BlogDenverEten & drinken

Ontbijten in Denver. Deze hotspots wil je niet missen.

Ontbijten in Denver. De stad Denver ligt ongeveer 100 kilometer vanaf Rocky Mountain National Park in de staat Colorado. Amerika reizigers slaan deze stad vaak over in verband met de ligging en dat is jammer. Want de stad kan namelijk uitstekend dienen als start- en eindpunt van een reis door het Noordwesten van Amerika. Met als hoogtepunten Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en Glacier National Park.

Persoonlijk vind ik Denver een stoere stad.

De cowboy stad Denver heeft een aantal bekende kenmerken en ondanks het aantal inwoners, meer dan 5,5 miljoen, voelt de stad ‘gezellig’ aan. Persoonlijk vind ik Denver een stoere stad. In het centrum vind je oude gebouwen, met rode bakstenen en inwoners met cowboyhoeden.

Verblijf je eenmaal in Denver, dan moet je keuzes maken. Waar slaap je, waar vind je de leukste en hipste eettentjes van Denver en waar kun je goed ontbijten in Denver? Op deze laatste vraag geef ik antwoord, want dit zijn dé hipste plekken om te ontbijten in Denver.

 

Ontbijten in Denver.

Als je in een van onderstaande restaurants ontbijt in Denver dan word je absoluut niet teleurgesteld, want je eet namelijk bij een aantal van de leukste, lekkerste en hipste plekken om te ontbijten. Onderstaande restaurants staan in willekeurige volgorde. Eet smakelijk!

 

1. Denver Biscuit Company. 

Denver Biscuit Company heeft meerdere vestigingen in Denver dus het mag geen excuus zijn om dit restaurant over te slaan tijdens je bezoek aan Denver. Op het menu staan maar liefst 7 Biscuit Plates en 12 Biscuit Sandwiches, waaruit je kunt kiezen.

De porties bij Denver Biscuit zijn groot! Je ontbijt delen, is hier de normaalste zaak van de wereld. Ach, je bent tenslotte niet elke dag in Denver. Ik zeg go for it en bestel je eigen ontbijt.

Wij hebben gekozen voor de Biscuit French Toast (geserveerd met Maple Syrup, zelfgemaakte Honey Butter, diverse soorten fruit en slagroom). Mocht je nog ruimte over hebben, bestel dan hun beroemde Giant Biscuit Cinnamon Roll. Super lekker!

De locaties zijn elke dag geopend van 8:00 tot 14:00 uur. Tijden kunnen per locatie verschillen.

Adres: 3237 E Colfax Ave, Denver, CO 80206, Verenigde Staten.

 

 

2. Snooze an A.M. Eatery.

Ook Snooze an A.M. Eatery heeft meerdere vestigingen in Denver. Je vindt dus vast een restaurant in de buurt van je overnachting. Restaurant Snooze is een echte klassieker in Denver en Snooze heeft ook vestigingen in Californië, Arizona en Texas.

Dit restaurant werd in de wijk Ballpark, in Denver opgericht door twee broers. De broers wilde in 2006 een restaurant openen speciaal voor vroege vogels (Early Birds) om ook deze mensen een fantastische eet ervaring te geven.

Het menu is zeer uitgebreid en dat maakt de keuze misschien wat lastig, maar een aantal favoriete op het menu zijn: de Blueberry Danish Pancake, de Snooze Spuds Deluxe en de Juan’s Breakfast Tacos. Smullen maar en lekkere ontbijtplek in Denver.

Snooze is elke dag geopend van maandag tot en met zondag van 6:30 uur tot  14:30 uur.

Adres: 1701 Wynkoop St #150, Denver, CO 80202, Verenigde Staten. 

 

 

3. Olive & Finch Eatery.

Misschien is Olive & Finch Eatery wel een van de beste plekken om in de ochtend een sandwicht te scoren. Dit kan natuurlijk ook gewoon in de middag, maar je nuttigt hier in ieder geval een heerlijk ontbijtje. Het restaurant op 17th Ave oogt gezellig en heeft een industriële look van binnen.

De broodjes zijn fantastisch, maar de Milano -een gietijzeren pan vol met prosciutto, mozzarella, spinazie, aardappelen, pesto en verder zit er nog veel meer verstopt onder twee gebakken eieren – is hier zeker een winnaar.

De andere vestiging van Olive & Finch vind je in de wijk Cherry Creek op 3390 E. 1st Ave. Het restaurant is elke dag geopend van maandag tot en met zondag van 7:00 tot 21:00 uur.

Adres:  1552 E 17th Ave, Denver, CO 80218, Verenigde Staten.

 

 

4. Rosenberg’s Bagels & Delicatessen.

Als je Rosenberg’s Bagels & Delicatessen bezoekt, is de kans groot dat je al van ver een rij voor de deur ziet staan. Laat je niet afschrikken. Ik herhaal: laat je vooral niet afschrikken. Sluit maar gewoon achteraan in de rij. Het is het waard.

Er is namelijk een reden dat de inwoners van Denver geobsedeerd zijn door deze bagels. De Bagels worden elk uur vers gemaakt en de Bagels zijn hierdoor van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht. De keuze van Bagels is trouwens reuze! We hebben het hier over ’the most famous Bagel house in Denver’.

Rosenberg’s Bagels & Delicatessen heeft drie restaurants in Denver: Five Points, Rosenberg’s Kosher en Stanley Marketplace. Het restaurant is elke dag geopend van 6:00 tot 15:00 uur. Rosenberg’s Kosher opent de deuren om 7:00 uur in de ochtend.

Ps: Bagels zijn niet het enige wat hier op het menu staat. Ontbijten in Denver.

Adres: 725 E 26th Ave, Denver, CO 80205, Verenigde Staten.

 

 

5. Onefold.

Schrik niet, maar bij restaurant Onefold bereiden ze al hun eten in Duck fat (eenden vet). Oké, niet zoals bij ons een typisch ontbijtje wordt klaargemaakt, maar ik moet zeggen dat het spectaculair en lekker smaakte.

Ik heb bij Onefold, op advies van de vriendelijke dame achter de balie van ons hotel, de Bacon Fried Rice besteld. OMG, twee gebakken eieren boven op een heuvel van gebakken rijst, knoflook, buikspek en het geheel werd besprenkeld met sojasaus en chili-olie. To die for!

Je kunt hier trouwens ook heelrijk buiten op het terras van je ontbijtje genieten. Het restaurant is elke dag geopend van 8:00 tot 15:00 uur.

Adres: 1420 E 18th AveDenver, CO 80218, Verenigde Staten.

 

 

6. Denver Central Market.

Zoals de naam al doet vermoeden, heb ik het over diverse restaurants die gevestigd zijn in een markt in Denver. Ik benoem Denver Central Market, omdat ik het altijd zo ‘gezellig’ vind om op reis door een Central Market te wandelen. Ze hebben hier vaak de leukste spulletjes, de beste locale producten en lekkerste eettentjes.

Het merendeel van de restaurants opent elke dag hun deuren rond 8:00 uur. Dus doe jezelf een plezier en maak een ontbijt of lunch stop in Denver Central Market. Je vindt hier niet alleen de beste koffie van de stad, maar ook de Bagels van Rosenberg.

Adres: 2669 Larimer St, Denver, CO 80205, Verenigde Staten.

 

Conclusie ontbijten in Denver.

Volgens mij heb ik je voldoende opties gegeven om tijdens je verblijf in Denver heerlijk te ontbijten. Loop maar eens binnen bij een van deze hotspots en beslis zelf maar wat je er van vindt.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, ontbijten in Denver hoeft niet ingewikkeld te zijn, want er zijn voldoende leuke hotspots te vinden. Eet smakelijk en veel plezier tijdens het ontbijten in Denver.

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Denver.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Denver

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> Uitgebreide informatie over Rocky Mountain National Park. 

 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Denver? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Denver.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Denver.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Denver.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Denver.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Denver.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button