BlogEten & drinkenWashington D.C.

Ontbijten in Washington D.C.

Ontbijten in Washington D.C. Wat ik nooit wist, voordat ik Washington D.C. bezocht, is dat Washington D.C. van oudsher meer een brunch stad is dan een ontbijt stad. Voor ons Nederlanders is dat wat moeilijk te begrijpen. Het ontbijt is tenslotte de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom slaan ze het ontbijt in Washington D.C. over en verschuiven ze het ontbijt naar een later tijdstip?

Het kan een uitdaging zijn om, buiten het ontbijt in je hotel, voor 11 uur in de stad een heerlijk ontbijtje te vinden.

Op deze vragen, kreeg ik tijdens mijn vakantie geen duidelijk antwoord. Gehaast leven, vroeg op de werkvloer aanwezig, mentaliteit, deze antwoorden kwamen voorbij, maar deze omstandigheden vind je volgens mij in elke grote stad in Amerika? Ik kan er dus geen zinnig antwoord op geven. Wat ik wel weet, is dat het een uitdaging kan zijn om, buiten het ontbijt in je hotel, voor 11 uur in de stad een heerlijk ontbijtje te vinden.

Een toestroom van Diners, bakkerijen en Bagel Shops heeft de afgelopen jaren gelukkig behoorlijk bijgedragen aan een oplossing voor de ‘ontbijt situatie’ in Washington D.C.

Met de komst van Ellē in Mount Pleasant ontstonden er voor het eerst weer lange wachtrijen voor een bakkerij. Call Your Mother in Park View heeft een uitstekende reputatie opgebouwd wanneer het om bagels gaat en Lincoln’s Waffle Shop en Le Diplomate zijn een begrip in Washington D.C.

 

 

Ontbijten in Washington D.C.

Met deze lijst van mijn favoriete restaurants, bakkerijen en bagel shops in de stad hoop ik je te helpen om een keuze te maken voor een heerlijk ontbijt in Washington D.C.

In onderstaande restaurants hebben wij ontbeten of van een heerlijke lunch genoten. Eet smakelijk!

 

1. Ted’s Bulletin.

Over Ted’s Bulletin had ik gelezen dat ze Cinnamon rolls “zo groot als je hoofd” hebben. De afmeting van de Cinnamon roll is inderdaad behoorlijk, maar zo groot als je hoofd? ‘Nee.’ En ik had gelezen dat ze zelfgemaakte taarten en andere zoete lekkernijen serveren. Als ik zoete lekkernijen hoor, dan ben ik verkocht!

Heb je in de ochtend meer zin in hartige trek? Geen enkel probleem. Op de menukaart staan hartige producten, zoals eieren, worst, aardappelen en jus.

Deze lokale keten in Washington D.C. heeft overigens meerdere locaties, zowel in de stad als in de omliggende voorsteden. Volgens kenners vind je hier de beste en een van de krokantste, geraspte Hash Browns. Ik ben voor de zoete trek gegaan, dus over dit laatste kan ik niet oordelen. Je kunt bij Ted’s Bulletin vanaf 7:00 uur ontbijten, gedurende de hele dag.

Adres: 1818 14th St NW, Washington, D.C. 20009.

https://www.instagram.com/p/Cf4UN1-O6jW/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Mocht je denken dat Lincoln’s Waffle Shop alleen voor toeristen is bestemd, dan heb je het mis. Nee, in dit restaurant is iedereen welkom en zelfs al vanaf een uurtje of 05:30 uur in de ochtend! Hoezo kennen ze geen ontbijt in Washington D.C.?

Natuurlijk staan er in deze shop wafels op het menu, maar wees niet verbaasd wanneer je hier ook chicken wings, eieren, pancakes, aardappelen met jus en toast kunt bestellen. Verwacht geen chique restaurant, maar een echte Amerikaans Diner. Wij vonden het hier top. Aan het eten zal het niet liggen!

Adres: 504 10th St NW, Washington, D.C. 20004.

 

 

3. A Baked Joint.

Het gevarieerd ontbijt menu bij A Baked Joint biedt in de ochtend sandwiches zoals de Biscuit Sammie met vlees, kaas, eieren en mayonaise. Een echte aanrader! Verder heb je hier toast naar keuze, quiche, havermout, yoghurt en natuurlijk zijn er gebakken eieren in overvloed.

Broodjes uit de bakkerij zoals bijvoorbeeld cinnamon rolls, croissants en chocolate croissants zijn alleen beschikbaar zolang de voorraad strekt. Wees er dus vroeg bij om je croissants, kaneel broodjes en scones veilig te stellen. Met een thee lijst net zo uitgebreid als hun koffie selectie, is de echte theeliefhebber hier niet weg te slaan.

Het ontbijt wordt de hele dag geserveerd, op werkdagen vanaf 07:00 uur en in het weekend vanaf 08:00 uur.

Adres: 440 K St NW, Washington, DC 20001.

 

4. Unconventional Diner.

Alhoewel Unconventional Diner het ontbijt een Brunch noemt, wil ik deze Diner toch graag benoemen. Je kunt hier bijvoorbeeld elke dag ontbijten (brunchen) vanaf 09:00 uur tot 14:30 uur. Dat noem ik gewoon ontbijt :-).

Chef David Deshaies brengt zijn Diner naar een niveau met Europese flair. Belgische wafels worden hier overgoten met een klodder mascarpone. Gepocheerde eieren worden geserveerd met dik gesneden spek, scherpe cheddar, lente-uitjes en aioli. Als dit niet een waardig ontbijt in Washington D.C. is, dan weet ik het ook niet meer. Smakelijk!

Adres: 1207 9th St NW, Washington, DC 20001.

 

Call Your Mother Deli is elke dag vanaf 8:00 uur in de ochtend tot 14:00 uur in de middag geopend. Deze hout gestookte bagel shop is vooral bekend geworden door de onverwachte combinaties die ze maken. Denk hierbij aan bagels met spek, pindakaas, appel, jalapeno of chips! De koffie is hier trouwens ook overheerlijk.

Volgens mij hoef ik niet echt veel meer te zeggen, toch? Check it out!

Adres: 3301 Georgia Ave NW, Washington, DC 20010.

 

6. Ellē.

Ellē is Mount Pleasant’s ultimate neighborhood cafe en heeft een ‘simpel ontbijt’ op de menukaart staan. Je kunt hier vanaf 7:00 uur in de ochtend tot en met 15:00 uur in de middag terecht voor een ontbijt of lunch gerecht. Dineren kan dagelijks tot 23:30 uur.

Op het ontbijtmenu staan quiches, die dagelijks vers gebakken worden, sandwiches, oats & granola, omeletten en toast. That’s it, maar lekker! In het weekend is er ook vers gebak aanwezig — denk hierbij aan geglazuurde kersen donuts en geitenkaas cheesecakes —. Een beetje uit de route, maar absoluut ontbijt waardig.

Adres: 3221 Mt Pleasant St NW, Washington DC 20010.

View this post on Instagram

PRE-ORDER BREAD (& STUFF) ONLINE!! You already knew our Ellē Cat was a "Philthy Animal" but did you know he is a member of the Motörheadbangers fan club?  It's not all Kate Bush up in here! . We have a lot planned for this MOTHER’S DAY Weekend.  Whole Quiche, Frozen Biscuit and Scone Packs, Bucatini Bolognese Kits, Hoagie Rolls, French Bread Loaves, Seeded Wheat, Nori Butter, Classic Cocktails (Dirty Martini for Mom!), More Wine, Motörbread Totes (shout out to our illustrator @tjbuttner ), and a restock on the Cat Butt Tote! . Just remember… as Lemmy would say, "Stay Clean!" . For Friday 5/8, 2:30-5pm pick-up, pre-ordering starts at 10am on Thursday 5/7 . For Saturday 5/9, 2:30-5pm pick-up, pre-ordering starts at 10am on Friday 5/8 . For Sunday 5/10, 2:30-5pm pick-up, pre-ordering starts at 10am on Saturday 5/9 . This is pick-up only from 2:30-5pm through our walk-up window. This is a pre-paid contact-free purchase, no day-of purchasing available.

A post shared by Ellē (@eatatelle) on

 

Ook Leuk om te lezen over Amerika.

In mijn blogpost bekende steden vind je informatie over de bekendste steden in Amerika. Ook de bezienswaardigheden in Washington D.C. komen daar uitgebreid aan bod.

–> Must: Aanschaf creditcard Amerika. 

–> Wat kost een rondreis in Amerika?

–> 5 Betrouwbare websites voor overnachtingen in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

 

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button