Bezienswaardigheden AmerikaBlogTips

Watervallen in Californië: 17x genieten. Mis ze niet!

Wist jij dat je in Californië prachtige watervallen kunt bezoeken? En dan bedoel ik niet alleen de bekende watervallen in de Nationale Parken van de staat Californië, maar ook ‘verborgen’ schitterende, kletterende, prachtige blauwe pareltjes. Californië heeft namelijk talloze watervallen, die overal te vinden zijn.

Deze adembenemende schoonheden, variëren in hoogte van drie tot 300 meter en zijn absoluut een bezoek waard. Hoewel onderstaande lijst nog niet eens alle watervallen van Californië bevatten, vinden wij ze persoonlijk de moeite waard om te bekijken.

Maak je een roadtrip door de staat Californië, bekijk dan of je langs één van onderstaande watervallen komt. Zet je huurauto of camper aan de kant, strek je benen en bezoek de mooiste watervallen in Californië. Laat je imponeren door de kracht van het water, de hoogte van de watervallen of neem een heerlijke frisse duik.

Boek een reis naar Californië.

Verken de beroemde bezienswaardigheden, Nationale Parken en monumenten van het prachtige Californië.

De mooiste watervallen in Californië.

Dit zijn volgens USA Roadtrip Fan de mooiste watervallen in Californië. De watervallen staan in willekeurige volgorde.

1. Escondido Falls.

Als je in Californië op de Highway 1 rijdt, dan kom je ter hoogte van Malibu, Escondido Falls tegen. Om Escondido Falls te bereiken, maak je een wandeling (heen en terug) van ongeveer zes kilometer.

De wandeling is relatief gemakkelijk en het wandelpad brengt je naar een van de bekendste watervallen in Zuid-Californië. De waterval heeft drie niveaus: een die gemakkelijk toegankelijk is, en nog twee die je met wat klimwerk bereikt.

Hoogte: 45 meter
Wandeltocht: 6,4 kilometer
Locatie: Santa Monica Mountains

2. Dana Point Harbour waterfall.

De afgelopen jaren heeft Californië veel droogte gekend en de watervallen in Zuid-Californië zijn hierdoor niet meer dan een klein straaltje geweest of hebben helemaal geen water gehad.

In 2017 veranderde dit, want een hoop regen leidde tot sterke stromingen en tot een bijzondere waterval, namelijk Dana Point Harbor. Als je na een flinke regenbui in Orange County in Los Angeles bent, ga dan naar Dana Point en bekijk deze indrukwekkende tropische waterval.

Deze waterval in Los Angeles stroomt alleen na een goede regenbui en vind je aan Dana Point Harbor Drive nabij West Marina. Om de waterval te bekijken kun je langs de straat parkeren.

Hoogte: 18 meter
Wandelafstand: 100 meter
Locatie: Dana Point City 
Seizoensgebonden: stroomt alleen tijdens zware regenval

3. Three Sisters Waterfall

De Three Sisters Waterfall, ongeveer 60 minuten ten noorden van San Diego, is een van de mooiste watervallen in Zuid-Californië. Deze reeks watervallen loopt namelijk over de rotsen en er zijn drie grote watervallen te zien (de drie zussen).

Je kunt de waterval het best bezoeken na het regenseizoen. Hoewel het gebied spectaculair is om te verkennen, moet je er wel rekening mee houden dat het hier erg steil is. Bezoek de waterval niet als je geen intensievere wandeling wilt maken. Het is een prachtige omgeving en je kunt bij de waterval zwemmen.

Hoogte: 45 meter
Wandeltocht: 6 kilometer
Locatie: Santa Isabel ongeveer 85 kilometer van San Diego

4. McWay Falls

De McWay Falls in Julia Pfeiffer Burns State Park is misschien wel de meest bijzondere waterval die wij in Californië hebben gezien. Het water stroomt namelijk langs de rotswand naar benden en landt direct op het zand, de oceaan in.

Hiermee is de MCWay Falls de enige waterval in de Verenigde Staten die direct in zee uitkomt. De waterval ligt ongeveer 64 kilometer ten zuiden van Carmel in een staatspark te midden van de Highway 1.

Als je dit juweeltje per ongeluk voorbij rijdt, raad ik je aan om direct om te draaien en de waterval te bezoeken. Je vindt de waterval vanzelf omdat je overal auto’s aan weerszijden van de weg ziet staan.

Hoogte: 9 meter
Wandelafstand: 1,8 kilometer
Locatie: Big Sur

5. Tokopah Falls.

Tokopah Falls, in Sequoia National Park, is een waterval in Californië van ongeveer 365 meter hoog die over meerdere niveaus stroomt. Het is tevens een populaire wandeling in Sequoia National Park.

De wandeling is 6,4 kilometer lang (heen en terug) met een stijgingsniveau van 180 meter. Alleen de wandeling naar de waterval is al de moeite waard, omdat je een prachtig uitzicht krijgt op de omliggende granieten bergen van Sequoia.

In de zomer kan het behoorlijk druk zijn op het wandelpad en zul je af en toe mensen moeten laten passeren. De wandeling begint bij Lodgepole Campground.

Hoogte: 365 meter
Wandelafstand: 6,4 kilometer
Locatie: Sequoia National Park

Grizzly Falls, Kings Canyon.

6. Grizzly Falls.

Kings Canyon Scenic Drive heeft twee grote watervallen. Roaring River Falls en Grizzly Falls, die allebei gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de parkeerplaats. Persoonlijk vonden wij Grizzly Falls de mooiste waterval. Deze waterval, van bijna 25 meter hoog, stroomt prachtig over de rotswand naar beneden de kreek in.

Bij het juiste lichtinval zie je een regenboog verschijnen in het opspattende water. Deze waterval in Californië is erg fotogeniek en valt via de rotsen naar de voet van de waterval. Grizzly Falls is binnen een paar honderd meter vanaf de parkeerplaats bereikbaar.

Hoogte: bijna 25 meter hoog 
Wandeltocht: 600 meter
Locatie: Kings Canyon National Park

7. Alamere Falls.

Alamere Falls is volgens velen een van de mooiste watervallen van Californië en Alamere Falls Trail is een van de populairste wandelpaden in de Bay Area van San Francisco. Waarom dit zo is, begrijp ik wel, want de wandeling naar de waterval heeft zo’n beetje van alles wat. Je krijgt namelijk een prachtig uitzicht op de kust, wandelt door schaduwrijke bosgebieden en je ziet een waterval die op het strand landt.

Het is een relatief lange wandeling naar de waterval, dus zorg ervoor dat je hierop bent voorbereid in verband met een eventueel tijdschema.

De wandeling is 20 kilometer als je de lange route neemt en 14 kilometer als je de kortere weg neemt. Die waterval ligt op ongeveer één uur en 15 minuten rijden van het centrum van San Francisco.

Hoogte: 12 meter
Wandelafstand: 20 of 14 kilometer
Locatie: Point Reyes National Seashore

8. Cascade Falls.

Cascade Falls is een indrukwekkende waterval in Californië in het gebied van South Lake Tahoe. Je kunt de waterval al vanuit de verte zien als je vanuit Emerald Bay naar South Lake Tahoe rijdt. Dit gebied heeft trouwens ook verschillende mooie wandelpaden die je kunt bezoeken.

Het wandelpad naar Cascade Falls is slechts 4 kilometer (heen en terug), maar verwacht geen gemakkelijke wandeling, want een groot deel van het pad gaat zowel bergop als bergafwaarts.

Hoogte: 30 meter
Wandelafstand: 4 kilometer
Locatie: South Lake Tahoe. Bayview Trailhead on Emerald Bay Road

9. Rainbow Falls.

Nadat je Devils Postpile bij Mammoth Lakes heb bezocht, kun je een snelle wandeling naar Rainbow Falls maken. Vergeet trouwens niet om een lunch en je zwemspullen mee te nemen, want het kan allemaal bij Rainbow Falls.

De 2,4 kilometer lange wandeling leidt je naar een van de beste watervallen in de omgeving van Mammoth Lakes. De 30 meter hoge waterval, die over de rotsen in een poel naar beneden valt, is het bezoeken waard.

Vergeet niet naar het tweede uitkijkpunt te lopen voor een ​​beter zicht op de regenboog en de waterval. Veel mensen stoppen namelijk bij het eerste uitkijkpunt en realiseren zich niet dat je een paar meter verder een veel mooier zicht op de waterval hebt.

Hoogte: 27 meter 
Wandelafstand: 2,4 kilometer
Locatie: Devils Postpile National Monument

10. Kings Creek Falls.

Gelegen in het midden van Lassen Volcanic National Park, is het wandelpad naar Kings Creek Falls een mooie manier om het park te leren kennen. Het wandelpad volgt een beekje dat bergafwaarts gaat, dus de wandeling naar beneden is gemakkelijk, maar onthoud dat je ook nog de hele weg terug naar boven moet.

De belangrijkste bezienswaardigheid van deze wandeling is natuurlijk de prachtige Kings Creek Falls. Deze waterval in Californië is ongeveer 12 meter hoog en bij zware regenval dendert het water keihard naar beneden. Tijdens de winter is de weg gesloten en om de waterval te bezoeken, moet je langs de kant van de weg parkeren (Lassen Peak Hwy).

Hoogte: 12 meter
Wandelafstand: 5 kilometer
Locatie: Lassen National Park

Vernal Fall Yosemite National Park

De mooiste watervallen in Yosemite National Park.

Met meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite National Park een van de drukst bezochte parken in de Verenigde Staten. En als je Yosemite ziet, begrijp je waarom. De natuur is namelijk wonderschoon, gletsjers en valleien zijn niet aan te slepen en op elke hoek van het park zie je wel een schitterende waterval (bij wijze van spreken).

Daarom krijgen de watervallen van Yosemite National Park in Californië een eervolle vermelding. Bezoek je Yosemite, breng dan een bezoek aan één van de mooiste watervallen van Yosemite.

  • 11. Yosemite Falls, 739 meter. 
  • 12. Ribbon Fall, 491 meter. 
  • 13. Staircase Falls, 396 meter.
  • 14. Horsetail Fall, 305 meter. 
  • 15. Bridalveil Fall, 189 meter. 
  • 16. Nevada Fall, 181 meter.
  • 17. Vernal Fall, 97 meter. 

Wist jij dat USA Roadtrip Fan een magazine over Yosemite National Park heeft uitgebracht? Het digitaal magazine is een aanvulling op je droomreis naar Amerika en bestaat uit maar liefst 100 pagina’s. Dit tijdschrift staat boordevol met prachtige foto’s, tips en inspirerende verhalen over Yosemite National Park.

national-park-magazine

Veel plezier bij de mooiste watervallen van Californië.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button