BlogHotelsMonument Valley Tribal Park

Overnachten in en rondom Monument Valley. Hier moet je zijn!

Wie Monument Valley bezoekt, kan op verschillende locaties overnachten in en rondom Monument Valley. De keuze is niet heel groot en daarom is een overnachting in een hotelkamer, lodge of op een camping in de omgeving van Monument Valley vaak de aangewezen plek. Overnachten in Monument Valley? Het kan, maar reserveer tijdig.

Een overnachting boeken in Monument Valley kan een uitdaging worden.

Sommige reizigers geven er de voorkeur aan om te overnachten in Monument Valley, terwijl andere juist weer buiten Monument Valley willen verblijven. Maar een slaapplaats regelen in Monument Valley kan nog wel eens een uitdaging worden.

Reserveren is namelijk een must als je hier wil overnachten, want jij bent niet de enige reiziger die tijdens het hoogseizoen in Monument Valley wil slapen. Je moet er daarom ook snel bij zijn. Minimaal 6 maanden van tevoren. Houd ook rekening met de kosten van je overnachting. Want hoe dichter je bij Monument Valley verblijft, hoe duurder je slaapplek in Monument Valley wordt.

 

 

Kosten overnachten Monument Valley.

Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen persoonlijke voorkeur die bepaalt of je liever in of bijvoorbeeld rondom Monument Valley overnacht. Waar je ook voor kiest, kies die overnachting die het beste bij jouw rondreis in Amerika past.

Gemiddeld kost een overnachting in Monument Valley, tijdens het hoogseizoen, tussen de €150 en €350. Buiten Monument Valley beginnen de prijzen vanaf €100.

Dit is een gemiddelde prijs. Prijzen variëren, met name wanneer je tijdens het voor- en najaar of tijdens het hoogseizoen in Monument Valley een overnachting boekt.

–> Vergelijk prijzen en beschikbaarheid van hotels in Monument Valley. 

 

Voor- en nadelen overnachten in en rondom Monument Valley.

Tot mijn spijt hebben wij nooit in Monument Valley overnacht. Tijdens onze Amerika reizen, zijn wij twee keer langs Monument Valley gereden (en gestopt), maar wij hebben de keuze gemaakt om door te rijden. Achteraf gezien, heb ik hier best spijt van.

Want tegen de avond verdwijnen de meeste toeristen uit Monument Valley en het is natuurlijk enorm spectaculair om tussen zoveel natuurspektakel te overnachten. Tel daarbij op een schitterend uitzicht, vanuit je hotel, op de drie Butes en een wonderschone sterrenhemel. Je krijgt een overnachting om nooit te vergeten. Wie weet, ooit…

 

Voordelen overnachten in Monument Valley.

 • Overnacht je in Monument Valley dan heb je meer tijd om de omgeving te verkennen.
 • Slapen in Monument Valley is spectaculair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de natuur, het uitzicht vanuit je hotel en een schitterende sterrenhemel.
 • Overnacht je in Monument Valley, dan heb je in de ochtend of tegen de avond de bezienswaardigheden bijna helemaal voor jezelf.
 • Een prachtige zonsopkomst of zonsondergang meemaken in Monument Valley kan eenvoudiger wanneer je in Monument Valley overnacht.

 

Nadelen overnachten in Monument Valley.

 • Overnachtingen buiten Monument Valley zijn vaak goedkoper. In Monument Valley betaal je meer.
 • Buiten Monument Valley is het aanbod van hotels veel groter en heb je dus meer keus.
 • Overnachten in Monument Valley kost je een extra reisdag.  

overnachten-monument-valley-butes

 

Waar kun je slapen in Monument Valley.

Er is natuurlijk geen groter gemak dan een overnachting boeken midden in Monument Valley. Wie wil er nu niet wakker worden met die schitterende natuur om je heen.

Bij Monument Valley kun je overnachten in diverse accommodaties. Dit kan een overnachting in een elegante hotel zijn tot slapen in eenvoudige lodges of met je tent of camper op een camping staan.

Hotels.

 • Goulding’s Lodge
 • The View Hotel 

Campings.

 • Goulding’s Restort RV & Campground
 • Monument valley Tipi Village
 • Mustang Valley Campground
 • The View Campground
 • Monument Valley KOA
 • Sleeping Bear Campgrounds  
Accommodaties in Monument Valley.

 

overnachten-monument-valley-camping

 

Overnachten buiten Monument Valley.

Rondom Monument Valley zijn een aantal plaatsen waar je kunt overnachten. In deze plaatsen zijn accommodaties te vinden in alle soorten en prijsklassen. Reken er op dat een overnachting ongeveer €125 per nacht kost. Het is niet heel goedkoop om in of buiten Monument Valley te overnachten.

Onderstaande locaties liggen tussen de 35 kilometer en 145 kilometer van Monument Valley.

Plaatsen buiten Monument Valley om te overnachten:

 • Mexican Hat
 • Bluff
 • Blanding
 • Monticello
 • Kayenta  
Accommodaties rondom Monument Valley via Booking.com

 

Hoe lang bezoek je Monument Valley.

Hoeveel tijd je doorbrengt in Monument Valley, is natuurlijk persoonlijk. Waar de een aan één dag genoeg heeft, wil de ander bijvoorbeeld een locatie volledig uitpluizen. Mijn advies is om een overnachting te boeken in of rondom Monument Valley.

Je kunt Monument Valley namelijk makkelijk in een dag bekijken. Dan bekijk je de bezienswaardigheden, net als ons “tussendoor”, op weg naar je volgende bestemming. Persoonlijk heb ik hier wel een beetje spijt van gehad, omdat wij hierdoor een schitterende zonsondergang of zonsopkomst hebben gemist.

overnachten-monument-valley-butes

 

Wat te doen in Monument Valley.

Monument Valley is wereldberoemd door zijn grote rode zandsteenformaties. Vooral de West Mitten Butte, de East Mitten Butte en de Merrick Butte kent bijna iedereen van foto’s of televisie.

Net zoals alle andere parken in Amerika biedt Monument Valley allerlei voorzieningen en faciliteiten. Zoals bijvoorbeeld wandelroutes en jeeptours, maar er zijn ook paardentochten voor de echte ‘die hards’. Als een echte cowboy reis je te paard door indianengebied.

Proef de sfeer van Monument Valley en ontdek het gebied onder leiding van een Indiaanse gids. Een bezoek aan Monument Valley combineer je vaak met een bezoek aan Antelope Canyon en de Grand Canyon.

 

Om je te helpen wat je nu allemaal kunt zien en doen in Monument Valley, heb ik een artikel geschreven met de belangrijkste bezienswaardigheden van Monument Valley. Op deze manier kun jij zelf van te voren bepalen wat je wel en niet wil doen in Monument Valley.

De mooiste bezienswaardigheden van Monument Valley.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hier overnacht je in en rondom Death Valley.

–> Op deze manier bezoek je Monument Valley in een dag.

–> Hier kun je wandelen in Death Valley.

–> Boek goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

–> Kies jij voor de Upper of Lower Antelope Canyon?

–> Goedkoop internetten en bellen in Amerika? Dat doe je zo!

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Monument Valley.

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis Monument Valley.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Monument Valley.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Monument Valley.

Zoek overnachtingen

Camper huren Monument Valley.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Monument Valley.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button