosemite National Park.

Wist jij dat USA Roadtrip Fan een magazine over Yosemite heeft geschreven?

Een digitaal magazine waarin de allerbeste Yosemite National Park tips verzameld zijn. Het magazine geeft je inzicht in de geschiedenis van Yosemite tot aan het regelen van praktische zaken. Van wildlife spotten, glamping tot prachtige wandelroutes, wegen en spectaculaire uitkijkpunten.

De Yosemite National Park reisgids sluit af met 3 superhandige reisschema’s (routes) van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen in Yosemite. Op deze manier mis jij geen enkele belangrijke highlight van Yosemite National Park.

–> Bekijk het inkijkexemplaar van het Yosemite National Park Magazine.

 

Ook leuk om te lezen.

–> Mammoth Lakes is voor echte avonturiers.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button