BlogGrand Canyon National Park

Mooiste wandelroutes in Grand Canyon National Park.

De eerste keer dat ik de Grand Canyon bezocht, was ik een beetje bang om te gaan wandelen in de Grand Canyon. Dit kwam met name door mijn wandel skills, of eigenlijk het ontbreken ervan. Zelfs het woord ‘wandelen’ was niets voor mij. Kunnen we alstublieft niet gewoon een blokje om?

“Nederlandse vrouw gered uit de Grand Canyon!”

Ik was bang dat ik, eenmaal op de bodem van de Grand Canyon, volledig uitgeput zou zijn en vervolgens niet meer omhoog kon. Zie je het al voor je? Een helikopter rescue van tienduizenden dollars zou in gang gezet worden en ’s avonds zou ik op alle grote Amerikaanse zenders te zien zijn. “Nederlandse vrouw gered uit de Grand Canyon!”

Nee, dat wandelen in de Grand Canyon liet ik destijds aan mij voorbij gaan en ik heb dit natuurwonder heerlijk vanuit de shuttlebus gezien. Achteraf gezien heb ik hier best spijt van gehad. Maar gelukkig kon ik mijn ‘wandel trauma’ tijdens mijn tweede bezoek aan de Grand Canyon volledig goedmaken. Ondertussen had ik namelijk veel meer van Amerika gezien en veel meer wandel ervaring opgedaan.

Als ik terug kijk op die vakantie was het wandelen in de Grand Canyon misschien wel een van de leukste en mooiste dingen die ik tijdens die vakantie gedaan heb.

 

 

Wandelen in de Grand Canyon.

Dit zijn enkele van de beste wandelroutes bij de South Rim van de Grand Canyon. Ik heb er een aantal gelopen, dus niet allemaal, maar ach wie weet, ooit…

Vergeet trouwens niet om goede wandelschoenen en de juiste kleding te dragen. Neem voldoende water mee, want het kan erg warm worden in de Canyon. Wees dus goed voorbereid.

 

1. Bright Angel Trail. 

Een van de meest bekende wandelingen in de Grand Canyon is de Bright Angel Trail. Tijdens deze wandeling kun jij jezelf volledig onder dompelen in de schoonheid van de Grand Canyon. Er zijn tijdens deze wandeling drie rustplaatsen te vinden.

De eerste stop bevindt zich ongeveer op 2,4 kilometer en op deze plek is water beschikbaar. Het volgende rustpunt ligt op 4,8 kilometer (2,4 kilometer na de eerste stop) en ook hier kun je je flesje water bijvullen. Het laatste stoppunt is Plateau Point en deze bevindt zich op 7,8 kilometer. Tijdens de laatste stop krijg je het mooiste uitzicht op de Grand Canyon.

Omdat de afstand 15,2 kilometer is, heen en terug, waarvan je 1/3 op een steile helling wandelt, wordt deze wandeling alleen aan geoefende wandelaars aangeraden. Gaat dit je net iets te ver dan kun je Bright Angel Trail natuurlijk ook voor een gedeelte lopen.

Begin route:  Grand Canyon National Park – Kolb Studio

Lengte: 15,2 kilometer.

Tijd: 2 tot 8 uur.

Zwaarte: Gemiddeld tot moeilijk.

mooiste-wandelingen-wandelroutes-grand-canyon-national-park-Bright-Angel-Trail

 

2. Hermit Trail. 

Hermit’s Trail is een beetje een bijzonder wandelpad. Het Park onderhoudt de wandelpaden van Hermit Trail namelijk niet. Daarom is de route op bepaalde stukken wat onbegaanbaar en rotsachtig. Je zult daarom hier en daar een beetje moeten klauteren

Aangezien deze trail niet onderhouden wordt door het Park zijn er geen stopplaatsen te vinden en is deze wandeling ook de minst drukke wandeling van de Grand Canyon.

Er zijn twee punten waar je kunt omkeren tijdens je wandeling op de Hermit Trail. De eerste is bij de Santa Maria Spring. Een eenvoudige wandeling door een bos en daarna word je beloont met een prachtig uitzicht op Hermit Basin.

Als je verder wilt wandelen dan wandel je ongeveer 4 kilometer verder en kom je uit bij Breezy Point. Als je bereid bent om deze extra afstand te wandelen dan word je beloond met een mooi panoramisch uitzicht over de Grand Canyon.

Persoonlijk vond ik dit een leuke hike, het is erg rustig op de Hermit Trail, je ziet mooie vergezichten en het landschap waarin je wandelt is erg gevarieerd.

Begin route: Hermit’s Rest Viewpoint.

Lengte: 12,6 kilometer.

Tijd: 2 tot 8 uur.

Zwaarte: Gemiddeld tot moeilijk.

 

3. South Kaibab Trail. 

De South Kaibab Trail biedt wandelaars de mogelijkheid om af te dalen in ‘de buik’ van de Grand Canyon. Deze wandeling is perfect voor zowel beginners als geoefende wandelaars omdat je namelijk zo ver kunt door wandelen als je zelf wilt.

Op slechts 2,5 kilometer vind je al een prachtig uitzicht. Je kunt op dit punt genieten van een ongelooflijke 360 ​​graden uitzicht op de Canyon in Cedar Ridge. Wij hebben hier onze lunch genuttigd en dit is echt een geweldige stop.

Wanneer je een beetje verder wandelt, kom je bij Skeleton Point uit. Dit punt ligt ongeveer 5 kilometer verwijderd vanaf het beginpunt dus 10 kilometer heen en terug.

De wandeling op South Kaibab Trail is goed te doen, maar is op sommige stukken stijl en je kijkt zo de afgrond van de Canyon in. Wanneer je wat last van hoogtevrees hebt, blijf dan aan de ‘muurkant’ lopen. Wandel je de route helemaal heen en terug dan ben je 8 uur onderweg.

Begin route: Yaki Point Rd.

Lengte: 10,1 kilometer.

Tijd: 1,5 tot 3 uur – 8 uur.

Zwaarte: makkelijk tot gemiddeld – moeilijk.

 

4. Ooh Aah Point – South Kaibab Trail.

Wij zijn samen met onze kinderen naar Ooh Aah Point gelopen en dit was goed te doen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en dit was net ver genoeg voor de kinderen. Veel wandelaars kiezen ervoor om naar Ooh Aah Point te wandelen omdat er namelijk “maar” een hoogte verschil is van 600 meter tijdens deze wandeling.

Op sommige stukken is er voldoende schaduw, waar je kunt uitrusten. Plus je geeft op deze manier de kinderen de tijd om op adem te komen en van het schitterende uitzicht te genieten.

Heb je Ooh Aah Point gezien dan kun je weer terug naar boven lopen of je gaat verder via de South Kaibab trail. Hier kun je direct aan de drukte ontsnappen omdat de meeste mensen bij Ooh Aah Point terugkeren naar boven.

Begin route: Yaki Point Rd. Wandel eerst een deel van de South Kaibab Trail.

Lengte: 2,6 kilometer. Heen en terug.

Tijd: 1,5 uur.

Zwaarte: Makkelijk.

 

5. Grandview Trail.

De zeer steile Grandview Trail brengt je naar Coconino Saddle. Het is een wandeling met diverse stops. De Trail voorwaarden zijn hier scherper dan bij Bright Angel en South Kaibab Trails. Aangezien de paden erg stijl zijn, is hier voorzichtigheid geboden. Je hoeft de wandeling niet helemaal uit te lopen, maar kunt ook een deel lopen.

Begin bij Grandview Point bij de Desert View Drive en kijk zelf waar je wil omkeren. Wij hebben maar een heel klein stukje van deze trail gewandeld. Deze wandeling is echt voor ervaren woestijn wandelaars en goede wandelschoenen zijn sterk aanbevolen.

Begin route: Grandview Point bij de Desert View Drive.

Lengte: 2,6 kilometer, heen en terug. Plus 10,2 kilometer, heen en terug.

Tijd: 30 minuten – 8 uur.

Zwaarte: Makkelijk -zeer moeilijk.

 

Beste plaats om te overnachten in Grand Canyon National Park.

Je kunt in het Park bij diverse accommodaties overnachten. Wil je bijvoorbeeld in een blokhut slapen, op een camping of in een hotel? Het kan allemaal bij Grand Canyon National Park. Wees er wel op tijd bij want reserveren is een must.

 

Aanbevolen accommodaties in de Grand Canyon:

Hotels.

 • El Tovar Hotel.
 • Yavapai Lodge.

Cabins en Lodges.

 • Bright Angel Lodge & Cabins.
 • Thunderbird Lodge.
 • Phantom Ranch.
 • Maswik Lodge.
 • Kachina Lodge.

Campings.

 • Mather Campground.
 • Trailer Village.
 • Desert View Campground. 
Accommodaties via de officiële website van Grand Canyon.

 

 

Accommodaties buiten de Grand Canyon.

Wil je liever buiten het Park overnachten, dan zijn er genoeg mogelijkheden, maar ook hier geldt dat je tijdig moet reserveren. Buiten het Park kun je eventueel slapen in de plaatsen:

 • Tusayan 10 kilometer.
 • Williams 94 kilometer.
 • Flagstaff 127 kilometer.
 • Seligman 164 kilometer. 
Accommodaties in de omgeving van de Grand Canyon.

 

 

Tips wandelen Grand Canyon National Park.

Reken meer tijd om terug omhoog te komen: Veel wandelingen in de Grand Canyon begin je met een afdaling. Dus houd rekening met extra tijd om weer omhoog te komen. Soms heb je gewoon even de tijd nodig om op adem te komen.

Plan je wandeling: Kijk naar het aantal kilometers, welke afstand is realistisch en hou je hier aan.

Wandel vroeg: Zo voorkom je de drukte en de hitte.

Neem voldoende water mee: Op sommige punten vind je water stops, maar niet op allemaal. Het Visitor Center heeft een gids met daarin alle wandelpaden, en geeft per wandeling aan hoeveel water je nodig hebt.

Draag goede wandelschoenen: Voor kortere wandeling zijn goede sneakers voldoende, maar voor bijvoorbeeld het rotsachtige wandelpad van de South Kaibab Trail heb je echt goede wandelschoenen nodig.

De temperatuur kan snel oplopen: Tijdens je afdaling naar de Canyon, krijg je het snel warm. Zorg er daarom voor dat je laagjes kleding draagt. De warmste maanden in de Canyon zijn juni, juli en augustus.

Neem zonnebrand crème mee: Op bepaalde stukken in de Canyon is geen schaduw. Daarom is het handig om een pet(je) en een zonnebril te dragen en goed te smeren.

 

 

Dingen om te ondernemen in de Grand Canyon.

Ben jij, net als ik tijdens mijn eerste bezoek aan de Grand Canyon, wat huiverig om de Canyon wandelend af te dalen dan zijn er genoeg alternatieven. Je kunt de Grand Canyon namelijk niet alleen lopend af dalen, maar ook per paard, ezel en zelfs met een helikopter!

Wil jij de Grand Canyon eens vanaf een hele andere kant bezichtigen? Dan bieden de websites van Get Your Guide en Viator.com echt een uitkomst.

Op beiden websites vind je tours, tickets en attracties voor je avonturen in de Grand Canyon.

 

 

 

Conclusie wandelroutes Grand Canyon National Park.

Volgens mij kun je met bovenstaande wandelingen wel even vooruit tijdens je vakantie. Wees erop voorbereid dat je nu eenmaal niet alles kunt zien en doen tijdens je verblijf in het Park. Maar of je Grand Canyon National Park nu kort of uitgebreid bezoekt, er is altijd wel een wandeling die in je reisschema past.

Gelukkig heb ik mijn eerste ‘wandel misser’ van Grand Canyon National Park dubbel en dwars goed gemaakt door terug te keren en hebben wij uitgebreid de tijd genomen om het Park beter te leren kennen. Maar niet iedereen krijgt deze kans. Dat besef ik mij maar al te goed.

Daarom mijn advies: Als je naar de Grand Canyon gaat dan raad ik je echt aan om te kijken of er een leuke wandeling voor je bij zit. Zodat ook jij een onvergetelijke tijd in de Grand Canyon krijgt.

Veel plezier tijdens een van deze wandelroutes en wandelingen van Grand Canyon National Park!

 

Ook leuk om te lezen voor je Zuidwest Amerika reis.

–> Tijdens deze periode bezoek je de Grand Canyon.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden van de Grand Canyon?

–> Hier overnacht je in de omgeving van de Grand Canyon!

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button