BlogTips

Nationale parkpas Amerika | America the Beautiful pass kopen.

Laat ik beginnen met een stukje geschiedenis. Tijdens de 19e eeuw ontstond de gedachte in Amerika om gebieden met bijzonder natuurschoon onder speciale bescherming te plaatsen. In het jaar 1872 wees het Amerikaanse congres Yellowstone aan als het eerste Nationale Park van Amerika. Inmiddels zijn er meer dan 63 Nationale Parken in Amerika.

Er zijn 418 Nationale Parken. Waarvan er 62 officieel de term ‘National Park’ hebben.

Een groot deel van de National Parken bevindt zich in het westen. Vandaar dat een reis naar Zuidwest Amerika erg populair is onder reizigers.

De Parken worden beheerd door de National Park Service (NPS) en om toegang tot de Parken te krijgen, kun je de Nationale parkpas Amerika kopen -America the Beautiful pass- maar daar zo meer over.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Wat is het doel van de Nationale Parken.

De Nationale Parken kennen twee belangrijke doelen.

  1. Het eerste doel is dat men de oorspronkelijke staat van het gebied in stand wil houden. Bijvoorbeeld door de industrie, landbouw en bewoning zo veel mogelijk uit de gebieden te weren. Verder wil men het jagen en stropen op Wildlife in deze gebieden tegen gaan.
  2. Het tweede doel is dat men het publiek zoveel mogelijk de gelegenheid wil geven om te genieten van het natuurschoon in de Parken. Veel National Parken hebben daarom allerlei faciliteiten en recreatiemogelijkheden voor bezoekers.

Echter heeft de laatste jaren het tweede doel behoorlijk wat negatieve gevolgen gehad. Sommige Parken worden namelijk zo druk bezocht, dat daardoor de bescherming van de natuur in het gedrang dreigt te komen.

Bezoek je een National Park in Amerika, dan tref je in de meeste Parken Rangers (parkwachters) aan. Deze verstrekken je alle inlichtingen die je nodig hebt. Daarnaast houden zij lezingen, organiseren ze rondleidingen en verzorgen ze educatieve programma’s voor kinderen en volwassenen. Zie je een Ranger, spreek deze dan gerust aan. Daar zijn ze voor.

nationale-park-pas-amerika

 

 

Entree Nationale Parken Amerika.

Als je een National Park in Amerika bezoekt, wees er dan op voorbereid dat er entreegeld gevraagd wordt. De prijzen liggen over het algemeen tussen $10 en $35 voor één auto/camper met inzittenden.

De entreebewijzen kunnen meerdere dagen geldig zijn. Dit varieert per National Park en entreebewijzen kun je soms gebruiken voor nabijgelegen Parken.

Bij de meeste Parken betaal je direct bij binnenkomst het entreegeld en bij andere Parken moet je naar een Visitor Center om daar het entreebewijs te kopen.

Wil je tijdens je reis in Amerika meerdere Parken bezoeken, dan is het voordeliger om een National parkpas Amerika -America the Beautiful pass- te kopen.

National parkpas Amerika

 

Kosten National parkpas Amerika –America the Beautiful pass- .

Een Nationale parkpas Amerika (America the Beautiful pass) kost $80 en is gedurende een jaar geldig, voor één auto/camper met inzittenden. Je kunt de Nationale parkpas bij elk Nationaal Park kopen waar entreegeld wordt gevraagd.

Wil je overnachten, een rondleiding of een lezing bijwonen in een National Park? Dan wordt dit niet gedekt door de National parkpas en dien je voor zowel de overnachting, de rondleiding en lezing apart te betalen.

Een rekenvoorbeeld:

Stel, je gaat met je partner of gezin meerdere Nationale Parken in het Zuidwesten van Amerika bezoeken. Je betaald voor bijvoorbeeld de Grand Canyon $35 entreegeld, voor Bryce Canyon $35 en voor Zion National Park betaal je ook $35. In totaal ben je voor het bezoeken van de Nationale Parken $105 kwijt.

Koop je de Nationale parkpas Amerika (America the Beautiful pass) dan ben je dus met $80 goedkoper uit.

Maak je een roadtrip door het Zuidwesten van Amerika, dan is het vaak zo dat je Yosemite National Park of Death Valley ook bezoekt. De rekensom is snel gemaakt en de aanschaf van de Nationale parkpas Amerika (America the Beautiful pass) is een uitkomst!

–> Officiële site van Nationale Park Service voor meer info over de America the Beautiful Pass.

 

 

National Park Magazine. Het digitale Amerika tijdschrift.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan –> één van onze edities van het National Park Magazine.

Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

Reisgids national park Amerika

 

 

America the Beautiful pass overkopen.

De America the Beautiful pass koop je dus voor $80 in Amerika, maar je kunt de pas ook in Nederland kopen of verkopen. De meeste van ons gebruiken de pas namelijk maar een keer tijdens je vakantie in Amerika. Maar de pas is een heel jaar geldig. Wat nu? Je kunt de pas dan in Nederland verkopen of overkopen van reizigers die naar Amerika zijn geweest.

Op Marktplaats wordt de jaarpas voor ongeveer €40 aangeboden door reizigers die de pas niet meer gebruiken. Je kunt voor je vakantie naar Amerika de pas op Marktplaats kopen en zodra je terug bent van je vakantie, verkoop je de pas weer op Marktplaats. Ik zeg: “Gratis Nationale Parken bezoeken!”

De vraag is of je dit wilt. Want meer dan 80% van het entreegeld wordt in de National Parken gebruikt voor zaken als het aanleggen van wandelpaden, het opzetten van educatieve programma’s, bescherming van Wildlife en nog veel meer. Koop je de pas in Nederland dan loopt het Nationale Park deze inkomsten mis. Ik laat de keuze aan jou over.

 

State Parks in Amerika.

Naast de National Park Service zijn er nog tal van andere organisaties die zich bezighouden met het beheer van Parken in Amerika. Elke staat heeft namelijk ook een eigen State Parks Organisatie.

De America the Beautiful Pass is niet geldig in een State Park. Er zijn jaarkaarten verkrijgbaar waarmee je toegang krijgt tot de State Parken, maar in het algemeen is het voordeliger om een los entreekaartje te kopen. Het entreegeld voor een State Park kost ongeveer $10.

Sommige gebieden (Parken) vallen binnen de grenzen van indianen reservaten en worden daardoor niet door de National Park Service of State Park Organisatie beheerd, maar door de plaatselijke stam.

Goede voorbeelden hiervan zijn het magische Antelope Canyon en het bekende Monument Valley. Hier wordt vaak apart entreegeld gevraagd. Zo rond de $10.

monument-valley-nationale-parkenpas-amerika

 

 

10 drukst bezochte Nationale Parken in 2019.

1. Great Smoky Mountains. 12,5 miljoen bezoekers.
2. Grand Canyon National Park. 5,9 miljoen bezoekers
3. Rocky Mountain National Park. 4,7 miljoen bezoekers
4. Zion National Park. 4,5 miljoen bezoekers
5. Yosemite National Park. 4,5 miljoen bezoekers
6. Yellowstone National Park. 4 miljoen bezoekers
7. Acadia National Park. 3,4 miljoen bezoekers
8. Grand Teton National Park. 3,4 miljoen bezoekers
9. Olympic National Park. 3,2 miljoen bezoekers
10. Glacier National Park. 3 miljoen bezoekers

 

Mijn ervaring met de America the Beautiful pass.

Toen ik voor de eerste keer naar Amerika op vakantie ging, had ik over de pas gehoord en gelezen. Destijds heb ik de pas bij mijn bezoek aan een National Park (Yosemite) bij de entree gekocht. Tijdens die vakantie heb ik de pas meerdere malen gebruikt.

Aangezien wij na onze eerste vakantie direct fan waren van Amerika volgde er meer reizen. De pas heb ik dan ook veelvuldig gebruikt. Ook moet ik bekennen dat ik de pas ook eens op marktplaats gekocht heb, omdat wij soms meerdere malen in een jaar naar Amerika zijn geweest.

Of je hier nu wel of geen goed gevoel bij hebt, ik denk dat je dat moet doen wat bij je past en welke keuze voor jouw belangrijk is. Een ding is duidelijk: Als je naar Amerika gaat, dan is de Nationale parkpas Amerika, -America the Beautiful pass- een must!

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij

–> Must: Aanschaf creditcard Amerika. 

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

 –> Ken jij deze prachtige National Parken in Amerika?

–> 5 Betrouwbare websites voor overnachtingen in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button