Bezienswaardigheden AmerikaBlogGreat Smoky Mountains National Park

Newfound Gap Road: 9x bezienswaardigheden. Great Smoky Mountains.

Sla deze 9 toffe bezienswaardigheden aan de Newfound Gap Road in de Great Smoky Mountains niet over. Ze zijn absoluut de moeite waard om te zien, maar laten we eerst eens uitleggen wat de Newfound Gap Road is.

Op een hoogte van 1.538 meter is de Newfound Gap Road de laagste berijdbare pas door het Great Smoky Mountains National Park.

De schilderachtige weg loopt tussen het Sugarlands Visitor Center in de buurt van Gatlinburg, Tennessee, omhoog en over de bergen naar Cherokee, North Carolina. De 50 kilometer lange weg is de enige volledig verharde weg in het park en de enige weg die dwars door het park loopt.

Great Smoky Mountains magazine.

Het Great Smoky Mountains National Park Magazine is een digitaal magazine waarin de allerbeste Smoky Mountains National Park tips verzameld zijn. Inclusief routes en wildlife spots.

De geschiedenis van NewFound Gap Road.

Newfound Gap Road was een onontdekte pas die drie kilometer ten oosten lag van wat ooit werd beschouwd als de laagste bergpas van de Great Smoky Mountains, Indian Gap.

Indian Gap Road, een onverhard, moeilijk begaanbaar pad dat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd gebruikt door handelaren, boeren en het Zuidelijke leger, werd voltooid in 1839 en vernoemd naar een oud Cherokee-indianenpad.

Newfound Gap Road werd pas in 1872 erkend als de laagste bergpas, toen Arnold Guyot veel van de bergen in het gebied heeft opgemeten en vaststelde dat de “Newfound Gap” een lagere, meer toegankelijke bergpas was dan de Indian Gap.

Kaart Newfound Gap Road.

De scenic drive Newfound Gap Road (U.S. Highway 441) begint bij het Sugarlands Visitor Center en eindigt bij het Mountain Farm Museum in North Carolina.

Een reis op de Newfound Gap Road is een reis door prachtige bossen, valleien en bergen in het oosten van de Verenigde Staten.

Neem vanuit het centrum van Gatlinburg de hoofdweg naar het National Park en Sugarlands Visitor Center. Volg vanaf hier gewoon de borden naar Cherokee, North Carolina en geniet van de prachtige route.

Kaart Newfound Gap Road.

Newfound Gap Road bezienswaardigheden.

Newfound Gap Road biedt toegang tot bezoekerscentra, wandelpaden, bezienswaardigheden en uitkijkpunten.

Mijlmarkeringen (bordjes met het aantal mijl erop vermeld) maken het gemakkelijk om de bezienswaardigheden langs de route te vinden.

De bordjes beginnen net buiten Gatlinburg en eindigen 50 kilometer later bij Cherokee.

1. Sugarlands Visitor Center.

Sugarlands Visitor Center, net buiten Gatlinburg gelegen, is een prima startpunt voor de Newfound Gap Road. Het is ook een leuke plek om wat tijd door te brengen als je niet de hele weg wilt rijden.

In het Sugarlands Visitor Center kun je een korte film bekijken, tentoonstellingen zien en vragen stellen aan rangers.

Er is ook een winkel waar je een Newfound Gap Road-boekje kunt kopen met de geschiedenis en diepgaande details van alle bezienswaardigheden langs de weg.

Bij het Sugarlands Visitor Center kun je ook een wandeling maken op bijvoorbeeld de Fighting Creek Nature Trail. Het wandelpad leidt van achter de toiletten naar een mooie kreek en een traditionele Appalachische berghut.

Als je Cataract Falls wilt zien, op minder dan 800 meter van het bezoekerscentrum, dan kan dat vanaf de Cove Mountain Trail Trailhead.

2. Newfound Gap Road uitzichten.

Om vanaf het Sugarlands Visitor Center verder te gaan op de Newfound Gap Road volg je gewoon de borden richting Cherokee.

Terwijl je over de weg rijdt, zie je een aantal prachtige uitzichten met zicht op Sugarland Mountain in het westen (rechts) en Bull Head en Mount Le Conte in het oosten (links).

Aan weerszijden van de weg zijn stopplaatsen, waar je kunt parkeren om van de schitterende uitzichten te genieten.

3. Carlos Campbell Overlook. 

Na een bezoek aan het Sugarlands Visitor Center is de volgende bezienswaardigheid aan de Newfound Gap Road de Carlos Campbell Overlook.

Het uitkijkpunt is vernoemd naar Carlos Campbell, de auteur van het boek ‘Birth of a National Park’. Het boek vertelt het verhaal hoe het Great Smoky Mountains National Park is ontstaan ​​en over de bijdragen van de inwoners die het park groot hebben gemaakt.

Vanaf dit punt krijg je een perfect uitzicht op de berg Le Conte. Als de lucht helder is, is het uitzicht vanaf de Carlos Campbell Overlook echt ongelofelijk mooi. Het is even dringen geblazen, maar sta je op het juiste punt, dan kun je hier prachtige foto’s maken.

Carlos Campbell Overlook, Great Smoky Mountains.

4. Cove Hardwood Nature Trail Trailhead.

Net voor het uitkijkpunt Chimney Tops Overlook vind je de Cove Hardwood Nature Trail Trailhead en de Chimneys Picnic Area.

Vergeet hier niet te stoppen, want het wandelpad Cove Hardwood Nature Trail is kort genoeg om even de benen te strekken. Maar ook een mooie plek om te genieten van een brullende rivier en gigantisch grote rotsblokken.

Het wandelpad doorkruist een paar beekjes en klimt vervolgens omhoog in een dicht begroeid bos waar je enorme bomen ziet.

Als het een mistige of regenachtige dag is, laat dat je dan niet afschrikken, want juist dan zie je tientallen salamanders en duizendpoten die het pad oversteken.

In maart en april staat Cove Hardwood Nature Trail Trailhead bekend als een van de beste plekken in het park om wilde bloemen te zien. Dit wandelpad is een leuke bezienswaardigheid aan de Newfound Gap Road die je eigenlijk niet mag overslaan.

5. Newfound Gap.

Newfound Gap is een bezienswaardigheid aan de Newfound Gap Road en dit punt ligt precies op de staatsgrens van Tennessee en North Carolina.

Zodra je de auto hebt geparkeerd, wandel je naar het punt waar president Franklin D. Roosevelt stond om het Great Smoky Mountains National Park in te wijden.

Er is bij Newfound Gap ook een plaquette te zien met uitleg over het Rockefeller Memorial. Dolly Parton heeft hier trouwens het park opnieuw ingewijd voor haar 75e verjaardag.

Vanaf Newfound Gap kun je ook een deel van de Appalachian National Scenic Trail wandelen. Zeker doen, want op deze manier wandel je letterlijk over de grens van Tennessee en North Carolina.

6. Clingmans Dome.

Misschien is dit wel de nummer één bezienswaardigheid op de Newfound Gap Road: Clingmans Dome.

Clingmans Dome is met 2.024 meter het hoogste punt in het Great Smoky Mountains National Park. Een verhard wandelpad (bergopwaarts) van ongeveer 800 meter brengt je naar een uitkijktoren waar je op een heldere dag fantastische uitzichten hebt op het national park.

De wandeling naar de Dome is redelijk steil, maar er zijn onderweg genoeg bankjes waar je kunt stoppen om uit te rusten.

Als je wilt wandelen terwijl je bij Clingmans Dome bent, heb je ook hier toegang tot de Appalachian Trail (AT), en andere wandelpaden.

7. Mingus Mill

Rijd je over de Newfound Gap Road in de staat North Carolina, maak dan ook zeker een fotostop bij de bezienswaardigheid Mingus Mill.

De molen werd gebouwd in 1886 en werd in 1937 gerestaureerd en is een plaatje om te zien. Park Service voerde in 1968 nog wat extra restauraties uit wat Mingus Mill alleen maar ten goede kwam.

Tegenwoordig kun je de werkende korenmolen bezoeken van maart tot en met oktober, er worden tijdens die periode ook demonstraties gegeven over hoe de molen werkt. Je kunt hier ook versgemalen maïsmeel en bloem kopen.

Mingis Mill, Great Smoky Mountains.

8. Oconaluftee River Overlook.

Vanaf dit uitkijkpunt, gelegen aan de rechterkant van de weg, kun je naar beneden kijken in de Oconaluftee Vallei.

Genoemd naar het Cherokee-woord Ekwanulti, wat ‘langs de rivier’ betekent, kun je vanaf dit uitkijkpunt de rivier en vallei zien helemaal tot aan Cherokee, North Carolina.

9. Oconaluftee Visitor Center.

Als je van Gatlinburg naar North Carolina reist, is de laatste stop langs de Newfound Gap Road (voordat je de Blue Ridge Parkway bereikt) het Oconaluftee Visitor Center.

Reizigers die dit punt bereiken, stoppen vaak bij de bezienswaardigheid ‘Mountain Farm Museum’, dat net voor het Oconaluftee Visitor Center aan de Newfound Gap Road ligt.

Het bezoekerscentrum heeft historische boerderij-gebouwen die samen het openluchtmuseum vormen, verschillende tentoonstellingen en een winkel. Tijdens de zomermaanden houdt het museum demonstraties en speciale evenementen die de Appalachian Mountain Cultuur tentoonstellen. 

Bij Oconaluftee Visitor Center is ook een 3 kilometer lang wandelpad dat loopt naar het bezoekerscentrum van Cherokee, waar Cherokee-cultuur en dieren worden getoond. 

–> Een top 10 van de mooiste bezienswaardigheden in de Great Smoky Mountains.

Oconaluftee Visitor Center, Great Smoky Mountains.

Het Great Smoky Mountains National Park magazine.

Wist jij dat USA Roadtrip Fan een magazine heeft geschreven over het Great Smoky Mountains National Park?

Het Great Smoky Mountains National Park magazine is een digitaal magazine waarin de allerbeste Smoky Mountains tips verzameld zijn. Het magazine geeft je ook inzicht in het park, welke routes je kunt volgen en waar de mooiste bezienswaardigheden zijn.

De Great Smoky Mountains National Park reisgids sluit af met 3 handige dagschema’s van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen. Op deze manier mis jij geen enkele belangrijke bezienswaardigheid van het National Park.

–> Bekijk het Great Smoky Mountains National park Magazine.

national-park-magazine

Hoe lang heb je nodig voor de Newfound Gap Road bezienswaardigheden?

De Newfound Gap Road is 50 kilometer lang en het duurt ongeveer één uur om de weg te rijden. Het begin van de weg start bij het Sugarlands Visitor Center en eindigt bij Mountain Farm Museum in North Carolina. Dit is zonder te stoppen bij een van de prachtige bezienswaardigheden aan de Newfound Gap Road.

Breng je een bezoek aan alle bovenstaande bezienswaardigheden, houd er dan rekening mee dat je ongeveer en hele dag kwijt bent aan Newfound Gap Road.

Nu je er toch bent: Vergeet ook niet te stoppen bij de leukste en mooiste bezienswaardigheden van het Diepe Zuiden (Deep South) van Amerika.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Een top 10 van de drukst bezochte Nationale Parken van de VS.

–> Dit zijn de leukste highlights in Atlanta, Georgia.

–> Rondreis in Kentucky: de mooiste bezienswaardigheden.

–> Dit zijn de leukste dingen om te doen in Nashville.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button