Bezienswaardigheden AmerikaBlogRocky Mountain National Park

Mooiste wandelroutes Rocky Mountain National Park.

Wat zijn de mooiste wandelroutes in Rocky Mountain National Park? Dat is een vraag die meerdere malen aan mij gesteld wordt. Tja, ik vind het een moeilijke vraag. Want buiten het feit dat een wandeling een persoonlijke keuze is, is de vraag ook nog eens moeilijk te beantwoorden.

Rocky Mountain National Park biedt maar liefst 571 kilometer aan wandelpaden aan.

Dit komt namelijk omdat Rocky Mountain National Park maar liefst 571 kilometer aan wandelpaden aanbiedt. De wandelpaden in de Rockies zijn enorm gevarieerd en kunnen in hoogte oplopen van 2.286 meter naar 3.657 meter. En wat is je ervaring met wandelen? Ben je een beginner of ben je een ervaren wandelaar?

Om op deze vraag zo goed mogelijk antwoord te geven, heb ik een lijst gemaakt van de mooiste wandelroutes van Rocky Mountain National Park.

Daarnaast heb ik alle wandelingen van het Park in een lijst gezet. In die lijst staan de namen van alle wandelingen, het aantal kilometers en het hoogte verschil. Op deze manier kun jij een wandeling kiezen die het beste bij jou past!

 

Reizen Amerika

 

Mooiste wandelroutes in Rocky Mountain National Park.

Rocky Mountain National Park staat in de top 10 van drukst bezochte Nationale Parken van Amerika. Wil je nu een beetje ontsnappen aan al die drukte dan is een wandeling in de Rockies maken dé oplossing.

Een wandeling in dit Nationale Park is fantastisch, groots, meeslepend en misschien zelfs een beetje overweldigend.

 

Korte wandelingen in de Rockies.

 

1. Bear Lake Loop. 1,6 kilometer, makkelijk.

Bear Lake Loop wordt ook wel Bear Lake Trail genoemd. De wandeling gaat om het meer. Het wandelpad bij Bear Lake is verhard en daarom rolstoelvriendelijk en uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Het is altijd druk bij Bear Lake, dus een wandeling in de vroege ochtend of wat later op de avond is aan te raden. Je hebt bij het meer een prachtig uitzicht.

 

2. Sprague Lake Loop. 1,6 kilometer, makkelijk.

Sprague Lake Loop is een korte wandeling. Je wandelt in het begin over een stuk houten platform en daarna over een verhard grindpad.

Dit is een mooie, korte en leuke wandeling rondom Sprague Lake. Er zijn tal van bankjes waar je kunt uitrusten en heerlijk kunt genieten van het schitterende uitzicht op de omliggende bergen.

 

3. Alberta Fall Trail. 2,6 kilometer, makkelijk.

Zoals de naam al doet vermoeden, neemt deze wandelroute in de Rockies je mee naar een…. waterval! Als je een grote waterval fan bent dan is een bezoekje aan Alberta Falls zeker de moeite waard.

Je kunt de wandeling langer maken door verder te lopen naar het meer The Loch.

sprague-trail-meer-rocky-mountains-vissers-moose

 

Mooie wandelingen in de Rockies.

4. Gem Lake Trail. 5,2 kilometer, gemiddeld.

Gem Lake Trail is bijzonder. Je passeert namelijk eerst een Canyon om vervolgens een fantastisch uitzicht te krijgen op de bergen.

Vanaf Gem Lake Trail heb je een schitterend uitzicht op het stadje Estes Park. De klim naar het meer is wat stijl, waardoor je zo af en toe je kuiten voelt, maar het uitzicht op dit kleine meer is prachtig.

 

5. Emerald Lake Trail. 5,8 kilometer, makkelijk.

Dit is misschien wel één van de meest populaire wandelroutes van Rocky Mountain National Park. De reden hiervoor is dat je langs diverse uitzichten wandelt.

Je wandelt namelijk langs bossen, verschillende bergmeren, rotsen en langs de beroemdste bergtoppen van de Rockies. Heb je niet veel tijd in de Rockies? Dan is dit wellicht dé wandeling die op je lijstje komt te staan.

 

6. Lake Haiyaha Trail. 6,8 kilometer, gemiddeld.

Lake Haiyaha trail is op sommige stukken een wat lastige wandeling, omdat je zo af en toe een klim moet maken.

Maar onderweg wordt je regelmatig beloond met prachtige vergezichten op de bergen, het ongerepte Bear Lake, Dream Lake en tenslotte arriveer je bij het kristalheldere Lake Haiyaha.

Lake-haiyaha-wandelroutes-rocky-mountains

 

Spectaculaire lange wandelingen in de Rockies.

 

7. Ouzel Falls Trail. 8,6 kilometer, gemiddeld.

Ouzel Falls Trail ligt wat lager in de Rockies en is daarom een leuke warming-up voor wanneer je later in de wat hoger gelegen gedeeltes van Rocky Mountain National Park wil wandelen.

Tijdens je wandeling zie je een paar zeer mooie watervallen en diverse schitterende bergbeekjes. Liefhebbers van wilde bloemen kunnen hier hun lol op. Prachtig!

 

8. Chasm Lake Trail. 13,6 kilometer, moeilijk.

Je begint deze wandeling op de East Long Peak Trail om uiteindelijk bij Chams Lake uit te komen. Dit is niet je meest relaxte wandeling in de Rockies, omdat de wandeling na verloop van tijd een behoorlijke uitdaging wordt.

Het pad wordt beetje bij beetje moeilijker, het staat moeilijk aangegeven en je moet bepaalde stukken over rotsen klauteren. Chasm Lake is absoluut niet het mooiste meer van de Rockies, maar het uitzicht bij het meer is ‘rotsachtig’ mooi.

 

9. Fern Lake Trail. 12,2 kilometer, moeilijk.

Dit noemen ze een echte klassieke Rocky Mountain National Park wandeling en dat komt door de diverse uitzichten die je onderweg krijgt.

Het uitzicht op de bergen is fenomenaal, zo niet het mooiste uitzicht op de bergtoppen van het Park. En wanneer je eindelijk bij het meer aankomt dan schiet je hier misschien wel je mooiste foto’s.

wandelroutes-rock-mountains-ouzel-falls

 

Overnachten bij Rocky Mountain National Park.

Wil je in het National Park in een hotel overnachten dan moet ik je teleurstellen want binnen de parkgrenzen zijn geen accommodaties te vinden. De meeste reizigers overnachten daarom in de omliggende steden Grand Lake en Estes Park.

Bezoek je de Rockies in de zomermaanden? Boek dan tijdig je accommodatie, je bent namelijk niet de enige toerist die hier overnacht. Een overnachting kost in de Rockies gemiddeld $140 per nacht. 

–> Vergelijk prijzen in de Rockies bij Booking.com.

 

 

Kamperen in Rocky Mountain National Park.

Wil jij kamperen in Rocky Mountain National Park of ben je met een Camper op reis? Dan heb je geluk, want er zijn in totaal 5 campings in Rocky Mountain National Park aanwezig.

  • Aspenglen Campground
  • Glacier Basin Campground
  • Moraine Park Campground
  • Longs Peak Campground
  • Timber Creek Campground
Uitgebreide informatie over de campgrounds.

 

Bezienswaardigheden in Rocky Mountain National Park. 

Nu kan ik mij zo voorstellen dat bovenstaande informatie overweldigend is. Er zijn namelijk zoveel wandelroutes in de Rockies dat ik begrijp dat het moeilijk is om een keuze te maken.

Wandelingen bij een meer die er echt uitspringen zijn de wandelingen bij Bear Lake, Club Lake en Glacier Gorge.

Wil je een aantal watervallen in het Park bezoeken dan zijn de hikes Adams Falls, Alberta Falls en Ouzel Falls een echte aanrader.

Wil jij Rocky Mountain National Park heerlijk vanuit de auto bekijken, met de airco aan? Stap dan in je huurauto, rijd over de twee belangrijkste wegen van het Park en stop bij de mooiste uitzichtpunten. Ook dan geniet je van dit schitterende Park.

–> Vind hier de mooiste bezienswaardigheden van de Rockies.

Wil jij de Rockies super actief meemaken en beleven? Dan bieden de websites van Get Your Guide en Viator.com echt een uitkomst.

Op beiden websites vind je tours, tickets en attracties voor al je avonturen in Rocky Mountain National Park.

 

 

Het Rocky Mountain National Park magazine.

Wist jij dat USA Roasdtrip Fan een schitterend digitaal magazine over de Rocky Mountains gemaakt heeft?

Een digitale reisgids waarin de allerbeste Rocky Mountain National Park tips verzameld zijn. Het magazine geeft je inzicht in de geschiedenis van het park tot aan het regelen van praktische zaken. Van wildlife spotten, overnachten tot spectaculaire hotspots.

De Rocky Mountain National Park reisgids sluit af met 3 handige dagschema’s van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen in de Rockies. Op deze manier mis jij geen enkele belangrijke bezienswaardigheid van het Rocky Mountain National Park.

Geen keuze stress, maar de belangrijkste Rocky Mountain tips op een rij. Een prachtig geïllustreerd digitale reisgids die je thuis, in het vliegtuig of zelfs in Amerika kunt lezen.

–> Bekijk en bestel het Rocky Mountain National Park Magazine.

national-park-magazine

 

Alle wandelroutes van Rocky Mountain National Park. 

WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Bear Lake Around lake
2888m 0.8 km 6 m
Nymph Lake
0.8 km 69 m
Dream Lake
2.7 km 130 m
Emerald Lake
2.9 km 184 m
Lake Haiyaha
3.4 km 227 m
Bierstadt Lake
2.6 km 78 m
Lake Helene
4.7 km 370 m
Odessa Lake
6.6 km 370 m
Flattop Mountain
7 km 868 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Glacier Gorge Alberta Falls
2816 m 1.3 km 49 m
Mills Lake
4.5 km 229 m
Black Lake
8.0 km 436 m
The Loch
4.8 km 302 m
Sky Pond
7.8 km 521 m
Andrews Glacier
8.5 km 765 m

 

WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Bierstadt Lake Trail Bierstadt Lake
2697 m 2.3 km 173 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Fern Lake Trail The Pool
2486 m 2.7 km 75 m
Fern Falls
4.0 km 197 m
Fern Lake
6.1 km 419 m
Odessa Lake
7.8 km 568 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Cub Lake Trailhead Cub Lake
2463 m 3.7 km 165 m
WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Deer Ridge Deer Mountain
2722 m 4.8 km 330 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Lumpy Ridge Gem Lake
2390 m 2.6 km 305 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Lawn Lake Trail Lake Ypsilon
2603 m 7.2 km 664 m
Lawn Lake
10 km 685 m

 

 

Alle wandelroutes van Rocky Mountain National Park. 

 

WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Twin Sisters Trail Twin Sisters Peak
2771 m 6.0 km 713 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Longs Peak  Eugenia Mine
2835 m 2.3 km 155 m
Chasm Lake
6.8 km 719 m
Longs Peak
12.9 km 1489 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Wild Basin Ranger  Copeland Falls
2591 m 0.5 km 5 m
Calypso Cascades
2.9 km 213 m
Ouzel Lake
7.9 km 460 m
Ouzel Falls
4.3 km 290 m
Bluebird Lake
10 km 755 m
Thunder Lake
11 km 632 m
Lion Lake No. 1
11.3 km 782 m

 

WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Finch Lake Trail Finch Lake
2582 m 7.2 km 440 m
Pear Lake
10.5 km 644 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Sandbeach Lake  Sandbeach Lake
2544 m 7.1 km 616 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Colorado River Trail Lulu City Site
2746 m 5.0 km 91 m
WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
North Inlet Trail Cascade Falls
2597 m 5.6 km 91 m
Lake Nokoni
15.9 km 683 m

 

Alle wandelroutes van Rocky Mountain National Park. 

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Timber Lake Trail Timber Lake
2743 m 7.7 km 628 m
WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
East Inlet Trail Adams Falls
2560 m 0.5 km 24 m
Lone Pine Lake
8.9 km 455 m
Lake Verna
11.1 km 551 m
Spirit Lake
12.5 km 579 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
East Shore North End Shadow Mountain
2573 m 8.4 km 27 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Tonahutu Trailhead Granite Falls
2572 m 8.7 km 428 m
WANDELPADEN DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Green Mountain Trailhead Big Meadows
2680 m 2.9 km 185 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Onahu Trailhead Green Mountain
 2676 m 12.9 km 347 m
TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Bowen/Baker Trail Baker Pass
2702 m 9.3 km 728 m

 

Tips wandelen Rocky Mountain National Park.

Plan je wandeling: Aangezien er zoveel wandelpaden in de Rockies te vinden zijn, is het handig om vooraf je route te bepalen. Kijk naar het aantal kilometers en welke afstand realistisch is met bepaalde temperaturen.

Wandel vroeg of laat: Wandel in de ochtend of wat later op de avond. Op deze manier omzeil je de hitte en de kans dat je Wildlife tegenkomt is groter. Wildlife is namelijk het meest actief vroeg in de ochtend of later op de avond.

Neem voldoende water mee: Neem altijd voldoende water mee. Tijdens de zomerperiode neem je tijdens een wandeling minstens 2 liter per persoon mee en voor een korte winter wandeling minimaal 1 liter.

Draag goede wandelschoenen: Dit is natuurlijk nooit een overbodige luxe. Aangezien je in een National Park wandelt, kan het gebied divers zijn. Sommige stukken zijn bosrijk, vervolgens klim je weer over rotsen, wandel je langs rivieren of door Canyons.

Neem zonnebrand crème mee: Tijdens je wandelingen kan het voorkomen dat er gebieden zijn waar totaal geen schaduw is. Het is daarom erg belangrijk om een pet(je) en een zonnebril te dragen, en goede zonnebrand te gebruiken.

Visitor Center: Als je in de natuur langdurig gaat wandelen, zorg er dan altijd voor dat iemand op de hoogte is van je wandeling. Je kunt hiervoor formulieren invullen bij een van de Visitor Centers.

rocky-mountains-lake-wandelen

 

 

Ook leuk om te lezen.

–> 9 schitterende plekken in Rocky Mountain National Park.

–> Dit zijn de mooiste Nationale & State Parken van Amerika.

–> Vind hier je droomvakantie naar de Verenigde Staten.

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo!

–> Zo zie je het mooiste van Death Valley in een dag.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij onze Amerika reisspecialisten of neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button